Hur man väljer en soffa för en tonårsflicka?

Numera är valet av tonårsmöbler så stort att det är ganska svårt att välja den idealiska modellen. Så bara en soffa säljs mycket. Det finns klassiska och avantgarde, och små och mycket stora alternativ. Det är värt att överväga i detalj hur man väljer en lämplig soffa för en tonårsflicka och vilka krav en idealisk modell ska uppfylla.

Funktioner av tonårsmöbler

För närvarande är valet av mjuka möbler för barn och ungdomar extremt varierande. Du kan välja det perfekta alternativet för inredningen i en stilistisk riktning. Dessutom kommer soffan för tjejen att välja, även om rummet är mycket litet. Tonårsmöblerna representeras för närvarande inte bara av strikt klassiska kopior utan också av modiga originalprodukter,som kan omvandla inredningen i rummet. I möbelaffärer finns produkter av olika färger, så du kan säkert säga att du kommer att kunna hitta en lämplig kopia för inredning i alla färger.

En av de viktigaste särdrag som några tonårsmöbler bör ha är dess säkerhet. Och det spelar ingen roll hur gammal tjejen är. Till exempel rekommenderas soffor med bordsskivor för spädbarn som kan förhindra fall. När det gäller tonårsmöjligheterna är bumparna inte obligatoriska, men frånvaron av skarpa hörn blir ett stort plus. Dessutom bör sådana möbler inte ha utskjutande metalldelar på ramen - du kan oavsiktligt bli skadad av dem i bråttom.

Tonårsmöbler ska vara av hög kvalitet. Verkligt pålitliga och hållbara modeller är gjorda av säkra och högkvalitativa material. Om du vill spara pengar och köpa en billig soffa, bör du vara beredd på det faktum att det snart kommer att börja deformeras och förlora sitt attraktiva utseende. Ett annat inslag i teenage möbler är dess bekvämlighet.Sådana produkter ska vara så bekväma som möjligt i drift, annars kommer flickan helt enkelt inte obehagligt vila på en sådan soffa. Att utrusta en plantskola eller ett rum för en tonåring, många föredrar multifunktionella modeller med olika detaljer, till exempel lådor, skåp eller sidobord - det finns många alternativ. Sådana typer av tonårssoffor är speciellt efterfrågade, eftersom de löser flera problem på en gång och låter dig spara ledigt utrymme i huset.

arter

I de flesta fall har barnrummen ett litet område, så sofforna för dem måste välja, vilket håller denna funktion i åtanke. Lyckligtvis är valet av olika modeller av stoppade möbler för tonåringar helt enkelt stort, därför kommer det att vara möjligt att välja den bästa kopian oavsett storleken på ledigt utrymme. Det är värt att överväga i detalj vilka typer av soffor för tonårsflickor som erbjuder moderna tillverkare. Möblerade möbler som bäddsoffa kan användas dag och natt. Bäst av allt är funktionella och mest bekväma bäddsoffor lämpliga för detta.Idag vänder många konsumenter till dem.

Sådana modeller är följande:

 • enkelsängar;
 • typ loft;
 • Transformers.

Enkla alternativ liknar vanliga sängar. I dem finns ett tillägg i form av tre ryggar. Tack vare dessa element, under dagen, blir sängen en vanlig soffa, speciellt om du fyller sådana möbler med tjocka kuddar nära den längsta ryggstöd. Sådana produkter har följande fördelar:

 • Förekomsten av flera ytterligare sektioner, som vanligen viks olika tillbehör för att sova;
 • tillförlitlighet och hållbarhet på grund av att sådana möbler inte är skyldiga att regelbundet vikas och läggas ut för att förbereda en plats att sova;
 • De nuvarande bäddsofforna presenteras i många versioner med olika typer av klädsel.

Oftast köper folk multifunktionella modeller där det finns dragningar eller lådor. När det gäller den populära soffan i soffan idag är det en möbelstruktur bestående av två nivåer. I dem är en plats att sova på toppen, och soffan själv är i botten.Förväxla inte sådana modeller med de klassiska alternativen på två nivåer, för i de senare finns det två sovande sängar, och i vindsofaen - bara en. De flesta konsumenter föredrar denna modell av teenagasin, eftersom den har sådana fördelar som:

 • det behöver inte ständigt vikas och vikas, så möblerna kommer att vara längre eftersom det inte kommer att vara något slitage på mekaniska delar.
 • Loftens sidoväggar är ofta utrustade med tillbehör som sportsektioner eller hörn (det är tillåtet att installera sektioner för att lagra saker).
 • Sådana modeller tar upp lite ledigt utrymme i rummet och kombinerar flera funktionella komponenter i sin konstruktion på en gång.

I dag är praktiska och multifunktionella omvandlingssoffor i stor efterfrågan. Sådana modeller av stoppade möbler finns i många hem. Så, den soffa som sömlöst reinkarnerar i en bekväm säng anses vara den mest populära och eftertraktade. Sådana konvertibla soffor har sådana stora fördelar som:

 • elegant urval av olika modeller som har olika former, färger och vikningsmekanismer;
 • Vissa versioner av transformatorn kan placeras sömlöst mot den smala väggen i rummet.
 • När de läggs upp, tar dessa soffor lite utrymme, men om de utökas blir de lätt till fulla sovsalar.
 • olika fyllmedel kan vara närvarande i sådana produkter (experter rekommenderar att man föredrar varianter med ortopediska block, oberoende fjädrar eller latex);
 • Transformatorer representeras av modeller med olika priser - det finns både mycket dyra och budgetkopior som alla har råd med.
 • Det är mycket praktiskt att använda sådana möbler - det är lätt att lägga ut och lägga sig (en tonårsflicka kommer att klara det här sömlöst, eftersom du inte behöver göra extra ansträngningar).

Det finns också sådana typer av tonårssoffor där det finns en lyftbädd. För att organisera en säng i en liknande modell måste du sänka sängen, som ligger vertikalt bakom soffan. Dessa typer av stoppade möbler kan också enkelt köpas för en tonårsflicka. De har följande fördelar:

 • se estetisk och original;
 • mekanismerna i dessa modeller är mycket lätta att kontrollera;
 • upptar lite ledigt utrymme i barnkammaren.

maskiner

Funktionella och lätta att använda bäddsoffor är utrustade med olika mekanismer. De agerar annorlunda. Det är värt att bekanta sig med de mest populära befintliga designerna av soffor.

 • Rulla ut Denna mekanism anses vara en av de starkaste och mest hållbara. Dessutom har den utmärkt stabilitet, vilket noteras av många konsumenter. I det vikta tillståndet tar vykatny soffor mycket utrymme i en tonåring, vilket är mycket viktigt om vi talar om ett blygsamt område. Dessa modeller läggs ut helt enkelt - du måste dra sitsen mot dig själv, och platsen att sova är klar. Emellertid bör man komma ihåg att när möblerna är färdiga förlorar sådana möbler i höjd - i det vikta tillståndet är utrullningsbänkarna högre.
 • Dragspel. Denna mekanism kännetecknas av liten storlek. Soffor med honom förvandlas mycket enkelt - en ung flicka kan enkelt klara av dessa möbler. Accordion mekanism soffor består av 2 delar.Om du drar specialslingan, som finns längst ner på baksidan, kommer produkten lätt att ta en horisontell position. Samtidigt kommer en plats att sova från sidan att se ut som en bekväm och söt säng med armstöd.
 • Klicka-klyak. Denna populära glidmekanism utvecklades i Frankrike. Det är mycket lik designen, som kallas böcker. Omformningen av en sådan soffa sker vanligtvis utan onödigt ljud. Men han kan ta tre grundläggande positioner: sittande, liggande och liggande. Kuddar på sidorna i en sådan modell kan fungera som både armstöd och nackstöd. Det rekommenderas att sätta soffor med en klick-klyak mekanism i rum där tjejer som är minst 8 år bor.
 • Dolphin. Detta är en annan gemensam mekanism, som är installerad i många versioner av sofas vinkeldesign. För att organisera en säng i sådana möbler måste du dra åt remmen längst ner i soffan. Med hjälp av gångjärnet matas blocket som är dolt under sätet först. En sådan variant av stoppade möbler passar för en tonårsflicka som bor i ett ganska rymligt rum.

Ytterligare funktioner

Valet av den perfekta soffan för en tonårsflicka påverkas ofta av närvaron av sådana ytterligare funktionella komponenter som:

 • bekväma interna lådor eller extra sektioner, som vanligtvis lagrar olika saker och sängkläder;
 • sport hörn och väggar på sidan av två nivåer alternativ,
 • I de modeller som kallas attiker kombineras sovande och levande områden ofta;
 • vindar kompletteras ofta av små trappor som leder till den andra tier där bädden ligger.

Urvalsregler

När man väljer lämpliga soffor för en tonårsflickas rum bör flera viktiga kriterier beaktas.

 • Tillverkningsmaterial. Experter rekommenderar att man föredrar produkter av naturligt trä. Ja, de är vanligtvis dyra, men är miljövänliga och håller mycket länge. Modeller gjorda av MDF eller laminerat spånskiva kommer att kosta mindre, men de ser enklare ut, och deras livslängd är mycket kortare än träproverna (LDSP är ett helt giftigt material som innehåller formaldehydhartser). Du kan också vända dig till metallprodukter, men de är vanligtvis mycket tunga, så det kan inte vara mycket bekvämt för en tonårsflicka att använda dem.
 • Klädsel. Experter rekommenderar att man föredrar sådana typer av textilier som mikrofiber, flock, jacquard, velour, chenille eller bomull. Färgen på tyget ska matcha interiören som helhet.
 • Fyllmedlet. Det är nödvändigt att välja soffor, där det finns ett högkvalitativt och miljövänligt fyllmedel. Naturligtvis är en modell med skumgummi billig, men det kommer inte att vara så länge och snabbt förlora sin visuella överklagande. Det är lämpligt att välja dyrare alternativ med högkvalitativ ortopedisk madrass.
 • Design och funktionalitet. Innan du går till affären för en lämplig modell av soffan, bör du bestämma i förväg om vilka funktioner du vill se i den.
 • Bygg kvalitet. Innan du köper möbler bör du noggrant undersöka den noggrant - det borde inte skada, scuffs eller skarpa vassa delar av den inre strukturen på soffan. Dessutom måste du kontrollera mekanismens funktion - det ska inte avge uteljud, buller eller skräp. Försäljningskonsulten ska hjälpa till med inspektionen. Om det finns skador på modellen eller om mekanismen fungerar felaktigt, är det bättre att vägra inköpet.
 • Tillverkare. Du bör bara köpa märkesvaror av soffor. Vanligtvis är de dyra, speciellt om det är en stor utländsk tillverkare. Det är bättre att inte sträva efter alltför billiga produkter, eftersom de oftast inte tjänar för länge och snabbt förlorar sitt attraktiva utseende.

Vackra exempel i inredningen

En ordentligt vald soffa för ett barns rum eller en tonårs rum kommer inte bara att säkerställa en bekväm vila hos ägaren, men kommer också att vara ett harmoniskt tillägg till det befintliga interiören. Dessutom kan situationen göras i nästan vilken stil som helst - tack vare ett brett utbud av stoppade möbler är det enkelt att välja rätt alternativ. Det är värt att överväga några harmoniska interiörer av barnrum, där det finns soffor med olika modifieringar och färger:

 • I ett rum med krämväggar och ett ljust parkettgolv, kommer en stationär soffa av beige trä med ett orange stoppat säte och rygg att se bra ut. På väggen bakom möblerna kan du hänga en bild med sommarlandskap, lägga en grön matta på golvet och förstärka den med gröna genomskinliga gardiner på fönstren.
 • En charmig ljusrosa soffa med sammet vagnsöm är ett underbart tillskott till rummet med monokrom tapeter dekorerade med stora rosa blommor.På golvet är att lägga en ljus kräm laminat.
 • En snövit transformator soffa med träsidor ser spektakulärt ut i plantskolan med mjuka rosa väggar, brunt golv och parkettgolv. Det är möjligt att slutföra ett sådant ensemble med lila och rosa kuddar, en stor takkrona med vita runda nyanser och teckningar eller målningar på väggen ovanför soffan.

Hur man väljer en soffa för en tonårsflicka, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum