Belorussiska soffor

Idag är soffan en av de mest utbredda typerna av möbler, inklusive hus. Vitryska soffor är produkter som många konsumenter väljer idag.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det första och viktigaste inslaget i de vitryska soforna är det material som de produceras från. För dem används de bästa trädarterna som odlas på Vitrysslands territorium.

Naturligtvis är det inte tillräckligt att växa ett träd att göra det till ett konstverk i form av en soffa, så de bästa hantverkarna är inblandade i att göra sådana produkter. Detta är det andra inslaget i tillverkningen av möbler i vitryska fabriker.

Efter lite forskning kan du ange de mest märkbara fördelarna med vitryska soffor:

 • högkvalitativa utföranden;
 • attraktivt utseende
 • tillförlitlighet;
 • kostnaden är betydligt lägre än priset på utländska analoger;
 • stort utbud.
7 foto

Som alla produkter har vitryska soffor vissa nackdelar:

 1. Kostnaden för produkter är lägre än utomlands, men inte alla har råd att köpa sådana möbler.
 2. Soffor kräver strikt överensstämmelse med arbetsreglerna - som alla trämöbler. Vid överträdelse förlorar möblerna snabbt sitt utseende och andra användbara egenskaper.

Populära varumärken

I Vitrysslands territorium finns det många möbelproducenter, men bland dem finns det äldsta och mest kända:

 1. "Pinskdrev", en av de äldsta (grundade 1880) företag som ägnar sig åt möbelbranschen. Idag är Pinskdrev ett företag med ett verkligt världsomspännande namn, för att produkterna skickas till över 130 länder i världen.
 2. "Minskmebel". Företaget grundades för 80 år sedan, och under denna tid har det fått rykte som en pålitlig leverantör av kvalitetsmöbler.
 3. Molodechnomebel företaget"Har arbetat i 50 år och har också en bra plats i nischen för möbelproduktion.
 4. 1924 gick företaget in på arenan "Bobruiskmebel"vilken till idag är en modell av kombinationen av högteknologi och många års erfarenhet.
 5. Stäng listan över äldre företag "Galant" grundades 1949 och är för närvarande en av de mest avancerade möbelproducenterna.

Det är värt att notera de unga, men viktiga möbelproducenterna:

 1. Företaget "Style" grundades 1997, specialiserat sig på tillverkning av stoppade möbler, tillgängliga för alla delar av befolkningen (utan förlust av kvalitet).
 2. "Soft City" Sedan 1997 har det producerat möbler av olika stilar och trender.
 3. Fabriken "Laguna" Det började sitt arbete i början av 2000-talet, och till idag erbjuder det konsumenterna ett brett utbud av soffor och andra möbler.
 4. Företaget "augusti" grundades 2005 och arbetar med produktion av linjära hörn soffor, kökshörn och sängar. Huvudregeln för företaget är tillverkningen av exceptionellt högkvalitativa möbler.
 5. "VLIVSK-Möbler" - Det här är ett företag som började arbeta 2010, men fokuserade på produktion av möbler som är tillgänglig för alla.

arter

Det finns många alternativ för tillverkning av soffor på Vitrysslands territorium. I butikerna kan du se både klassiska modeller och olika böcker, fjäderbelastade, modulära, med träarmstöd - och liknande.

Den vanligaste typen av soffa är ett hörn, eftersom det passar in i de flesta interiörer och låter dig maximera användningen av utrymme både hemma och på kontorsutrymmen.

Oftast är sådana produkter gjorda med tygbeläggning, för att spara pengar till den potentiella köparen. Naturligtvis producerar fabrikerna möbler och med läderklädsel, men det tillhör kategorin elit, så priset är mycket högre.

Jag skulle vilja inkludera soffor i köket i en separat kategori, eftersom deras produktion skiljer sig från hur möbler görs för resten av lokalerna. Det använder en mer tät, men samtidigt mindre nyckfull tyg - så att oavsiktligt lämnade fläckar kan avlägsnas utan ansträngning, och besticket tappade kan inte riva det.

material

Som ovan nämnts är den vanligaste typen av klädsel för soffor som tillverkats av Vitryssland tyg, men det finns ganska många sorter av tyg som används, inklusive flock, jacquard, sammet, velour, chenille och andra lika kända typer.

I dag blir soffor stoppade i lädertillskott på grund av deras relativt låga kostnader och attraktiva, snygga utseende.

Tips för att välja

Välj en högkvalitativ, pålitlig och vacker soffa är ganska svår, eftersom modellutbudet är brett, och det är helt enkelt omöjligt att fokusera på en sak. För detta ändamål finns i alla butiker specialutbildade arbetare som hjälper dig att välja rätt modell.

Självklart kan även erfarna arbetstagare inte bestämma med absolut precision vad som är nödvändigt för en viss köpare, därför finns det i slutet av artikeln flera tips som hjälper till att sortera ut hela denna soffassortiment.

Först och främst råd: det är nödvändigt att bestämma varför en soffa behövs. Kommer han att stå i vardagsrummet i väntan på ett stort antal människor, eller det är utformat för att skapa komfort i ett litet kök. Urvalstips kan variera beroende på syfte. Men första saker först.

I vardagsrummet

Var uppmärksam på följande nyanser:

 • När du väljer en soffa för ett gästrum, måste du vara uppmärksam på kombinationen av dess färg med rummets främre inredning, nämligen färgen på väggarna, taket och andra möbler. Det ska inte helt sammanfoga med inredningen, men det behöver inte stå ut för mycket.
 • Det är också nödvändigt att vara uppmärksam på produktens storlek. I rum av olika storlekar och soffor bör vara olika. Så, för små rum, kommer en bekväm dubbel modell att göra, medan för ett större rum kan du köpa ett trippelalternativ med tillägg av en eller två stolar - av nödvändighet. För mycket stora rum är det ofta mer korrekt att köpa flera små soffor, snarare än en stor.
 • Typ av soffa är också mycket viktigt. Ett särskilt populärt alternativ för vardagsrummet - hörnmodeller, men här spelar rummets storlek och plats en viktig roll. Inte varje hörn av rummet kommer att uppfylla sin roll ett hundra procent.
 • Man bör komma ihåg att idag ett stort antal vikningsmekanismer har uppfunnits, så det är nödvändigt att vara uppmärksam på detta. Om du sover på en soffa är inte dess huvudsyfte, då kommer den enklaste varianten ("hopfällbar säng") att göra. "Vykatnaya" -mekanismen är lätt att använda, men det kräver tillräckligt stort utrymme. Den mest praktiska och vanliga varianten av mekanismen är "eurobook". För att sönderdela sådana möbler är det nödvändigt att trycka på mitten av soffan och sänka ryggstödet.
 • Frame. Ramstypen och materialet från vilket den är gjord måste motsvara två parametrar: överensstämmelse med interiören och hållbarheten. För närvarande är ramarna för soffor av metall, trä och trä med spånskiva, men för att delvis minska kostnaden för en soffa kan material kombineras.
 • Välj ett fyllmedel och klädsel är nödvändigt med fokus på behoven hos personer som bor i lägenheten. Soffan ska vara både mjuk och bekväm, men samtidigt elastisk och inte förlorad sin form under lång tid.

Till köket

Om du ska börja välja en modell måste du förstå om du behöver en soffa i det här rummet. Självklart är soffan i många avseenden bekvämare, och den otvivelaktiga fördelen är förmågan att använda den som en säng, men det tar upp mycket utrymme. Ja, och flytta det är ganska svårt.

Om du fortfarande behöver det, så här är vad du bör vara uppmärksam på:

 • Nästan alla (utom det minsta) köket passar bäst i en liten soffa med enfärgad klädsel. Ju enklare det är desto bättre.
 • Om soffan inte kommer att användas som en säng, så kan du köpa ett litet korg dubbel alternativ.
 • Om det finns behov av att lagra olika ämnen för vintern (och bara olika produkter), skulle den ideala lösningen vara en soffa, vars botten är en bänk med lådor, på vilka mjuka element är monterade.
 • Det är värt att uppmärksamma klädseln. Köksmöbler upplever mer olika influenser, och det betyder att klädseln ska vara tät - och samtidigt lätt att rengöra.

För konstant sömn

Vanligtvis är valet av möbler för att sova inte mycket annorlunda än att välja en soffa i vardagsrummet, men även här finns det nyanser:

 • Soffans vikningsmekanism bör vara så bekväm som möjligt. och soffan i utfälld form borde vara lämplig för att sova en eller två personer. Experter rekommenderar mekanismen att utveckla "eurobook", eftersom det är ganska enkelt att använda det. Soffan efter omvandling har formen av två integrerade halvor, där det är bekvämt att rymma gästerna.
 • Den andra viktiga nyansen är fyllmedlet, eftersom en person kommer att tillbringa en tredjedel av sitt liv på soffan. För daglig sömn rekommenderar experter att använda block med oberoende fjädrar. Sådana fjädrar ger en bättre positionering av kroppen, eftersom de tar sin form och främjar avslappning av kroppen.

För kontor

Kontorsmöbler skiljer sig från hemmamöbler genom att fler människor använder det varje dag, vilket betyder att det borde

 • var så bekväm som möjligt
 • ha en stark ram som tål konstant tryck (utan deformation);
 • ha ett attraktivt utseende
 • vara hållbar.

Sammanfattningsvis kan vi notera det faktum att valet av möbler, om nödvändigt, inte ska passera företrädare för vitryska fabriker, eftersom de idag innehar en betydande plats bland tillverkarna. Vitryska soffor är kvalitet och tillförlitlighet. Dessa fördelar uppskattas av många köpare.

Också detaljerade uppgifter om de vitryska sofforna "Lewis" kan du lära av följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum