Faux lädersoffa

 Faux lädersoffa

Lyxig, bekväm, mjuk skinnsoffa - några kommer vägra att ha denna möbel i sitt inre. Sådana soffor går aldrig ut ur mode, de ser alltid fram, dyra och moderna. Men deras kostnad är ofta så hög att inte alla kan köpa lädermöbler. I detta fall kommer en soffa av läder att vara ett utmärkt alternativ till detta alternativ.

Särskilda funktioner

Läder- eller läderbyte är ett material som imiterar texturen i ett naturmaterial och ligger ganska nära det i dess egenskaper och egenskaper. Samtidigt är kostnaden för konstgjort material väsentligt lägre.

Idag erbjuder möbelproducenter en mängd olika alternativ för läderbeklädnad för soffa-klädsel. Bland dem är:

 • PU läder med polyuretan beläggning;
 • PVC-konstläder;
 • konstläder;
 • vinyl konstläder.

Analoger av naturmaterial har ett attraktivt utseende, kan framställas med en matt eller blank yta, vara präglade eller artificiellt "växa gamla".

Fördelarna med sådana material innefattar:

 1. Bra slitstyrka. Även efter några år med lämplig vård, ser läderbeläggningen ut som en attraktiv.
 2. Ett brett spektrum av färger och texturer (du kan välja ett alternativ som simulerar huden på en orm eller reptil).
 3. Praktisk och enkel vård. Smuts och damm från soffan på klädseln kan enkelt avlägsnas med en fuktig trasa.
 4. Moderna läderbyten är perfekt andningsbara och vattentäta.
 5. Motståndskraft mot temperaturförändringar, utmärkta hygieniska egenskaper.

Läderfodralet är mjukt och ger en behaglig taktil känsla. Det avger inte skadliga ämnen och en specifik kemisk lukt, det är helt säkert.

Konstgjorda material är naturligtvis sämre än naturligt läder i koefficienten för luftpermeabilitet. Dessutom är de mindre resistenta mot olika typer av yttre påverkan.Men den visuella överklagan och överkomliga prisnivån är dessa brister.

modell

Kozham - hållbart, vackert, praktiskt och billigt material. Det är därför det används så ofta i skapandet av olika modeller av stoppade möbler för hem och kontor.

 • Hörn soffa - en av de mest populära modellerna för inredning vardagsrum, sovrum, kök eller kontorsutrymme. Ett bra alternativ för samtidig placering av flera personer. Den glidande delen hjälper till att sätta soffan till en lyxig sovplats. Sådana modeller är perfekta för små utrymmen. Ofta kompletterad med dekorativa kuddar.
 • Direkt två-tre-sits soffa - kontor alternativ. Det ger bekväma sittplatser för besökare. En sådan produkt är utrustad med en hög komfortabel rygg och mjuka armstöd.
 • Bäddsoffa - en universell lösning för en liten lägenhet. Det kan sättas i barnens rum eller vardagsrum. Du kan bekvämt sitta på den med en intressant bok, ligga på den för att slappna av eller sprida ut till en fullfjädrad kaj.
 • Eleganta soffor koncis design av typen avföring eller soffor kan användas i hall eller hall.

Soffor av konstläder kan tillverkas för ett annat antal platser, som kan vikas eller utdragas, har inbyggda lådor för kläder eller underkläder, kompletteras med armstöd, en mjuk, bred rygg och dekorativa dynor. Benen kan ha olika höjder, tjocklekar och mönster.

Färglösningar

Skinnsoffan betraktas som ett klassiskt inslag av möbler som faktiskt och modernt passar in i ett interiör. Det är därför färgalternativen för läder möbler är oftast inom universalfärgen. Svart eller mörkbrun rymlig soffa ser imponerande och solid ut. En snövit soffa kommer att ge en touch av elegans och sofistikering till vilket rum som helst, men det här alternativet är minst praktiskt. Bakom honom kommer att krävas särskild, noggrann vård.

Inte mindre vackert utseende och möbler, gjorda i en djup vin eller mörkblå färg. Glansig, mjuk glans och rik konsistens pryder mycket av rummet.

Fläktar med mer radikala alternativ kan beställa eller köpa en färdig soffa, inredd i olika färger: från turkos till korall, från rosa till lila.Denna soffa kommer säkert att bli en ljus accent av vardagsrummet, sovrummet, kontoret eller annat rum.

Tips för att välja

Valet av möbler är alltid fylld av svårigheter och frågor. Trots allt är soffan vald under en lång tid, vilket innebär att den måste behålla högpresterande och dekorativa egenskaper i flera år.

Först och främst är det nödvändigt att bestämma valet av material - en ersättning för naturligt läder. Det kan finnas flera:

 1. Soffa av konstläder ser dyrt och spektakulärt ut. Mjukt, behagligt för beröringsytan, varm matt eller glansig glans, utmärkt prestanda - sådana möbler blir en riktig dekoration av alla hem. Nackdel: instabilitet mot mekanisk skada, såsom repor.
 2. Ecoskin är en typ av konstläder som tillhör lyxkategorin. Så nära som möjligt till det naturliga. Utmärkt andningsförmåga, mjukhet, elasticitet, hållbarhet och visuell appell gör detta material till en av de mest populära och används för dekoration av olika modeller av möbler. Nackdel: mottaglighet för bildandet av små repor, varefter det är nästan omöjligt att återställa det ursprungliga presentabla utseendet.
 3. Arpatek är ett slags ekologiskt läder. Detta är ett mycket högkvalitativt, praktiskt, slitstarkt och hypoallergent material som ser ut som naturligt läder. Dess nackdel är en liten tjocklek, på grund av vilka små sprickor och tårar kan förekomma på klädseln över tiden.
 4. Konstgjord nubuck är en annan ersättning för naturmaterial. Presenteras i olika versioner av dressing och polering. Ytan kan imitera naturlig mocka, läder och reptilhud.

För att soffan ska fungera så länge som möjligt är det nödvändigt att komma ihåg följande punkter:

 1. Läder är mycket känslig för djurens klor. Polstring är täckt av sprickor, repor och förlorar snabbt sitt attraktiva utseende. Glöm inte om det, om lägenheten för vilken du köper möbler, finns det husdjur.
 2. Även det dyraste konstläderet behöver konstant och noggrann vård.

nämligen:

 • Möbler bör inte vara i närheten av värmeanordningar.
 • Klädsel bör inte falla i området direkt solstrålning.
 • rummet måste ha en tillräcklig fuktighet (materialet gillar inte torr luft);
 • ungefär en gång i veckan måste klädseln torkas med en fuktig trasa;
 • För att ta bort fläckar kan du använda en lösning av tvål eller schampo, ammoniakmedel. Torka av ytan efter rengöring.
 • silikon sken hjälper till att uppdatera huden;
 • För att rengöra huden rekommenderas inte produkter som innehåller aceton, alkohol, klor;
 • Torkad smuts kan inte avlägsnas med ett skarpt föremål.
 • Använd inte blekmedel och slipmedel.

recensioner

 • Svar på soffor gjorda av lädersubstitut är oftast positiva. Den största fördelen med denna kategori av material är priset. Sådana möbler har råd mycket mer än ekvivalent äkta läder.
 • Praktik är ett annat plus. Läderens yta är jämn, slät, tillräckligt för att rengöra den med en fuktig trasa.
 • Hållbarhet, slitstyrka och vackert utseende - dessa fördelar noteras ofta också av köpare. Bredt texturerat och färgområde - de egenskaper som inte kan skryta av många liknande material som används för att skapa möbler.
 • Presentable, dyrt utseende - en obestridlig fördel med konstgjorda soffor.De ser mycket rikare ut, mer sofistikerade och lyxiga än liknande möbler med tygklädsel, till exempel.
9 foto

Varianter av placering i inredningen

Den snyggvita soffan blir en riktig pärla av alla inredningar, även vardagsrummet, utformat i stil med minimalism. Sådana möbler hjälper till att göra även den mest ascetiska atmosfären bekvämare och hemtrevlig.

Lyxig mjuk soffa från ekologiskt läder av hög kvalitet och på ingen sätt sämre än möbler gjorda av naturmaterial. Varm mjölkkrämfärg ser bra ut på inredningen, inredd i olika nyanser av lila färg. Ett bra alternativ för vardagsrummet.

Soffan är inte bara en sovplats, det är också en original, snygg inredning. Speciellt om den är gjord i en sådan rik, vacker och djupgrön färg. Soffan dekorerar vardagsrummet, dekorerade i ljus, pastellfärger.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum