Soffor "Eurobook" utan armstöd

Återvänder hem efter en tröttsam arbetsdag, uppskattar vi speciellt värmen och komforten hos en hemmiljö. Lejonets andel av det ger givetvis en bekväm och avkopplande soffa.

På grund av de stora besparingarna i rymd och pengar, kompaktitet och enkel drift, är Eurobook-modellen allt vanligare i både små lokaler och flerhushållshem. Bekväm vila på dagtid och en rymlig sovplats på natten - det här är hemligheten av eurobooks soffa som aldrig tidigare skådats!

Funktioner av mekanismen

Eurobook soffa utan armstöd går harmoniskt in i det inre av rum som inte har extra meter, samtidigt som parametrarna i en sovplats av en vanlig soffa bibehålls. Transformation kräver ingen fysisk ansträngning eller speciella färdigheter:

 • skjut soffans säte tills den stannar;
 • vi sänker ryggen i den lediga nischen.

I vanligt läge används en nisch som linneskåp, vilket är en annan fördel - det finns ingen anledning att köpa en byrå eller att överbelasta chiffongens nedre hyllor med kuddar och filtar.

typer

När du köper en soffa-eurobooks utan armstöd kommer du från två huvudparametrar - form och storlek. I form av framstående:

 • raka linjer. Längs väggen, inramad av mjuka fåtöljer, eller vid eldstaden med ett soffbord eller en mysig oas i mitten av vardagsrummet - det här är de vanligaste alternativen för att placera raka soffor;
 • hörnet. Med denna modell kan du rationellt fylla hålrummet, skapa en atmosfär av komfort och ge en bulkbädd. Det ger dig också möjlighet att försiktigt lysa upp bristerna i lokalerna, eller ge designen ett nytt ljud.

dimensioner

Modellen av en soffa-eurobok utan armstöd är särskilt relevant för små rum, eftersom det sparar utrymme avsevärt om det finns små storlekar och tillgänglighet på en kaj. Idag erbjuds produkter i följande storlekar:

 • dubbelrum (sovande upp till 1,5 m, längd -2 m, djup upp till 1 m);
 • trippel (sovande mer än 2,4 m, djup upp till 2,1 m);
 • barn (sovande upp till 1,5 m, djup upp till 1 m);

material

Bekvämligheten hos en soffa-euro-bok beror direkt på fyllmedlet, vilket också bestämmer livslängden. Modern marknad erbjuder en rad material till ramen, olika i kostnad och slitage, och beroende på vad soffan är avsedd för bör du studera följande parametrar för fyllnadsmaterialet och klädseln.

fyllning:

 1. Ortopediskt blockidealiskt fyllmedel för en komplett vila av ryggraden, eftersom det gör att kroppsviktet kan fördelas jämnt över ytan.
 2. Polyuretanskum - Den höga densiteten hos en kaj ger styvheten i sofforna avsedda för att sitta, än en dröm.
 3. Skumgummi är lämpligt för officiella institutioner, där soffan inte används för vila, eftersom detta fyllmedel har kort driftstid och kan frigöra giftiga ämnen med långvarig användning.
 4. latex - En utmärkt analog av den ortopediska enheten, baserad på naturmaterial.
 5. Oberoende fjäderblock - ett system med fjädrar packade i individuella omslag, vilket gör det möjligt att jämnt fördela belastningen på ryggraden under vila och förhindrar irriterande knäckningar som är inneboende i vanliga spiraler vid vridning.
 6. Beroende fjäderblock - erbjuder grundläggande komfort till ett överkomligt pris, men har inte ett långt liv.

klädsel:

 • Läder. Elite och presentabel till hög kostnad.
 • Teflonimpregnering. Lönsamt material för soffor som behöver extra skydd mot smuts, damm och fukt, som inte faller in och avlägsnas genom att gnugga ytan.
 • Teflon-sprayning. Ett billigare skyddsskikt jämfört med impregnering och med liknande skyddsegenskaper.
 • Chenille. Kvaliteten och priset är inte sämre än huden, mjuk vid beröring och lätt att bry sig, särskilt oumbärlig i plantskolan.
 • Tapestry. Polyester i sammansättningen av tygklädsel ger hög motståndskraft mot slitage, och den iriserande paletten av färger och mönster gör att du kan välja en soffa i enlighet med vilket interiör som helst.
 • flock. Det är väldigt lik tapetet, men med närvaro av en mjuk tupplur, som tenderar att blekna över tiden.Mer attraktivt i utseende, det kräver noggrant underhåll och tyvärr tjänar inte mer än 5 år.
 • jacquard. Tygöverdrag med utsökta mönster ger en speciell lyx till inredningen, men det kräver en extremt kemtvätt.
 • Microfiber. Skaffar snabb popularitet på grund av Teflon-impregnering och materialets hållfasthet, som är resistent mot torr och våt förorening, såväl som yttre skador (tårar, skärningar, sträckningar). Materialet bleknar inte i solen och bevarar färgutrymmet vilket gör den oumbärlig på platser som inte är skyddade från solen.

tillbehör

När du väljer en soffa, bör du inte försumma dekorativa bagage, eftersom de ger värme och komfort, harmoniskt kombinerar i färg, form och stil, till exempel:

 • bordsskivor för hörnmodeller;
 • armstöd med lådan för linne;
 • kuddar;
 • mutaki (rullar i orientalisk stil).

Att kuddar sticker inte ut smaklös, men betonade huvudinredningen, du bör följa flera regler:

 1. I monokromt färgschema kontrasterar kudden accent texturen. Föredragna stora präglade mönster av samma nyans som soffan,eller en kombination av släta tyger med texturerad vävning.
 2. Genom att välja den grundläggande tonen i kuddarna, Det är önskvärt att kombinera det med gardinens färg, snarare än på soffan. Men det kommer att räcka om nyanser av gardiner och rullar överlappar varandra med olika prydnadsmönster.
 3. Ljusa kuddar, liknande i tonintensitet, kommer att fräscha upp den bleka bakgrunden av inredningen, dekorerad med pastellfärger.
 4. Harmoni av hemmiljö med vädret utanför fönstret kan uppnås tack vare kuddar med bilder av årstiderna: på vintern, stickade kuddar med snöflingor eller snögubbar, på våren, silke örngott med grön lövverk eller känsliga blommor, på sommaren, ljusa och uppfriskande färger, på hösten, gula löv och djur med paraplyer.
 5. Människor som behöver högre grad av komfort (äldre, gravida, som lider av muskuloskeletala sjukdomar), rekommenderas att utarbeta en euro-bok med mutanter, bekvämt att bibehålla ryggen och lederna.

Trots det stora utbudet av tillbehör, är kuddar och rullar som är gjorda med egna händer, oavsett konkurrens när det är nödvändigt att betona hemmets värme och komfort. För att skapa din egen, individuella anteckning i designen av soffa-euroboken kan du använda följande tekniker:

 • repaint gamla örngott, handmålade dem;
 • sy i kuddar eller mutaki i enlighet med inredningen
 • knyta kuddar på soffan virka eller sticka
 • dekorera med broderi, knappar, applikationer.

Hur man väljer

Köpa möbler åtföljs alltid av en noggrann vägning av egenskaper, förhållandet mellan pris och kvalitet, förutsägelse av drift. Det skulle inte vara överflödigt att överväga följande faktorer när man väljer en Eurobooks utan armstöd:

 • Design. Soffan ska harmonisera stilistiskt med resten av inredningen, oberoende av ägarens individuella preferenser. Dessutom är mode inte en garanti för komfort och sofforens oproportionerliga form kan orsaka besvär när man sitter på den. Benen är att föredra på hjul i rum där golven är täckta med färg, lack och parkett.
 • Kvalitetsfästen och klädsel. Skruvar är inte tillåtna i samband med lagerelement, eftersom de tenderar att lossna - delarna måste bultas ihop. Kvaliteten på möbler monterade med lim kommer också alltid att ge upphov till bekymmer och tvivel om hållbarhet.

Upholstery fabric certifikat som bifogas köpet är ett tecken av hög kvalitet och låter dig få en uppfattning om egenskaperna hos omslaget.Upholstery dragkedja är det enklaste sättet att få pålitlig information om "Eurobook" fyllmedel.

Eurobook soffa utan armstöd kan vara en idealisk inredningslösning med begränsat utrymme, ge charm och elegans till rummet och tack vare sin praktiska funktion, både värdarna och gästerna i huset

På hur du väljer rätt soffa, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum