Grillgrillar i rostfritt stål: materialfördelar och designfunktioner

Det finns flera sorter av grillgrillar, och produkter av rostfritt stål har maximal styrka. Modeller som motstår höga temperaturer, direkt inlopp av vätska, är lätta att rengöra och kan tillverkas oberoende. Allt detta gjorde dem mycket populära bland konsumenterna.

Materialegenskaper

Rostfritt stål har hög styrka och hållbarhet. Det tål starka mekaniska stötar och kinks, är motståndskraftig mot rost och viktigast är det inte rädda för stark värme.

  Produkten består av rader av metallstavar som skär varandra, och storleken varierar beroende på braziers dimensioner.

  Fördelarna med rostfritt stålgaller:

  • praktisk och funktionalitet;
  • tillförlitlighet, lång livslängd;
  • låg vikt;
  • användarvänlighet;
  • relativt lågt pris.

   Produkten tar upp lite utrymme vilket förenklar lagring och transport. Materialfunktioner gör att du kan skapa ett galler av alla storlekar och former. Nackdelarna med modellen är att stål över tiden kan börja oxidera och släppa ut skadliga ämnen. Dessutom kräver produkten regelbunden rengöring, utförd med hjälp av tillgängliga verktyg.

   Mått och form

   Valet av ett lämpligt rutnät beror på personens behov. Dess storlek är direkt relaterad till antalet gäster för vilka grillar kommer att förberedas. Det beror också på komfortnivån: om designen är för liten måste du lägga kött för många gånger. Men för små företag kommer det att finnas tillräckligt med produkter som passar 3-4 delar. Gitterstorlek på 30x40 cm - ett alternativ för 7-8 personer.

   Produktdjup är ett annat kriterium att tänka på när man köper. Beror på det, köttet i vilken storlek som passar. Platt modell köps för små bitar och hackade grönsaker. Om du vill steka eller släcka hela kycklingen, är en djup grill användbar, inklusive en som är utrustad med böjda stavar.

   Universella rektangulära modeller, eftersom de passar de flesta grillar. I sortimentet finns ett runt rutnät för rökhuset, kännetecknat av mångsidighet. Den är lämplig för matlagning kött, fisk, grönsaker; det kan användas både för stekning av produkter och för deras matlagning. Tillverkare skapar och gitter av komplex form, men deras förvärv är opraktiskt i närvaro av standardgrillar.

   Gratings med justerbar höjd utmärks av bekvämlighet, vilket förenklar sitt läge ovanför kolarna. Detta gör designen universell, så att den kan användas för olika ändamål. Rist med svetsade ben eliminerar behovet av att använda en brazier. Denna mobilversion kan enkelt tas på naturen och ställas över kol, som ligger direkt på marken.

   Kostnaden för konstruktion varierar i intervallet 5-12 dollar beroende på varumärke. Det billigaste är gallret för en grill i Ryssland värt 400-600 rubel. Oavsett kostnaden är alla nätet mycket hållbara, så det finns ingen anledning att överbetala för tillverkaren.Det är värt att gå från bekvämligheten av specifika modeller, annars är de mest budgetiga produkterna lämpliga för stekning av kött.

   På den ryska marknaden är grillar från Boyscout och Smart tillverkare populära. De erbjuder mångsidiga djupa modeller utrustade med vanliga handtag. Design med en non-stick beläggning kommer att förenkla matlagningen, det kommer också att förlänga livslängden för gallret själv. Avtagbart handtag gör att du kan placera grillen på grillen med olika dimensioner.

   Vad är handtagen?

   Handtaget är ett element i produkten, vars val bestämmer komforten för rostning av kött. En av de mest praktiska är modellen med ett träfoder. Det värmer inte upp, för du kan ta det med dina nakna händer. Modellens säkerhet kombineras med låg materialkostnad och enkel tillverkning.

   Det finns också produkter med dubbla handtag, så att du kan hålla en grill på båda sidor.

   Innovativa är långsträckta metallkonstruktioner.På vilken den speciella täckningen som är stabil mot värme appliceras. En sådan produkt krävs för att hålla sig borta från öppen eld och kol. Handtagets storlek och form är valda beroende på personens händer, hans personliga preferenser. Därför rekommenderas att du håller den valda modellen i förväg.I ett fall när det görs självständigt, tänks storleken på detaljer över tidigare.

   Tips för att välja

   För att välja rätt galler, använd råd från professionella.

   • Djupa grillar är utvalda för grillning och grillning, så att du kan laga mat på olika sätt. Det klassiska alternativet är att placera köttet på ett platt galler för stekning. Dessutom kan du trycka köttet på toppen, till exempel det andra gallret, vilket påverkar matlagningstekniken.
   • Handtaget bör inte upphettas, det kommer att förenkla förberedelsen av en grill, för att du inte behöver vikla den med någonting.
   • Om avståndet mellan de övre och nedre väggarna på gallret kan ändras, tillåter detta kött av olika storlekar. Modeller tillåter att steka som plana köttstycken, grönsaker och hela fågeln.
   • Speciella antennklämmor gör att du bekvämt kan placera designen på grillen.

   Hur använder man grillen och grillen?

   Faktum är att det inte är svårt att använda grillen för grillen: vem som helst kan hantera den. Designen är utformad speciellt för att säkerställa att köttet är välbränt, och viktigast av allt,så att tillagningen av grill inte kräver användning av stor ansträngning.

   Brazier eller rökhus placerad på en plan ytaså att benen är så stabila som möjligt. Designen kommer därför inte att kunna vända sig, och sannolikheten för bränder minskar till ett minimum. Dessutom är det rekommenderat att rensa området torrt gräs, vilket lätt kan blossa upp i starka vindar.

   Kokningsprocessen kommer att förenklas med hjälp av specialverktyg som används för att lägga ut, vända produkter eller rengöra nätet. För dessa ändamål, ta borstar, tang, paddlar, borstar. Den senare används för att smörja smörstegade köttstycken.

   Gourmeter kommer att gilla brickan för kött, utrustad med en maskbotten och ger bra stekbitar.

   • Först och främst måste du smälta braziern. Detta kommer att kräva kol, liten pensel, träbark, papper. Med starka vindar, rekommenderas att täcka strukturen från plötsliga vindar tills elden börjar brinna stadigt.
   • För säkerhet är det rekommenderat att använda speciella vätskor för tändning, och användningen av bensin är kontraindicerad.
   • Vid nästa steg placeras gallret på grillen så att det värms upp.Vanligtvis tar det 5-7 minuter, varefter strukturen måste vändas över. Så att inget sticks under matlagningen smälter grillen med några droppar olja.
   • Inlagd kött på grillen. När kolan börjar tömma fettet, vrids bitarna med hjälp av en gaffel eller speciella tang.
   • Proceduren upprepas flera gånger tills köttet är fullt kokt.

    Efter att ha lagat grillen, är det nödvändigt att tvätta gallret, på vilket kolinnehåll kan uppstå på grund av långvarig användning. Det kräver inte heller specialkunskaper eller specialverktyg, men operationen måste utföras regelbundet - annars kommer strukturen att skadas och det kommer inte att vara möjligt att tvätta det. Först avlägsnas ackumulerat fett från de tvärgående stavarna med en kniv. När grillen svalnar, rengörs den med en metallsvamp för disk med eventuellt diskmedel. När grillen är torr kan du använda den igen för att göra grill.

    Hur man gör sig själv?

    Ibland är det lättare att skapa en struktur med egna händer. Detta kommer att göra det möjligt att göra modeller av icke-standardform och dimensioner, svetsa något bekvämt handtag.Arbetet kommer att kräva metalltråd med en diameter på 4-5 mm, processen utförs med argonbågsvetsmaskiner. Det flexibla materialet kan böjas i vilken vinkel som helst, stavarna kan vara vinkelräta mot varandra i form av en orm, kors.

    I första etappen är det nödvändigt att göra en ram med en rund, rektangulär eller fyrkantig form; Som regel bör den vara tjockare än de centrala stavarna för att klara det ökade trycket. För att göra en stel ram måste du skära en rektangel ur metall, vars område kommer att överstiga storleken på det framtida galleret. Sedan avtar 3 cm från kanten och insidan avlägsnas.

    För stavarnas korrekta placering dras mellans kontur mellan kanterna: trådsektionerna kommer att fästas där.

    När ramen är klar görs snitt i hörnen, där konturen böjes inåt. För att utföra den senaste operationen är det nödvändigt att tätt trycka på stålplåtarna och hålla mellanrummen mellan dem. Gitterets kanter blir så säkra som möjligt, och en person kommer inte att kunna skada sig när du lagar en grill. När den monteras på en brazier placeras produkten med böjda kanter inåt, varigenom en fast fixering av konstruktionen säkerställs.

    Den andra metoden för att göra ett galler för rökhuset är med användning av ett stålrör som går till framställning av en ramram. I det här fallet blir det svårare att hitta materialet: du måste leta efter en färdig lösning från det befintliga skrotmetallet och den gamla utrustningen. Men i närvaro av färdiga ämnen kommer det att vara möjligt att minska mängden arbete som utförs och betydligt förenkla uppgiften.

    Att skapa stavar tar mindre tid och ansträngning, utförs med hjälp av en svetsenhet och belagda elektroder, inköpta separat. De måste vara tunna så att de inte av misstag brinner genom stålplåt eller tråd. Om det är liten svetsupplevelse, är det bättre att överlämna proceduren till en specialist, annars kan konstruktionen skadas. Tråden är ansluten på flera sätt: Efter böjning av tråden kan den fästas med rostfria clips eller klämmor.

    Hur man gör en rostfritt stålgrill med egna händer, se nästa video.

    kommentarer
     Författare
    Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

    Entré hall

    Vardagsrum

    sovrum