Swing soffor: egenskaper och hemligheter av tillverkning

Soffa swing - en sak som ökar komforten till inredningen. De är bekväma, opretentiösa, förutom speciella hantverkare kan de enkelt göra sig själv. Om vad soffaskurar är och hur man väljer lämpliga, borde du prata mer i detalj.

material

Som regel får de flesta en soffaskola för att ge, mycket mindre ofta - för sitt hem. Beroende på var i framtiden kommer de att stå, och det beror på vad och vilken design de borde ha.

Egentligen kan de material som du kan göra en soffa swing, lite. Bara några få har tillräcklig styrka. Nedan finns de vanliga modellerna och materialen av deras tillverkning.

 • Tree. Det vanligaste alternativet. Perfekt för en trädgård på sommaren. Men tyvärr är sådana svängningar starkt influerade av fukt, väder och till och med lufttemperatur i frånvaro av ordentlig träbehandling. Dessutom är de lätt att bryta, och de är brandfarliga.Av fördelarna - miljövänlighet och trevligt utseende.
 • Metal. Sådana modeller är slitstarka och slitstarka. Det är lätt att ge dem någon formgivning, sätta några mönster på dem eller göra dem till beställning med olika typer av smide. Men en sådan gunga är inte helt lämplig för familjer med små barn, eftersom barn kan bli skadade mycket om dem. Dessutom är sådana strukturer svåra att installera. Men de är relativt lätta att ta hand om.

typer

Sofa swing är uppdelad i flera typer i sin struktur och syfte.

 1. Multiplace och double. De första är långa och borde ha en solid och tung konstruktion, de senare är mer kompakta och kan hänga på en kedja.
 2. Foldning och fasta modeller. Fällbara soffor kan expanderas, varefter de tar form av en säng eller soffa. Fasta modeller av denna typ av möbler har en fast rygg.
 3. Utomhus och inomhus. Utomhus soffa svängningar har en karakteristisk funktion - en baldakin, och de för hemmet har en ljusare och lakonisk design.
 4. Med olika typer av ställen. De vanligaste ställen är A-formade och U-formade.

  Som regel kommer absolut alla typer av soffa swing med en rygg, de enda undantagen är skandalösa eller extravaganta designmodeller.

  Hur man utrusta?

  Självklart, för en soffaskola behöver du mycket utrymme. Därför är det bäst att sätta dem på en plats som är fri från andra strukturer. Det viktigaste att tänka på är att vägen till dem måste också vara fri, utan några hinder.

  Det rekommenderas inte att placera möbler av detta slag nära väggar eller andra vertikala ytor. Detsamma gäller stora stora träd. Du borde inte ha möbler under sin skugga, som om det inte vore önskvärt. Detta kan vara farligt. Det enda undantaget är sängens svängning, upphängd på starka och tjocka grenar av ett träd.

  Ett bra sommaralternativ för en liten tomt kommer inte att vara en många sits soffa swing, men flera enkelrum. Även om de kommer att ta mer utrymme, kommer de också att ge trädgården lite originalitet och friskhet. Innan du installerar strukturen är det nödvändigt att jämföra ytan på vilken den kommer att stå och efter avslutning täta den ordentligt för stabilitet.

  Lägg till bekvämlighet och en sådan sak som en fläkt installerad ovanför soffan,till vilken alla kommer att vara tacksamma på tappade sommarnätter.

  Platsval

  Det bästa stället för swing soffan är en öppen veranda eller lusthus. Detta alternativ är perfekt för att ge. I det här fallet kan du ignorera köp av bågar och armaturer, och omedelbart fästa strukturen i taket. Passa in i inredningen är väldigt enkelt - omhänder bara färgen på omgivande möbler eller andra landskapsdelar. Lägg till ljusstyrka kan vara förvärvet av olika dekorativa kuddar till den. Ljusa färgade mattor eller ett lock med ett ovanligt mönster är också välkomna.

  Det är bättre att välja en soffa med en liten lutning tillbaka, den här möblerna blir bekvämare. Som en bilaga kan du använda både kedjor och tjocka trådtrådar samt smala metallrör. Mycket bekvämare tycks vara soffor, hängande lågt till golvet än de där du behöver klättra.

   Kanske är det uppenbart att gungan ska kombineras med andra möbler, där kvalitet är lämpliga sängbord, fåtöljer, bord och stolar stiliserade för det. Nyligen erbjuder designers installation av en asymmetrisk soffaskola, där ryggen kan vara på sidan och endast på ena sidan.

   Det märks att ju bredare och längre soffan svänger, ju mjukare de rör sig. På sådana möbler att sitta eller ligga blir dubbelt bekvämt.

   Sitta och svinga på kvällen på en soffa efter att ha druckit te och varma konversationer kan enkelt bli en favorit vana och en egen tradition för varje familj. Missa inte denna chans och få kvalitetsmöbler som kommer att tjäna dig bra.

   Hur man gör en soffa swing med egna händer, se nästa video.

   kommentarer
    Författare
   Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

   Entré hall

   Vardagsrum

   sovrum