Soffor utan armstöd

Möblerade möbler spelar en viktig roll i upprättandet av vardagsrum. Det låter dig skapa en atmosfär av komfort och värme. Ett bra val för utförandet av olika inredningstyper är soffor utan armstöd, eftersom de har många fördelar.

Egenskaper och fördelar

Snygga soffor utan armstöd är praktiska. De väljs ofta av ägarna av små bostäder, eftersom de kännetecknas av rymd.

På en liten rätlinjig soffa kan rymma flera personer på en gång. Soffor med vikningsmekanismer i utfälld form utgör en bekväm säng för två. Modeller utan armstöd rubbar inte upp rummet, ger frihet i rörelse.Bristen på sidoväggar gör att du kan skapa en rymlig plats för sömn.

Vinkelmodeller är i stor efterfrågan, eftersom stora soffor skapar en visuell effekt av tomt utrymme. Mini-soffor av vinkeltyp används ofta i utformningen av kök. Möblerade möbler i köket innehåller ofta en rymlig förvaringslåda för en mängd små föremål.

De viktigaste fördelarna med soffor utan armstöd:

 • Mångsidighet - soffor utan sidoväggar är bra för olika rum. De kan placeras i vardagsrum, kontor, plantskola, sovrum eller kök.
 • Rymdbesparing - På grund av bristen på armstöd ser rummet sig mer rymligt ut.
 • Snygg design - Ett brett utbud av modeller gör det möjligt att hitta vackra stoppade möbler, vilket kommer att betona stilriktningen och passar perfekt in i rummet.
 • Visuell ljushet - Modellen utan sidoväggar är lämplig för små rum. Ofta föredrar köpare hörn soffor, eftersom de ser mer kompakt ut.
 • Låg skada risk - Om familjen har små barn,soffan utan armstöd garanterar en hög säkerhetsnivå, eftersom de inte riskerar att skadas.

En soffa utan armstöd kallas ofta en slipper. Den har en rak form. På grund av att sidostöd saknas kan den placeras i ett litet rum. Tillverkare har tagit hand om bekvämligheten med att använda en sådan soffa och använda inbyggda kuddar i designen.

Typer och modeller

Soffor utan armstöd tillverkas av många tillverkare av stoppade möbler, eftersom de är i stor efterfrågan. Fabriker skapar ett stort antal modeller. De skiljer sig beroende på ramens material, typ av fyllmedel, färgprestanda, benformen, såväl som utseende.

Traditionellt är soffor indelade i tre grupper: rak, hörn och ö.

 • Den direkta formen av soffan är den mest krävda. Sätets djup kan vara annorlunda eftersom det beror på närvaron eller frånvaron av en inbyggd vikningsmekanism. Soffor utan transformationsmekanism har ett djup på ca 60 cm. Sådana modeller presenteras vanligtvis på metallben, ser elegant ut och ovanligt.
 • Vinkelmodeller utan ryggar finns i olika storlekar. Bland de många modellerna kan du hitta ett bra alternativ för ett rymligt vardagsrum och för ett litet barnrum. Kompakta soffor med en ottoman presenteras av en L-formad form.

Vinkeltypens soffa med transformationssystemet "Dolphin" eller "Eurobook" är idealiskt för att sova. Kammaren har vanligtvis dimensionerna 1950x2100 mm eller 1400x1600 mm. Stora alternativ presenteras i form av moduler, så de är lämpliga för en bekväm plats på mer än tre personer.

Hörn soffan i vardagsrummet används ofta som gäst. Det tar inte mycket utrymme, men om nödvändigt blir det en mjuk och rymlig sovplats.

 • För stora rum förvärvar många köpare ömodeller, eftersom de rationellt placeras i mitten av rummet.. Sådana modeller har vanligtvis en elegant, dekorerad bakvägg på baksidan, så det ser fördelaktigt ut från alla håll. Modeller med låg rygg är i stor efterfrågan. Soffor med hög ryggstöd är bättre att sätta på väggen.
 • Smal soffa används ofta för små utrymmen, för att inte störa fri rörlighet. Många modeller av smala soffor är utrustade med transformationsmekanismer, så att de kan användas för en hel natts sömn.

Transformationsmekanismer

Moderna soffor utan armstöd är ofta utrustade med transformationsmekanismer så att de inte bara kan användas för dagtid, men också för sömn.

 • Soffboken på en metallram är mycket populär bland soffor utan sidoväggar. För att expandera det måste du höja sätet lite och sedan sakta sakta ner det. Att gå på en soffa är också snabb och enkel.
 • För att skydda golvet från repor eller märken från benen eller rullarna, bör du titta närmare på mekanismen "pantograph" eller "tick-tac". För att expandera soffan är det tillräckligt att höja sätet uppåt och framåt och försiktigt sätta på golvet.
 • Click-klyak-mekanismen har fått ett så ovanligt namn på grund av ljudet som det emitterar under transformationen. Den största fördelen med soffan med en sådan mekanism - baksidan kan placeras i tre lägen: liggande, sittande och halvsittande. Sådana modeller kan köpas för små lägenheter.
 • Soffan med "eurobook" -mekanismen kräver inte mycket ansträngning under omformningen. Tillräckligt att dra i sätet och sänka ryggen på det lediga stolen.Hur man gör det här kan ses på videon nedan.

material

Moderna tillverkare av stoppade möbler använder olika material för att skapa originella och snygga modeller. Soffor utan armstöd kan presenteras både på en metall och på en träram.

Klädsel spelar en stor roll, eftersom den är ansvarig för produktets utseende. Den ska vara väl rengjord och hållbar, även vid daglig användning.

Läder soffor utan sidokrockar ser elegant ut och spektakulärt. Tillverkare brukar ofta använda konstläder som klädprodukter. Kozham är ett material av hög kvalitet som inte kräver särskild vård. Det kombinerar harmoniskt utmärkt kvalitet och överkomligt pris.

Leatherette används vid tillverkning av stoppade möbler, eftersom den är resistent mot nötning och återanvändbar böjning, såväl som draperingsförmåga.

Soffor utan armstöd är ofta gjorda av miljöläder. Detta material har en porös struktur som gör det möjligt för luft att passera bra och håller temperaturen, vilket har en positiv effekt under en natts sömn.Ecoskin kan enkelt rengöras av någon form av förorening. Den presenteras i ett brett utbud av färger, vilket gör att du kan välja en färg som passar perfekt in i inredningen.

Som en soppfyllare utan armstöd kan ett fjäderblock av beroende eller oberoende fjädrar användas, såväl som gjutet polyuretanskum. Varje alternativ har fördelar, så valet är helt individuellt.

dimensioner

Möblerade möbelföretag producerar soffor utan armstöd i olika storlekar. Köpare kan välja kompakta eller stora alternativ. Valet av dimensioner av produkter beror i stor utsträckning på storleken på rummet där det kommer att vara beläget.

Små soffor är vanligtvis utformade för 2 eller 3 personer, och tredimensionella strukturer är utformade för att bekvämt rymma 4 personer eller mer.

I genomsnitt har en rak soffa 80 cm djup. Rymliga modeller kan vara 115 cm djupa. Modell 140 cm bred är det vanligaste alternativet för små lägenheter. Den kan utrustas med olika transformationsmekanismer.

En soffa utan sidoväggar 170 cm bred är idealisk för ett rymligt sovrum eller vardagsrum.Denna storlek gör det möjligt för dig att bekvämt passa ihop under sömnen efter omvandlingen av soffan till en säng.

Stora soffor 190 cm breda - ett idealiskt val för ett rymligt vardagsrum. De representeras av ett brett sortiment. Du kan hämta ett hörnalternativ eller en konvertibel soffa. Valet av modell har ett stort inflytande syfte med stoppade möbler.

färg

När du väljer en färglösning för stoppade möbler är det värt att börja med stilriktningen i rummet, eftersom varje stil dikterar sina egna regler.

 • Vita, gråa eller svarta soffor utan armstöd är perfekta för minimalism.. Möblerna i en naturlig nyans kommer idealiskt att passa in i ett lands stil. Soffan kan göras i gult, grönt, brunt eller beige.
 • Om ditt vardagsrum är gjord i en lyxig stil av imperium, rokoko eller barock, bör du titta på de inredda modellerna, som använder burgundy, brun, vit, blå eller guldtoner.
 • Berömd modern stil kompletteras vanligtvis med mjuka möbler av ovanliga former. När du väljer en färg, bör du titta på klädseln i elfenben eller snövit, beige eller gyllene nyans.Soffan av röd, svart eller vit färg av en direkt design passar perfekt in i ett interiör med högteknologisk stil.

tillbehör

En stor roll för att välja en soffa utan armstöd spelas av tillbehör, eftersom de ställer in tonen för produkten. Mjuka kuddar eller en lyxig keps kan helt ändra soffans färg.

Eftersom det inte finns några sidoryg i sofforna utan armstöd kompletteras det ofta med dekorativa kuddar. De kan vara inbäddade i produktens konstruktion eller inte. Ljusa kuddar kommer att vara höjdpunkten i modellen, komplettera den med nya färger och nyanser.

Kapten för soffan är mycket viktig eftersom den skyddar produkten från all slags föroreningar, såväl som dekorerar den. Du kan enkelt ta bort den för rengöring, och lägg igen på soffan. Byte av kappa ändrar även inredningen, och du behöver inte byta soffan själv.

Var att sätta?

Vackra, moderna och attraktiva soffor utan armstöd kan användas för att dekorera olika rum. De finns inte bara i hem, men också på restauranger och kontor. Organisationer och företag köper ofta lädersoffor utan armstöd för komfort under arbetet.

Soffor utan sidokrockar präglas av koncis design, så att de kan användas för ett litet eller rymligt vardagsrum. Hjärtalternativet är ett perfekt val för köket, men kom ihåg att det ska vara hållbart, funktionellt och enkelt att rengöra.

För barnkammaren är det värt att plocka upp en enkel och pålitlig soffa. Frånvaron av armstöd hjälper till att skydda barnet mot eventuella chocker. Transformationsmekanismen gör att du snabbt kan omforma en kompakt modell och en rymlig kaj.

Modellen utan armstöd är den mest efterfrågade på en hall. Om korridoren är liten, kan du beställa en smal version.

Snygga idéer i inredningen

En mysig och charmig soffa med soffa kännetecknas av sin korta form och ljusa detaljer som presenteras i form av kuddar. Modellen står på en metallram som också utför benens roll. Ljus tygklädsel säkerligen att njuta av kreativa individer.

En lyxig, lädersoffa utan armstöd i svart kommer att dekorera inredningen i olika stilar. Metalliska, massiva ben ger elegans och rikedom.

recensioner

Många köpare tycker om sin komfort innan de köper en soffa utan armstöd.De är generad av det faktum att kuddarna inte är lätta under något och kan krypa till golvet. Men denna dom är felaktig - det beror allt på hur du sover.

Alla ägare av soffan utan armstöd säger att det är väldigt bekvämt och bekvämt att stanna kvar på. Dekorativa kuddar ger modellerna en egenhet och unikhet. Ett brett utbud av modeller, färger, material och transformationsmekanismen gör det möjligt att välja både ekonomiskt alternativ och dyr modell.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum