Välja en barns vykatnaya soffa

Barnrummet är en avskild plats för ett barn där han säkert kan leka, träna och koppla av. För att ge barnet mer ledigt utrymme, köper många föräldrar en rulla-soffa.

Detta är fördelaktigt inte bara när det gäller funktionaliteten hos en sådan säng, men också vad gäller pris.

Typer av mekanismer

Roll-out-soffan fungerar genom en speciell mekanism som består av rullar som är fästa på insidan av sätet. När du drar remmen rullar gör ramen att flytta för att öka soffans yta. Således kan du få en rymlig sovplats utan användning av stor fysisk kraft.

Det uttagbara systemet kan ha tre sorter: standard, cap-vykatnuyu och "dragspel".

Under standardsystemet sträcker sig ramen framåt och viks i mitten av produkten.

Cap-vykatnaya-alternativet är ett system där sätet trycks ned och i den resulterande tomrummet lägger en extra kudde. Och för att expandera soffordragspelet behöver du bara dra ramen för ett specialband.

Oavsett vikningssystemet, ger varje typ en jämn och rymlig sovplats. Men ytan bredd varierar beroende på soffans modell.

För ett barns rum köper de ofta en produkt med ett standardsystem, eftersom även ett litet barn kan hantera det. För resten av mekanismerna krävs en viss insats.

Ytterligare urvalskriterier

Efter att ha definierat rullande mekanism måste du vara uppmärksam på fyllmedlet. Barnets bekväma och säkra arrangemang beror på det.

För att fylla på soffor använder du oftast följande material:

  • sintepon - skiljer sig enkelt, flexibelt och hållbart. Den har goda värmeisoleringsegenskaper, giftfria och inte utsatta för deformation. Den enda nackdelen med materialet är oförmågan att passera luft, vilket är orsaken till att barnet svettas.
  • Polyuretanskum - har förmågan att behålla den ursprungliga formen även efter flera års regelbunden användning Den har låg värmeledningsförmåga och vattenmotstånd, och har också en bra ljudisolering. Nackdelarna med materialet innefattar instabilitet mot effekterna av solljus och lätt inflammabilitet, i vilken det börjar frigöra toxiner.
  • Periotek - Känd för sin elasticitet och hållbarhet. Det orsakar inte allergiska reaktioner och är inte en källa till reproduktion av mikroorganismer. Detta material har bra luftutbyte och hög komfort, men är inte motståndskraftig mot fukt.
  • hollofayber - Miljövänligt och hygieniskt material med hållbarhet, enkelhet och hållbarhet. Det kan inte deformeras, resistent mot patogener och inte nyckfullt att bry sig.
  • latex - har ortopediska egenskaper som gör det möjligt att upprepa kroppens konturer. Med detta fyllmedel kan du fördela den totala belastningen, vilket har en bra effekt på barnets fysiska hälsa. Dessa kvaliteter bidrar till den höga kostnaden för latex, och därför blir en soffa med detta fyllmedel dyr.

För barnrummet är fyllmedel utan fjädrar huvudsakligen utvalda för att eliminera risken för att ett barn skadas.

Om du väljer att rulla ut barnens säng måste du vara uppmärksam på klädseln. Soffan kan vara stoppad med något tyg, oavsett om det är sammet, velour eller ekologiskt läder. Läderprodukter är vackra, men helt instabila för mekanisk skada. Dessutom är de mycket dyra. Soffan med teflonbeläggning är vattentät och lätt att underhålla, vilket är den främsta orsaken till att du köper den i plantskolan.

Kvaliteten på klädseln påverkar direkt kostnaden för möbleroch därför, om föräldrar inte har något medel för dyrt inköp, är det nödvändigt att styras av möjligheterna. Det viktigaste är att soffan har en högkvalitativ och enkel mekanism och består av en säker fyllning. Om det behövs kan föräldrarna köpa ett speciellt fall som på ett tillförlitligt sätt skyddar produkten mot olika skador. Fördelen med ett sådant köp är att det är lätt att ta bort och tvätta locket.

Design och utrustning

När man väljer barnmöbler bryr sig föräldrarna först och främst om barnets säkerhet och bekvämlighet.Men för barnet är det viktigaste i produkterna utseendet. Det är viktigt för honom att allt i sovrummet matchar sina fantasier. Av denna anledning bör inköp av en bäddsoffa ske med deltagande av en liten drömmare.

Barnmöbler ska ha ljusa mönster och unik design. Barn är oftast intresserade av soffor av ovanliga former med ljusa mönster. För dem tillverkar tillverkare många olika modeller, till exempel "Fille", "Bear", "Alice".

Barnens soffa "Phil" är intressant för sin ursprungliga design. Den kombinerar en oproportionerlig rund och rektangulär baksida, vilket gör produkten unik. Om så önskas kan ryggstödet expanderas till sidan, vilket gör att du kan få en stor sovhytt. Bekvämt har denna modell en stor förvaringslåda under sätet.

Förutom de viktigaste urvalskriterierna är det viktigt att överväga det kompletta mängden möbler. Barnrummet har inte alltid tillräckligt med utrymme för att rymma flera lagringssystem.

Därför kan du i möbelaffärer hitta modeller av utrullningsbara soffor med extra lagringsutrymmen. Dessa kan vara lådor under madrassen eller inbyggda lådor i armstöden.

Vissa mönster är gjorda tillsammans med en sidovägg med små hyllor. Det finns modeller som har en mini vägg på baksidan av sängen.

Barnens soffor är nästan alltid utrustade med skyddande sidor.så att barnet inte bara känner sig bekvämt, men också säkert. Om barnet har en stark rörlighet i en dröm, måste föräldrarna först uppmärksamma närvaron av sidan av produkten.

Tips för att välja barns soffor i nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum