Vi utrusta grillplatsen för att ge

I gamla dagar betraktades familjen härd som en plats där hushållen samlades för att tillbringa tid tillsammans eller laga lunch eller middag. Idag tycker många också om att sitta i familjecirkeln, men inte alla kan skryta med att ha en öppen spis eller spis i huset eller ännu mer i lägenheten. Därför utrusta oftast grillplatsen i naturen.

Särskilda funktioner

Mycket ofta, i området utsedda för grill, sätt den vanliga eldstaden. Ovns huvudsyfte är dock inte värme, men lagar en mängd olika mat på öppen eld. Hela familjen är också glad att samla runt eldstaden, så det fungerar som en plats som förenar sina nära och kära.

Grillen för en modern dacha skiljer sig från en enkel grill, eftersom den kan användas i alla väder. En sådan enhet är trots allt väl skyddad mot vindstötar och från regn och från solens heta strålar. Det låter dig vara nära dig, utan att oroa dig för säkerheten, liksom förmågan att suga upp röken.

Eldstäder av denna typ trimmas ofta med sten eller annat hållbart material.

Dessutom är grillplatsen ett utmärkt komplement till sommarstugan eller huset. Det kommer också att ge ett tillfälle att vila efter hårt arbete i landet, medan du provar utsökta rätter tillagade i brand.

Att arrangera en sådan zon är inte bara processen att installera en ugn., men också valet av de mest bekväma möblerna att slå sig ner vid elden. Dock är hjärtat av grillområdet hjärtat där alla slags delikatesser kommer att skapas. Ofta jämförs en grill med en brazier eller en fullfjädrad utomhus spis, men de har alla skillnader. Det är värt att prata om dem för att få en klar förståelse för vad som ska installeras på platsen i grillområdet.

brasa

Detta är en mycket enkel struktur, som vanligen är stål eller gjord av gjutjärn. Den har formen av en rektangel med små hål i botten.Köttmatlagning sker på spettar. Det är emellertid omöjligt att justera höjden av deras placering. På grund av detta är det inte så bekvämt att steka kött eller grönsaker på en spett. Detta alternativ är mer lämpligt för dem som kommer och vilar på platsen från tid till annan. I andra fall är det bättre att skapa något mer kapital.

grill

Det är en stor grill med ben. Det har också en grill och lock. Med hjälp av grillen kokas maten på elden och röks. Detta är inte heller det bästa alternativet för att ordna en fullfjädrad plats att koppla av i bakgården.

tandoor

Detta alternativ från öst blir mycket populärt i vårt område. Dessutom blir det inte svårt att göra det.

Med tandoor kan du laga inte bara kött eller fisk, utan också baka bröd.

grill

Det mest praktiska och funktionella sättet att laga kött eller grönsaker är grill. Produkterna är förberedda på ett galler, vars höjd är lätt att justera. För dem som organiserar picknick är det inte ofta, du kan använda grilltransformatorer av olika former. De är lätta i vikt, men de har mycket färre funktioner.

Stationära grillar ser lite ut som trädgårdar. Deras design inkluderar en chafing disk med grillar som är perfekt höjdjusterbara. Det är möjligt att bygga dem från högkvalitativa tegelstenar. Bättre, självklart, välj eldfast. Utformningen av modern grill har också spjäll för reglering av luftflödet. Du kan också göra utrustning för bekvämare matlagning i naturen. Till exempel att fästa hyllor för disk eller att ordna utrymme för lager av ved.

För byggandet av grillplatsen behöver du självklart lägga mycket pengar och investera pengar. Men du kan få stora fördelar. Detta är ett fullt utrustat utomhuskök, som kännetecknas av hög brandsäkerhet och som har ett rör för avlägsnande av rök.

Vilka material är bättre?

För tillverkning av grillplatsen är tillåtet att använda olika material:

 • eldsten som används för murugn
 • klinkersten, som används för att skapa grunden för elden;
 • Om grillen kommer att ligga under taket på lusthuset, så behöver du loggar och kantade brädor;
Brandbeständig tegelsten
Klinker tegelsten
loggar
 • takbeläggning används för vattentätning av fundamentet;
 • cement och sand för mortel;
 • Det vända materialet är tegel, sten eller kakel.
Rubiroid
lösning

  För varje byggnad eller en separat del av gården krävs en grund, en grillplats är inget undantag. Väggarna kan läggas ur tegel eller kvarter. Med hjälp av olika material kan du göra en baldakin av ovanlig form, vilket gör det möjligt för denna zon att sticka ut bland andra byggnader på webbplatsen.

  foundation
  Blockera väggar
  Tegelväggar
  shed

  När du lägger på härden kan du göra insatser från några enskilda stenar, kakel eller tegelstenar som har en annan färg. En eldstad kan ha ett metallkit. Om gips används för det, då kan vackra keramiska figurer införas i den, medan den ännu inte har förstärkts.

  Hitta en lämplig plats, du måste utrusta den ordentligt. Först måste du ta hand om trädgårdsvägarna, som kommer att vara gjorda av samma material som gården där bordet kommer att vara. Den vanligaste kakel eller sten. I vissa fall är gården fylld med betong. Så du kan koppla av när som helst på året i bakgården, utan rädsla för att regn eller smält snö kommer att förstöra resten.

  Du kan också zonera bakgårdsutrymmet - den ena sidan är lämplig för matlagning, och den andra är för vila och måltider. För att skilja dem kan du använda partitioner av olika material. De kan vara både från trä, och från openwork metalltråd och även från bambu. Valet av material beror på plotens stil.

  Det är bättre att överlämna ugnsbyggnaden till specialister. För dess konstruktion är det nödvändigt eldfasta tegel och murbruk. Höjden av en sådan struktur är vanligtvis lika med en mätare. Mellan väggarna finns två gitter. En av dem är för kol, och den andra är för produkter.

  Efter att säsongen är slut, måste kaminen täckas med ett lock, som tidigare har tagit bort gallret från det.

  Valet av stil

  Grillplatsen måste kombineras med alla byggnader av tomten i stil. Om landskapsdesignen domineras av trädgårdsvägar och stenbyggnader, är grillplatsen bättre att utfärda i samma stil. Det kommer att se väldigt vackert ut.

  När ugnen är belägen på en plattform av trä, bör därför utrymmet runt det vara av samma material.Men glöm inte om brännbarheten hos trädet, så det bör behandlas med speciella impregneringar.

  Spelar en viktig roll och färgkombination. Om bakgården är inredd i ljusa färger betyder det att grillplatsen kan göras i vitt. Det kommer att kombineras perfekt med glansen av rostfritt stål, samt ge skönhet och friskhet till den plats där maten kommer att förberedas. Men om det finns små barn i familjen, skulle detta alternativ vara olämpligt. Efter att ha spelat på gården blir barnet smutsigt och lämnar spår på de vita väggarna.

  Dessutom föredrar många de "naturliga" färgerna. Dessa inkluderar nyanser av brunt och grönt. I trädgården, omgiven av träd och blommor, ser grillplatsen, inredd i dessa färger, bäst ut.

  I ljusa färger
  I nyanser av brunt
  I gröna toner

  Det finns också stilistiska trender. Särskilt populära är nu klassiska eller orientaliska teman. Klassisk stil är alltid efterfrågan. Diskret eldstad och antika möbler ser därför bra ut på vilken sida som helst. Men med östriktningen är allt mycket intressantare. I det här fallet, för dekoration av territoriet, kan du använda låga braziers eller spisar,liksom ursprungliga växter som bambu eller boxwood.

  För älskare av modernitet passar högteknologisk stil. I det här fallet kommer MDF-paneler med en blank PVC-yta att vara lämpliga för att dekorera platsen. Hjärtans skarpa, briljansen i stål samt minimalism i allt ger grillplatsen ett snyggt och dyrt utseende. Det kommer inte vara väldigt dyrt, men det ser väldigt modernt ut. Du kan också göra en spis i form av en eldstad eller ett lås. Detta kommer att ge en ovanlig hel interiör.

  Plot dekoration

  Dekorera det område som tilldelats för grillplatsen, du kan på olika sätt. Smycken kan bära och uteslutande dekorativ funktion, och vara funktionella och aktivt använda.

  Om ägarna älskar att experimentera, kan du kombinera olika typer av foci tillsammans. Detta kommer inte bara att stärka elden, men också förena olika kulturer. För att göra detta kan du zonera en webbplats där varje zon ansvarar för en viss kultur. Till exempel kombinera öppen eld med tandoor. Det här får dig att känna dig som hemma, en resenär. Du kan också dekorera den med smidda delar eller installera en bar på grillplatsen.Detta kommer att ge henne ett klubbutseende, och gästerna kommer gärna att spendera alla sina helger här.

  För ved kan du göra ett litet hus, lägga det ur sten och dekorera braziern med några element av konstnärligt smide, vilket ger det ett klassiskt utseende. Även om webbplatsen är ganska liten är det fortfarande möjligt att hitta ett rekreationsområde. Det är dock värt att överväga att designen ska vara harmonisk.

  Möbler måste också väljas så att det passar en viss stil. Materialen måste dock vara hållbara och kunna motstå dåligt väder. Det är bekvämt om borden och stolarna har en liten vikt, så att i händelse av dåligt väder kan de enkelt överföras till ett speciellt utformat rum för detta ändamål.

  Det är bättre om det är plastmöbler, det är inte räddat för hög luftfuktighet, plus det är mycket lätt och kräver ingen speciell vård. Dessutom är dess färger mycket olika. Men om plasten kommer att vara under solskenet länge, kommer det snabbt att förlora sin överklagande.

  Smidesjärnsmöblerna ser vackra ut, speciellt om det kompletteras med ljusa och mjuka kuddar.Det kommer att fungera i många år och ger grillplatsen ett estetiskt utseende. Även smidda saker är inte hemsk värme, men samtidigt värmer de sig snabbt, så det är bättre att hålla den under taket eller ljuskupén.

  En viktig roll spelas i skapandet av stil och olika bagage, till exempel träpallar eller gamla däck. Från dem är det möjligt att göra både dekorativa figurer och sängar för blommor.

  Med hjälp av barrträd eller små träd kan du skydda rekreationsområdet från främmande vyer.och gör det också till en ensamhetställe. Detta kommer att göra resten ibland bekvämare. Ofta runt omkretsen har behållare med olika örter. Så läckra kryddor finns alltid till hands. Ja, och dessa lådor med gröna ser charmigt ut.

  Glöm inte belysningen. När allt kommer omkring kan sammankomster fördröjas tills det är mörkt, och då kommer lamporna i grillplatsens hörn eller lysdioderna som är dolda på träden att hjälpa till att skicka kvällen med komfort och belysa hela territoriet. Du kan också dekorera webbplatsen och dessa ljus. Det är sant att det här är en tillfällig lösning, eftersom det med väderbyten måste ta bort dem.

  I vissa fall kan du även dekorera området med färgade kransar som kommer att muntra upp både barn och vuxna.

  Och naturligtvis, glöm inte bort trädgårdsfigurer eller dekorativa krukor. De kommer att vara ett bra komplement till webbplatsen, dekorerad i vilken stil som helst. Med hjälp av sådana små detaljer kan du betona designfunktionerna och utrusta ett idealiskt hörn för en familjesemester.

  Storleken på plattformen

  Anläggningen av grillplatsen beror i stor utsträckning på hur många gäster det kommer att finnas och vilken typ av vila familjen föredrar. Till exempel, om ett företag består av två eller tre personer, då är ett litet överhäng tillräckligt. Om gästerna är en vanlig förekomst och det finns alltid många av dem, är det bättre att sätta ett lusthus, vilket tillåter att rymma många människor.

  Idéer för komfort

  Börja arrangemanget av utrymmet under grillen, det är viktigt att göra en preliminär plan. Med det kan du förutse allt och beräkna mängden material som behövs för byggandet.

  Däremot är webbplatsen så stor för dig, beror på vilken typ av plattform som kommer att vara.

  öppen

  En sådan plattform är utfärdad när det finns lite utrymme i den privata sektorn, och det finns ingen tid för friluftsliv. För sitt arrangemang kommer det att vara tillräckligt med bärbar grill av små storlekar.Ett litet bord med stolar som gömmer bara en baldakin ser bra ut. Han kommer definitivt att tjäna som ett gott skydd och fly från vädret. Faktum är att med detta tillvägagångssätt finns det också en mycket mysig sittgrupp.

  stängt

  För att organisera en sådan zon är det nödvändigt att göra en baldakin och väggar, och också för att komplettera den med en eldstad. Mycket ofta löses det på terrassen, på verandan eller i det rymliga lusthuset. Det kan till och med omvandlas till en fullständig ersättning av sommarkök eller matplats. Det kommer att vara väldigt bekvämt att laga mat här, liksom slappna av i alla väder.

  universell

  En sådan zon kallas på olika sätt en transformator, eftersom den vänder sig från en sluten zon till ett öppet utrymme, därför har det fördelarna med båda. En sådan zon består av ramar av trä och metall. Detta är praktiskt eftersom designen kan avlägsnas när som helst och flyttas till rätt plats med ett drag eller förändringar av väderförhållanden.

  uteplats

  Så kallat rum, som ligger på gården eller i naturen. Ofta är den kopplad till de intilliggande väggarna i ekonomiska byggnader. Platsen visar sig vara väldigt privat, där du kan installera någon eld och skydda dig.

  Oavsett vilket projekt som väljs, är det värt att komma ihåg vissa rekommendationer. För det första kan du inte bara installera en brazier på ditt tomts territorium utan också bygga en fullfärdig grillugn med egna händer. Någon av dessa källor till öppen eld bör inte vara för nära huset, men samtidigt inte långt bort, annars kommer det att vara obekvämt att bära matlagning eller ta ingredienserna från köket.

  Det är också värt att överväga att brazier borde vara långt ifrån staketet.speciellt om de är trä eller gjorda av andra brandfarliga material. Det kommer att bli mycket bra om det finns vattenförsörjning i närheten. Det är trots allt mycket bekvämt att tvätta smutsiga rätter utan att lämna långt från picknickområdet.

  Vackra exempel

  Mycket ofta, för att fly från stadens rörelse, föredrar ägarna att vila i ett hus eller i landet. Och omedelbart uppstår frågan om enhetens utrymme för matlagning och mottagning av gäster i frisk luft. För att lösa detta problem kan du använda organisationen av grillplatsen, som perfekt kopplar alla önskemål från ägarna. Här är några bra exempel på hur du kan göra allt detta.

  Det enklaste och mest mångsidiga alternativet är en grillplats som ligger under en skjul. I det här fallet har det naturligtvis en mer dekorativ funktion, eftersom taket är som en trägitter. Den vilar på träkolumner som passar perfekt in i landskapsdesignen på webbplatsen. Hjärtan själv är en stor sten spis. Det har inte bara en plats för matlagning, men också högkvalitativa hyllor av samma sten.

  Mittemot denna härd är en plats för resten av ett stort företag. I mitten finns ett bord omgivet av mjuka soffor. Här kan du sitta i släkting med släktingar eller vänner. Trevligt nöjd med ögat och närvaron av dekorativa bagage. Först och främst är det krukor med färska blommor samt antika stearinljus.

  I vissa fall kan bakgården utrustas med matplats. I detta fall används utomhusutrymme med maximal nytta. Det finns en hörn spis. Det är faktiskt en fullfjädrad spis. Den är även dekorerad på ett speciellt sätt - inte bara med en klassisk mantelpiece, men också med en spektakulär lättnadsbild.

  Som i föregående fall ligger matsalen mitt emot elden. I det här fallet är det rymligare. Möblerna är också utvalda med smak - snygga fåtöljer och ett bord med böjda ben kombineras perfekt med alla andra detaljer.

  Detta arrangemang av grillplatsen är mycket genomtänkt. Den är inhägnad av en grön häck från nyfikna ögon, så här kan du känna ensamheten. Ingen kommer att störa antingen sammankomsterna eller den vanliga vilan.

  Det sista alternativet är en grillplats, som inte är avsedd för fest, men för en enkel vila i närmaste närhet. Eftersom kakan själv tar upp mycket utrymme, finns det inte mycket utrymme kvar för att ordna det färdiga matsalområdet. Därför måste vi begränsa oss till det nödvändiga minimumet. Till exempel en gungstol och en schäslong.

  Särskild uppmärksamhet bör ägnas åt kaminen själv. Det är ganska stort och består inte bara av matlagningsplatsen, men också av "huset" för ved och en liten kulle som byter ut bordet. Allt detta är gjord av samma material, för vilket allt ser väldigt snygg ut.

  Att ordna en grillplats är en intressant process där du kan uttrycka din kreativa fantasi.Det är lätt att utrusta det för att passa dina behov, även om det inte finns så många platser på tomten.

  Hur man bygger en grill med egna händer, se nästa video.

  kommentarer
   Författare
  Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

  Entré hall

  Vardagsrum

  sovrum