Barnens hopfällbara soffor: modeller och tips för att välja

Fällbar soffa passar även i en liten plantskola, som monterad tar det inte mycket utrymme. Efter omvandlingen finns det ett bekvämt sovande utrymme, inte sämre än sängen. De flesta modeller tillverkare utrusta lådor för att lagra kläder, vilket gör att du kan maximera platsen för spel.

Barnens soffor är säkra även för barnen 1,5-2 år. Och det blir lätt att välja rätt i form och färg, eftersom det finns modeller av olika mönster till salu: för pojkar och för tjejer, tonåringar och förskolor.

Bläddra bland populära modeller

Den största efterfrågan är på raka soffor. Det finns modeller av olika storlekar, från kompakt till bred. Om området i rummet är ganska litet, var uppmärksam på deras sortiment, såsom en stol-säng. I en rymligare plantskola kan den användas som ett tillägg till huvudbädden.Och om det behövs, och som barnsäng.

Soffa soffa - en kombination av en soffa och en säng. På grund av asymmetrin ser den ovanligt och snygg ut. Bakstycket skyddar mot kontakt med kallvägg. Sådana modeller är utrustade med ortopediska madrasser, vilket kommer att vara en fördel när man väljer möbler för studenten.

I en rymlig plantskola skulle det vara trevligt att köpa en vinkelsoffa. Genom att sprida den kan du få en säng för två barn. Under dagen kommer det att vara bekvämt att spela eller ta emot ett stort kompis av vänner. Populära och lilla hörn soffor, som är förskjutna. De är dekorerade med asymmetriskt placerade stötdämpare eller kuddar. Som regel är de jämförbara i bredd med stolen.

Ett annat alternativ är modulärt. Barnet kommer att kunna ändra situationen enligt hans humör: att montera delar i en design eller lämna puffar för spel.

I rummet där två barn bor kan du köpa en omvandlingsbar soffa. När det är demonterat är det nästan detsamma som en vanlig våningssäng. Övre kajen är inhägnad och du kan klättra på en metallstege.

Den nedre delen kan användas för att sova eller spela, det beror på kuddarna.Den sammansatta designen ser ut som en rak soffa.

Vissa av dessa modeller viks inte - det visar sig soffan, över vilken sängen är förstärkt. I detta fall tillhandahåller tillverkare utrymmen för tvätt.

För yngre barn kommer en annan typ av transformatorkonstruktion att göra. Det är ordnat på principen om en vykatnogo soffa: den nedre kajan sträcker sig från under den övre. Kuddar tas bort från sätet, och det blir också en säng. Bunk soffor bidrar till att maximera användningen av utrymme, särskilt när flera barn bor i samma rum.

Urvalsfunktioner

Barnens soffa serverar ungefär 7 år, varefter ersättning eller restaurering är nödvändig. Vilka ögonblick måste beaktas för att inte ångra köp?

Låt oss börja med utseendet på möblerna. En baby under 5 kan tycka om en mini-soffa i form av ett hus, bil eller mjukt leksak. Det är viktigt att sidorna är permanenta eller flyttbara.

Äldre barn kan köpa en soffa av mer känd form, men av en ovanlig färg.

Tjejer gillar ofta modeller av pastellfärger, vita och olika nyanser av rosa. De kan dekoreras med knappar, rufsor och söta kuddar.

Och flickor och pojkar kan tycka om en soffa med bilden av tecknade figurer, roliga bilder eller ornament. Ibland kompletterar tillverkarna sofaltillverkade design ovanliga kuddar. När barnets smak förändras kan de ersättas av andra. Dessutom kan pojken tycka om detaljerna som gör att möblerna ser ut som ett rymdskepp, bil eller robot.

Asymmetrisk design av kontrasterande färger kan erbjudas en tonåring och ett barn över 7-8 år. Eller köp en vanlig soffa, och tillbehör till honom, gjorda i olika stilar, och byt dem efter humör.

Så det kommer att finnas en annan anledning att ta initiativet och att utbilda kreativt tänkande.

Den vikande soffan behöver emellertid inte vara centrum för barnkammaren. Modeller av traditionell form, harmoniskt inskriven i inredningen, ser inte värre ut. Andra parametrar är mycket viktigare:

 • styrka, tillförlitlighet och säkerhet i strukturen;
 • sängens höjd och dimensioner, bekväm för barnet;
 • tillgång till högkvalitativ madrass med en tjocklek av 8 cm;
 • användning av miljövänliga material.

Barnens soffa måste uthärda inte bara täta transformationer, utan även aktiva spel.Därför rekommenderar experter att välja utrullningsbara soffor och dragspel modeller för småbarn och yngre studenter.

Dessutom måste du kontrollera om de utskjutande fasta delarna och skarpa hörn. Fästelement och mekanismer måste vara säkert gömda. Skåp för tvätt måste placeras på styrningarna.

Om den vikbara soffan ofta används för att sova, var uppmärksam på fyllningen. Det är vår och vårlös.

vår

Oberoende fjäderblock ger den mest bekväma positionen i ryggraden i en dröm, men används sällan vid tillverkning av soffor.

Fjädrarna är inte anslutna till varandra, förpackade i fat separat. Undanta ytvibrationer.

Bonnel - ett system av sammankopplade fjädrar täckta med annat material - hästhår, polyuretanskum. Det har en ortopedisk effekt. Ju mer tunna fjädrar, desto mer uttalade är det.

Denna typ av fyllning är bäst för barn över 7 år och tonåringar.

fjäder

Möbler med springless fyllmedel kan endast användas för att sova av barn under 7 år. De är också indelade i 2 grupper.

 • Stabil - block och gjutet polyuretanskum, bollar från polystyren. För regelbunden sömn, föredragna material i denna grupp.
 • Mjukt skumgummi, sintepon, durafil, hålfiber. Lämplig endast för gäst soffor.

Kontrollera tätheten på fyllmedlet är enkelt - tryck bara på ytan. Om det har jämnats snabbt, används styvpackning.

utformning

Möbelproducenter har utvecklat mer än 10 glidmekanismer. Men inte alla av dem tillåter dig att hålla din kropp i en bekväm position. För barns soffor använder system som skapar den mest bekväma ytan för att sova.

 • utdrag - Den kompakta och tillförlitliga mekanismen, barnet kan klara det också. För att expandera soffan, dra bara slingan på framsidan och baksidan faller av sig själv. I detta fall blir utformningen något lägre, så att barnet kommer att vara bekvämt att klättra på den. Sängen är slät, utan kinks och tubercles. Det är värt att uppmärksamma modeller med gummerade hjul - de kommer inte att förstöra golvet med frekvent användning.
 • "Dragspel" - består av en sits och vikstöd.Om du drar slingan går sätet framåt och du får en plats att sova. Barnet kommer att kunna hantera denna mekanism oberoende från ungefär 7 år. De monterade sofforna är små i storlek, ofta i uppsättningen finns avtagbara lock. Men sängen kan vara ojämn.
 • "Dolphin" - används i hörnmodeller. Det finns alternativ där mekanismen "delfin" kombineras med uttagbarhet. Skillnaden i hög hållbarhet eftersom skelettet är av stål. Sovområdet är rymligt, vissa soffor är lämpliga för två barn. Men för att lägga ut en sådan soffa, kommer det troligen att ha en vuxen.
 • "Click-klyak" - En design i omvandlingen av vilken endast den övre delen är inblandad. Det finns en mellanposition mellan uppsamlade och utfällda, när du kan ligga på soffan. Under sömnen fördelar lasten ortopedisk rustning. Mer lämplig tonåring, barnet kommer inte att klara av mekanismen.

Innan du köper, kontrollera hur bekväm en viss modell går ut och om det är lätt för ett barn att kontrollera det.

dimensioner

Mått på soffan är bättre att välja med en marginal. Längden ska vara mer än 50 cm lång.För att bestämma den optimala bredden på sovplatsen, be barnet att ligga ner med utsträckta armar.

Längden av standard soffa madrasser börjar från 186 cm och bredden - från 60 cm. Men sådana soffor passar bara de minsta. Bekväma anses vara modeller med en bredd av 80 cm. Den största efterfrågan på soffor är 190 cm och 90 cm bred. Bäddens maximala dimensioner - 200x150 cm.

Om du är osäker på huruvida soffan passar inutrymmet, lösa problemet som designer.

 • Rita en plan i rummet med huvudelementen i situationen, markera på den, i vilken riktning dörrarna öppnas.
 • Klipp ut ur pappersrektanglar vars mått är lika med storleken på den valda modellen i monterad och demonterad form.
 • Prova olika boendealternativ. På samma sätt kan du göra med resten av möblerna och komma med ett nytt arrangemang.

material

För tillverkning av ramen med trä, plywood, metall. Var och en av materialen är bra på sin egen väg.

 • Metallram - Slitstarkt, låter dig skapa modeller av ovanlig form. Används i modeller för äldre studenter eller i kombination med andra material.
 • trä - Miljövänligt material, men om det inte har klarat rätt bearbetning, kommer det inte att vara länge. Huvuddelen av ramen är gjord av virke och för sidodelarna används limmade trävaror.
 • Plywoodram möjligt endast i små soffor. Den är lätt, men hållbar - produktens livslängd är ca 10 år.

De mest tillförlitliga modellerna, vars ram består av flera material. Det är som regel en vikningsmekanism av metall, och det gäller plywood eller trä.

Naturmaterialbeläggning orsakar inte allergier, smälter inte över tiden men det är svårt att ta bort föroreningar från den. För att förenkla rengöringen kan du köpa flera ersättningsskydd från samma material.

De som tillåter användning av syntetiska material bör titta på följande material.

 • Teflonbelagda tyger - de anses vara mest motståndskraftiga mot smuts. Mjukt, behagligt att röra vid.
 • Chenille - rengörs enkelt från fläckar, torkar inte.

Jacquard tyger är inte lämpliga för barnmöbler, eftersom det är omöjligt att ta bort smuts från dem.

Spektakulära exempel i inredningen

Med hjältarna till din favorit saga kan du inte bara spela, utan också sova i en omfamning. Denna soffa leksak kan ersättas med barnets första säng.En sådan modell kommer omedelbart att locka uppmärksamhet, så det är önskvärt att dess färg kombineras med barnens övergripande färgschema.

Mest sannolikt kommer ett barn äldre än 3 år att sova bredvid tecknade tecken. Då blir soffan det centrala objektet i barnkammaren.

Soffan i en lakonisk form och ganska tyst färgning passar också för ett barnrum. Tack vare kuddarna, fjärilar, han ser ut som en vuxen, men ganska tråkig.

Alternativ för en liten plantskola. På eftermiddagen kommer en ljus och bekväm soffa att dekorera tonårsstuen. På natten blir han till en våningssäng.

   Fällbara möbler är praktiska inte bara som den viktigaste platsen att sova. Den här kompakta stolbädden är ett backupalternativ för gästerna.

   Hur man väljer en barns soffa, se följande video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum