Barnens hörn soffa: typer och regler av val

Design och design av möbler avsedda för barn förbättras ständigt. Gradvis blir vinkla soffor mer och mer populär i barnsegmentet. Det är viktigt att förstå vad de är. Hur väljer man det bästa alternativet för barnet?

Egenskaper och fördelar

Barnens hörnssoffa hjälper till optimal användning av plantskolan. Tillsammans härmed skiljer sig sådana möbler i en rad andra viktiga funktioner. Populariteten hos sådana strukturer i europeiska länder växer stadigt, nu har denna process påverkat vårt land. Möbler i vinkelformat fyller tomma hörn, vilket hjälper till att expandera spelområdet. Det är också viktigt att fördelningen av rummets territorium i funktionella och visuella områden sker mest effektivt.

Med vinkeltransformatorer kan du byta läge från dag till natt, så barnen kommer att kunna spendera större delen av dagen på soffan och sova på sängen på natten. Formen på bokstaven G ger det största antalet platser. Men det finns andra alternativ, vars urval bestäms av storleken på rummet. Det finns också kompositstrukturer som gör att du kan diversifiera det inre av huset. För tillverkning av ramen tar ofta en uppsjö av trä, och klädseln på de flesta modeller är gjord av linne eller bomull.

Bekväma mjuka zoner fyller de tidigare värdelösa tomma hörnen. Som praktiken visar, är sådana modeller av soffor mer praktiska än helt direkta analoger. Och det här är inte bara en soffa eller en säng, för inomhus finns också ett fack för ackumulering av linne. En del av utvecklingen är också utrustad med bord och andra tillbehör. Trots skillnaden i modeller för vuxna och barn, är designen ungefär lika. Det finns fem huvudsakliga alternativ:

  • dragspel;
  • hopfällbar säng
  • rulla ut produkter;
  • böcker av europeiskt format;
  • gipertransformery.

Hur man väljer?

Hypertransformator skiljer sig åt genom att du kan böja och vika nästan vilken del som helst.Ryggstödet justerar lutningsnivån. Som ett resultat sitter eller sitter barnen i sitt val någonstans i soffan. Det är arbetsmekanismen som bör ges primär uppmärksamhet. När de når en viss ålder, bör barn redan självständigt klara sig med sovarmekanismen. Därför, när du köper är det nödvändigt att kontrollera om det är säkert, om det är väldigt enkelt och bekvämt att använda.

Det finns andra nyanser. Så, vissa typer av vikningsmekanism är lämpliga för dem som är passionerade om spel och andra - för de som mest sover på soffan. Stabiliteten hos sofforna i form av bokstaven G är oöverträffad, men det är fortfarande värt att noggrant studera funktionerna hos varje modell. Till och med obetydliga skarpa områden och ojämna platser är kategoriskt oacceptabla.

Valet för polstring lin och bomull är motiverat av deras säkerhet. Men en sådan sak är lätt att gnida. Därför rekommenderar vissa experter att välja soffor som är stoppade i tapet. Vad gäller färgintervallet, även för flickor är ljusa färger kontraindicerade. En alltför rik nivå måste mjukas. Pastellfärger bidrar till att visuellt förstora rummet.

Om soffan av önskad färg inte kan köpas, kan du helt enkelt komplettera den med en lämplig sängspegel.

Storleken på hörnssofforna är vald för tillväxt av barn som kommer att använda dem. Men det här är inte den enda tiden som måste beaktas. Du bör definitivt räkna ut hur soffan kommer att ligga i förhållande till dörren, oavsett om det kommer till höger eller till vänster. Det längsta segmentet är begränsat till 1,5 m. Men i de flesta modeller överstiger inte längden 1 m. En del av 190x80 cm är utbredd. För designdesign finns det helt olika dimensioner. I industriell skala tillverkas möbler i form av leksaker, husdjur och vilda djur, hus, bilar och så vidare.

Modulär hörnsoffa finns i barnrummen är relativt sällsynt. Sådana möbler används huvudsakligen för inredning av hallar och klassrum.

Men det monolitiska formatet, där huvuddelen är väl ansluten till vinkeldelen, är idealisk för barn. Sådana soffor är enklare och stabila än andra mönster. Förvärvet av transformatorer rekommenderas främst för småhus och lägenheter.

I inredning

I de flesta fall suddar vinkelformat i smala rum.Barnens långsträckta konfiguration kan förbättras genom att ändra väggens färg och yttre struktur. Definiera zonstrukturen, det krävs antingen att komplettera den valda konstruktionen, eller att följa kontrastprincipen. Hörnssoffor gör ofta "under bilen". Sådana möbler är främst målade i röda, blå och vita toner.

Fascinerad av romantik, föredrar barn nautisk stil. I detta fall omvandlas rummet till en gammal segelbåt eller ångbåt i XIX-talet. I ett sådant interiör används trä aktivt, kan falska fönster användas. Hörnsoffor måste sedan förvandlas, valet av andra modeller är tillåtet endast i samordning med en professionell designer. Bara han kommer att förstå alla subtiliteter.

Det finns barn som inte är inspirerade av antingen caravel eller den snabba bilen. Då kan du tänka på countrymusikens stil.

Sofforna dekorerade med blommönster och även dekorerad med bilder av djur passar perfekt in i den. Som tillägg används hyllor och korgar ofta. Naturligtvis kan du föredra en helt original lösning.

Ytterligare rekommendationer

När invånarna i plantskolan är av båda könen är det lämpligt att välja djurmotiv och andra universella ämnen. När du väljer en soffa utrustad med utdragbara förvaringsutrymmen, är det nödvändigt att klargöra om de är utrustade med fingerskydd. Tillräcklig säkerhet tillhandahålls av mjuka armstöd. Det är mycket viktigt att det inte finns några delar som lämnar konturen.

Bland de vikande strukturerna är de bästa de som är utrustade med gummihjul. Sådana stöd eliminerar golvets deformation även vid aktiv användning. Välja en soffa för barn i liten ålder, det är värt att fokusera på modeller med dubbelsidiga sidor. Det finns även versioner som "stiger" när barnet växer - då är det inte längre nödvändigt att köpa nya kopior. Den europeiska "boken" och "click-klyak" -formatet läggs ut utan att använda lägre delar, så dessa versioner ska väljas i rum med särskilt bräckliga golv.

För att spara utrymme kan en kombination av en soffa och en vindsängbädd också användas. I det här fallet, ibland sätta ett par små soffor, motsatta varandra. Möblerna är också ofta utrustade med förvaringsutrymmen.Barnens soffa bör inte vara stor, eftersom hotet med att falla inte har blivit avbrutet. Men vi måste också komma ihåg att det inte är önskvärt för barn att ständigt höja sina huvuden för att titta på TV: n eller i fönstret.

Hur man väljer en soffa för barnrummet, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum