Grill: Steg för steg instruktioner

Grillens design kombinerar perfekt de bästa egenskaperna hos grill, grill och rökkammare. Det finns ett stort antal olika modeller. Många grillar kan göras självständigt genom att följa de stegvisa instruktionerna för tillverkning.

Funktioner och syfte

Grunderna för grilldesignen är en låda, inom vilken det finns en kolbricka, en grill för matlagningsprodukter. Höga sidor skyddar värmen från att blåsa, och det håller temperaturen, värmer sidorna själva.

Denna typ av design gör det inte bara möjligt att påskynda tillagningsprocessen, men garanterar även jämn rostning, förhindrar även överdriven och brinnande mat.

Den obestridliga fördelen med en grill är dess mångsidighet. både med hänsyn till designen och med hänsyn till möjligheten att förbereda olika rätter och produkter. På den kan du laga inte bara kebab, vingar och någon form av kött, men också mer vardagliga rätter från soppa till bakad fisk. Dessutom är den idealisk för snabb torkning av svamp och frukt. Hemmagjord grill i landet kommer säkert att bli en oumbärlig sak. För att göra det själv måste du välja lämpliga projekt, ritningar och följa expertråd.

arter

Alla modeller av grill är indelade i två alternativ.

  • Mobilmodeller kan vikas, lätt bäras, de är små i storlek och lätt i vikt;
  • Stationära modeller - Det här är en grillkamin, gjord av tegel eller sten. De har stora dimensioner, och nästan alla modeller kräver installation på en grund.

Mobila grillar kommer från tegelstenar som lagts ut utan användning av murbruk. Dessa gatumodeller är lätta att montera, demontera och montera igen. Att utforma i sådana strukturer är inte särskilt komplicerat. Stationära grillar är vanligtvis tegelsten eller sten.Funktionen hos en sådan grill är begränsad endast av dess design.

Statsonarny
bärbar

Den enklaste modellen för mobilgrill är disponibel. Dess design består av en pall för kol och en tunn gitter. Eftersom den är tillverkad av en tunn typ av tenn, bränner paletten efter första användningen. Det finns en mängd olika vikningsmodeller som passar in i ett litet plastfodral, vilket gör dem lätta att transportera. Deras design är mycket enkel, består av en roster och ett galler.

Engångsgrill
Grill i resväskan

En mer sofistikerad modell är en grillpanna. Denna ursprungliga amerikanska versionen är gjord av krom-nickel. I utseende ser det ut som en kittel eller en djupa panna, presenteras på tre stabila ben och kompletteras med ett kupolformat lock. Nedan finns en rundad panna som passar till tallrikar och andra hjälpredskap. Tack vare den här enheten och närvaron av ett lock kan det enkelt användas som en ugn eller ett rökhus.

Grillvagnen har en fast eller vikande yta.

Hibachi är en rundformad gjutjärnsmodell med stabila ben och ett höjdjusterbart galler.

Grillpanna
Grillvagn
hibachi

Elektrisk grill är bekväm för användning inuti huset i köket. Gasgrill är ett komplex som innehåller huvudfunktionerna för en grill och grill. Sådana modeller är mer lämpade för användning inom cateringbranschen. De är mycket massiva och väger ca 60 kilo, vilket i högre grad hänför sig till stationära modeller.

Elgrill
Gas BBQ

Varje modell har många ytterligare element, vilket ger mer komfort i bruk.

Dessa inkluderar följande:

  • inbyggd mekanisk och automatisk spett;
  • öppet område av eldstaden med ökad storlek, på grund av vilken en variation av trädgårdsskålen lätt skapas;
  • grill utformad för stekningsprodukter;
  • plats för installationen av kålen, som låter dig laga ett stort antal olika kulinariska mästerverk i friska luften;
spett
Eldstad med plats för kittel
grill
  • en separat grillplats
  • konstruktion för matlagning kebabs;
  • matlagnings- och arbetsytor;
  • rökkammare och inte bara.
BBQ med rökhus

Tillverkningsmaterial

Grunderna för grillen är metall, natursten, tegelsten,skumbetongblock och betong av hög kvalitet. De viktigaste kraven för produktion av material - det är deras motståndskraft mot stress och hög temperatur. För grillens ugn finns ett stort urval av material (natursten, granit, skalrock). Du kan skapa din egen grillkonstruktion från slussblock, block och skumblock.

Ursprunglig design ser ut från det vanliga fatet.

metall
tegel
sten

Var ska man placera?

Korrekt placering av en grill är inte bara en fråga om bekvämlighet och skönhet, utan först och främst säkerhet.

De grundläggande kraven för grillplatsen är desamma för alla modeller, nämligen:

  • platt yta;
  • Det bör inte finnas brandfarliga föremål (byggnader, växter, bilar, etc.) i närheten.
  • avstånd från bostadsbyggnaden vid 5-15 meter;
  • skydd mot regn under baldakin eller tak
  • vindrosen (riktningen av rök bör vara i motsatt riktning från bostadsbyggnaden).

    Glöm inte att den starka värmen från grillen kan skada någon vegetation, så behöver inte ha den omgiven av blomsterbäddar eller trädgårdssängar.Lida inte bara landskapets utseende, men också skörden. Det är också bättre att tänka i förväg om vägen till grillen hemifrån och rekreationsområde.

    dimensioner

    Krav på alla typer av grill är standard.

    • Minsta avståndet mellan brazierns läge bör vara från 70 till 80 centimeter.
    • Placeringen av plattan är alltid 10 centimeter under rosternivån.
    • Nödvändig förvaring av ved och tång.

    Den slutliga höjden av brazierens läge, kokplatta, skärbordens ytor och extra hyllor beräknas utifrån tillväxt och bekvämlighet för ägaren.

    De enklaste modellerna av grillen är utrustade med en spis och en bänkskiva. De är i kraft och för egen erektion. Dimensionerna för ett sådant komplex är 1210 mm djup, 2240 mm i bredd och 1900 mm i höjd.

    Den enklaste modellen av ugnsgrill - den är monterad med vanligt tegelverk, som har en standardstorlek. Höjden på en sådan ugn motsvarar 13 rader (ca 702 mm vardera), specificerad på grund av sömmens tjocklek. Byggnadens omkrets motsvarar grunden 1810x900 mm. Att bygga en sådan struktur under kraften till och med till en oerfaren byggare.

    Grill med spishäll
    Grillugnar

    Modellen av en spishäll med en spishäll kommer att kräva grundläggande kunskaper i eldstaden. Dimensionerna på denna struktur har följande standarder: djup 1778 mm, bredd 434 mm och höjd 1900 mm.

    Vid byggandet av en sådan grill används den holländska murverket.

    Hur man gör sig själv?

    För självmontering av den enklaste grillugnen behöver du material som:

    • ungefär hundra tegelstenar
    • plåt
    • grill.

    Sammansättningen av strukturen och fodret görs i en specifik sekvens.

    • På en plan, stabil yta med en 1x1 meter omkrets är den första raden utlagd. Formen av den framtida grillen kan vara fyrkantig, rund eller polygonal. Valet är begränsat till designerns önskan;
    • i första raden placeras tegelstenarna på ett avstånd av ca 5 centimeter från varandra;
    • De återstående raderna av tegel läggs ut på ett förskjutet sätt med samma teknik.
    • antalet rader beräknas från den önskade höjden på roaster;
    • ett plåt av metall placeras på basen som erhålls på vilken kolet kommer att falla. Dessutom läggs ytterligare 2-3 rader tegel på samma princip;
    • sedan installeras gallret och två färdiga rader av tegelstenar.
    Grill i färd med att bygga
    Klar grill
    Grillkonstruktionsschema

      Denna design monteras utan användning av murbruk.som ger enkel montering. Det kräver ingen speciell byggkompetens och tar lite tid.

      Att bygga en mer solid konstruktion kräver att stiftet läggs, vars storlek beror på framtida grillens dimensioner plus 30 centimeter runt omkretsen. De beräknas utifrån ugns storlek och tillgången till ytterligare strukturer. Bygg en grill på egen hand är en snap om du följer rekommendationerna från experter.

      Det finns tre källaralternativ.

      • Färdig betongplatta. Ett lager av en sandkvarn på ca 5 cm tjock, på vilken en armerad betongplatta placeras, läggs på botten av den utgrävda grävningen. Djupet av en sådan grop beräknas utifrån bredden på plåten plus ett lager av kudde. Detta alternativ tar lite tid men har betydande olägenheter på grund av behovet av en kran för att lägga plåten, kuddkrympningen kan vara ojämn.
      • En plattform är ett mer tillförlitligt alternativ. Dess särdrag ligger i det faktum att betongplattan hälls in i stället direkt i gropen.Tekniken är enkel: En gräv gravas ca 35 cm djup, ett lager sand och grusplatta sätts i, en formning monteras, en förstärkningskorg tillverkas och betong hälls.
      • Det vanligaste och tillförlitliga alternativet är en remsa grund. För byggandet av en grill är den placerad inte U-formad, men längs en sluten slinga. En dike på ca 50 cm djup dras ut för det, ett lager av sandkvist görs ca 15-20 cm tjockt och en armerad betongfundament hälls.
      Slab foundation
      Strip foundation

        Valet av en variant av stiftelsen rullas av den typ av jord som byggnaden kommer att vara. Efter att ha valt byggarbetsplatsen och stiftelsen kan du börja bygga en grill. Fällning av en traditionell typ av grill är lätt. Denna design kräver ingen speciella färdigheter.

        Det första steget har slutförts, grillplatsen har valts, grunden har hällts och det är kvar att vänta tills det är helt klart (tills ca 3 veckor).

        Det andra steget börjar med framställning av byggmaterial. För konstruktion av grill används två typer av tegelstenar: eldfasta och vända. Den brandbeständiga (chamotte eller corpulent) tegelstenen används för att lägga en brandkammare.Efterföljande delar av strukturen läggs med motstående tegel (det är möjligt att använda andra material av både block och naturligt ursprung). Tegel murverk kräver mindre skicklighet och är billigare för egenbyggd grill. Tidigare, strax före läggning, är hela tegelvatten blötläggt i vatten.

        eldfast
        vänd

        Det tredje steget är erektion. Innan läggningsarbetet påbörjas bör grundningen av grunden kontrolleras med en nivå. Om fel hittas korrigeras de när de två första raderna läggs med lösningens tjocklek. Vattentätningsskiktet läggs på fundamentet utan att misslyckas. Som det används ruberoid eller andra valsade material. Vid konstruktion används orderordningen. Den beräknas utifrån en standard tegelstorlek 230x114x65 mm. När du lägger eldstaden och ugnen används lerlösningen för vidare läggning - vanlig murbruk. Fireclay mortar är knådad i förskott från sand, röd lera, vatten och cement.

        lösning
        Väckelsen

        När ugnen monteras är det nödvändigt att bränna dess inre ytor.Därför antänds kol eller ved i eldstaden, vilket leder till maximal temperatur.

        Efter uppvärmning av ugnen ska den torkas. Det bästa alternativet för det är en varm sommarperiod, då tar det minst 5 dagar. Om torkning utförs i grumligt höstväder - högst 20 dagar. I alla fall är det värt att ta hand om att skydda grillugnen från regnet och täcka den. Det finns ett sista skede - det glansar. Tegelstenarna rengörs av kvarvarande murbruk och målas så att sömmarna betonas. Nu kan du börja operationen.

          Det finns ovanliga alternativ för självframställning av metallgrill. Det bör omedelbart noteras att deras design är begränsad av tillverkarens önskan, förmåga och fantasi. Ett sådant alternativ är en grill från en gasflaska. Detta är ett mycket ekonomiskt och prisvärt alternativ, men det kräver erfarenhet av en svetsmaskin och kvarn.

          Från en gammal tomgasflaska blir det 120 cm lång grill. Om så önskas kan den reduceras genom att avskurna onödiga centimeter och svetsa den över skäret. En sådan grill, även den enklaste av en gascylinder, är tung, därför är den olämplig för transport, men på grund av benets utformning kan den göras stationär och bärbar.

          Den största fördelen med denna design är enkelhet och produktionshastighet, eftersom det tar inte mer än 2 timmar. På grund av tjockleken på cylinderväggarna kännetecknas detta alternativ av ökad slitstyrka. Konstruktionen klarar höga temperaturer.

          När det gäller rationaliteten att tillverka en sådan grill, är det tvist om säkerheten hos de produkter som kokas i den, eftersom gasrester kan förbli på gascylinderns väggar. Därför är det värt att tänka på säkerhet omedelbart och innan du använder strukturen är det nödvändigt att tvätta och värma det flera gånger. Efter denna behandling är grillen lämplig för säker matlagning. Innan du börjar arbeta med en gasflaska, se till att den är tom.

          För att ta bort den återstående gasen från cylindern placeras den upp och ned och ventilen skruvas till slutet. Det här tricket är mycket effektivt, eftersom gasens densitet är större än lufttätheten, så det kommer ut snabbare. För att testa gasutgången är det nödvändigt att lätta på nacken.

          Om gasen går ut bildas bubblor, för att slutligen certifiera i cylinderns vakuum fylls det med vatten.

          Steg-för-steg beskrivning av anvisningarna för omarbetande av en gascylinder i en grill.

          • En vanlig femtio-litersflaska tas, och det finns en produktionssöm på den, längs vilken ett snitt görs. För detta ändamål, det bulgariska och kanthjulet för metall. Sidoväggarna, som betyder botten och toppen av ballongen, förblir intakta, annars kommer det att skada braziern. Som ett resultat av snittet var ballongen uppdelad i två delar: en av dem var grunden för grillen, den andra var omslaget.
          • Med hjälp av svetsslingor är de fixerade, initialt fixerade på nitar av aluminium.
          • Handtag från värmebeständig metall fästs på ett lock på grillen.
          • Metall hörn av 32x32 mm svetsas längs hålets omkrets i ballongen, som kommer att tjäna som stöd för spett. Detsamma görs med lockets insida. Hörnen förhindrar deformation på skärningar.
          • Grillbenen är svetsade. Om det är stillastående, är benen fixerade med betong för ökad stabilitet. Om det är tänkt som bärbart, kan hjul eller små stift fästas på benen för att drunkna i marken.
          • Små hål borras genom skrovets botten för att säkerställa tryckkraft.
          • Efterbehandling av sömmar och rengöring av väggarnas inre ytor.

          Driftsregler

          Någon sak kräver ordentlig och snabb omsorg. För att undvika obehagliga följder bör du följa reglerna för operationen.

          Det bör vara aktuellt att rengöra alla detaljer i designen, nämligen:

          • Grillen, dörrarna och efterföljande delar av ugnen ska rengöras av smuts och sot varje gång efter användning och väntar på att ugnen svalnar helt.
          • Ugnsröret måste rengöras från sot minst 2 gånger om året.
          • Släppa upp brännkolens eld och bränsle efter varje användning.
          • du måste kontrollera ugnen för närvaro av ackumulerat vatten eller snö i avsaknad av spetsen i skorstenen eller baldakinen över röret.

            Experter rekommenderar att du strängt följer dessa säkerhetsregler:

            • obligatorisk konstant övervakning av flammens intensitet;
            • Inga brandfarliga saker nära kaminen.

              Vid användning av antändningsmedel är det värt att komma ihåg att:

              • Det är tillåtet att endast använda förrätter, strikt följa instruktionerna för användning.
              • Användningen av bensin, fotogen och andra smörjmedel är strängt förbjudet.
              • täcka grillen med ett lock minst 15 minuter efter tändningen för att undvika antändning av den ackumulerade brännbara gasen;
              • Under inga omständigheter kan man impregnera ved med sådana medel, bara sprut för tändning.

              Under den kalla årstiden måste grillar i början av användningen torkas i 20 minuter över låg värme. Detta förhindrar för tidigt slitage och utseende av sprickor i ugnsdesignen från en kraftig temperaturfall.

              Exempel på färdiga strukturer

              • Vid konstruktion av en grill används orderordningen. Den är baserad på en standard tegelstorlek 230x114x65 mm.
              • Mobilgrill av tegel som läggs ut utan att använda lösningen, det är lätt att montera själv och, om nödvändigt, demontera och montera igen. Denna design är lämplig för hörnmodeller.
              • En av de ovanliga modellerna av grill, gjord av en gasflaska, ser ovanligt och snyggt ut. Denna design är begränsad till tillverkarens önskan, förmåga och fantasi. Alla lusthus blir mer funktionella med denna design.
              Beställningsordning
              Tegelgrill
              Grillgasflaska

              För information om hur man gör en finska utomhusgrillugn med egna händer, se nästa video.

              kommentarer
               Författare
              Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

              Entré hall

              Vardagsrum

              sovrum