Vilken soffaddlare är bättre att välja?

 Vilken soffaddlare är bättre att välja?

Välja en bekväm soffa, du behöver inte bara överväga externa indikatorer, pålitlighet och transformationsmekanism. Fyllmedlet är inte mindre viktigt, eftersom nivån på komfort och bekvämlighet beror på hur det kommer att bli. För att förstå vilken soffaddlare är bättre att välja, måste du ha en uppfattning om deras sorter, egenskaper, egenskaper och grad av hållbarhet.

Typer möbel fyllmedel, deras fördelar och nackdelar

Valet av möbler för sömn och vila innebär en solid inställning.Vanligtvis beror det på produktens syfte (gästfällningsalternativ eller en bäddsoffa som ersätter en hel säng).

Fyllmedlet har en annan typ, mjukhet, den är gjord av naturliga, konstgjorda fibrer och deras blandning. Välja en soffa vid ankomst av gäster, du kan köpa en produkt med ett mjukt fyllmedel. Om du planerar att arbeta i full styrka, kan du inte utan hård fyllning, som förutom den enhetliga fördelningen av lasten har en ortopedisk effekt.

artificiell

Syntetiska fyllmedel är gjorda av olika fibrer och är vår- och fjäderlösa typ.

fjäder

I de flesta modeller av vårlösa typ använder tillverkare fyllmedel från billiga råvaror som inte är tunga i sitt arbete. Den mest framträdande representanten för serien är polyuretanskum (förkortad PPU). För att förstå vad det är och hur det är bättre än fjäderblocket, måste du veta fyllnadsmaterialets egenskaper.

I själva verket är polyuretanskum ett elastiskt möbelskumgummi av olika kvalitet, som är gjord av en blandning av syntetiska polymerer och ser ut som en svamp i ett arkformat.PPU är indelad i två typer:

 • standard (normal typ T);
 • HR-skum (integralt ppu).

Blockpolyuretan skiljer sig i olika densitet. Det är ett arkfyllmedium och hårdhet, som skärs till de givna dimensionerna och ansluts för att erhålla den erforderliga tjockleken. Den är limad ihop i form av en smörgås, som förbinder arken från hård till mjuk. För att inte bli förvirrad i arkets tjocklek, är de målade i olika färger.

Det är billigt, men inte mycket praktiskt material.

Gjuten polyuretan produceras genom gjutning, hällning i en konkret form, som är en del av modellen (till exempel, rygg, sits eller kudde). Härdning, kompositionen tar önskad konfiguration, så denna metod eliminerar extra trimning av delar. Det visar sig att det färdiga elementet, som kompletteras med stoppning.

Sådant material är dyrare än blockanalogen.

Cast fyllmedel anses elastiskt - det kan inte rullas upp, även om det är tillräckligt motståndskraftigt mot böjar. Detta material kan tåla daglig belastning, stratifierar inte, men efter flera års drift kan det något ändra färg.Dess fördelar är utmärkt luft permeabilitet, motståndskraft mot rivning, återhämtning av form efter kompression.

Vårblock

Fyllmedlet i form av stålfjädrar i ärendet anses vara det mest hållbara och praktiska.

Det är indelat i tre typer:

 • Bonnel. Beroende typ, vilket innebär att fjädrarna kopplas med hjälp av stålspiraltråd;
 • orm. Särskilda spolfjädrar ligger horisontellt på samma avstånd från varandra;
 • Oberoende typ. Varje vår är klädd i ett tygväska och fungerar oberoende av de andra, aggregatets enhet görs genom att ansluta omslagen.

De två första typerna av fjädrar sträcker sig horisontellt. Blocket av oberoende typ är utformat så att varje fjäder riktas vinkelrätt mot golvet. Fjäderblocket är fäst vid ramen och har idealiskt nödvändigtvis en foder på båda sidor.

I vissa fall kompletteras det med polyuretanskum, filt och täta textilier.

Fördelarna med fjäderblocket innefattar hållbarhet, motstånd mot maximal last, fri luftbyte.Det ger också komfort under sömnen, en platt yta och en sovbädds elasticitet.

Nackdelarna med fyllmedlet är ett litet urval av form, möjligheten att squeak under drift, höga kostnader och kostsamma reparationer (vid utbyte av enheten).

Mer detaljer om funktionerna och nyanser av vårenheten finns i följande video:

Fodrarna i rygg och armstöd är syntetiska och syntetiska vinterdämpare samt periotek (modifiering av filt av naturligt eller syntetiskt ursprung).

naturliga

För naturliga soppfyllmedel ingår latex, kokosfibrer, sisal (vegetabilisk fiber från mexikansk agave). Det mest sällsynta tillsatsen till fyllmedlet är hästhår. Det är en komponent för en kokosfylld matta.

Naturliga fyllmedel har olika tjocklek och används ofta för möbler med ortopedisk effekt.

De eliminerar effekten av "nedsänkning" och därför böjer inte sig.

Ett av de mest praktiska och användbara materialen är kokos. Det är ett naturligt, allergivänligt fyllmedel som stöder normal luftcirkulation,och utesluter också bildning av en svamp och en form. Den är idealisk för huden och är ett bra förebyggande av problem med sjukdomar i muskuloskeletala systemet.

Bland fyllmedel av naturligt ursprung används vadderad jacka. Det är en duk från 5 till 10 cm i tjocklek, som stänger täta textilier på båda sidor.

Denna fyllmedel används tillsammans med fjäderenheten och gör den elastiska madrassen mjukare.

kombinerade

I möbelmarknaden kan du hitta intressanta lösningar med en kombination av fyllmedel. Externt är denna matta ett lager av två eller tre lager av material med olika sammansättning. Kan användas ett fyllmedel med olika densitet eller olika material.

Till exempel kan ett polyuretanskum fyllmedel kompletteras med en vadderad jacka, ett fjäderblock med skumgummi eller kokos, och så vidare.

Dessutom kan modellen tillverkas med delar av olika mjukhetsgrader: Säten är vanligtvis hård, ryggstöd och armstöd kan vara gjorda av mediumhårdt fyllmedel och kuddarna är gjorda av mycket mjukt material.

Vilken typ av fyllmedel anses vara bra för daglig användning och sömn?

Valet av fyllmedel beror på sopans syfte och köparens preferenser. Om köpet syftar till ett alternativ till sängen är det bättre att köpa en modell med ett fjäderblock och ett flexibelt HR-polyuretanskum.

Normalt skum kommer inte att vara länge om du sover dagligen på soffan.

Om du behöver en soffa med ortopedisk effekt, bör du vara uppmärksam på modellen med kokosfyllnadsmedel och samma styva baksida. I det oveckade tillståndet bildar det en jämn, fast sovplats och kommer att bidra till rätt kroppsläge under sömn och vila. Vanligtvis vil vila på en sådan soffa eliminera smärta i ryggen och nacken.

De som är vana vid stoppade möbler, det är bättre att titta på alternativen med en vadderad jacka.

Vad fyller kuddar?

Kudde - en integrerad del av en bekväm vistelse. För att göra det så bekvämt som möjligt erbjuder tillverkarna olika typer av fyllmedel. Det är viktigt att det inte är allergiframkallande, har utmärkt luftutbyte, reglerar värmeöverföring, kännetecknas av låg vikt, håller sin form och är praktisk i vård.

I dag vid produktion av kuddar som används vid produktion av:

 • bambufibrer (produkter av naturligt ursprung);
 • naturlig latex (derivat av gummiträd eller hevea juice);
 • sintepukh (konstgjord ersättning för fågeln)
 • syntetisk vinterbehållare (ovävt material från polyesterfibrer);
 • holofiber (derivat av en syntetisk winterizer med vridna fibrer, ecofiber, komfort).

Dessa fyllmedel är som regel mjukare än de som används för sovande sängar. De är ljusare och ger bekvämlighet till vilken design som helst.

Hur man väljer?

Att köpa möbler var framgångsrik och uppfylla de angivna kraven på tillförlitlighet och kvalitet, du måste bestämma dig för soffans syfte (för vila, sömn eller gäster) och välja madrassens optimala styvhet. Valet kan inte lita endast på design, klädsel, transformationsmekanism eller fyllmedel: alla egenskaper är viktiga.

Ofta kan ett kombinerat fyllmedel användas i en modell. Kombinationen av material ger maximal komfort, inte bara under sömnen. Med den här tekniken kan du bekvämt se på TV: n, läsa dina favoritböcker eller tidningar med mera.

Experter rekommenderar en grundlig undersökning av modellen och övervägande av följande nyanser:

 • Medium hårdhet är önskvärd (alltför hårt eller med ett rim, mjukfyllmedel kommer att orsaka smärta i ryggraden);
 • Vid val av modell med fjädrar är det nödvändigt att föredra versionen med stålblocket;
 • Det är önskvärt att madrassen är minst 8 cm tjock;
 • Ett plus på modellen kommer att finnas närvaro av ett omslag: för det första kommer det att tillåta att se fyllmedlet vid inköp, för det andra kommer det att tillåta att locket tvättas, för det tredje, om nödvändigt, göra reparationer;
 • Om möjligt, köp en produkt från naturlig fiber (eliminerar risken för allergier och ökar komfortnivån);
 • Om en modell köps för sömn, ska sätet och ryggen vara tillverkade av samma fyllmedel.
 • När man köper möbler för barn är det bättre att armstöden är gjorda av mjukt material: detta förhindrar att barnet skadas.

Förutom fyllmedlet måste du ta hänsyn till rummets dimensioner, transformationsmekanismen, modellens färg och designen. Soffan ska passa bra in i rummet, inte bara vara vackert och bekvämt. Det är viktigt att det mot den allmänna bakgrunden inte störs upp i rummet, men är en harmonisk del av inredningen.

Toppfyllnadsbedömning av recensioner

Betygsättningen av fyllmedel bestäms utifrån summering av kvalitativa och praktiska egenskaper. Ett bra fyllmedel bör:

 • att stå emot tunga viktbelastningar
 • vara tyst och bekväm att använda;
 • ha större grad av tillförlitlighet och motståndskraft mot deformation;
 • har antimikrobiella egenskaper
 • kunna reparera
 • ventileras
 • kostnad enligt de deklarerade egenskaperna;
 • ha en lång livslängd
 • ger den mest bekväma vilan.

I enlighet med recensionerna från reella köpare inkluderades listan över de bästa fyllmedel som köparna krävde:

 • Coir (bäddsoffor för barn och tonåringar och möbler för personer vars arbete innebär stor fysisk aktivitet);
 • fjäderlöst elastiskt HR-polyuretanskum (dubbel- och trebäddsoffor för dem som föredrar stoppade möbler);
 • fjäderblock med medelhårdhet (modeller med en bäddsoffa 2 x 2 m).

Bland de företag som arbetar med produktion och försäljning av stoppade möbler är de mest framträdande Ascona den 8 mars, Atlanta, Natalie, Flexoform, Anderssen.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum