Hur man gör julleksaker från konerna med egna händer?

På julafton för det nya året strävar många för att dekorera sitt hem så mycket som möjligt. Särskild uppmärksamhet i detta fall betalas till dekoration av semestern träd. För att klä upp skönheten är det inte nödvändigt att använda köpta leksaker. För att göra detta kan du använda verktygen till hands, vilket kan visa bra hantverk. Du kan göra en vacker julgranleksak även från en vanlig pinjekon.

Förberedelser för arbete

Innan du börjar skapa vackra julgranleksaker från kottar, måste du förbereda material som kan behövas under arbetet. Kottar finns inte bara i barrskogen utan också i stadsparker eller avenyer. Både gran och tallprover är lämpliga för användning. Att arbeta med konerna är ganska lätt, men eftersom innetemperaturen är mycket högre än ute, kan de öppna sig.Om en stöt krävs för att skapa smycken, kan dess integritet bibehållas med trälim. Det räcker att sänka frukten i lim i en halv minut och lämna den tills den torkar.

Om dekoration kräver öppna koner, kan öppningsprocessen accelereras med hjälp av en förvärmd ugn. Bara ett par minuter av rostning vid en temperatur över 200 ° C - och barrträd kommer att bli fluffiga. Formen på produkten kan justeras. För att göra detta behöver du bara suga det i vatten och dra de nödvändiga delarna med en sträng. Det är bara att vänta på det fullständiga torkningen av det naturliga materialet.

För att lätta stötarna utan att använda färgämnen kan du använda blekmedel. I det här fallet måste du suga in barrträdsfrukterna i vatten och tillsätt blekmedel till den. Efter 30 minuter måste produkten sköljas och torkas. Förutom naturmaterial måste du arbeta:

  • handskar;
  • tråd;
  • nålar;
  • glänsande färg;
  • bomull ull;
  • lösningsmedel;
  • lim.

För att uppnå tillförlitlig fixering är det nödvändigt att förvärva högkvalitativt lim. Dessutom bör de trådar som valts ha tillräcklig styrka för att klara av den framtida dekorationens vikt.Nålar måste ta dem som enkelt kan punktera en klump. Arbeta med lim och färger kräver att alla säkerhetsstandarder följs. Om båten är skapad inomhus måste du ge honom en stabil luftning. Det borde inte finnas några källor till öppen eld i närheten.

Steg-för-steg mästarklass

Innan du gör en julgransdekoration med egna händer, är det nödvändigt att rengöra det naturliga materialet från spjut. Detta gör det möjligt att applicera färg med högre kvalitet och säkert hålla fast bomullen. För att rengöra konen måste du använda en vanlig borste. Arbetsplatsen måste skyddas mot förorening genom färg och lim. För detta ändamål kan du använda gamla tidningar eller oönskad tyg. Så att färgprocessen inte tar mycket tid, är det bäst att använda spray emaljen, som du snabbt kan måla över alla element i en barrträd.

För att måla bumpen väl måste du först placera den på stativet. Efter fullständig torkning ska den beläggas med lim och täckas med en liten mängd bomullsull. Så snart hela produkten torkar, återstår det att göra ett genomgående hål i övre delen och gänga tråden. Det är nödvändigt att knyta och gömma knuten i hålet.För att underlätta processen är det nödvändigt att genomborra inte klumpen själv, utan bomullsull. Med en vass nål måste särskild vård tas. Dessutom kan du dekorera båten med en båge eller spänner.

Intressanta idéer

Det är inte nödvändigt att göra juldekorationer från enkelseglar. Med hjälp kan du skapa ovanliga kompositioner och former. Det är till exempel intressant att titta på julgranen med stora stjärnor. För att göra en kon i form av en stjärna, måste du ta fem identiska kottar, tråd, lim, färg, olja och tråd. För en början skapas en trådbas: den är böjd på ett sådant sätt att 5 strålar kommer ut från centrum.

Därefter måste du genomborra de naturliga materialen på den trubbiga sidan, fluffa dem med lim och trycka trådstrålar in i dem. Efter fullständig torkning kvarstår produkten över, gör ett hål i den övre delen av en av konerna och tränga in en tråd i den. På samma sätt kan du göra en knuckle snöflinga. För att skapa den måste du förbereda flera olika kottar och hålla dem på tråden, inte med trubbiga men skarpa delar.

En krans av kottar kommer att se väldigt vackert ut på ett julgran. För dess tillverkning kommer att behöva förvärva en mängd olika kottar. För den bästa skönheten kan de målas i olika färger. För att göra en krans måste du ta en tjock fiskelinje och tråda den genom hålen i de tunna delarna av kottarna. Fastställ platsen för de produkter du behöver med lim.

Förutom snöflingor och kransar av barrträd, kan du komma med olika former. Till exempel en hund. För att skapa den måste du ta en stor bump, fyra mindre och två små. Ett djurs kropp kommer att visa sig från ett stort naturmaterial, och fyra mindre kommer att spela rollen som ben. Huvud och svans är gjorda av små kottar. För att samla en hund av en kon, måste du ta en awl och göra det hål i konerna. Efter hålet måste du smörja med lim och sätt in matchningar i dem. Alla delar är anslutna på samma sätt. Hundens öron, ögon och näsa kan vara gjorda av färgad kartong.

Intressant på julgranen kommer att se lite gnomes. För att skapa dem behöver du kottar, kastanjer, lim och trasa. Barrsmaterialet i detta fall kommer att spela rollen som stammen, och kastanjen kommer istället för huvudet. Kepsar och halsdukar kan tillverkas av dvärgdukstycken.På samma sätt kan du göra en julängel. Hans huvud kan bestå av en stor vit pärla, på vilken du måste rita ögat, mun och näsa med en markör. För att göra ängelhår, kan du använda bomullsull eller filt, och för halongen måste du ta ledningen. Dekorera baksidan av en ängelburk eller satängvingar, fast med lim.

Med hjälp av kottar och ovanstående material kan du göra olika juldekorationer. Det kan vara openwork kranser, roliga pingviner, söta lilla möss, ugglor och så vidare. Det viktigaste med att göra julgransdekorationer är att använda fantasin. Med konerna kan du skapa olika hantverk. Ett julgran, dekorerad med hemlagad dekoration, kan skapa en mysig atmosfär i huset och locka uppmärksamheten hos gästerna.

Fördelarna med hemlagade smycken

Barrträd används ofta för att göra olika hantverk. Detta beror på att de, i jämförelse med andra naturmaterial, har flera fördelar.

  • Låg kostnad - För att skapa kon, kan leksaker behöva de enklaste materialen och verktygen. Klumparna är av naturligt ursprung och är därför lediga.Du kan samla dem i någon barrskog.
  • Miljövänlighet - på grund av att kottar är naturliga råmaterial, är de absolut säkra för människor. Detta är särskilt viktigt för familjer med små barn.
  • Trevlig lukt - Med hjälp av kegelhantverk kan du inte bara dekorera ett festligt julgran utan också fylla rummet med en ovanlig doft.

Det är bra att använda barn vid tillverkning av kegelsmycken. På samma sätt kan du utveckla sin fantasi för att utveckla bra motoriska färdigheter.

Detaljerad mästerklass på att göra julleksaker från koner - i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum