Dubbelsofa

 Dubbelsofa

Soffan är en av de viktigaste möblerna i alla hem. Med denna detalj kan du skapa en mycket mysig och harmonisk inredning.

Du kan inte ignorera komforten i moderna soffor. De förfogar över en trevlig och avslappnad tidsfördriv. Bekväma dubbla modeller är särskilt populära idag.

Egenskaper och fördelar

Moderna tillverkare erbjuder köpare det bredaste utbudet av olika soffor. Du kan välja en lämplig kopia till vilket interiör som helst.

Bekväma dubbelmodeller är vanligast och i hög efterfrågan.Sådana föremål finns i nästan alla hem. Du kan placera dem inte bara i vardagsrummet utan också i sovrummen, i köket och i plantskolan.

Det är värt att notera multifunktionaliteten hos dubbla modeller. Till exempel kan vikningsalternativ användas som en säng för gästerna. När de läggs upp tar de inte mycket utrymme, och när de vikas ut blir de lätt till en dubbelsäng för att sova.

Dessa små soffor används ofta för att komplettera köket. De gör utrymmet mer funktionellt, och inredningen är komplett.

Dubbla soffor finner sin plats inte bara i lägenheter, men också i sommarstugor. Detta beror på deras rörlighet och kompakta storlek, vilket gör det möjligt att placera dem i nästan alla förhållanden.

Något mindre ofta kan du hitta sådana möbler i hallarna. Men korridoren för detta borde vara rymlig.

Kompakt soffa passar lätt i sådana områden.

Lika populär nu är statiska utfällda modeller. De kan placeras inte bara i vardagsrum, men också på balkongen eller loggia. En sådan möbel förvandlar marken betydligt och gör det mer gästvänligt.

Under förhållandena på ett balkongrum kan du lägga till en soffa med ett litet soffbord och du får ett attraktivt område där du kan dricka, där du kan bjuda in vänner.

Sådana modeller av soffor används i kontor. Under sådana förhållanden utför möblerna inte bara en estetisk funktion. Till exempel kommer en lädersoffa att understryka organisationens soliditet och framgång.

Sådana modeller kan observeras inte bara på kontoren, men också i receptionen. De kan attrahera besökare som väntar på sin tur. Dubbla soffor är mer attraktiva och bekväma exemplar än vanliga stolar eller hårda bänkar.

I möbelbutikerna kan du möta modellerna av soffor med olika konfigurationer. De kan till exempel sakna armstöd eller korgelement. Varje köpare kommer att kunna köpa en soffa, som får honom att inte bara smaka, men också ha råd.

typer

Dubbla soffor är olika. Låt oss titta närmare på alla möjliga ändringar av dessa populära möbler.

Soffa utan armstöd

2 sits soffa utan armstöd ser väldigt kompakt och original.Sådana modeller väljs oftast av ägare av hög tillväxt, eftersom de kan sträcka ut och inte vila sina fötter på armstödet. I sådana modeller finns det ofta bekväma lådor för lagring av pastellfärg i botten.

Kopior utan armstöd passar även i små rum.

Komplett med många soffor är kuddar. Sådana detaljer kan ersätta standard armstöd och bli harmoniska inslag i inredningen.

Populariteten hos modeller utan armstöd beror också på att det inte finns några skarpa hörn i dem, och de är inte bara säkra, men också otroligt bekväma. Sådana detaljer kan mjukna till och med ett grovt interiör i svarta nyanser.

Soffa med armstöd

De vanligaste är små soffor med armstöd. Sådana modeller är bekväma.

Armstöd är inte bara mjuka och klädda med olika material, men också trä. Det andra alternativet ser ut som mer intressant och dyrare, särskilt om handtagen är lackade och gjorda av naturligt trä.

Armstödet kan helt tillverkas av trä eller med träplatta.Dessa möbler ser solide ut, så de kan ofta hittas i kontor.

Naturmaterial kombineras effektivt med ett täcke från äkta läder.

Soffa med ben

Elegant utseende har dubbla modeller på snygga ben. Dessa delar kan inte bara ha en standard, men också en elegant böjd form. Skurna ben kan radikalt ändra utseendet på en kompakt soffa och ge den en speciell chic.

Om möblerna är klädda med material som sammet eller brokade och det finns vackra ben i det, passar det perfekt in i lyxiga interiörer i rococo eller barockstil.

Eurobook soffa

Efterfrågan är euro-soffor. På annat sätt kallas de euroböcker. De är vikbara modeller som enkelt förvandlas till fullfjädrade sovplatser.

Dessa modeller har ett överkomligt pris, så att de finns i många interiörer.

I utvecklat tillstånd är sådana varianter av dubbla soffor lämpliga för permanent sömn. Eurobooks är utrustade med en pålitlig och hållbar mekanism som är resistent mot slitage. När de är vikta upptar euro-soffor ett minimum av ledigt utrymme och de kan till och med sättas insmå rum.

Rotting soffa

Den ursprungliga designen kan skryta rottasoffor. Materialet är högkvalitativt och miljövänligt. Ovanliga soffor i denna design är mjuka och harmoniska konturer.

Korgmodeller ser bra ut både i vardagsrum och på balkonger och loggier. Ofta sätts dessa soffor i hus och i hus.

Transformationsmekanism

Multifunktionella hopfällbara soffor är utrustade med olika mekanismer.

sedafleks

Det gemensamma sedaflexsystemet är till exempel enkelt och pålitligt. Du kan använda soffor med liknande mönster dagligen.

En sådan vikningsmekanism omvandlas enkelt. Även ett barn kan hantera det. Dessa soffor har ett handtag som du behöver dra över, lyfta upp strukturen och räta ut benen.

fåtölj

Vid tillverkning av skjutna stoppade möbler används en annan mekanism som kallas loungen. Sådana system fungerar eftersom den sittande personen vilar på armstödet och trycker hela kroppen mot soffans baksida.Detta leder till att sänka ryggen och höja en bekväm fot.

evroknizhka

Mekanismen är eurobook. Soffor med sådana strukturer består av två identiska och mjuka delar. En av dem spelar rollen som sätet, och den andra är ryggen. Dessa modeller läggs ut genom att rulla ut eller dra i sätet. På det lediga rummet måste du sänka ryggen, och ett bekvämt sovrum kommer att vara klart.

Franska spjälsäng

Mindre pålitlig och hållbar är den klassiska mekanismen som kallas den franska vikbädden.

I sådana modeller flyttas konstruktionen framåt en och en halv eller två meter. Ramdelarna av sådana produkter misslyckas snabbt och är inte avsedda för frekvent användning i utfällt tillstånd.

Material och fyllmedel

Dubbla soffor är mjuka och fyllda med olika material. De vanligaste tygmodellerna.

Möblerna kan vara klädda både monofoniska och färgmaterialet läggs till med utskrifter. Men man bör komma ihåg att textilskeden med tiden kommer att förlora sitt ursprungliga utseende. Det kommer att torka på platsen, blekna och ackumulera damm och smuts på den.

Det rekommenderas att rengöra det regelbundet med hjälp av speciella möbelrenare. Men även det här är osannolikt att återge materialets presentation.

Ofta används naturläder för plätering. Kompakta dubbla soffor i denna design kommer att kosta köparen en snygg summa, men deras lyxiga utseende och hållbarhet är värda det.

Billigare soffor används för plätering som används läder eller miljöläder. Sådana material är inte på något sätt sämre än den naturliga versionen, men är mindre hållbara.

Med tiden kan de förekomma sprickor, repor eller scuffs.

Moderna soffor är gjorda av spånskiva, fiberboard och MDF:

 • Chipboard är det vanligaste och billigaste materialet. Den innehåller träavfall som är bunden av formaldehydhartser. Sådana föreningar är skadliga och giftiga, så nyligen har produktionsprocessen moderniserats och hartsinnehållet i spånskivan har minskat.
 • Sådant material som DVP är lite annorlunda än en spånskiva. Den innehåller träfibrer komprimerade under hög temperatur.Sådana råmaterial bearbetas med speciella armeringshartser och paraffin.
 • Dyraare är möbler från MDF. Materialet är miljövänligt och säkert. Den är tillverkad av torkade träfibrer, förstärkt med skyddande medel och jord.
 • Trä soffor är de mest hållbara, miljövänliga och vackra.. De avger inte skadliga ämnen även vid höga temperaturer. Dessa modeller hör till klassikerna och är i harmoni med interiören i en liknande stil.

Träprodukter har en hög kostnad, så inte alla köpare har råd med dem.

 • På senare tid har rottasoffor varit i stor efterfrågan. Detta material består av skalade kalvstammar eller rotting. Sådant trä skiljer sig i flexibilitet och elasticitet, därför kommer de starka och hållbara möblerna från det.

För fyllning av högkvalitativa dubbla soffor används oftast:

 • mjuk syntetisk vinterare;
 • vår och springless block;
 • Golvbelagd jacka;
 • Möbler polyuretanskum, som har formen av en man som ligger på soffan;
 • holofiber, upprepar naturliga ner och fjäder i sina egenskaper;
 • slitstark struttofiber som håller sin form och glider inte ut.

storlek

Av de direkta versionerna av dubbla fällbara soffor är modeller med en längd av 180, 200 och 220 cm vanliga. Bredden är oftast 85-105 cm och höjden är ungefär en meter.

I produkter vars längd är 180 cm finns det sovplatser på 150 (eller 140) x 200 cm. Ju längre soffan är, desto mer rymlig och bred sovplatsen kommer att vara.

färg

Bekväma dubbla soffor finns i olika färger. De vanligaste modellerna av bruna nyanser. Det kan vara en modell av beige, karamell, kaffe, choklad eller mörkbrun.

Sådana detaljer ser bra ut i många interiörer.

Vita alternativen ser imponerande ut, men de väljs inte mycket ofta på grund av att de lätt är smutsiga och dammiga spår.

Svart och mahognyfärg ser särskilt harmonisk ut på läderklädsel. Dessa soffor har ett lyxigt och dyrt utseende, men inte lämpliga för alla möbler. I ett ljust och mysigt rum kommer sådana element att se inharmonious.

Ljusa exemplar är populära idag, beklädnaden av vilken har orange, röd, rosa, grön, lila och andra mättade färger.Sådana modeller bör överlappa med färgerna på andra element i inredningen för att få en harmonisk och attraktiv ensemble.

Vilket rum att lägga?

Ofta sätter dubbla soffor i vardagsrum. De blir en av de viktigaste delarna av rummet. Harmoniskt se soffor och stolar i en version. Liknande uppsättningar kan läggas till med kaffe eller soffbord.

Sådana möbler är lämpliga i barnens sovrum. En ljus och mjuk modell av soffa med rundade former är idealisk för sådana rum.

Det kan till exempel vara en charmig liten soffa utan armstöd.

Ofta dubbla soffor i korridorerna. Men för sådana områden är det rekommenderat att välja mörkare modeller, eftersom ingången inte alltid är helt ren och lätta klädsel kan snabbt bli oanvändbar.

Små soffor är lämpliga för placering på balkonger och loggier. Oftast placeras de vid sidoväggarna.

Hur man väljer?

Om du vill köpa en soffa i vardagsrummet, där du kan ta emot gäster för natten, är det bättre att köpa en vikningsmodell. För sällsynt bruk är det ganska lämpligt billigt "fransk clamshell".När vikas, kommer sådana fall att spela rollen som mjuka och bekväma platser som inte tar upp mycket utrymme.

Om du planerar att lägga ut mekanismerna dagligen är det bättre att vända sig till dyrare och hållbara alternativ.

För en enkel semester borde du köpa en vanlig icke-hopfällbar soffa, eftersom du inte behöver en extra säng i den. Idag finns det ett stort utbud av dubbla soffor, från klassiska alternativ med textilklädsel till miljövänliga rottingalternativ.

Välj en lämplig produkt baseras på interiörets övergripande stil.

Idéer i inredningen

En elegant lädersoffa med ben ser harmoniskt ut inomhus i grov stil med neutrala gråmurar och ett tråkigt krämfärgat laminat. Det är värt att slå med andra mörka element. Det kan till exempel vara ett mörkt brunt skåp eller en svart byrå.

En mjuk krämfärgad soffa utan armstöd ser harmoniskt ut mot bakgrunden av beige väggar och ljusbrunt laminat. Interiören kan kompletteras med vitbruna sidobord och glasväggshyllor för böcker.

Ljusröd tygpåsad soffa kan placeras i ett mörkt brunt vardagsrum med ett ljust golvbeläggning. I ett sådant rum bör hängas ljusa målningar och placera plantorna i flerfärgade krukor, så att situationen inte verkar för mörk.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum