Frameless soffor

Praktik och komfort - det här är ramlösa soffor. Dessa moderna möbler är gjorda i olika former och dimensioner, lämpliga för vardagsrum, sovrum, balkonger och andra rum. I olika utföranden kan du välja modeller för alla inredningar.

Särskilda funktioner

Möbler för tillverkning som inte kräver en ram framkom relativt nyligen. Berömda exempel på sådana modeller är bönsäckar, som ligger i kaféer, bibliotek, i landet och i lägenheten. Produktens mångsidighet ligger i det faktum att du kan ordna dem var som helst. Ett av få undantag - rum inredda i klassiska stilar: i sådana fall kommer sådana möbler att se utländska och disharmoniska.

Vilka är fördelarna med ramlösa soffor?

Fördelarna med sådana modeller är följande:

 • Kompakthet. Modeller tar upp lite utrymme. Vid behov kan de avlägsnas i garderoben och få vid ankomsten av gästerna.
 • Enkel transport. På grund av produktens små dimensioner är det lätt att flytta från plats till plats, beroende på var personen vill sitta. Dessutom kan även ett barn klara det här, eftersom väskorna väger väldigt lite.
 • Ovanlig design. Formen av ramlösa möbler varierar beroende på personens hållning. Detta gör att du kan ligga ner eller sitta i bekvämt läge.
 • Hållbarhet. Lång livslängd för produkterna säkerställs genom användning av kvalitetsmaterial. Enkelheten i designen minimerar risken för skada på produkten eller dess misslyckande.
 • Hälsosäkerhet. Berömda varumärken föredrar naturliga tyger som inte avger skadliga ämnen i atmosfären, har en positiv inverkan på ryggen.

Att ha en ljus designmodell kommer att dekorera rummet, ge det dynamik och ställa in det allmänna humöret. Unga människor och tjejer kan välja färgstarka soffor. För äldre som vill ordna ett rum i minimalistisk stil finns det mörka möbler,vilket är lätt att kombinera med andra inredningsdetaljer. Och vita väskor gör rummet ljusare, symboliserar renhet och öppenhet för världen.

arter

Beroende på designfunktioner, syfte och storlek är ramlösa soffor uppdelade i typer. Kompakta modeller får till små rum som en extra möbel, stora kan användas som en permanent säng:

 • påse. Den mest kända och vanligaste modellen av ramlösa soffor. Det är en stor väska fylld med mjuka material. Möbelen är utformad för vilotid, läsa böcker, titta på filmer och låter dig sitta både sittande och liggande.
 • Poof soffa. Miniatyrmodell som tar upp lite utrymme. Den används som ett mjukt säte, fotstöd eller inredning.
 • torn. Laconiska former, avrundade hörn, enkel utfällning är karakteristiska särdrag hos modellen. Som en vanlig soffa har denna möbel en rygg och armstöd. Han räknar framåt eftersom den är lämplig för användning som en säng.
 • Från mjuka block. Soffor hör till transformatorerna. De produceras i form av separata block, som omplaceras beroende på behoven hos ägaren eller inredningen. En stor modell kan demonteras i enskilda stolar, använd ett av blocken som ett bord. Soffor från mjuka kvarter placeras i chill-out områden, i lanthus.

Soffåsar separat uppdelad i typer beroende på deras form. En klassisk sort är "Päron", som är formad som en utsedd frukt. Det köps oftast för rekreationsområden. Banan är utrustad med rörlig rygg, vars höjd och bredd är justerbar beroende på personens hållning. Dessutom finns det "BigMat" och "Football", som har en mer planerad form.

En av de vanligaste ramlösa sofforna är "Marrakesh" och "Modern", närvarande hos många tillverkare. De senaste modellerna, som namnet säger, är gjorda i modern stil, de är lämpliga för loftinredning. Modeller har en vinkelform och en uttalad rygg. "Marrakech" är gjord i form av en påse och har relativt stora dimensioner: den passar tre personer åt gången.

I en separat grupp avger madrasser utan fjädrar, som används i sammansättningen av vanliga möbler. De skiljer sig åt i elasticitet, styvhet och elasticitet. Produkterna är resistenta mot ruttning och mögel, vilket garanterar kontinuerlig luftcirkulation. Dessa madrasser har en ortopedisk effekt, eftersom de upprepar ryggarnas kurvor och garanterar maximal komfort under vila. Soffor med dem används ofta som en permanent säng, väl lämpad för par.

dimensioner

Mångsidigheten av ramlösa soffor är bland annat bland annat med att de har ett brett spektrum av storlekar. Många fabriker ger möjlighet att beställa produkter med individuella dimensioner för specifika lokaler. Stora modeller kommer att passa par och de människor som älskar att ta emot gäster. Singlar kommer att vara ganska kompakta soffor. Vid bestämning av produktens dimensioner beaktas ett antal egenskaper, inklusive:

 • höjd på ryggen och sittande
 • sitsbredd;
 • volym fyllmedel.

Baserat på de angivna kriterierna skiljer sig S, M, L, XL, XXL, vars numeriska uttryck är individuellt för olika modeller och tillverkare.

material

Soffor, berövad av en stark ram, mjuka med både elit och ganska budgetmaterial. Om modellen köps för ett sommarboende, är det inte meningsfullt i dyra klädsel, och för bostadshus med en original inredning, tvärtom, förvärvar de bättre produkter. De använda råvarorna är säkra för hälsan, avger inte skadliga ämnen i atmosfären. Och tack vare de allergivänliga möbelmöblerna lämpliga för barnrum.

Material för yttre omslag:

 • Jacquard.
 • Chenille.
 • Flock.
 • Natur- och miljöläder.
 • Bomull.
 • Suede.
7 foto

Direkt för att sya soffor tar textilier. Skumgummi används som fyllmedel. För packning av kompakta modeller lämpar sig skumkulor som fyller 2/3 av produktens volym - i så fall varierar formen beroende på personens hållning.

Tips för att välja

Innan du köper en ramlös soffa behöver du tydligt förstå hur den ska användas. För vilodag vil väskor göra, men du kan inte använda dem för att sova. Möjliga placeringar av möblerna spelar också en roll. Smalt sovrum, stort vardagsrum, öppen terrass - för varje rum lämpliga möbler av olika dimensioner, med en viss design.

Kriterier för att välja en ramlös soffa:

 • Dimensioner. När de köper tar de hänsyn till hur många personer som ska sitta på soffan regelbundet, såväl som i rummet.
 • Formen. I det här fallet beror hennes val på de subjektiva förnimmelserna. För att bestämma vilken form av soffa som är mest bekväm, borde du sitta på några i butiken. Regeln gäller när möblerna beställs på Internet: du kan komma till någon butik och titta på liknande modeller lev, varefter du beställer, fortsätt med dina intryck.
 • Design. Med olika färger kan du välja produkter för alla lokaler. Monokrom modeller, gjorda i neutrala färger, är lättare att kombinera med inredningsprodukter. Och med rika toner soffor kommer att dekorera rummet, inredda i modern stil.
 • klädsel. Det beror på produktens styrka. Täta material garanterar en lång livslängd. Dessutom är taktila känslor viktiga: innan du köper kan du röra på soffan för att se om møbelmaterialet är behagligt att röra vid.
 • Fyllmedlet. Den är ansvarig för produktets komfort, livslängd. Skumgummi behåller sin form, dock faller över tiden. Bollar från polyfoam är miljövänliga, absorberar inte fukt, insekter och skadliga mikroorganismer börjar inte i dem.
 • Täck. Det finns interna och externa.Designad för att skydda modellen mot yttre påverkan och smuts. Om det behövs kan locket tas bort.

Dessutom bör uppmärksamhet ägnas åt sömmarnas kvalitet., eftersom produktens liv kommer att bero på det. Alla kanter måste bearbetas, närvaron av utskjutande trådar är oacceptabelt för högkvalitativa soffor. Styrkan hos tråden är ansvarig för hur länge möbeloperationen är, så det rekommenderas att kontrollera sömmarna vid beröring före inköp. Dubbel eller till och med trippelsömmar garanterar tillförlitliga anslutningar.

De som lägger estetiska egenskaper i första hand bör vara uppmärksamma på den dekorativa eller kontrasterande linjen som gör att du kan placera färgaccenter korrekt. Närvaron av ett handtag på fodralet bör excite de som planerar att flytta möbler från plats till plats. Denna del gör det enkelt att transportera produkten. Det kan också vara en dragkedja som gör att du snabbt kan ta bort och ta på omslaget när du behöver byta eller tvätta det.

recensioner

Ägarna till beskarkasnoy möbler markerar en hög grad av komfort och bekvämlighet hos modellerna. Rödlösa soffor gör att ryggen kan vila, det är trevligt att koppla av på dem efter en arbetsdag.Produktens lilla vikt förenklar sin transport, och installationen av soffor kräver ingen ansträngning. Fördelarna är att när du beställer kan du välja det tyg du gillar och formen på den framtida produkten.

Det låga priset gör ramlösa soffor överkomliga för ett brett utbud av konsumenter. Ägare av sådana möbler säger med ånger att de inte är representerade i alla butiker. Detta är speciellt känt i små städer, där endast traditionella soffor är främst till salu. Nackdelen elimineras genom att komma åt nätbutiker.

Därefter ses översynen av den ursprungliga modellen av beskarkasnogo soffa "Atlantic".

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum