Grilltermometer: Vad händer och vad behövs?

 Grilltermometer: Vad händer och vad behövs?

För rätt grill måste du alltid ha en termometer. Grill är en viss vetenskap, i Europa och USA finns det konstanta tävlingar, olika tävlingar och grillfestivaler. Människor besöker dem ständigt för att visa sina färdigheter när de lagar mat på grillen. Om du gillar att laga mat själv och dina kära, så kan du inte göra det utan en termometer för att göra disken verkligen smaklig, saftig och hälsosam.

Särskilda funktioner

Betydelsen av att använda en termometer är att för varje typ av mat är det nödvändigt att behålla en visstemperaturförhållanden. I avsaknad av denna enhet kan rätter vara helt annorlunda än de som beskrivs i recept. Samtidigt spelar det ingen roll om du ofta lagar en grill eller inte, och kvaliteten på maten du lagade är viktig i enlighet med alla villkor som anges i receptet. Här kan du inte klara av professionell utrustning för grillning.

Det är möjligt att bestämma med en handenhet om det är möjligt att börja laga mat på grillen eller inte. Men noggrannheten att bestämma graden av rostning av en viss maträtt är en ganska svår uppgift för både en amatör och en erfaren kock, en mästare på hans hantverk. I detta fall måste du lita på din intuition och hoppas på lycka, men det är bäst att använda en termometer för grillning för att förbereda den perfekta maträtten.

Termometrar för grillning är uppdelade i flera typer.

 1. Termometrar inbyggda i instrumentbrädan för grillning. Om en apparat för mätning av temperatur är inbyggd i grillen från inköpsdatumet, kan den här grillen betraktas som ett ganska framgångsrikt köp, som med hjälp av den inbyggda enheten kan du alltid exakt bestämma temperaturen på maträtten du lagar mat.I händelse av termometerfel kommer tillverkaren alltid att hitta en ny enhet speciellt för din modell.
 2. Grillade apparater. Om dina tekniska färdigheter är tillräckligt utvecklade eller grillen du har förvärvat tyder på möjligheten att installera termostater i ett hus eller instrumentpanel, så är det här alternativet rätt för dig.
 3. Termometrar för extern användning. Denna typ av termometer är den mest populära och enkel att använda. De flesta av dem kan köpas på nästan vilken butik som helst till ett överkomligt pris för ett brett utbud av konsumenter.

Tänk på denna typ av termometer mer detaljerat.

Det finns flera sorter av externa grilltermometrar. Överväga i detalj var och en av dem.

Bimetallocktermometer

Denna termometer ser väldigt ut som formen av ett armbandsur: det har ett rundat fall, grader och till och med en "andra" hand. Som regel installeras en ganska bräcklig skärm i sådana termometrar, så när du använder den måste du vara försiktig och inte att falla. Principen för operation är expansion och sammandragning av fasta ämnen. Anordningen har en platta på vilken det finns två metaller.När en av dem värms upp, sker en expansion, vilket i sin tur medför att instrumentets sensor rör sig, vilket resulterar i en temperaturförändring på termometerskalan.

fördelar:

 • ganska låg kostnad jämfört med andra grilltermometrar;
 • Du kan köpa nästan vilken butik som helst.

nackdelar:

 • Enheten har förmåga att snabbt slita ut, vilket innebär att det finns möjlighet att köpa denna termometer ofta.
 • Om temperaturen som är tillåten för uppvärmning av apparaten överskrids kan skärmen spricka eller brista;
 • vänta tills apparaten värms upp och visar temperaturen på disken på grillen.

Vätsketermometer

Vi vet alla vilka vanliga termometrar som ser ut som du kan mäta kroppstemperaturen. Inuti dessa enheter är kvicksilver. När termometern värms upp börjar kvicksilveret stiga och når en viss temperatur. I en flytande enhet fungerar allt på exakt samma sätt, men istället för kvicksilver används fotogen och alkohol med färgämnen.

fördelar:

 • lågt pris, som den bimetalliska versionen;
 • tillgänglighet av köp i de flesta butiker.

nackdelar:

 • Ofullständigheten hos denna anordning ligger också i det ganska bräckliga glaset, som riskerar att brytas, vilket kan leda till en bortskämd önskan att smaka den lagade maträtten.
 • Termometern reagerar ganska svagt på förändringar i temperaturen - det är osannolikt att någon kommer att vilja stå över grillen och vänta på att indikatorerna ändras.

Digital grilltermometer

En av de nyaste och moderna prylarna för högkvalitativ matlagning av olika rätter. Det ser ut som en elektronisk väckarklocka. Det kan fungera från nätverket eller med hjälp av batterier, vilket förenklar användningen i vardagen. Enheten har tre termoprobe-tunna trådar med metallklackar. De placeras i maträtten du lagar mat, då bestämmer enheten omedelbart temperaturen och ger resultatet.

fördelar:

 • Kompaktiteten hos anordningen är dess huvudsakliga fördel;
 • Termometern är lämplig för användning, inte bara hemma utan även i naturen.
 • för att införa sondens prober behöver ingen särskild ansträngning behövas;
 • du behöver inte hålla enheten i närheten - du kan placera den på hyllan;
 • När skålen är helt kokad eller har nått en viss temperatur piper enheten, vilket är mycket bekvämt.

nackdelar:

 • Värmeprober tenderar att försämras på en ganska kort tid vilket kan leda till ytterligare nedbrytning i framtiden - du måste noggrant använda ledningarna för att spendera dina pengar och styrka för att köpa nya prober för din enhet så sällan som möjligt.

Elektronisk termometer mätning omedelbar temperatur

Denna enhet liknar en penknife. Enheten har en inbyggd digital skärm som gör det möjligt att omedelbart ta reda på temperaturen på förberedelseskålen. Denna termometer är ganska liten, så den passar lätt i fickorna på byxor eller påsar. Tillverkare försöker ständigt lägga till några ytterligare funktioner, men det är osannolikt att de inte är användbara för dig när du använder enheten - i det, och så är allt helt perfekt.

fördelar:

 • Apparaten bestämmer omedelbart beredskapen för den maträtt som förbereds på grillen.

nackdelar:

 • priset på den här enheten är ganska hög jämfört med de enheter som beskrivits ovan.

Efter att ha övervägt alla möjliga alternativ för att använda termometrar för grillning kan alla dra sina egna slutsatser och köpa exakt den termometer som passar bäst. Det är viktigt att ta en ansvarsfull inställning till valet, eftersom kvaliteten på den färdiga maträtten och stämningen hos dem som vill smaka på det beror på det.

Följande video presenterar en jämförande översyn av vissa modeller av grilltermometrar, den mest populära nu.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum