Sovrum soffor

Idag producerar många företag högkvalitativa och multifunktionella modeller av soffor, vilka med sina bekväma egenskaper inte på något sätt är sämre än rymliga sängar. Sådana möbler passar perfekt in i sovrummens interiörer. De kan ha en mängd utrustning, färger och klädsel.

Särskilda funktioner

Idag köper många konsumenter vackra och högkvalitativa soffor, inte bara för vardagsrum, utan också för sovrum. Du kan använda dessa populära stoppade möbler för olika ändamål.

Intressant och elegant utseende, där det finns både en soffa och en vanlig säng. Som regel ägs rymliga rum till liknande designlösningar, eftersom i ett litet område skulle en sådan tandem vara oekonomisk.Om du är ägare till ett litet sovrum, kan du byta ut den vanliga dubbelsängen med en bäddsoffa med en extrasäng. Lyckligtvis sålde idag i möbelaffärer en mängd alternativ för sådana sängar. De är utrustade med olika mekanismer och ytterligare funktioner.

Ofta behandlas kombinationen av en säng och en soffa av studiolägenhetägare. Sådana bostäder är som regel små, så det utrymme som finns i dem bör användas så produktivt och effektivt som möjligt. Så kommer kombinationen av vardagsrum och sovande områden i studion att se väldigt harmoniskt och attraktivt ut. Om du vill separera två funktionella områden kan du referera till lämplig typ av partitioner, bokhylla, garderober etc.

Många soffor kan kompletteras med sängbord. De bör också placeras på kanterna av stoppade möbler. Du kan välja ett alternativ där tummen ska spela bekvämt och brett armstöd. De kan enkelt ordna olika bagage: från prylar till kaffekrusar.

Särskilt ofta sätta soffor i tonåriga sovrum.Sådana möbler kan ersätta en stor säng och lämna tillräckligt med ledigt utrymme för en studentbord och fåtöljer, på vilka vänner som har tittat på besök, kommer bekvämt att rymma.

modell

Det finns många modifieringar av soffor som kan placeras i sovrummet. Låt oss i detalj se några få verkliga och eftertraktade modeller:

 • De mest populära och vanliga är de traditionella rektangulära modellerna.. Sådana alternativ kan ha olika storlekar: från kompakt till mycket imponerande. Oftast sätter dessa typer av stoppade möbler längs väggarna. Men om kvadratmeterna i rummet tillåter, är det möjligt att ordna en eller två soffor som är lämpliga för stilen i centrala delen.
 • Attraktiva och snygga i sovrummet kommer att se ut som en kvalitetshörn. Modeller med sådana konstruktioner är ofta utrustade inte bara med fällbara och glidande sängar, men också med olika intressanta alternativ. Det kan till exempel vara en liten bar, ett musikcenter, flera rymliga linneskåp, hyllor i armstöd, hörnhylsor.
 • Mobil och transformerande är modulära hopfällbara produkter. Sektioner i sådana modeller kan delas upp när som helst och ordnas som du vill. Inte bara rektangulära, men också hörn soffor kan vara modulära.
 • För ett litet sovrum eller barnrum är en bekväm mini-soffa idealisk. Sådana alternativ består oftast av en bred eller smal sektion och mer liknar stora stolar. De kan också utrusta med glidmekanismer och reinkarnera till fullfjädrade sovplatser. När du lägger ihop, kommer mini-soffor att ta upp mycket lite utrymme, så att du kan placera dem även i ett mycket litet rum.
 • Om du vill skapa en original och fashionabel ensemble, bör du titta närmare på ovanliga runda och ovala varianter. Dessa möbler är dock endast lämpliga för ett rymligt sovrum. Det är, i den lilla "Khrushchev" för denna modell finns det helt enkelt ingen plats.
 • Insidan av sovrummet kommer att se harmoniskt osmanska eller en liten soffa. Moderna tillverkare producerar sådana modeller med glidkonstruktioner som utför karossens funktion.

maskiner

Om du bestämmer dig för att byta ut den vanliga sängen med en soffa, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt den mekanism som den är utrustad med. Låt oss i detalj se några få vanliga och populära. Transformatorer med en extra säng:

 • Vikningsdesign. Dessa alternativ är kända för alla soffor, böcker, förbättrade euroböcker och enkel klick-klyaki. I sådana modeller är ryggen och sätet en säng för att sova, som, som den öppnar, som en bok. Därav namnet på de kända mekanismerna.
 • Vykatnye mekanismer. Soffor med sådana system läggs ut med hjälp av en säng från under sätena. Liknande modeller är utrustade med multifunktionella modeller som kallas dragspel, delfin och känguru. Ofta utrustar dessa mekanismer hörnssoffor.
 • Fällbara soffor. Möblerade möbler med en sådan mekanism är en sovande vik i innerdelen. Dessa fall är som regel utlagda som vanliga clamshells. Med sådana system utfärdas franska hopfällbara sängar och produkter Sedafleks. Det första alternativet är inte lämpligt för daglig användning.En sådan modell är bättre att använda som sittplats och lägger bara en extra säng för att rymma dem som stannade över natten.

Av denna anledning kan denna bäddsoffa i sovrummet inte bytas ut.

material

Sofframen är gjorda av olika material. De mest prisvärda alternativen är gjorda av spånskiva eller plywood. Modeller med plywoodstrukturer är lätta, vilket gör dem väldigt mobila:

 • Inte det säkraste materialet är spånskiva. Träavfall och formaldehydhartser används i tillverkningsprocessen. Den senare kan ha en negativ inverkan på människokroppen. Ramar av spånskiva kommer att avge skadliga ämnen vid höga temperaturer.
 • Mer miljövänliga och praktiska är träramar. Sådana stoppade möbler är inte billiga, men prestandaegenskaper och hållbarhet motiverar det höga priset.
 • Oftast används för tillverkning av möbelramar bok, ek, ask, alder, björk, tall och valnöt.
 • Mycket populärt idag är slitstarka metall soffor. Många konsumenter väljer möbler med en så pålitlig ram, eftersom den är brandbeständig och motståndskraftig mot mekanisk skada.Om du fortfarande skadar en sådan soffa, har reparationen ingen svårighet och det tar inte mycket tid.
 • Klädsel av en soffa kan vara både tyg och läder. Utmärkta alternativ till dyrt naturmaterial är en grov och tät läder, samt ett elastiskt och högteknologiskt ekologiskt läder.

färger

De vanligaste färgerna är:

 • I många inställningar ser du harmoniskt stoppade möbler. brun nyans. Denna klassiska färg kan kombineras med många paletter. Denna soffa kommer att skapa en mysig och mjuk atmosfär i sovrummet.
 • Intressant i sovrummet ser kontrast ut svart soffa. Det här alternativet rekommenderas att ha framför ljusväggen. Om du lägger en svart kopia nära en mörk vägg ska den läggas till med lätta kuddar eller lock.

Luftens soffa med vit färg kommer att fräscha inredningen. Det kommer att vara i harmoni med de mest olika färgerna i inredningen.

 • Om du vill lägga till ett ljust sovrum röd soffadå borde det bli slagen med dekorativa element. Till exempel kan det vara vita, grå eller bruna kuddar, burgundy blackout gardiner.
 • Mångsidig är en soffneutral grå färg. Det kommer att se organiskt i nästan vilket sovrum som helst. För registrering av ett barns sovrum är det bäst att välja en ljus modell med en positiv färg. Du kan köpa en liten soffa dekorerad med färgglada utskrifter, blomsterarrangemang eller bilder av tecknade tecken.

Välja en soffa för ett sovrum, det rekommenderas inte att föredra produkter med alltför skrikande och sura toner. Sådana möbler kommer att störa snabbare somna och locka för mycket uppmärksamhet. Med tiden kommer motley-soffan att orsaka irritation, och du kommer att vilja bli av med den.

Intressanta designidéer

Låt oss överväga flera attraktiva inredningar av sovrum där det finns soffor:

 • I det ljusa sovrummet med vita väggar Du kan lägga en hörnbrun soffa med textilklädsel och vikningsmekanism. En säng i de stoppade möblerna ska dekoreras med lätta sängkläder med chokladband. Du kan slutföra soffan med ett litet träbord på sidan och sätta en mörk lampa med en vit baldakin på den.Komplett interiören med en mörkbrun golvmatta, lev blommor i krukor och väggmålningar med kontrasterande bilder.
 • Rymlig rektangulär soffa med kontrasterande rött mönster och en stor säng kan sättas i sovrummet med vita väggar och brunt laminat. Interiören ska kompletteras med lätta linne, en gräddfil, mjuka chokladgardiner på fönstren och snövit kuddar.
 • I en studio lägenhet Du kan ordna en soffa på höger sida av sängen och separera dem med en låg partition. Dekorera väggarna i ett sådant rum med gräddgips och lägg ett ljusbrunt laminat på golvet. En säng med en hög vit huvudtavla kan kompletteras med fläsklinne och randiga mångfärgade kuddar. Hörn soffan i vardagsrummet bör kompletteras med kontrasterande dekorativa kuddar och väggmålningar i blått och vitt.
 • I ett rymligt ljust rum Du kan lägga en vit rektangulär soffa mittemot det mjuka ljuset. Mellan dessa inredningsdetaljer kan ett stort och litet vitt bord och en svart partition som skiljer arbetsområdet lätt passa.Avsluta ensemblet med en accentvägg av beigefärg bakom soffan, lätta vaser och glödlampor på bordet, en lätt matta under sängen och en beige filt.
 • Om du vill sminka harmonisk inredning i stil med minimalism, då ska du dekorera väggarna i sovrummet med vit färg och lägga ett ljust beige laminat på golvet. I en sådan miljö kommer en liten blå rektangulär soffa med en bäddsoffa och en blå stol motsatt den att se harmoniskt ut. Komplettera ett enkelt ensemble med ett litet mörkt nattduksbord med en livlig blomma, mörkgrå golvmatta, gula lampor i hörnen och små ljusmålningar med mjuka turkosramar över soffan.

Alla funktioner i soffans val, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum