Grill: Egenskaper och installation

Förutom metoden för att laga saftiga aromatiska rätter kallas termen grill också direkt för spisen eller rostern. Förutom grillen - det är också en fest i friluft, en oumbärlig del av det är provsmakningen av kolkokta rätter. Sådana händelser är utbredd i Nordamerika. Bevarade historiska data att även de första kolonialisterna arrangerade en grillfest med att äta kött, alkohol och skjuta från skjutvapen.

Vad är det

Många tror att det var Amerika som blev födelseplats för grill. Det finns en hel del teorier om detta ämne, men en av de mest pålitliga versionerna säger att prototypen av strukturen uppstod bland indianerna i Karibien. Ordet "barbacoa" de kallade gallret på vilket köttet var stekt.Européerna, som upptäckte dessa öar på 1500-talet, antog denna metod för att laga kött och samtidigt hela processen att laga maträtten och kallade den "grill".

I början användes gallret endast för kött, men i vår tid har produktutbudet utvidgats. Idag kokas fjäderfä, fisk, grönsaker, skaldjur och jämn ost på kolen. Alla rätter stekt på detta sätt präglas av deras utsökta doft och unika smak. Numera är mobila gataändringar som är lämpliga för att ta en picknick och stillastående (från metall till sten) mycket populära hos konsumenterna. Det finns ett brett utbud av gas- och elmodeller som är lätta att använda, kräver inte krångel med rengöring och andra konventioner.

Så vad är en grillugn. Ur vetenskaplig synvinkel är detta en kulinarisk installation av en öppen, flamlös typ med fri luftcirkulation. Den traditionella konstruktionen av ugnen innebär användning av en skål med metall eller rund sten. Ett galler monteras på det, helst med nickelpläterad eller stål. Moderna braziers är utrustade med specialglas i botten av kaminen.

Experter rekommenderar att du skyddar kapaciteten på den lilla sidan av rostern, som stänger höljets del av härden - detta förhindrar stänk av fett, kol och rök på kläder och händer. För varje grillkamin är säkerheten avgörande. Ju hårdare och stabilare det är, desto mindre är det sannolikt att man får termiska brännskador när man arbetar med kol. Förresten är de mest högkvalitativa modellerna av grillen revetted på sidorna av braziersna med metallskärmar, vilket bidrar till dubbelt skydd mot brännskador.

Stationära modeller är installerade på basis av stål och keramik, vilka är fasta i marken. Bärbara versioner involverar användning av metallpinnar som förstärker installationsstödet under en picknick. Vid matlagning kött eller fisk brinner en del av kolet genom, och förbränningsprodukterna strömmar ner i metallväggarna och ut. På grund av detta är det möjligt att bibehålla den höga temperaturen på kol och behållare utan att ständigt förblåsa apparaten med en fläkt, som det händer när man arbetar på grillen.

Metallgrillen har en justerbar monteringshöjd som standard, med skillnaden mellan högsta och lägsta position som 4-5 cm.En sådan anordning gör det möjligt att laga kött, fjäderfä, fisk och grönsaker ganska snabbt med minimal ansträngning. Skålen är välbränd på alla sidor, täckt med en gyllene skorpe och saftig.

Särskilda funktioner

Både grill och grill används för ett ändamål - att få stekt kött med en aptitretande skorpe och doft av rök.

Dessa mönster har flera skillnader.

 • Trots samma driftsprincip och ungefär samma enhet skiljer sig grillen och brazaren i den del som är kopplad till brandboxens mekanism. I brazieren uppvärms räkningen av värmen som alstras vid brinnande trä, liksom värmen av heta kolar. I en grill utförs uppvärmningen på grund av strålning av värme, eftersom luftens tillträde är mycket svagare och koncentrerad på dess inre del.
 • Den mycket uppvärmningen av luften i grillen är mycket mjukare på grund av det faktum att en betydande del av värmen riktas mot uppvärmningen av metallplattan. Tack vare gallret strömmar kall luft och kyler omedelbart köttets eller andra produkters yta. Till följd av denna behandling förblir fett och fukt inne i produkten, varför stekarna på grillen är särskilt saftiga.I braziern påverkar hetluften direkt produkten, fett och fukt avdunstas och transporteras bort tillsammans med heta gasflöden. Som ett resultat visar sig att rätterna är rostade, och för att uppnå samma juiciness som på en grill måste du först sätta in köttbitarna i folie.
 • Utformningen av grillugnen ger förekomst av en metallskål där kolförbrännskador och smolders. I tidigare tider, i stället för kol, använde de ved, som fälldes i en behållare och brändes till villkoret för kolet. Så snart de fyllde hela skålen helt, placerades ett metallnät på toppen och köksprocessen började. För att uppnå en liknande effekt i grillen, måste skewer ständigt vända om, endast i det här fallet kan du samtidigt steka köttet och inte överdriva det.
 • Naturligtvis är båda ugnarna olika och visuella. Brazier är en rektangulär installation, inuti vilken kolet är smoldering, och köttet själv ligger på spettar. Grillen är vanligtvis rund och köttet placeras på grillen. Dessutom kräver en grillkamin en sida runt brazaren, tack vare vilken en luftrökkudde stöds.Och även i grillen anses en stark huva vara oacceptabel, därför finns det hål i denna design, men det finns mycket få av dem, till skillnad från grillen.

De flesta moderna grillmodeller har gas eller elgrill.så du kan göra en saftig, doftande maträtt i alla väder, även i regn eller snö. Grill och grill varierar således i sin funktionalitet. Brazier är lämplig för spontan användning, och om mötet med vänner och grill har blivit en bra tradition, är det bättre att föredra en grill. När det gäller smaken av rätter, beror allt bara på kocken, mycket köttet och veden. Det är därför valet mellan grill och grill bara beror på personliga preferenser, på sättet att laga kött och hur ofta det är planerat att använda designen.

Typer av mönster

Idag omfattar utbudet av grillugnar ett brett utbud av modeller - från turismens mini-broilers för stora stationära strukturer.

Bärbara modeller är lätta och kompakta., de är lätta att vikas och vikas ut, så att du kan ta med dig på en resa, använda dem i trädgården, i landet eller i skogsröjning.Stationära modeller är tunga, oftast installerade på en grund, så de är mer troligt ansedda att vara en liten arkitektonisk form av infielden, de är optimala för ofta användning av stora företag. Mobila grillar är anordningar på hjul, de kan inte transporteras över långa sträckor, men inom gångavstånd är det ganska lätt att leverera en sådan apparat, och dessutom kan det i svåra väder snabbt rullas in i ett lusthus eller under ett skur.

De mest populära är flera modifieringar av ugnar.

 • roaster - Det här är det enklaste alternativet. Här kan galleren höjs och sänkas, såväl som roterade, med de värmereflekterande locken integrerade. Den största skillnaden mellan brazieren och el- och gasversionerna är den lilla storleken och avtagbara ben, tack vare vilken kaminen kan flyttas från plats till plats. Detta alternativ är det mest populära bland konsumenterna.
 • kittel har konsekvent hög efterfrågan bland köpare. Dess fördel i multifunktionalitet: konstruktionen kan användas som ett rökhus och en ugn, och om du installerar en stekpanna eller panna på gallret kan du laga nästan vilken maträtt som helst.
 • Engångsmodeller - Det här är en speciell typ av grill.De är vanligtvis gjorda av tenn och är små i storlek. Tjockleken på metallen medan den är lite tunnare än konventionell för brazier. I slutet av stekningen brinner panen nästan helt igenom, så det är osannolikt att det används flera gånger.
 • Grillvagn - Detta är ett utgångsalternativ, vilket är en brazier på hjul. Det här är en ganska komplicerad och invecklad installation som kan vikas och utvecklas.

Alla beskrivna modeller är gjorda av metall, vanligtvis används rostfritt stål, mindre ofta gjutjärn. Vid produktion av en grill används mursten också ofta, oftast är stationära modeller gjorda av den. Sådana byggnader är populära hos ägarna av privata stugor och herrgårdar. De låter dig lägga till några extra saker du gillar och utrusta en grillplats i vilken stil som helst. Du kan skapa ytterligare arbetsytor, samt utrusta ett bord för måltider. Ofta har sådana installationer ett tak och en skyddad skorsten eller ingår i ett stort ugnskomplex.

Separat bör du vara uppmärksam på två modeller av grill, som låter dig laga läckra och läckra rätter utan användning av kol och ved.

 • Gasgrillar är populära i catering, kombinerar grillens och grillens funktionalitet, och kan också fungera i samband med tandoor.
 • Elektriska ugnar kan placeras i hus och lägenheter, drivs med nätaggregat och installeras på vanligaste bordet eller på balkongen. Förresten, de kan även laga en burgare.

Priserna på grillmodeller varierar också mycket, så alla kan välja en modell för din smak och plånbok.

Tillverkningsmaterial

Vid produktion av grillugnar används ofta eller oftast betongblock eller sten. Metall går oftast till skapandet av bärbara och mobila strukturer. Sådana modeller är lätta, de är enkelt demonterade och monterade, transporteras utan problem. Dessutom värms metallen mycket väl och behåller värmen under lång tid, så produkterna (kött, fisk eller fjäderfä) stekas jämnt och ganska snabbt.

Två typer av stål används mest för grillning: rostfritt och värmebeständigt. Rostfritt stål - det här är det bästa alternativet för vandringsmodeller som används mycket sällan och inte för länge.De utmärks av låg vikt och plasticitet, även om de snabbt brinner igenom och genomgår plastiska deformationer. Det är inte möjligt att använda sådana konstruktioner längre än 1-2 årstider. Värmebeständigt stål är slitstarkare och hållbart tack vare det höga innehållet av krom i legeringsstrukturen. Under höga temperaturförhållanden oxideras denna metall och skapar en eldfast yta, vilket gör att strukturen inte svarar mot värmen. Dessutom innehåller strukturen av värmebeständigt stål aktiva komponenter som gör den resistent mot rost, så modellen kan användas utomhus och lagras i ett uppvärmt rum.

Mindre ofta används för tillverkning av grill, gjutjärn - det är ett höghållfastt material som kan vara i mer än ett halvt sekel, även om sådana alternativ är ganska besvärliga och de är ganska dyra.

En chic och ett tecken på aristokrati är en koppformad brazier-grill, installerad i "kokong" av eldfasta ler. Kol hälls inuti keramikbehållaren, och en skål är monterad på toppen och grillen läggs. Rätter på lergrill är mycket saftiga och doftande.En sådan spis kan flyttas från plats till plats, men oftast används den som en stationär modell.

Chamotte tegel eller sten används också som grundmaterial för stationära modeller, men de senaste åren har byggandet av grill av betong blivit populärt. De används för tillverkning av stationära ugnar.

Fördelarna med betong över tegel är följande:

 • blocken är större i storlek, så byggnaden av brazier är snabbare än när man lägger tegelstenar;
 • Strukturen av cellulära skumblock innehåller tomma hålrum, vilket underlättar designen avsevärt, samtidigt som den inte sänker dess kvalitet.
 • murblock kan tillverkas på egen hand utan involvering av professionella byggare, eftersom de är ganska lätta att borra och kvarna. Det här jobbet kan till och med visa sig hos en person med liten erfarenhet i efterbehandling. Skumblåsor, som luftbetong, kännetecknas av en porös struktur, de är 80% fyllda med luft, därför kännetecknas de av ökad värmebeständighet, vilket gör det möjligt att behålla den temperatur som krävs för att laga grillfest under en lång tid under tillagningstiden.
 • Betongblock avger inte skadliga och giftiga ämnen, innehåller inte strålning. Detta faktum bekräftas av Ryska federationens hälsovårdsministerium.

För grill kan du använda både gasblock och skumbetong. De första är lite starkare, men skumbetongmaterial är också lämpliga för grillning. Därför kan du säkert ge företräde åt dem, desto mer är priset på skumbetong mycket lägre än kostnaden för gasblock.

Storlekar och former

Grillar, som grillar, kan utföras i olika former. Standard för sådana strukturer är en rektangulär form. Det möjliggör en stabilare och effektivare placering av gallret eller spettarna, ger den mest enhetliga uppvärmningen av köttet och kvarhållandet av värme inuti tankens brazier.

Rund form är också populär bland grillmakare. Det har inga hörn och leder, så det kan anses vara mer hållbart och hållbart. Dessutom ger den avrundade formen jämn värme, även om den användbara delen är mycket mindre än i rektangulära versioner. Fyrkantsmodeller används ofta vid tillverkning av vandringsmodeller. De är enklare att vikas, vikas ut och transporteras.

Dessutom kan du i butiker hitta trekantiga och jämn sexkantiga modeller. Triangulära alternativ är populära för hörnugnar, och formen av hexagonal har en mer dekorativ än funktionell struktur.

utformning

Som regel finns det inga speciella krav för utformningen av campingmodeller, men en brazier som ligger på gårdsplanen i ditt eget hus spelar rollen som en viktig del av hela trädgårdslandskapet, så speciellt uppmärksammas på utseendet. Det finns mästare som kan skapa unika och helt unika alternativ för en grillugn: ett finskt hus, en amerikansk grillbåt, ett grillbord, rustikaste braziers från improviserade medel som inte längre används i vardagen, utan förtjänar att förverkliga idén.

Det är nödvändigt att allokera en enda modulär och komplex alternativ.

 • Inbyggt ugnskomplex. Den här inbyggda strukturen av sten, tegel eller betongblock, som inkluderar en ugn, rökhus, grill och grill - det låter dig laga nästan vilken maträtt som helst. Installationen av ett sådant komplex kräver emellertid obligatorisk erfarenhet vid konstruktion och förberedelse av en teknisk plan för installationen.
 • Grill spis. I det här fallet är det inte en bärbar modell som menas, men en stationär sort utrustad med handfat och bordplatta. Detta komplex så nära som möjligt möter behoven hos lusthusets ägare för att göra en mängd olika rätter.
 • Ugn-vattenkokare. Detta alternativ är gjord för att laga stewed grönsaker, pilaf, shurpy och kött, ett hål för kittel finns i strukturen.
 • Rysk spis. Denna design förtjänar särskild uppmärksamhet, det är möjligt att inte bara laga kebab och grilla, men också att laga soppa, gröt, gryta grönsaker och till och med baka pannkakor. Den har en snygg design och förkroppsligar alla idéer om ryska folksaga, ser bra ut i landskap som landmusik. Det är bättre att överlåta sin konstruktion till proffs, eftersom sådana installationer ställer särskilda krav på byggnadsteknologin och säkerhetsnormerna för konstruktionen.

Populära tillverkare

Det finns en hel del grilltillverkare som framgångsrikt producerar braziers på marknaden. Bland dem är både ryska företag och utländska företag. Inhemska företag är bättre att ge företräde, om du behöver hitta en variant av det genomsnittliga prissegmentet.Om kvalitet och användbarhet är viktigare bör du vara uppmärksam på produkterna från världens främsta varumärken.

 • Weber - Detta är ett företag med ett världsomspännande rykte, grundat av George Stephen, uppfinnaren av världens första sfäriska grill. Det var han som skapade den nya trenden i matlagningsvärlden.
 • Enders - Detta är ett tyskt företag som producerar grill, grill och grill under varumärket Enders Colsman AG. Alla produkter har certifierats för att uppfylla kraven enligt ISO 9001: 2008. Den kännetecknas av exceptionellt högkvalitativ, oklanderlig stil och praktiska egenskaper.
Weber
Enders
 • Time eco - detta är ett ukrainsk varumärke som förenar "under sina banderoller" en mängd olika produkter för camping och turism. Förutom grill, grill och grill finns det väskor, kylskåp, produkter till stranden och rätter. Grillen hos denna tillverkare liknar visuellt ett grönt ägg, i sin funktionalitet kombinerar designen en grill, en brazier, en grill, ett rökhus, en ugn och en tandoor. Installationen värmer upp mycket snabbt och är klar att användas efter 10 minuter från koltändningen. Grillar från denna tillverkare gör det möjligt att smidigt anpassa temperaturnivån, bidra till den ekonomiska konsumtionen av chips, ha en bekväm grill och rymliga brickor.
 • Clatronic. Hemlandet i detta företag är Kina.Företaget har framgångsrikt lanserat en lågviktig elektrisk grill. Installationen värmer inte upp och är säker för användning i huset eller lägenheten.
Time eco
Clatronic
 • Doorz - Det här är en inhemsk tillverkare som erbjuder grill, grill och grill i ekonomisegmentet. Produkterna är populära och är alltid i stadig efterfrågan bland stugaägare och reseentusiaster.
 • Megagrill. Företaget är engagerat i frisläppandet av en serie braziers. Höjdpunkten i produktsortimentet är automatisk frityrare, som körs på batterier. Dessa är prefabricerade modeller som enkelt passar i ett litet fall och transporteras fritt i bagaget till en liten bil. Samma tillverkare är känd för frisläppande av transformatorgrillar och keramiska modeller av grill.
 • primo specialiserat sig på modeller av bakad eldfast lera. De presenterade alternativen kombinerar funktionerna för grill, grill, grill och ugn.
Doorz
Megagrill
primo

Hur man gör sig själv?

Ägare av personliga tomter, kanske en synd att inte ha i sina hushålls stationära och bärbara modeller av grill och grillar. Butiker erbjuder det bredaste urvalet av produkter gjorda av metall.Om platsägaren har några färdigheter i metallsvetsning eller tegelkonstruktion, blir det enkelt för honom att bygga en grillbrazier med egna händer.

På alla grillar tillhandahålls alltid möjligheten att justera gitterets höjd relativt kolet. I sådana braziers skapar de inte konstgjorda begär, eftersom det antas att ju långsammare den uppvärmda luften rör sig, desto högre smaker av produkten. Naturligtvis kan man inte helt utan skorsten helt, men röret kan vara lågt samtidigt - upp till 1,5 m från brazier till överkanten.

Den vanligaste typen av spis är en tegelgrill på en betongfundament. Kaminen läggs ut i form av bokstaven "P", dess höjd är ca 1 meter och en skorsten i form av en kon är monterad ovanför gallren. En mer komplex struktur är uppbyggd i form av bokstaven "E". Den nedre delen av anläggningen, som spelar rollen som vedpel, kan utrustas med gas-silikat tegelstenar, eftersom elementen måste vara tillverkade av brandbeständigt material. Även innan byggandet påbörjas bör alla beställningar, rökbehållare och andra detaljer beaktas för att inte göra förändringar under byggnadsarbetet - detta kan leda till materiella skador och onödiga kostnader.

Det är möjligt att utrusta en grill från en metallprofil självständigt, vanligtvis används rör. Detta ger strukturen styvhet och låter dig också spara på OSB-plattor. Eftersom taket är installerat korrugerat eller metall. Självgängande skruvar används för fästning av metallplåtar till kassen. Denna veranda, som ligger nära metallgalleriet, kan medföra en enkel arkitektonisk stilistisk komposition.

Var ska man placera?

Ofta placeras stationära strukturer i lusthuset, det skyddar inte bara ugnen från de negativa effekterna av atmosfäriska fenomen, utan skapar också ett bekvämt rekreationsområde för hela familjen.

Att placera en grill på gatan i gazebos kräver att följande regler följs:

 • Storleken på paviljongen måste vara sådan att kaminen är tillförlitligt skyddad från vindstrålar och snettregn.
 • Grillgrunderna måste ligga över smältvattnets nivå. Detta är särskilt sant när det gäller strukturer där en ler-sandblandning används som en lösning;
 • runt ugnen måste det finnas ledigt utrymme. Från eldstaden till lusthuset bör vattnet vara minst 3 m, och på andra sidan - minst 1 m;
 • beräkning av installationens dimensioner beror helt på dess funktionalitet.Byggandet av en massiv ugn ökar belastningen på lusthuset, respektive, dess slitage ökar. Om ugnen har tilläggsfunktioner, till exempel, rökningshyllor som används regelbundet, är det bättre att använda avtagbara pergolaer;
 • i avsaknad av möjligheten att organisera tillförsel och utsläpp, är det nödvändigt att ta hand om dräneringsutrustningen;
 • Gazebos med braziers (brazier, grill, rökhus eller grill) bör placeras borta från täta buskar, träd, gas och el linjer;
 • Det är lämpligt att lägga ut området nära ugnen med beläggningsplattor och utrusta ett bekvämt rekreationsområde.

Vård tips

Sammanfattningsvis bör du vara uppmärksam på följande rekommendationer, som låter dig använda en grill med större säkerhet och komfort:

 • Om planerna omfattar regelbunden produktion av kebab under hela säsongen är det värt att föredra modeller med lock.
 • Om tomten är liten rekommenderas att du väljer en vikningsinstallation.
 • Du bör ägna särskild uppmärksamhet åt tanken för bränsle, eftersom det finns direkta och ugnsalternativ. I det första fallet placeras ved eller kol direkt under taket, den här metoden används för snabb matlagning av de enklaste rätterna.Kaminmetoden innebär att kol läggs runt kanterna, medan maten bakas noggrant, men matlagningen tar ungefär en timme;
 • Oavsett om en stationär modell eller en bärbar modell används, bör man köpa den där gallret är borttaget. Endelade mönster tillåter inte utbyte av enskilda element vid förbränning eller plastisk deformation av den senare.
 • för sällsynta resor till naturen av den optimala engångsgrillen.

Vackra exempel

Metallgrillar är mycket snygga, speciellt om de är dekorerade med smideselement.

Sten och tegelbraziers är klassikerna som vittnar om oklanderlig smak och hög status hos husägare.

Finska huset är mycket relevant i något trädgårdslandskap.

Särskilt att bli i traditionella ryska ugnar. De skiljer sig från originalitet och funktionalitet. Detta alternativ kommer att dekorera något område.

Och några mer intressanta alternativ.

På funktionerna vid urval och installation av grill, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum