Barnens soffordragspel: funktioner, design och tips för att välja

Varje förälder i arrangemanget av rummet för sitt barn ägnar särskild uppmärksamhet åt sovplats. För närvarande finns det ett stort antal sorter av sådana sovande strukturer. Idag pratar vi om barnens soffordragspel.

Särskilda funktioner

Sofa-dragspel är en omvandlande säng. När allt kommer omkring kan denna typ av möbler enkelt visas på 2 fulla sängar.

Så på dagtid är denna design monterad och fungerar som en vanlig soffa, och på kvällen läggs den ut för sömn.

I denna typ av konstruktion för barn fungerar mekanismen på principen om ett dragspel. Ofta kallas det här möbleret. Idag kan du också hitta liknande modeller av bäddsoffor i butikerna (fällbara soffebok, glidande eurobok).

Kakan på dragkedjan består av 3 sektioner. När de monteras fungerar 1 av dem som sittplats och 2 andra delar är ryggstödet. För att fullt ut expandera möblerna höjs sätet tills ett klick låter. Därefter skjuts konceptet framåt till slutet.

Styrkor och svagheter

Barnens soffa dragspel har ett antal viktiga fördelar:

 • sparar utrymme i rummet;
 • Kan ha olika fack för förvaring av barns saker;
 • relativt låg kostnad;
 • tillgång till en bekväm platt säng med ortopedisk effekt för ett barn.

Trots alla dessa fördelar har barnens soffordragspel några betydande nackdelar:

 • svårt att vikas till sitt ursprungliga tillstånd
 • Om mekanismen bryts är möblerna svåra att reparera, eftersom sätet och madrassen är en enda struktur;
 • ryggstödet är för tjockt på grund av att det också fungerar som en separat säng;
 • Hjul i en sådan soffa, om de används för ofta, kan lämna stora bulkar, repor och deformationer i golvbeläggningen som inte kan döljas.

arter

Idag soffor, dragspel för barn Indelad i flera typer beroende på ramkonstruktionen:

 • soffordragspel på metallram;
 • soffacordion på fjäderblocket;
 • soffordrag på en träram.

Soffor dragspel på metallram

Barnmöbler med en sådan ram kännetecknas av ökad styrka. Det anses också vara den mest hållbara. I en sådan design finns det faktiskt inga bräckliga delar.

En bekväm mekanism i sådana transformatorer gör det möjligt att helt expandera möblerna med en enkel handrörelse. Sätet är höjt lite, och den nedre delen är helt enkelt skjuten framåt. Även ett litet barn kan klara av denna uppgift.

Soffacordion på fjäderblocket

För sådana möbler med bekväma madrasser med fjädermekanism. Han kan tjäna sina herrar under lång tid. Samtidigt är kostnaden för en sådan soffa relativt låg.

Många noterar att vårenheten har en utmärkt ortopedisk effekt. Detta ger barnet tröst.

Sängträffar av denna typ rekommenderas att placeras i små studiolägenheter.

Trä soffa dragspel

Trärammöbler är mindre slitstarka än metallrammöbler.Men det här alternativet är vanligast för barn.

Naturligt trä är ett miljövänligt material. Konstgjort trä kan producera ämnen som är skadliga för människors hälsa under drift. Detta gäller särskilt för dem som placerar transformerande soffor på platser som lyser av ultravioletta strålar, vilket påskyndar processen för utsöndring av toxiner.

Tips för att välja

Innan du köper en lämplig transformator soffa för ditt barn, måste du överväga några av funktionerna. Så se till att designen är tillräckligt stark. När allt kommer omkring älskar de flesta barn att hoppa på sina sängar.

Kontrollera noggrant att det inte finns repor eller flis på soffan. Se även alla fästen. De måste vara ordentligt installerade så att strukturen inte går sönder under en persons vikt.

Kolla in den grundläggande mekanismen. Det ska vara i gott skick, möblerna ska enkelt visas med en enkel rörelse av handen. Var uppmärksam på sofftransformatorns design. Det är trots allt valt för barnets inredning.

Ta hänsyn till höjden på sådana möbler. Det kommer trots allt att fungera som en säng för ett barn.För barn rekommenderas att köpa sovande mönster med lägre höjd. Den får inte överstiga 115-120 centimeter.

Intressanta exempel i inredningen

Idag kan tillverkare erbjuda ett stort antal olika vackra versioner av soffordragen för barn. Så, för ett litet barn kan du hämta möbler i ljusa färger (blå, ljusgrön, rosa, lila). Samtidigt kan det vara ett ljust mönster av medelstorlek. Dessutom kan du använda små dekorativa kuddar, gjorda i samma färg. Tänk på höjden på sådana möbler. Det kommer trots allt att fungera som en säng för ett barn.

Också i barnrummet kan du ordna en soffordragspel, tillverkad i grädde, beige eller hudfärger. Samtidigt kan huvudsätet vara av en ljusare och ljusare färg (blekblå, vit, grön, gul). Det är bättre att inte välja alternativet för möbler med en bild. I det här fallet blir det överflödigt och kan överbelasta det inre av rummet. Som dekoration kan du använda dekorativa kuddar med andra ljusare nyanser (rött, mörkt grönt, orange, brunt).

Formen på sådana extra föremål kan vara mycket olika (rund, cylindrisk, oval, kvadratisk).

Ett bra alternativ för ett barns rum kan vara möbler av blekt lila nyanser. I det här fallet är det fördelaktigt att titta på det här alternativet med vita element. Kasta kuddar för detta alternativ är bättre att välja samma färg. Denna möbel i rummet, utförd även i svagt violett toner, ser perfekt ut.

I rummet för tjejen ser du bra soffacordspel, i ljusrosa och vita nyanser. Sådan design kan tillverkas med en lättmadrass och en vacker rygg med mönster. Extra mjuka kuddar ska välja en känslig rosa nyans.

På de tekniska egenskaperna hos soffakackspelet, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum