Barn soffa soffor

 Barn soffa soffor

Att välja rätt möbler för att dekorera ett barns rum är inte alltid lätt.

Vad ska man välja: säng, soffa eller hopfällbar stol? Möblerna måste uppfylla barnets behov, vara praktiska, bekväma, bekväma, relativt kompakta och prisvärda.

En liten bekväm soffa har njutit välförtjänt popularitet över hela världen i många årtionden. "En liten säng" (som ordet "soffa" är översatt) är en snygg liten soffa utan rygg. Längden av soffor är så rik och mångsidig att du enkelt kan hitta ett lämpligt alternativ för en pojke eller tjej i alla åldrar.

Egenskaper och fördelar

Soffan är ett utmärkt alternativ för arrangemang av ett barns rum. Smidig, stagnerad sovplats är idealisk för barnets ryggrad. En sådan yta är inte sämre vad gäller den positiva påverkan på barnens rygg till ortopedisk madrass. Rätt hållning bildas, och under sömnen eller vilan är barnets rygg i ett bekvämt, bekvämt, naturligt tillstånd för henne.

Design är en annan plus soffa framför andra möbler. Ofta erbjuds produkter som är utformade i form av sproget karaktärer eller tecknade figurer, som är så älskade av små barn, till barns dekoration.

För äldre barn kan du hämta den klassiska versionen.

Sängar är sällan utrustade med linneskåp. Soffa soffor i detta avseende har en obestridlig fördel. I speciella utrymmen i nedre delen kan du dölja filtar, kuddar, lakan, filtar, sängkläder eller andra saker.

Dessutom är soffan ett multifunktionellt föremål. Det är perfekt för att placera barn och deras gäster på bankettbordet eller framför TV: n, till exempel.Och på kvällen går hon snabbt ut till en fri, rymlig och bekväm säng.

Många alternativ för mönster, färger och tryck gör att du kan använda denna soffa som dekoration för barnrummet.

Bland andra fördelar med dessa möbler är:

 1. Betydande utrymme besparingar jämfört med en vanlig säng eller en vanlig soffa. Det här ögonblicket är särskilt relevant för små barnrum, speciellt om de behöver rymma sängar för flera barn.
 2. Prisvärd pris. Sådana modeller är ofta mycket billigare än lyxiga sängar eller skrymmande soffor. Dessutom växer barn snabbt, och sovmöbler i barnkammaren måste uppdateras tillräckligt ofta. Mer ekonomiskt att köpa mer överkomliga alternativ.
 3. Couches - ett mycket lönsamt alternativ och ur praktisk synvinkel. De är gjorda av starka, pålitliga och lättskötta material.

arter

Moderna soffor idag presenteras i flera former:

 • Klassisk soffa (liten utfällbar soffa).
 • Roll-out modell med sovande område.När den vikas, ersätter den vanliga soffan.
 • Fällbara soffor utförs vanligen med en linne lådan, där du också kan lagra kläder och andra saker.
 • Chaise lounge Vanligtvis är det här alternativet utrustat med sidor och rygg för en bekvämare tidsfördriv.
 • En ottoman är ett rymligt mjukt säte utan sidor och rygg.

Soffan kan förlängas i längd, rulla ut eller springa med en stillastående säng. Den kan vara utrustad med flänsar och vara utan dem, levereras med lådor, har olika dimensioner, form, design. Dessutom, i moderna interiörer kan du hitta den inbyggda modellen av soffan, som kombinerar kombinerar ergonomi och attraktivt utseende.

Säcken av soffor kan tillverkas av olika material:

 • Metal. Det mest hållbara, starka, pålitliga och slitstarka materialet. Vanligtvis används legeringar av krom, aluminium, stål och koppar för att skapa denna typ av barnmöbler. Sådana modeller kan ha ganska höga sidor, därför är de lämpliga för mycket små barn.
 • Trä är ett inte mindre populärt material för att skapa soffor. Den har hög styrka och ser bra ut.För att göra trävattendämpningen belagd med en speciell lack.
 • Plast. Det minst populära alternativet för tillverkning av möbler på grund av inte mycket höga egenskaper.

Som tyg för klädsel kan man använda en mängd olika material, inklusive:

 • syntetiskt ursprung, till exempel konstläder
 • naturligt ursprung (läder, velour, ull);
 • blandas;
 • Microfiber är ett modernt material med högpresterande och dekorativa egenskaper.

För barnrummet är mer praktiska material (flock, chenill) att föredra. De är motståndskraftiga mot smuts, lätt att tvätta, snabbt torra och permanent behålla sitt ursprungliga utseende.

Vi betraktar ålder

När man väljer möbler i barnkammaren är det första ögonblicket som alltid beaktas av föräldrar barnets ålder. Naturligtvis är en soffa för en tonåring väldigt annorlunda än en soffa för en baby från 2-3 år och i storlek, och funktioner och design.

Barnsängar för de små ska vara lika bekväma, bekväma och säkra för barn. Modeller med skarpa hörn eller en rullande säng rekommenderas inte för användning.Ett barn kan klämma fingrarna med en utrullning eller slå ett hörn och bli skadad.

Vissa soffor inkluderar närvaro av stötdämpare, varning barnets fall. Kuponger för de minsta är gjorda i form av hus, skrivmaskiner, dekorerad med animerade karaktärer eller djur.

För barn från 7 år kan du välja fler rymliga och sofistikerade modeller med utdragbar eller hopfällbar säng framåt och sidled och inbyggda tvättlådor. De kan också vara intressant inredda, imitera karaktärerna av sagor, teckningar eller skildrar djur, och kan utföras i den klassiska versionen.

Som en prydnad för sådana modeller kan ljusa kuddar och flerfärgade sängkläder användas.

Soffor för tonåringar skiljer sig lite från vuxna möbler när det gäller design eller storlek. Självklart finns det en särskild storlekslinje - tonåring, men många föräldrar föredrar att köpa vanliga vuxna soffor för barn. Polstring kan vara monofonisk, utförs i en kombination av kontrasterande färger eller tryckt.

Bilder av djur, geometriska ornament, tidningssidor, foton av städer och andra intressanta alternativ används som tryck.

modell

Sofforna kan ha armstöd och ryggar och vara utan dem, ha ben (av olika tjocklek, höjd och form), en annan geometrisk form (rektangulär, kantig), tåla olika belastningar och utförs i olika stilar.

Enligt typ av mekanism

Förutom bäddens material, form, storlek och utformning, liksom alla soffor, kan variera beroende på typ av layoutmekanism:

 1. Inte vikning. Dessa modeller används oftast som sittplats eller säng för ett barn.
 2. Folding. Dessa soffor används för att sitta, sova och koppla av. Beroende på storlek, kan användas som säng för 1-2 personer. Kan vikas eller förlängas.

Fällningsmodeller skiljer sig från varandra i typen av glidmekanism. Detta kan vara en klassisk "bok" eller ett bekvämare alternativ - "klick-klyak", när ryggstödet kan fixas inte bara i strikt horisontellt och vertikalt läge, men också i mellannivå.

Med typ av madrass

Med typ av madrass kan soffan vara:

 1. Spring.
 2. Springless (som fyllmedel är polyuretanskum, durafil, latex och andra moderna material).Dessa material är säkra, orsakar inte allergier och har utmärkta ortopediska egenskaper.

Flekke Ikea

Idag erbjuder möbelaffärer och butiker ett brett utbud av barns soffor för varje smak. Fleksmodellens multifunktionella soffor från Ikea är mycket populära. Satsen innehåller 2 madrasser på en gång, så soffan kan användas som en soffa, enkel eller dubbelsäng. 2 rymliga lådor i full längd gör att du kan hålla sängkläder, linne, hemtvätt och städning.

Vårmadrasser ger en bekväm position och ett optimalt stöd för barnens rygg. Stark klassisk stil och fasthållna färger gör att du kan köpa en soffa för en plantskola, utformad i vilken stil som helst.

Soffa maskin

Modell "skrivmaskin", kanske den mest favorit sorts sängen för pojkar i alla åldrar. Sådana soffor presenteras i olika variationer. Vissa görs enkelt i en kombination av ljusa kontrasterande färger och sidan eller baksidan är dekorerad med en stor applikation i form av en av karaktärerna i "Cars" -tecknet.

8 foto

Mer original och vackra alternativ efterliknar helt denna kaross kropp med hjul, stötfångare och bagage. De är gjorda i form av racerbilar eller tecknade tecken.

För flickor erbjuds modeller gjorda i form av muzzles av roliga lilla djur (valpar, kattungar, björnar), tecknade figurer (Mickey och Minnie Mouse) och äkta vagnar för sagolika prinsessor.

Den kompakta soffan "Kid" utför funktionen av en soffa och säng. Oftast är denna modell utrustad med en vykatny sidomekanism och en låda för linne.

Tips för att välja

Bland de moderna överflöd av olika modeller för varje smak och plånbok kan du enkelt bli förvirrad när det är dags att välja. För att inte vara felaktig och få den perfekta soffan är det tillräckligt att följa enkla regler:

 1. Klädselmaterial ska vara så praktiskt som möjligt (läder, flock, mikrofiber).
 2. Modellen ska vara bekväm och bekväm för barnet. Madrassen ska vara tillräcklig, men inte för svår (en mjuk säng kan försvåra de befintliga problemen med hållning). Det är bra om ett fjäderblock används som fyllmedel.
 3. Funktionalitet.Om rummet är litet, då är det bra om soffan kommer att användas inte bara som en säng, men också för sittplatser och för tillmötesgående gäster.
 4. Välja en lämplig modell för en tjej eller en pojke, det är naturligtvis värt att överväga deras smakpreferenser (färg, design, tryck).
 5. När du köper möbler i plantskolan, var noga med att beakta dess säkerhet och hypoallergenicitet. Soffornas hörn bör avrundas. Ytan ska inte ha den minsta deformationen, inklusive sprickor, såväl som skarpa eller traumatiska element.

Välja en modell, glöm inte bort tillverkaren. Högkvalitativa och billiga produkter erbjuds av fabriker i Ryssland, Vitryssland och andra länder.

recensioner

Bland de många recensioner som publicerats på Internet finns främst positiva svar på olika modeller av barns soffor.

En av de vanligaste alternativen är Ikea-möbler. Sittplatser monteras snabbt tack vare tydliga instruktioner.

Sofforna är mycket praktiska, damm är lätt att ta bort från dem.

Många modeller har flera rymliga lådor för sängkläder och andra saker. Även efter samtidig öppning av alla lådor kollapsar inte sofforna, tyngdpunkten förskjuts inte. Detta talar vältaligt om deras säkerhet för små barn.

Materialen som används för att skapa dessa möbler är av hög kvalitet och säkerhet. Soffans yta har ingen grovhet, chipping, chipping. Hjulen utjämnas, vilket utesluter möjligheten att skada småbarn.

Modeller av barns soffor presenteras i ett stort utbud, du kan välja det perfekta alternativet för alla interiörer. Det kan vara en racerbil eller en säng av en fe prinsessa. Barn älskar särskilt dessa sängar och sover i dem med nöje.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum