Chester soffor

 Chester soffor

Moderna soffor är gjorda av olika material, överraskande med olika färger, brett modellutbud. Men många designers kommer att bekräfta att Chester-soffor alltid är i konkurrens. De är bland de äldsta och mest luxuösa alternativen för stoppade möbler.

Beskrivning och historia av modellen

För första gången uppträdde den majestätiska Chester-soffan i huset av den fjärde graven av Chesterfield - Philip Domer Stanhope tillbaka på 1870-talet.

Enligt legenden uppfann aristokraten själv utformningen av denna möbel och gav det ett namn. Den utsökta modellen med original design och attraktivt äkta läder tyckte verkligen om den engelska adeln.

Fantastisk komfort gav en unik konfiguration på baksidan av produkten.

Chester soffor började förvärva för att betona lyxen i hemmet. De kunde hittas i hemmet av en rik adel, i sociala salonger och engelska klubbar. Varaktiga och pålitliga produkter präglas av hållbarhet, som går ner från generation till generation.

Produktens särdrag ligger i strukturen och utsökta designen av denna fantastiska, mjuka och praktiska produkt. Quiltad klädsel och användning av naturläder lockar uppmärksamheten hos eliten. Avrundade handtag och rygg ger möbelens bekvämlighet, liksom redan en älskad tradition.

Elegans till ett överkomligt pris är den obestridliga fördelen med unika stoppade möbler. Moderna designers är inspirerade av Chesterfields soffor för att skapa originella och snygga modeller av mjuka produkter.

Divans Chester - en lång historia, som har blivit en tradition. De föredrar fortfarande eliten, liksom ägarna av god smak.

Viktiga funktioner:

 • Diamondsöm. Inledningsvis hade de första modellerna hästhår som fyllmedel, för pålitlig fixering av vilken soffan var quiltad och de resulterande fördjupningarna var täckta med dekorativa knappar.Idag kallas denna teknik för "vagnsöm".
 • Armstöden går smidigt på ryggen och är gjorda i samma höjd.
 • Armstöden presenteras i form av rullade rullar, som också pryder baksidan av produkten.
 • Snygga ben som är nästan osynliga.

arter

Chester soffa är i stor efterfrågan på utförandet av en mängd olika stilar, så många tillverkare skapar en separat rad lyx och original modeller.

Initialt var sätet på den klassiska modellen vadd, men senare började många modeller att dekorera med släta stolar i form av bekväma och mjuka kuddar. Armstödets höjd kan vara lägre än baksidan och benen på produkten har blivit något högre än tidigare.

Innovation känns i inredningen av stoppade möbler. Designers använder olika former för ryggstöd och armstöd. Men armstöden i form av en rull- och vagnstygn förblir oförändrade.

Chester soffor i formen kan vara följande typer

Rak soffor

Det direkta alternativet är vanligtvis dubbelt eller tredubbelt.

Hörn soffor

Bland de moderna variationerna finns och hörnmodeller.Kompaktitet och bekvämlighet hör till deras fördelar. De kännetecknas också av enkel design.

Soffor med en kaj

Stålalternativen visas med en kaj. Praktiska transformationsmekanismer gör att du enkelt kan expandera soffan för en bekväm nattvakt.

Sådana modeller är väldigt populära idag.

Fyrsits soffor

För en stor familj är en fyra-sits soffa ett idealiskt val. Den når en bredd på nästan tre meter, kännetecknas av bekvämlighet och låter alla få en bekväm plats att vila.

Ottomanska soffor

Modulära modeller med ottoman karaktäriseras av en bekväm och väl genomtänkt design. De kan till och med installeras i små rum. En lyxig Chester-soffa med en ottoman kan användas för att visuellt skilja ett rymligt rum i zoner, och det blir också en favoritplats för att koppla av med hela familjen.

Denna modell kan placeras i mitten av rummet eller på kort avstånd från fönstret.

Inhemsk möbelfabrik "Ladya" erbjuder vackra modeller av Chester soffor med ottoman. De är stoppade i läder och presenteras i olika färger.

En bekväm transformationsmekanism gör att du kan skapa en mysig dubbelstol.

Soffa "Suite" är en av de mest populära modellerna. Det kallas också Botticelli Suite. Effektiv design gör den igenkännlig bland de många alternativen för stoppade möbler. En sådan soffa kommer att ge aristokrati in i interiören. Den är tillverkad av slitstarkt trä, utrustat med kvalitetsarmaturer och dekorerad med lyxig klädsel. Snygg design och majestätisk look kommer inte att lämna någon likgiltig.

material

Chester soffor - lyxiga möbler, så det är gjord av material av utmärkt kvalitet. Rammen är gjord av naturligt trä, eftersom det hänvisar till miljövänliga, slitstarka och pålitliga material.

Stor uppmärksamhet när man väljer stoppade möbler drar sitt klädsel. Det är ansvarigt för utseendet, ger det en ovanlig, original eller sofistikerad.

Äkta läder

Moderna Chester soffor är ofta stoppade i naturligt läder.

Sådana modeller ser elegant ut, imponerande och respektabelt.

konstläder

Ekologiskt läder används också ofta för att klä upp Chester soffor. Det har många fördelar:

 • Strukturen förmedlar perfekt textur av naturligt läder.
 • Ett brett urval av färger.
 • Väl passerar luft som ökar hygieniska egenskaper hos detta material.
 • Den ökade slitstyrkan i jämförelse med material av både naturligt och artificiellt ursprung.
 • Elasticitet och mjukhet.
 • Materialet är miljövänligt, eftersom det är tillverkat på basis av bomull, naturläder och täckt med polyuretan, vilket inte orsakar allergiska reaktioner.
 • Enkelhet och bekvämlighet under rengöring.

velour

Ofta finns soffor, velour används för klädsel. Flätig tyg ser prestigefylld, mysig och "varm". Volymtexturen och lyxig glans av sammet kombineras perfekt i vackra modeller. Tyg soffa med vintage effekt kommer att dekorera den eleganta interiören.

Denna modell ser lyxig och rik ut.

7 foto

plysch

Vissa modeller har plysch som klädsel, vilket kännetecknas av närvaron av en lång tupplur. Detta material är hållbart och tätt. Den presenteras både i monofoniska beslut och i färgfärgning. Soffan med plyschklädsel är behaglig att ta på, det ser elegant och mysigt ut, det kännetecknas av ökad slitstyrka och hållbarhet.

Färglösningar

När man väljer en soffa, bör man särskilt uppmärksamma inte bara konstruktionen, materialet utan även färglösningen. För lätta rum i ett litet område är det bättre att välja stoppade möbler att matcha. En vit eller beige soffa hjälper till att visuellt förstora rummet, det kommer att kombineras vackert med lätta väggar och golvbeläggning.

För rymliga rum där du vill visuellt betona sittplatsen, bör du föredra soffor i kontrastfärg i förhållande till rummets övergripande färg.

Om det är nödvändigt att visuellt markera sittplatsen i ett stort rum, föredra sedan en soffa, vars stoppning sker starkt med huvudfärgen på rummet. Ett bra val skulle vara stoppade möbler i rött. Det kommer att bli en höjdpunkt i den lyxiga utformningen av rummet.

Den traditionella färglösningen för eleganta Chester soffor är en brunröd färg med olika intensiteter. Deras sortiment innehåller mer än 40 nyanser, vilket gör att du kan välja det perfekta alternativet för din smak, börjar med brun och slutar med avantgarde silver.

Om du vill använda en lyxig soffa som huvudelement i inredningen, bör du vara uppmärksam på den lila, gröna eller blå versionen. Varje färglösning kommer att se ljus ut mot bakgrunden av ljus nyanser.

Attraktiva och fasthållna ser choklad soffa. Denna färg kombineras harmoniskt med många nyanser, vilket skapar fantastiska ensembler.

Och, naturligtvis, den klassiska är den svarta Chester-soffan som lockar uppmärksamhet med elegans och mysterium.

dimensioner

Moderna tillverkare av stoppade möbler erbjuder Chester soffor med olika bredder. Du kan hitta ett bra alternativ för en bekväm utgifter för hela familjen, samt hämta en liten soffa som passar perfekt in i ett litet rum.

Stora soffor kan nå en bredd på 2240 och 2080 mm. Modeller med genomsnittlig bredd är 1840, 1640 och 1440 mm. Kompakta versioner är utformade för en person och har en bredd på 1100 mm.

Hur samlar du dina egna händer?

Om du vill kan du skapa din egen bekväma och praktiska Chester-soffa. Det är nödvändigt att hämta högkvalitativa material och följ noga instruktionerna för montering av produkten.

Chester-soffan hör till de klassiska modellerna, dess höjdpunkt ligger i ett attraktivt utseende. Klädseln på produkten är färdig med runda knappar, vilket ger originalitet och ökar hållbarheten.

Hur man gör en analog soffa Chester själv?

Först måste du välja rätt material:

 • Träbrädor av olika bredder. Valet av trä beror på personliga preferenser. Det är bättre att göra soffans ram från förstklassiga material, eftersom visuella brister då kommer att gömma sig under klädseln. De starkaste trädslagen är bok, ask och ek.
 • Korsbandstejp - Sätt i styvhet, vilket ofta används vid tillverkning av stoppade möbler. Det kan köpas i butiker där tillbehör till möbler säljs.
 • Naturligt eller konstläder för klädsel.
 • Skumgummi för intern fyllning.
 • Knappar och hårdvara.

Efter förvärvet av alla nödvändiga material är att ta hand om verktyget. Du behöver en bygghäftare, sticksåg eller såg, måttband och slipmaskin. Innan du börjar bör du noggrant studera diagrammen och ritningarna.

Standard soffor kan vara 1190, 1770 eller 2200 mm breda. Produktens höjd är 40 cm och med baksidan 76 cm. Soften på soffan är 90 cm. Chester-soffor skiljer sig i mönstret, annars är de gjorda som vanliga modeller av soffor.

Om du vill göra en soffa av vikning, kan du använda alla vikningssystem.

Huvudstadiet:

 • Gör en ram. Enligt ritningen ska du förbereda brädor av olika storlekar, sanda dem ordentligt och fästa dem ihop och bilda en stark och pålitlig ram.
 • Därefter bör du använda en bälte som fungerar som en stötdämpare och används också för att fästa knappar. Beroende på var du planerar att göra knapphål, måste du fästa ett gardinband där.
 • Att göra stoppning. Vanligtvis appliceras ett eller två lager skumgummi på rygg och armstöd, över vilket en syntetisk vinterare används. Markeringsknapparna ska utföras på polstret polyester.
 • Wrap produkten, medan du behöver skapa bilagor. Å ena sidan är duken fast och sedan sätts knappar längs raderna.
 • Fäst basen under sätet. Vissa mästare använder ett vismband, medan andra använder ett fjäderblock.
 • Säkra dig med tjockt skum, som är täckt med samma klädsel som produktramen.
 • Omslag används ofta över soffan. De skyddar klädseln från slitage, och de kan också lätt tvättas.

En mer detaljerad process för att göra en soffa Chester kan ses i följande video:

Varianter av placering i inredningen

Den lyxiga Chester-soffan passar perfekt till många interiörer. Det kombinerar harmoniskt femininitet och brutalitet. En vacker produkt, täckt av brunt läder, kommer att dekorera ett bibliotek eller en studie.

Men om du täcker den med en pälskåpa och lägger den i ett ljust vardagsrum, kommer det att förändras radikalt och passar perfekt in i det skapade interiören i rummet.

Mångsidigheten i Chester-soffan låter dig använda den för rum i både klassisk och modern stil. Möblerade möbler behöver inte placeras nära väggen - det kan bli en spektakulär dekoration om den placeras i mitten.

Alla läderprodukter ser ännu bättre över tiden, eftersom den gamla ger dem respekt. Stilen går aldrig ur mode, och soffor skickas ofta ner från generation till generation.

För ett strikt kontor eller bibliotek är det klassiska Chester det perfekta valet. Vanligtvis köpta modeller av mörka färger, som ser harmoniskt ut i ett ensemble med lädertillbehör, lyxiga möbler och träpaneler.

För vardagsrummet är det bättre att köpa en soffa av ljus eller ljus färg. Möblerna används som huvudfokus för att skapa en attraktiv inredning.

Ett bra komplement till soffan är stolar, gjorda för att matcha.

Chester soffor används ofta för att belysa den moderna, koloniala, klassiska eller glamorösa stilriktningen. För klassiker är det värt att köpa en tyg eller lädermodell av en neutral nyans.

Sofforna ser vackert ut i kombination med fåtöljer dekorerade med blommiga utskrifter eller rutiga.

För det glamorösa interiøret användes ofta soffor som är täckta med sammet. Designers erbjuder modeller av vit, svart, lila och till och med röd. Silver och guld soffor ser imponerande och ljusa ut.

För att komplettera ett sådant ljust element i inredningen, kommer det att hjälpa stolar, gjorda i barockstil.

För utförande av interiörer i kolonialstilens riktningar är soffor med naturliga färger idealiska. Du kan köpa möbler av sand eller brun färg, vilket utgör en magnifik ensemble i kombination med trä eller korgmöbler. För moderna stilar kan du använda stoppade möbler av olika nyanser, inklusive ljusa och achromatiska färger.

Chester-soffan är inte överflödig i form av konstruktivism, minimalism eller högteknologi.

recensioner

När man väljer stoppade möbler föredrar många köpare eleganta och respektabla Chester soffor. De ser bra ut i olika stilar, blir ofta en ljus accent eller en höjdpunkt i inredningen.

Många användare gillar den klassiska formen eftersom det gör att du kan vackert inreda vardagsrummet i traditionell stil. Lyxig design, mjuka klädsel, vackra dekorativa element hjälper till att skapa en atmosfär av mysighet och komfort.

Chester soffa representeras av en mängd olika modeller som kan användas för en gemensam vila eller som en säng för en natt sömn. Sofforna är utrustade med bekväma och lättanvända transformationsmekanismer.

Många användare noteras utmärkt kvalitetsmaterial. Träramen är hållbar och slitstark, och klädselväv har ett rikt och elegant utseende. De behåller sitt ursprungliga utseende även efter långvarig användning. Chester-soffor kan arva av sina efterkommande, eftersom tiden bara ger dem skönhet och prakt.

Särskild uppmärksamhet ges inredning Chester soffor. Lyxiga armstöd ser elegant ut, vackra kuddar lånar charm och komfort.

Idag finns det ett stort sortiment av färglösningar, bland vilka varje köpare kan välja det perfekta alternativet. För ett ljust rum brukar man köpa soffor i beige toner. Ser en vacker röd modell för fördelning av ett rymligt rum i zoner. På kontoret brukar man köpa soffor bruna, choklad eller svarta.

Utmärkt kvalitet, unik design, bekväma och hållbara mekanismer, olika storlekar och färger, rimligt pris perfekt kombinerat i lyxiga och oförglömliga Chester soffor.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum