Lila soffor

 Lila soffor

Lila är unik i naturen. En mängd olika nyanser ger otroliga möjligheter till icke-standardiserade interiörlösningar. Till exempel kan en lila soffa lägga till en verkligt unik charm till vardagsrum, sovrum eller lounge.

Särskilda funktioner

Violett färg innehåller extraordinärt djup, håller hemligheter, är en "kunglig" nyans, bär en mystisk touch. Kanske kan man säga att möbler av lila färg kommer att uppskattas av naturens passionerade, sensuella, självförtroende och kreativa människor som försöker hålla musen bredvid dem. Lila ger inspiration.

Men med all lilla charm är det betydande nackdelar. Det är ganska svårt att kompetent slå honom i inredningen. Det är nödvändigt att välja rätt färger, som blir partners, för att placera accenter, annars finns det en risk istället för önskad sagainteriör för att få ett besvärligt oattraktivt rum.

Färger och kombination

Att skapa ett rekreationsområde kan du säkert välja den mörkaste lila färgen. I ett par djupa blå passar det bra, vilket bara kommer att betona lyxen i skuggan. Här kan du inte vara rädd för att lägga till element med en uttalad textur. Till exempel, tapet med utsmyckat guldmönster kommer att vara en utmärkt följeslagare för en lila soffa och kommer att ge en variation till inredningen.

Ljus och ovanlig lila kommer att se i kombination med turkos eller smaragdfärg. Denna kombination kommer att ge dynamik till vardagsrummets inre.

Violett är en kombination i olika proportioner av rött och blått. När en del av vit läggs till dem visar det sig en lila nyans. Eftersom lilafärgen är ganska lugn och i början en ljus nyans av en kall subton, kan du inte begränsa dig till dess användning i designen av rummet. Lilla soffan kan helt harmoniskt sameksistera med samma tapeter och matta, men användningen av andra färger kommer inte heller att vara överflödig.

Med lila färg ser olika nyanser ut harmoniskt.

Vit färg kommer att bli en win-win. Han kommer att fylla rummet med ömhet, lätthet. Lilac i kombination med vit kommer att öppnas och presentera en unik delikat inredning. Den stora fördelen med denna kombination kommer att vara att rummet i dessa färger kommer att verka större och fräschare. I samma syfte kan du använda ljusgrå eller silver nyanser.

En violett accent kan återuppliva inredningen i vardagsrummet i kombination med gula eller rosa nyanser. Så rummet kommer att vara tillräckligt ljust, där ägarna vill återvända igen och igen.

Det finns också färger i kombination med vilken lila i någon nyans kommer att se win-win.

Svart färg gör interiören mer djup och ädel.

Den beige skuggan kommer att markera djupet av lila färg, skapa känsla av ömhet och ge hemmet komfort.

Glöm inte att de olika nyanserna av lila är perfekt kombinerade med varandra. Du kan säkert välja en lavendel eller lila kudde för lila soffan, lila-blå kommer att vara en utmärkt följeslagare för ljus lila eller lila.

material

Det är viktigt att komma ihåg inte bara själva färgen utan också valet av material från vilket soffan kommer att vara stoppad. Möblerna ska vara så långa som möjligt och passar även harmoniskt i det övergripande konceptet. Idag erbjuder marknaden ett stort utbud av material, olika färger och texturer. Det är värt att överväga de mest intressanta av dem:

 • Äkta läder. Det mest ädla och fasta materialet. Den har en tillräckligt hög hållfasthet och hållbarhet. Det kan vara antingen matt eller lackat, präglat, med eller utan bilder. Nackdelarna med detta material kan kallas den höga kostnaden och komplexiteten för att hitta rätt färg.
 • Faux läder. När det gäller kvalitet och utseende är det inte sämre än äkta läder, men det vinner betydligt i pris och har den mest omfattande paletten av färger. Detta material bevarar klädselns färg under många år, det är lätt att rengöra och miljövänligt. Emellertid har detta material, med alla dess fördelar, en betydande nackdel: den är utsatt för mekanisk skada.Med andra ord - det kan bli repor på det.

Soffor med tygbeläggning passar bra in i det klassiska interiören i vardagsrummet eller matsalen. Följande är de vanligaste alternativen:

 • Velour. Tyg, som innehåller bomull, rayon och polyester. En soffa av sådant tyg kommer att vara mjuk och mysig, eftersom den har förmåga att behålla värme och passera luft genom den. Velourtyger har en utmärkt förmåga att behålla önskad nyans, vilket lovar en ljus rik färg under lång tid. Av minuserna kan identifieras relativt snabbt slitage och komplexitet av rengöring.
 • Velvet är ett smart alternativ. Sammet - ädelt och "festligt" material. Sådan klädsel kommer att vara den perfekta accenten och dekorera alla inredningar. Du måste dock komma ihåg att detta material kräver särskild vård. Direkt solljus kommer att leda till snabb färgning av färgen, och en alltför mjuk och fuzig konsistens kommer enkelt att samla allt husdamm.
 • Tapestry. Detta material används ofta vid tillverkning av klassiska soffor. Det började användas för förnödenheten av möbler sedan mitten av XIV-talet.Tapestry är stark, hållbar, det finns många färger och alternativ med olika utskrifter. Den obestridliga fördelen är en speciell impregnering, som används för att bearbeta tapestrytyger. Det sparar från förorening. Den största nackdelen med sådan klädsel - en ganska snabb utbränd färg.

Velvets är också utvalda. Oavsett vilken klädsel du valt, måste du följa Några enkla regler som hjälper till att hålla soffan intakt under lång tid:

 • Använd specialverktyg för rengöring av möbler, lämpliga för ett visst tyg;
 • Försök att skydda soffans soffa från fukt.
 • skydda ytan av möbler från direkt solljus.

arter

Idag erbjuder marknaden ett stort antal soffor av olika former, färger, möten.

Det är värt att börja med att alla soffor är indelade i två typer:

 1. Med vikningsmekanism.
 2. Alternativ som inte vika ut.

Av typ av design är soffor indelade i tre grupper:

 1. Raklinjer - Den traditionella typen av soffor, som är vanligt placerade längs väggen.
 2. hörn - Som namnet antyder är det soffor med vinkeldesign.Dessa soffor kan avsevärt spara utrymme i rummet, så de är en bra lösning för små rum.
 3. Insular - Soffor av denna design är installerade i lokalerna på ett sådant sätt att de kan närma sig från vilken sida som helst.

Idag blir anatomiska soffor alltmer populär. Det här är en soffa med en vikningsstruktur som omvandlas till en hel säng med en ortopedisk madrass.

När den är monterad är den en kompakt och bekväm soffa, utrustad med en robust mekanism. Den är konstruerad för daglig vikning.

Denna typ av soffa rekommenderas speciellt för personer med ryggradssjukdomar. Detta alternativ är utmärkt för dem som lider av sömnlöshet.

dimensioner

Efter att ha bestämt sig för färgen, stoppmaterialet och sofftypen måste du bestämma vilken storlek du ska välja. Självklart kommer rummet i stor utsträckning att påverka valet, för ett rum som är fullständigt rörigt med en soffa kommer att se ganska löjligt ut.

För ett genomsnittligt rum kan två storlekar av soffor vara mest relevanta: en dubbel, vars längd är oftast 130-150 cm (från olika tillverkare) och en trippel - 180-190 cm.En sådan soffa med tillräcklig bredd kan fungera som en extra säng även om den inte sönderdelas.

Interiörtips

Så är soffan vald. Inte alla vet hur man kompletterar sådana möbler.

 • En lila soffa i klassisk stil kommer att se bra om du kompletterar inredningen i rummet med lavendel gardiner på fönstren.
 • Ljusare nyanser av den lila soffan kan kompletteras med ljusa vita gardiner.
 • Med tillräcklig användning av ljus nyanser och dekorera lämpliga gardiner av samma material som soffan påklädda.

Men om placeringen av möbler frågar Feng Shui. Mästare rekommenderar att du placerar soffan längs väggen framför ett litet bord, så att ett sådant arrangemang kommer att bidra till en korrekt rörelse av energiflöden. När man tar hänsyn till soffans färg kommer sådana möbler också att bli en utmärkt källa för att locka lycka till och ekonomiskt välbefinnande i huset.

Och mer information om placeringen av möbler för Feng Shui kan du lära av videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum