Turkos soffor

 Turkos soffor

För några årtionden var vanliga inredningar en del av en lägenhet. Ingen kunde ens tänka på mycket ljusa färger, alla köpte möbler av bruna, vita och svarta färger. Men i dag, istället för de vanliga färgerna, kommer ljusa färger, och det är särskilt tydligt i moderna interiörer. Turkis soffor - en relativ nyhet och ett djärvt designbeslut som kan dekorera alla rum.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Det är svårt att överskatta den svaga färgen av turkos. Den är baserad på två nyanser - grön och blå. Båda tonerna passar utmärkt in i den övergripande atmosfären och kompletterar varandra. Grön är ett av de bästa alternativen för att dekorera ett rum, det slappar, lugnar, ger harmoni.Samma funktion utförs av den blå färgen, gjutna minnen från vårhimlen eller det lugna havet.

Turkos, nära blått, är också känd för sin förmåga att visuellt förstora rymden. Det är värt att komma ihåg att oavsett vilken skugga soffan är, kommer den i olika belysning att spela med nya färger och ändra tonen.

En bra funktion i dessa soffor är möjligheten att placera dem i ljusa och vanliga inredningar. Sådana möbler kan vara en accent, en "ljuspunkt" i ett rum, eller det kan harmoniskt kompletteras och uppdateras i rika färger.

7 foto

Färglösningar

Ljus turkos (nästan blå) färg är mycket förtjust i grannskapet med vita och pastellfärger. Därför skulle den idealiska lösningen vara att dekorera ditt interiör i sådana nyanser. Sand, beige och persika toner är också lämpliga. Flera ljusa element kommer att kunna diversifiera en sådan design: soffkuddar, målningar i coola färger, golv ottomans eller små fåtöljer.

Djup mörk turkos kommer att vara bra kombinerad med alla nyanser av gul, men särskilt med senap. En sådan kombination ser oftast elegant ut även i små lägenheter.Det ser vackert mörkt turkos ut med en mild blå ton. Du kan plocka upp en ljusblå yta i rummet, eller du kan helt enkelt lägga till gardiner av denna nyans till den. Ett utmärkt val skulle vara inköp av flera tillbehör mejeriprodukter, pastellfärger.

Denna färg är rik, djup och samtidigt harmonierar soffan i turkosfärger perfekt med andra ljusa färger. Var inte rädd för att experimentera med rosa, blå, grön, röd, tegel, lila. Huvudregeln är att inte tvinga färgerna att konkurrera med varandra, de ska alla fungera som stöd och inte överskugga turkos.

Designers rekommenderar att man föredrar ljusa alternativ inte i dekorationen av rummet, men i tillbehören.

Populära modeller

Hittills har det mest populära alternativet blivit hörn soffor. Anledningen till detta val är ganska enkelt: hörnmodellen är utmärkt för både stora och små lägenheter. Roll-out transformerande soffor har en annan bra funktion - om så behövs kan en sådan produkt fungera som en extra säng. Det är bäst att köpa hörnmodeller med transformationsmekanismen "Dolphin".Enkelt att lägga i och använda gav många fans, men ramen borde bara vara av högkvalitativt trä.

Kända euroböcker är inte lika efterfrågade. Detta är en av de mest hållbara soffor som kan hålla i många år. Eurobookens mekanism är så elementär och enkel att den inte ens kan brytas. Den bästa lösningen skulle vara soffor i den klassiska riktningen. Det är värt att föredra de engelska eller italienska raka modellerna - med mönstrad trim eller tryck.

Soffa "Samurai" - en av de bästa modellerna med designen av "Accordion". Stark, lugn och fasthållen, sådana möbler blir ett utmärkt tillskott till interiören. Armstödets intressanta utformning, mekanismens hållbarhet och närvaron av en stor linneskrin gör det möjligt att bekvämt använda soffan under en längre tid. I sortimentet finns flera "Samurai" - standard och mini. Du kan dessutom köpa stolar eller ottomaner.

Vilka gardiner till soffan ska hämta?

Valet av gardiner verkar vara svårt och tungt för många, men det är inte riktigt fallet.En ljus turkos soffa är ett verkligt utrymme för fantasi, och valet av gardiner kan bli ett fascinerande äventyr. Det finns flera sätt att bestämma det lämpliga alternativet, utan att göra särskilda ansträngningar.

  • En relativt ekonomisk metod är att valet av gardiner är klart färgen på möblerna, i det här fallet - under turkos soffan. Var uppmärksam på ditt inre. Om denna stil ligger nära palatset en, kommer massiva modeller med fransar och tofsar att göra. Moderna trender (inklusive minimalism) kompletteras perfekt av ljusgardiner utan krusiduller. I en neutral klassisk atmosfär kan du experimentera med lakoniska mönster, men de bör inte vara voluminösa eller i stora mängder.
  • En bra lösning är ngodkänna gardinerna i väggens färg. Vanligtvis föredrar personer som inte använder tjänsterna av designers att komplettera turkos soffan med interiör i ljus eller sandiga färger. Gardiner av denna nyans - absolut win-win, de ser lätt och diskreta ut. Den enda nackdelen - de måste ändras med varje uppdatering av inredningen.
  • Har köpt neutrala nyanser, De kan enkelt omvandlas till ett mästerverk.Försök att beställa dem turkosa bältar, kant eller draperi, och enkla gardiner kommer att leka med ny färg. Ljusmodeller med turkosstänk kommer också att se bra ut - utskrifter, ränder och celler kommer att göra. Det viktigaste - glöm inte åt tillbehören, var noga med att få ljusa kuddar, turkos golvlampa, dekorativa servetter eller bordduk.

Vackra designlösningar

Ljus turkos - den perfekta följeslagaren för inredningen i vita nyanser. Det ser särskilt elegant ut i moderna studiolägenheter. Ytterligare kyla kommer att ge en grå ton, de kan användas i lampor eller målningar. Uppdatera design gröna fläckar - till exempel levande växter eller ett vackert akvarium.

Den överflöd av turkosfärg inte bara förstör, men också perfekt "återupplivar" rummet. Utsökt hörn soffa med ljus färg, fåtöljer och ottoman inton, samt turkos gardiner gör interiören rik och original. Till en sådan situation kan du lägga till gul eller guldfärg. Komplettera rummet och svartvitt zebrautskrift.

Du kan skapa en lyxig modern stil genom att lägga till en lugn vit ton till turkos och gul.Romantisk mjukt ser ljusa soffa inramad i vita och gula stolar. En vägg i liknande ton hjälper till att skugga den. Greenish gardiner, ett spegelbord och en elegant ljuskrona kommer att vara den sista handen i rummets atmosfär.

Den eleganta turkos soffan kan fungera både som en accent och som ett tillägg till inredningen. Om du väljer att välja den här färgen, diversifiera den med sand, beige och bruna toner. Sådan neutral skala kommer att hjälpa soffan att sticka ut ännu mer. Men när själva soffan tjänar som tillägg, plocka upp något som passar. För detta ändamål passar bra lampor, stolar, gardiner, vaser, målningar.

Små turkos soffor är mycket populära hos barn. Alla barn älskar ljusa, rika färger, så ett sådant förvärv kommer tydligt att vara på plats. Men överdriv det inte med skrikande nyanser - det kommer att räcka för att ha gardiner och en liten inredning på väggarna eller garderoben. Det övergripande interiören är bättre att arrangera i sandiga eller mjölkiga toner.

Hur man väljer en soffa, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum