Svarta soffor

Klassisk svart färg går aldrig i stil. Möbler i denna design ser dyra och solida ut, speciellt om de är gjorda av kvalitetsmaterial.

Soffor är inga undantag. Eleganta svarta modeller ser bra ut i många inställningar, från hem till tjänsteman.

Egenskaper av valet av en soffa i svart färg

Svarta soffor är anmärkningsvärda för sitt dyra och spektakulära utseende. men långt ifrån alla konsumenter väljer att köpa en sådan möbel. Många tror att en sådan detalj i inredningen kommer att se ut som en riktig "svart fläck", dåligt slog ut av det allmänna ensemblet.

9 foto

Faktum är att denna åsikt är felaktig. Klädda svarta möbler ser bra ut i en mängd interiörer.Det behöver bara korrekt slå och komplettera lämpliga delar. Om du gör det rätt, får du en riktigt lyxig inredning.

7 foto

Sådana saker är inte lämpliga för rum där det redan finns många mörka element. Till exempel, mot en bakgrund av mörkgrå eller mörkbruna väggar och ett mörkt golv, kommer en svart soffa helt enkelt att försvinna visuellt, och situationen blir ännu djupare.

Idag ger tillverkare av stoppade möbler konsumenterna ett urval av vackra och högkvalitativa soffor stoppade i olika typer av textilier samt läder av naturligt och syntetiskt ursprung. Svart färg ser bra ut på alla angivna ytor.

Svarta soffor är lämpliga för många rum och inredning. Sådana möbler kan observeras i vanliga bostadslägenheter eller privata hem samt i välrenommerade kontor och organisationer. För det andra alternativet, väljer du oftast modeller med lyxigt läderklädsel. Sådana detaljer kan betona framgång för ett företag.

Typer och stilar

För tillfället kan du välja en vacker och elegant svart soffa till vilket interiör som helst. Tänk på flera populära och attraktiva sorter av stoppade möbler i olika stilar.

 • Lyxig svart soffa är ett erkänt attribut för status och elegans i det ljusaste manifestationen. Sådana kontrastmöbler kan bli ett ljust centrum av moderna utrymmen dekorerade med tegelstenar eller vitkalkade väggar. Under sådana förhållanden ser både textil och läder bra ut, men soffan med läderklädsel är mer praktisk och hållbar. Se harmonisk modell av svarta soffor på metall olackerade ben. En soffa med effekt av åldrig hud kommer också att vara lämplig. En sådan sak i inredningen kommer säkert att locka uppmärksamhet och kommer att se trendigt ut.
 • Du kan lägga till en melankolsk skandinavisk stil med en svart soffa. En strikt modell med vinklade former kommer att se spektakulärt ut mot de vita väggarna.
 • Svarta barocksoffor har en oöverträffad design. Sådana möbler ser aristokratiska och lyxiga ut. De kan ha vackra höga ryggar med mönstrad metallkant, samt stolar och ben med liknande design.För denna stil av läderklädsel med präglad yta. En svart barock soffa kommer harmoniskt att se i ett ensemble med guld, silver, brons, gyllene beigefärg och neutral grå i inredningen.
 • En svart soffa kan sättas i ett högteknologiskt rum. Möbler kan vara antingen med läder eller tyg på mattan. Sådana modeller kontrast och attraktiva utseende på bakgrunden av vita eller ljusgråa väggar. Du kan ge soffan en kryddig twist och dekorera den med ljusa röda kuddar. I ett sådant interiör ser glas och metalldelar särskilt imponerande ut. Framför en lyxig svart soffa kan du sätta ett soffbord och komplettera den med en stor metalllampa.
 • Svarta soffor i klassisk stil har inte mindre lyxigt utseende. Sådana modeller kompletteras ofta med element från naturligt massivt trä. Sådana detaljer är oftast närvarande på armstöd och rygg. Klassiska modeller kan kompletteras med vackra snidade ben. Dessa möbler kan sitta i vardagsrummet eller på kontoret.De kommer harmoniskt att se i rum inredda i ljusa och neutrala färger.
 • Den svarta soffan närmar sig också modern minimalism. Detta beror på den lakoniska klassiska tonen, och minimalism, som du vet, tolererar inte ljusa och skrikande färger.

storlek

En stor svart soffa kan bara placeras i ett rymligt och väl upplyst rum. Om rummets dimensioner är blygsamma och belysningen är dålig, kan en stor mörk soffa förvärra situationen och göra utrymmet ännu mörkare.

I stora vardagsrum ser lutformade och U-formade modeller särskilt imponerande ut.

Små soffor av medelstorlekarna kommer också att vara relevanta. Som regel passar sådana möbler lätt i många layouter. Oftast placeras de nära fri väggen framför TV: n.

Kompakt svart soffa kan sättas i ett litet vardagsrum eller hall. I det andra fallet är en förutsättning en ljus eller till och med snövit dekoration av rummet.

Polstret material

För beklädnad av soffor används oftast material som läder, miljöläder, läder och olika typer av textilier.

 • Det mest slitstarka och slitstarka materialet är äkta läder. Det är inte utsatt för mekanisk skada. Ser ut som stoppning dyr och attraktiv. Denna soffa kommer att pågå mycket länge och kommer inte att förlora sin attraktionskraft om du behandlar det noggrant och noggrant.
 • Billigare är soffor stoppade i miljöläder. Detta syntetiska material är tillverkat med naturligt läder, därför är det mjukt att röra och har en jämn textur. Elastiskt ekologiskt läder ser inte värre än naturligt ut, men är så starkt och hållbart.
 • Mer grov är läder. Soffor med sådan klädsel kan inte motstå extremiteter i temperaturen. En sådan negativ inverkan kan leda till sprickor på materialet, vilket inte kan elimineras.

Populära idag modeller av soffor med tygklädsel. För att klädda stoppade möbler används oftast:

 • miljövänlig bomull, utsatt för slitage
 • imiterar hudens yta arpatek;
 • mjuk vid beröring velour, som måste rengöras regelbundet av damm;
 • löjlig men mjuk flock, som är utsatt för förorening.

Var att sätta?

Svart soffa ser väldigt snygg och respektabel ut. Det kan sättas inte bara i vardagsrummet utan även i köket, i matsalen eller i en strikt studie. En liten soffa hittar sin plats i korridoren.

Färgkombinationer

I stoppade möbler kan svart utspättas med andra kontrasterande nyanser. De vanligaste är svartvita versioner. De är lakoniska och snygga.

Inte mindre sofistikerad och harmonisk design har svarta och beige modeller av stoppade möbler. Sådana fall ser bra ut i olika miljöer. Rummets dekoration kan vara både ljus och ljus, såväl som lugn och neutral.

Ljusa och attraktiva soffor, stoppade i svart och lila. Sådana modeller är idealiska för många moderna interiörstilar.

Ett annat saftigt alternativ är en svart och orange soffa. Det här alternativet ser snygg ut i inredningen.

Om du vill köpa en original soffa, bör du vara uppmärksam på den svarta och blå modellen. Men det borde komma ihåg att sådana alternativ kan ge rummet en extra färgkylning, så de rekommenderas att kombineras med dekoration,möbler och inredning i neutrala och varma färger.

Vad är kombinationen i rummet?

Svarta soffor blandar vackert med kontrasterande detaljer. Till exempel kan det vara vita eller röda gardiner, ljusgråt golv och väggar av matt crimson nyans.

Sådana modeller av stoppade möbler kan kompletteras med bord, sidobord eller hyllor av glas. Sådana lösningar är särskilt attraktiva i en ljus inredning.

Ofta sätter ägarna sådana soffor i närheten av väggarna, dekorerad med dekorativ sten. Ett sådant designbeslut är mycket intressant och modernt, särskilt om det slås med lämpliga inslag av inredning.

Den svarta soffan kan kompletteras med en stor väggmålning med en monokrom bild. Denna enkla tandem är mycket harmonisk, även om rummet är inrett i ljusa färger.

Idéer i inredningen

 1. Svart soffa kan sättas i en liten lägenhet. Det ser harmoniskt ut på bakgrunden av ljusa (vita eller beige) väggar, liksom golvet och taket i liknande färger. Så, rummet verkar inte trånga. Det är möjligt att slå de mörka stoppade möblerna med hjälp av en inredning som kombinerar vita och svarta kulörer (mattor, målningar, vaser etc.).
 2. En svart lädersoffa ser vacker ut i ett ensemble med grädde och bruna väggar, golv, fodrad med laminat och stort fönster, kompletterat med vita gardiner. Ett mörkt träbord borde placeras mitt emot möblerna.
 3. En elegant hörn soffa stoppad i svart läder kan placeras i ett rymligt vardagsrum i vit och orange. De mörka stoppade möblerna bör kompletteras med ett svart läder-ottoman och ett glasbord nära armstödet.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum