Ram soffor

Klädda möbler är oumbärliga för dekoration av vardagsrummet, sovrummet eller barnrummet. Hon tar hem komfort och värme till rummet. Ramsoffor kännetecknas av praktiska och tillförlitliga egenskaper.

Särskilda funktioner

Moderna tillverkare av stoppade möbler erbjuder ett brett utbud av modeller, med olika material i tillverkningen. Mjuk och bekväm soffa kan väljas beroende på dina personliga krav.

Soffa ram - Det här är hans skelett, eftersom det rymmer hela designen av produkten. Under daglig drift utsätts den för stora belastningar, därför måste den särskiljas av hållbarhet och kvalitet.

För flera århundraden sedan användes främst träbök, ek, björk eller lönn vid tillverkningen av rammemöbler. Idag tillåter modern teknik att användas för tillverkning av stoppade möbler och andra material, vilket har en positiv effekt på operationen,kvalitet och kostnad på produkter.

Moderna tillverkare används ofta vid tillverkning av ramar trä eller metall. Det finns modeller av stoppade möbler, som har en kombinerad ram. För att skapa dem används en kombination av trä med plywood, metall eller spånskiva.

arter

Moderna modeller av vackra och hållbara soffor är utrustade med ramar från olika material, eftersom varje alternativ har sina egna fördelar:

 • En elegant soffa på metallramen lockar vanligtvis uppmärksamhet med en ovanlig och fashionabel design. Krom eller titan används ofta för lyxiga möbler. Metallramen kan vara tillverkad av höglegerat stål eller aluminium. Sådana mönster är billigare än sofforna på premiumklassens ramar.
 • Metallram ger tillförlitlighet och hållbarhet. Stålrammodeller är perfekta för daglig användning. Vid val av stoppade möbler är det värt att titta på svetsarna. De borde inte ha flöden, liksom andra fel. För tillförlitlighet bör metallen beläggas med en speciell lack eller anti-korrosionsbeläggning.
 • De stålramade sofforna kännetecknas av en lång livslängd, och de är mycket enklare att reparera än en spånskiva, plywood eller träram. Vissa modeller med låg kostnad kan ha en metallbas, men då är de bultade för tillförlitlighet.
 • Modeller med fjäderblock präglas av praktiska och hållbarhet. Närvaron av fjädrar skapar en bekväm plats i kroppen under en natts sömn.
 • Vissa vikningsmodeller har böjda limeller. De är fästa på metallramen med clips. Soffor med lameller har en dämpfunktion.

Sofforna på metallramar kan användas för att dekorera ett rum i modern stil, högteknologi eller minimalism. De kommer harmoniskt att passa in i rummet, lägga till komfort och hemtrevlig värme.

Många moderna modeller av stoppade möbler presenteras på en ram av trä. Även om de är dyrare än metall, är de miljövänliga och naturliga.

Frame-soffor från en bar används ofta för att belysa den klassiska stilen.

Moderna företag för tillverkning av stoppade möbler använder olika typer av trä. Mahogni, mahogny och teakkroppar är i stor efterfrågan. Dessa raser är elit främmande sorter.

Bland de inhemska raserna är de starkaste ramarna av ek, bok, ask och valnöt. Den mest populära och billigaste lösningen är björk. Till ekonomiska alternativ inkluderar även soffor av tall och andra barrträd.

Träramen kännetecknas av många fördelar:

 • hållbarhet;
 • ökad tillförlitlighet;
 • förmågan att skapa ett mikroklimat i rummet
 • naturlighet.

Om vi ​​pratar om bristerna kan du bara ringa den ekonomiska aspekten, eftersom trä är dyrare än metall.

När du köper en soffa på en träram är att kontrollera trädet för torrhet och frånvaron av knutar. Om fuktigheten i stoppade möbler överstiger 8%, kommer en sådan modell inte att vara länge.

En viktig aspekt är fästarnas styrka, eftersom det är de som antar den största bördan under produktens funktion.

Medium-density fiberboard (MDF) används ofta för att skapa ramar. Detta material är miljövänligt, billigt och enkelt att bearbeta.MDF är mindre slitstark än barrträd. Den är gjord av små träspånar genom att trycka på. Bindningselementet är en naturlig substans - lignin.

Ramverket från MDF kommer att vara lämpligt även för personer som är benägna att allergiska reaktioner. Det är ganska fuktbeständigt, men kan svälla vid långvarig kontakt med fukt. En sådan ram är mycket tyngre än en trä motsvarighet.

Vissa billiga soffor har spånskivor. Denna platta är inte efterfrågan eftersom den avser icke-hållbart material. Det används vid tillverkning av stoppade möbler ekonomi klass. För att skydda sig från de skadliga effekterna av formaldehydharts måste materialet först beläggas med ett specialmedel. När du köper en soffa på en sådan ram, se till att du har alla nödvändiga kvalitetscertifikat.

Om spånskivan är bearbetad enligt alla tekniska standarder är den ofarlig. De viktigaste fördelarna med detta material är låg kostnad, utmärkt styrka, fuktmotstånd, hållbarhet.

Plywood sofframar är slitstark, jämn yta, bra flexibilitet och låg vikt. Kvalitetens kvalitet och kostnad påverkas av dess tjocklek. Material med tjocklek 8 mm eller mer kan vara 10 år med intensiv användning.

Plywood är perfekt för att skapa en solid soffdesign. Det är säkert för hälsan, eftersom det inte förångar skadliga ämnen. En sådan ram skyddas på ett tillförlitligt sätt från uttorkning och olika slags deformationer.

För att skapa en soffram, beror materialvalet i stor utsträckning på vikningsmekanismen och dess design. För enkla modeller, utan en vikningsmekanism, används ofta ramar från ett material. Om modellerna är utrustade med en komplex transformationsmekanism använder tillverkarna ofta en kombination av material.

Modeller med en "pantograph" -mekanism kan vara raka eller vinklade. Denna mekanism har mycket gemensamt med eurobook-systemet, men endast i sin konstruktion finns det inga rullar som förstör golvbeläggningen vid vikning av soffan.

Bland de moderna modellerna av ramsoffor är Finca i stor efterfrågan. Denna modell har en allmetallram med bök ortopediska lameller. Soffan är utrustad med ett fjäderblock.Modellen har tre positioner, så den kan användas i veckad form för att sitta, i utfälld - för att sova och i en vinkel på 135 grader - för vila.

Soffa "Flora" presenteras på en träram gjord av tall. Ett fjäderblock, polyuretanskum, batting och filt används för att fylla modellen. I hjärtat av denna soffa finns en utbyggnadsmekanism, som kännetecknas av enkelhet och tillförlitlighet. För att få en bekväm säng, dra bara framsidan av produkten.

Vilket är bättre att välja?

När man väljer en soffram, är det värt att överväga att det fungerar som en stödjande struktur, och används också som inredning.

Om ramen är gömd, är det värt att överväga endast prestandaegenskaperna när du väljer det. För långsiktig användning är det bättre att föredra en ram gjord av dyra material, eftersom de präglas av utmärkt kvalitet.

Om möblerna inte används ofta eller bara en liten tid, till exempel i landet eller en hyrd lägenhet, kan du välja ett bra alternativ från plast, plywood eller MDF.

Tips för att välja

Om du vill köpa en elegant och modern soffa av utmärkt kvalitet, då Det är nödvändigt att ta hänsyn till flera viktiga nyanser som berör ramarna:

 • Långvariga modeller, vars ramar är gjorda av plywood och träbjälkar. De presenteras vanligtvis i små storlekar som inte överstiger måtten på plywoodarket. Men du kan träffas och stora ramsoffor av plywood, då tillverkarna använder en planka av spånskiva eller trä.
 • Styrkan beror på materialets tjocklek används vid tillverkningen av ramen. Ju tjockare ramen desto högre kostnaden för stoppade möbler. Standardvalet är tjocklek från 12 till 25 mm. Tillverkare ger vanligtvis en garanti på sådana modeller upp till tio år.
 • Om soffan har en spånskiva ram, se sedan om den är täckt med en speciell förening som förhindrar utsläpp av skadliga ämnen.
 • Original och ovanliga ser soffor på metallramen. Om du behöver möbler på kontoret, är en sådan soffa idealisk för detta ändamål. Soffan med metallram är vanligtvis inte utrustad med en transformationsmekanism och väger mycket, så att flytta det ens i ett rum kommer att kräva en stor ansträngning.

recensioner

Ramens stoppade möbler krävs idag eftersom det kännetecknas av tillförlitlighet och hållbarhet. Köparna föredrar modeller med metall eller träram. Dessa material kännetecknas av en lång livslängd, bekvämlighet och ett vackert och attraktivt utseende.

Användare som det faktum att sofforna på ramarna är representerade av ett brett sortiment av många moderna tillverkare. De erbjuder ramar av träspån, MDF, plywood, metall och till och med kombinerade lösningar.

Upholstery ram soffa kan representeras av olika tyger. Valet av färger fascinerar helt enkelt.

Ramsoffa, enligt köpare, passar perfekt i många moderna stilriktningar. Den kan placeras längs en vägg i ett litet rum eller i mitten i ett rymligt vardagsrum. Ofta används spektakulära modeller för zonrum. De hjälper till att separera matsalen från vardagsrummet.

Soffor med transformationsmekanismer är idealiska för att skapa en jämn och bekväm kaj. Vissa modeller har ortopedisk rustning för maximal komfort under en natts sömn.Den obestridliga fördelen är närvaron av ett avtagbart lock. Den kan lätt avlägsnas för rengöring från någon form av förorening.

Hur man väljer en ramsoffa, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum