Soffebok

 Soffebok

Möblerade möbler är inte bara en plats att sova och vila, men skapar också en speciell atmosfär av värme och komfort i huset. Bland den befintliga möbleringssoffan är den mest demokratiska saken för lokalerna för alla ändamål och fotografier, olika planering och stilistisk inriktning av inredningen. I alla olika moderna soffor är klassiska bokstypsdesigner konsekvent höga krav, vilket är en logisk förklaring.

Funktioner, fördelar och nackdelar

De viktigaste skillnaderna i sådana möbler är en lutande ryggstöd, ett säte förskjutning framåt och guider. Några enkla rörelser, och på soffan blir det möjligt att inte bara sitta, utan också att sova helt.

De viktigaste argumenten för sitt köp:

 • Hållbarhet och tillförlitlighet.Boken är en klassiker, tidtestad. Sovjetmodeller av soffor - ett levande exempel på genomförandet av en sådan design. Den maximala de hotade produkterna från Sovjetunionens tider är förlusten av utseende på grund av långvarig operation.
 • Transformationsmekanismens hållbarhet. Den enkla principen i layoutsystemet fungerar som ett slags skydd mot skador och skador. Moderna mönster kan omvandlas upp till 40 tusen gånger, utan rädsla för deras säkerhet.
 • Praktiskhet. Används för klädsel täta höghållfasta tyger som är resistenta mot nötning, ökar driftstiden.
 • Kompakthet. Möbler av liten storlek löser problemet med bristen på kvadratmeter, vilket är så brådskande för småhus. Spara användbar plats där;
 • En mängd olika modeller: ett stort urval av former, storlekar, konfigurationer, färger och stoppmaterial.
 • Lämpligt pris som inte bryter mot budgeten.

Vi vänder oss till möblernas brister. Bokens största soffa - transformationsmekanismen är samtidigt dess nackdel. Med denna metod av layout sticker den övre delen av strukturen i den utfällda formen bortom kroppen. Om möblerna ligger nära väggen måste det skjutas tillbaka varje gång, vilket inte bara är obekvämt, utan också med skador på golvet.

När soffan är vikad finns det ett ledigt utrymme mellan väggen och baksidan. Förflyttningsförfarandet måste upprepas och återföras till sin ursprungliga plats i sin ursprungliga position. Med daglig användning av "boken" i "fram och tillbaka" -läget, på morgonen och på kvällen, kommer även de mest hållbara laminatgolv eller golvbräda, förutom linoleum, förlora sin visuella överklagande förr eller senare.

Det finns ytterligare två punkter:

 • Det är inte nödvändigt att räkna på den idealiskt plana ytan på soffan i den utfällda formen, som en följd av transformationen bildar ryggen och sätet en funktionell ledning.
 • Efter en viss tid kommer det att vara möjligt att märka en tydlig skillnad mellan läget på klädseln på baksidan och sätet på grund av den olika intensiteten i deras funktion.

Mot bakgrund av en imponerande lista över bokens fördelar verkar sådana "bagage" inte så betydande.

modell

I möbelsalongen är det lätt att falla i ett tillstånd när "ögonen går upp", även till de köpare som kommer hit för att inte ta hand om något, men gå med ett visst mål, efter att ha studerat marknaden och priserna i förväg. Paradox, men överflöd av möbler kan komplicera valet.Du kan förenkla det genom att bestämma modellen och bekanta dig med prestandaegenskaperna. Den estetiska komponenten är också viktig, men fortfarande sekundär. Så vad är modellerna av konvertibla soffor?

Utvecklad bok

Utdragbar soffa är pålitlig, väldigt lätt att använda och perfekt för daglig användning. En sådan transformationsmekanism föreföll inte så länge sedan, men den hade redan blivit populär på grund av dess enkelhet och hållbarhet. En plats att sova utgör tre delar: en är gömd i ryggen och ett annat par - i sätet. Soffan utvecklas med hjälp av ett hemligt band (dolt under botten), dra upp det och mot sig själv, sätet glider framåt och därigenom rör sig resten av delarna i funktion.

Till skillnad från andra vikningsmekanismer finns en nedre kaj, som kompenserar för sin plana yta och komfort. Inga andra nackdelar. Metallramen är utrustad med bambu-lameller.

Bäddens bredd påverkar storleken på boken själv. Soffans kompaktitet är ett annat plus till förmån för sitt köp för dem som ännu inte lyckats förvärva ett stort bostadsutrymme.

leksak båt

En praktisk lösning för daglig användning och möjlighet att spara pengar utan att förlora produktens kvalitet. Modellbåt - en uppdaterad version av den klassiska boken. Dess huvudsakliga funktion - bristen på armstöd, som ofta alarmerande köpare. I stället har de en mekanism som höjer sätet från sidorna, på grund av vilket strukturen rätas ut.

Mekanismens korrekta funktion beror inte på vikten av vikning och vikning, vilket beror på, som alla böcker, extremt enkel arbetsprincip. I sådana soffor har ramarna ökat styrka och klarar maximala belastningar utan problem.

Båtens design förtjänar särskild uppmärksamhet: Tack vare de släta linjerna och böjningarna i sängen slappar musklerna helt, vilket bidrar till en stark och hälsosam sömn.

Med ortopedisk bas

Läkarna håller enhälligt överens om att madrasser med ortopediska egenskaper är bra för hälsan. Denna madrass är användbar eftersom:

 • ergonomisk, eftersom det ger anatomiskt korrekt placering av kroppen i sömnprocessen, tar hand om ryggradens hälsa, leder och lindrar muskelspänningen;
 • bekvämt - att sova bekvämt på en perfekt platt yta;
 • miljövänlig - användningen av övervägande naturliga eller rekommenderade syntetiska material som fyllmedel garanterar frånvaron av allergiska reaktioner.

Den ortopediska basen är en trä- eller metallram, i vilken ett fjäderblock är anordnat. Med utveckling av innovativ teknik i produktion utan problem, baser installeras med korrigeringsmöjligheter i utformningen av soffor, vilket inte påverkar utseendet på möblerna. För andra böckermodeller måste du köpa en fast skumgummi eller en madrass, vilket rekommenderas på grund av de funktionella lederna som bildas på sängen.

Välja en ortopedisk soffa, glöm inte att fråga om vilken typ av madrass som är installerad på den. Den konstruktiva lösningen av ortopediska block kan vara av flera typer:

 • Bonnel (Bonnel) är ett klassiskt fjäderblock där vanliga fjädrar med stor diameter används. Densitet 150 st. / m2, vilket indikerar produktens genomsnittliga styvhet. Den ortopediska effekten är låg.
 • TFK (TFK) - det finns redan en täthetsindikator över 280 st. / m2, så att belastningen fördelas jämnt över stiffhetszonerna, vilket bidrar till snabb avslappning av muskler, leder och ryggrad.
 • System Multipack - Lyxprodukter med en densitet på 750 st. / m2. Madrasserna exakt upprepar kroppens kurvor, vilket ger maximal komfort, men de kommer också att vara värda det.
 • Springless madrasser, där latex eller kokosfibrer används oftast som fyllmedel. Alla sådana produkter är hårdare än analoger på fjäderblock.

Tack vare den inbyggda madrassen, som en följd av omvandlingen, erhålls en fullfjädrad dubbelsäng med en helt jämn, jämn yta utan sömmar, leder och höjdskillnader. Tjockleken på madrassen rekommenderas av experter. När det gäller hälsofördelar är soffan universell, eftersom basens ortopediska effekt fungerar i ett demonterat och monterat tillstånd. Modeller rekommenderas inte bara för vuxna, men också för ungdomar som är i gymnasiet.

Europeisk bok

Modellen med separat säte och rygg kallas rekyl på grund av den alternativa vikningsmekanismen i boken som realiserats här. Sätet är utrustat med rullar och glider längs ramstöden. Designen transformeras genom att rulla ut (dra) framåt av sätet och efterföljande mjuk översättning av ryggen i ett horisontellt plan. Därefter är det bara att gå in i den lediga nischen.

Sådana åtgärder kommer att kräva en viss insats, så om du har problem med det är det bättre att överge ett sådant system med layouter till förmån för andra alternativ.Sätet är väldigt brett, vilket inte alltid är som undermåttiga. Dessa är obetydliga, men minus.

Vad gäller fördelarna, till skillnad från den klassiska boken, har sängen en jämnare yta utan mycket märkbara fördjupningar, eftersom det inte finns några slingor vid det funktionella gränssnittet. I det fallet finns inga nodalanslutningar som andra modeller, så det finns helt enkelt inget att bryta. Det är bäst att föredra modeller med ortopedisk pansar och fjäderblock eller gjutet elastiskt polyuretanskum i en mjuk rygg och sittplats.

Här är det nödvändigt att säga om superbooken. Tack vare den innovativa "throw-over mattress" -tekniken bildas en idealiskt slät sovyta, där det inte finns några fogar och hålrum. Visuellt ser det ut som om de vänder tidningen. Valsens speciella konstruktion ger en enkel omvandling av superbookets mekanism.

våg

Den ursprungliga transformationssoffan med en ny vikningsmekanism, som huvudsakligen implementeras i de övergripande och dyra stoppade möblerna. Dess främsta fördel är ett snyggt, vackert och spektakulärt utseende, men praktiken här är minimal.Denna mekanism ger bekvämlighet enbart sammansatt.

Transformationen reduceras till en förändring i ryggen, vars plastisitet kan jämföras med ryggraden, vilket resulterar i att den tar en konvex eller jämnare form. Om det är viktigt att köpa en stor soffa i vardagsrummet och det inte är planerat att användas som en plats att sova, eller om du följer modetrender är det avgörande för dig, då kan det här alternativet på ett säkert sätt övervägas.

Fransk bok

Modell utrustad med ett Meralatte utvecklingssystem. En konstruktiv lösning ger en bältesnät, ett alternativ är en metallnät och längsgående krökta plattor som stöder hela systemet, och på toppen, oftast, som ett tält, sträcker sig ett starkt tyg. Allt detta görs så att möblerna blir mer elastiska och klarar av ytterligare belastning. Det mest praktiska alternativet anses vara en konstruktiv lösning med ett tvärgående arrangemang av plattorna i förhållande till sovytan.

Vikningsmekanismen fungerar enligt följande princip. Kuddar och armstöd är helt borta från sätet, och sedan dras de framåt och rullar upp madrasslänkarna som en rulle i tre steg.Som ett resultat omvandlas strukturen till en fullfjädd säng, där benen är tillverkade av stål.

Nackdelar med systemet Meralatte:

 • kommer inte att kunna glädja med en perfekt slät säng utan leder.
 • brist på linnen box;
 • irriterande varje gång för att frigöra sätet, ta bort kuddarna med armstöd.

För daglig användning är modellen inte särskilt lämplig, men som ett alternativ för gästerna - helt.

Trepositionsbok

Kunder väljer ofta en multifunktionell modell med en klicklayout. Snygga och spektakulära omvandlande soffor lockar alltid uppmärksamhet. Den största fördelen med den moderniserade analogen av boken är den extra mellanliggande positionen på ryggstödet - slappna av. Här, till de vanliga två positionerna - sittande och liggande läggs en tredjedel till - halv sittande eller halvlökande, som du vill.

För att fälla upp soffan, lutar designen tillbaka och håller sätet ur ramen, vrider ut tills de hör ett andra klick. Samtidigt kommer karakteristiska ljud att höras: "klicka" är det första klicket och "klicka" är det andra. Därmed namnet på mekanismen. Av de andra fördelarna med trepositionsboken är det möjligt att notera närvaron av en linne lådor och en kaj med en nästan perfekt platt yta. För att förbättra ortopediska egenskaper kompletteras ramar med lameller.

Rak soffbok

Modell med en extremt enkel och pålitlig transformationsmekanism. En konstruktiv lösning representeras av endast två rörliga delar - bak och sätet. För att överföra soffan från sittplatsen till sängläget lyfts sitsen uppåt, sänker ryggstödet på rambasis. Stigningen måste fortsätt tills ett karakteristiskt klick hörs, varefter sätet sänks.

fördelar:

 • Den monterade modellen är kompakt och kräver inte mycket utrymme.
 • lämplig för daglig användning;
 • Det finns en klädavdelning.

nackdelar:

 • att demontera måste du flytta från väggen;
 • har en ojämn yta i den utfällda formen, eftersom ryggen och sätet bildar en funktionell ledning.

klassificering

För att göra det ännu enklare att navigera i det stora utbudet av sofaböcker är det värt att tänka på att modellerna är klassificerade enligt flera kriterier. Låt oss överväga mer i detalj varje kategori.

Enligt den funktionella

Närvaron eller frånvaron av stoppade möbler, såsom detaljerna i armstöden, uppfattas tvetydigt. Vissa anser att detta element är en integrerad och oumbärlig del, medan andra är glada att få eleganta och eleganta modeller utan armstöd.

Fördelarna med sistnämnda inkluderar:

 • Eftersom det inte finns några onödiga detaljer, ser möblerna visuellt kompakta ut och ser inte ut som skrymmande;
 • Bristen på armstöd påverkar inte möblerna, men det påverkar säkerheten. För familjer med små barn är ett sådant ögonblick extremt viktigt.
 • Förekomsten av ett större användbart område i motsats till analoger med träarmstöd;
 • Lägre kostnad.

nackdelar:

På grund av brist på stöd sitter kuddar ofta ned, så att välja en soffa måste få elastiska långsträckta kuddar. Vissa modeller är utrustade med speciella kuddar med kardborreband, vilket eliminerar sådana problem.

Modeller med träarmstöd är fortfarande relevanta. Trä räcken har följande fördelar:

 • slitstyrka och hållbarhet;
 • möjligheten att använda dem som stativ för olika föremål eller stöd för en tablett eller bärbar dator;
 • bara ta hand om dem
 • lämplig för personer med nedsatt lokomotorisk funktion.

Bland sofforna med mjuka armstöd är det mest praktiska alternativet lädermöbler. Armstöden är det mest utsatta elementet av stoppade möbler,som förorenar snabbare och oftare än andra delar. Och om skinnet eller träet kan rengöras utan problem, måste du tinker med tyget.

Att utrusta de flesta modeller med praktiska och rymliga lagringssystem utökar användningen. Förutom sitt huvudsyfte - ett ställe att sova och vila, blir en soffa med lådan för linne ett alternativ till garderoben där kuddar, filtar och andra sovande tillbehör passar lugnt.

En kort översikt över de användbara funktionerna hos modellerna:

 1. Med återgång från väggen. Förekomsten av den extra vykatny-mekanismen ger chansen att placera en soffa i boken nära en vägg. För att översätta ryggstödet i ett horisontellt plan rullas sätet helt enkelt tillbaka mot sig själv och lyfts upp;
 2. Med bakväggen. Här finns också en förskjutningsmekanism för framskjutning, så att soffan enkelt kan placeras nära väggen.
 3. Med ryggstöd. Mobilt eller helt enkelt högt bak i den hopfällbara soffan kan du slappna av med största komfort.
 4. På benen. Sådana delar gör möblerna hållbara och utför rent dekorativa funktioner. Minus - mekanisk skada på golvet, om benen inte har speciella filtklistermärken;
 5. Med avtagbart fodral. Det är elegant, bekvämt och praktiskt.Soffan är föremål för olika slags föroreningar, men användningen av filtar garanterar inte fullt skydd mot damm, ull, dammmidd. Att sova på sådana möbler över tid blir farlig för hälsan. Med ett lock som är lätt att ta bort och tvätta, kommer klädseln alltid att vara ren;
 6. Med ytterligare bänkar under benen. Denna designfunktion ger maximal bekvämlighet medan du tittar på TV eller läser. Du kan sträcka dina ben och slappna av helt,
 7. Med en hög kaj. Bildandet av ett högt sovande område under omvandlingen gör en sådan soffa vad gäller nivå en fullfjädrad analog av en stor säng;
 8. Inga kuddar. I detta fall fungerar ryggstödet som en kudde. Den direkta modellen av boken blir lätt till en säng tack vare en enkel klickning med klick-klick
 9. På metallramen. Närvaron av en stålstödram gör sådana konstruktioner till den mest tillförlitliga och hållbara;
 10. Med självständigt fjäderblock. Tack vare det här blocket skapas en ortopedisk effekt som garanterar enhetlig fördelning av belastningen på sovplatsen.

Till destinationen

Transformera soffor är relevanta för alla bostäder.Köparens uppgift är att ta en ansvarsfull inställning till valet av storlek, det är lämpligt att förvänta sig det i förväg och inte göra det i affären. Vi påminner dig om att det är lämpligt att direktmodellera, båtar och förvandla soffor med utdragsmekanismer för daglig användning.

Välja kontorsmöbler, titta på lädersoffor eller modeller av miljöläder eller vinylläder. Den kombinerade klädseln ser vacker ut när sitsen och ryggen är fanerade med jacquard eller flock och armstöden är läder.

Arrangemang av barn är alltid en lätt uppgift. Situationen i detta rum borde vara intressant, bekväm, funktionell och tacka ägaren själv. På många sätt är det utformat för att göra det modernt möbler. Säkerhet är lika viktigt. Om en baby växer upp i en familj är det bättre att avstå från att köpa modeller med skarpa hörn, utskjutande ben och träarmstöd. I ungdomar är frånvaron av sådana element inte längre så grundläggande.

PRevisorer väljer ofta en transformerande soffa för barn, eftersom den är både praktisk, bekväm och vacker. Barnet kommer lätt att behärska en enkel omvandlingsmekanism och kommer självständigt att lägga ut soffan och göra sig redo för sängen.Färglösningar presenteras i stor mängd - det är bara att välja lämpliga färger, med hänsyn till paletten på inredningen och barnets golv. Ett bra alternativ - utdragbar soffa.

Antal platser

Beroende på antal platser är soffor en och en halv - de minsta och mest kompakta modellerna, dubbel-, trippel-, fyra- och fem-sitsen. Den senare är de riktiga jättarna. Sätet kan vara av någon storlek, det finns ingen enhetlig standard för den.

Separat uppmärksamhet förtjänar bunktransformatorer. Det finns barn, tonårs- och vuxna modeller.

dimensioner

I butikerna finns stoppade möbler, som har helt olika dimensioner, men du borde veta att det finns standardstorlekar för produkter i denna kategori. Införandet av en enda standard för funktionella och övergripande dimensioner för hushållsmöbler berodde på att det var nödvändigt att skydda köparen från att köpa potentiellt skadliga hälsoprodukter. Detta tar hänsyn till läkares rekommendationer och resultaten av många antropometriska tester.

Staten förplikter inte möbeltillverkare att strikt följa systemet med standarder, men bara att hålla sig till det.Bara bredd- och längdparametrarna är standardiserade, och varje tillverkare har rätt att självständigt bestämma en fråga med en sådan möbelstorlek som höjd.

Ta reda på vilka storlekar som anses vara vanliga för modeller av soffor av olika typer:

 • Vinkel typ. Det anses vara storstor möbler och kräver mycket ledig plats att rymma. Hjärtmodellens bredd bredd - en delfin, ett dragspel, en canape bör inte vara mindre än 140 centimeter och en längd - mindre än 190 cm;
 • Rak typ. I standardmodellmodellerna - böcker och euroböcker, där breda armstöd ofta tillhandahålls, måste du ta hänsyn till måtten som inte bara är monterade utan också demonteras. I sängens läge upptar sådana soffor ett område som är dubbelt så stort. Bäddens standarddimensioner är 140x200 i den klassiska boken, 200x160 i euroboken med en sitshöjd på 45 cm. Och modellerna 200x180 är lämpliga för dem som vill sova rymligt utan att störa sin make. Den största efterfrågan är för soffor 190x120;
 • clamshell. Vykatnogo typmodeller eller vikning framåt har en liten längd. Här är möbelens storlek i utfälld stat viktigt. Som gästalternativ kommer soffan 120x190 att göra,och för daglig användning, välj en modell 190x160 eller 120x200 med en klick-klick mekanism;
 • Soffa soffor. Smala modeller kan bli en komplett plats att sova för endast en person. Längd 180 cm i icke-sammansatt form för mini-soffor är standard;
 • Trippel soffa. En sådan stor och rymlig möbel har dimensioner av 210x120. Därför är det i små lägenheter bättre att inte överväga det, eftersom det tar upp mycket utrymme. Men ägare till rymliga loft bör titta på det här alternativet.
 • Dubbelrum. Kompakta möbler, bredd - 120 cm, sätet har ett djup på 70 cm. En utmärkt lösning för ägarna av småhus - den här soffan ser bra ut både i köket och i vardagsrummet. Dubbelmodeller köps ofta på kontor, på grund av deras bekvämlighet och praktiska egenskaper;
 • Barnmöbler. Storleken på den lilla soffan är 110x190. Den 170 cm breda soffan är lämplig för ett barns sovrum eller i en tonårs rum om det inte är för högt. När transformationsmekanismen går framåt, väljer du vanligtvis en modell med en längd av 170 cm och om längden på 200 cm eller mer.

material

Ett välkänt system med soffkuddar, som innehåller ett fjäderblock och en rambas med en packning, uppfanns för många år sedan.Ett sådant system är en garanti för långsiktig drift av stoppade möbler och komfort för användarna. Alla andra alternativ har den största fördelen - ett attraktivt utseende, och du kan inte räkna med långsiktig användbarhet.

Vad är fjädrarna och behöver de?

Budgetmøbelfabrikanter använder mjukt polyuretanskum (90% luft), polyuretanskum, syntetisk vaddering (syntetisk ull), latex - alla dessa alternativ är vårbyte. I moderna material, där grundkomponenten i kompositionen är polyesterfibrer framställda av Thermopol-tekniken, representeras de av sintepuh, spandbond och dyurafil.

När du inte planerar att köpa en dyr soffa, kan du klara dig utan våren. I det här fallet måste du välja modeller med fyllning av fast material och undvika produkter med skumgummi. Förekomsten av ett fjäderblock är det bästa alternativet, och ännu bättre om det är en soffa med stålfjädrar i stora mängder.

I en kvalitetsenhet är fjädrarna fixade med varandra som ett nät, vilket eliminerar förskjutningen av elastiska element. Strukturerna är förstärkta med ett metallnät, plus en filtplatta tillhandahålls här.Ett alternativ till materialet av ull lägger ibland bomulls- eller ullbatteri eller kokosnötkolle.

ram

Rammens styrka förtjänar också uppmärksamhet, eftersom denna parameter påverkar möblernas livslängd. Vid tillverkning av modeller av ekonomiklass använd tallskog, är kvaliteten på sådant trä lågt.

För produktion av produkter i medelpriskategori används högkvalitativt tallskog och plywood och för synliga delar - bok. De dyraste möblerna är gjorda av bågmatris, och detta gäller både synliga och osynliga strukturella element.

Spånplatta med en laminerad yta är inte bara billig, det är också ett kortlivat material. Den enda delen av soffan som kan tillverkas av spånskiva utan förlust när det gäller kvaliteten på hela produkten är en tvättbox. Närvaron av en metallram ställer automatiskt sådana möbler på en högre nivå bland analoger med en träramsbas när det gäller tillförlitlighet.

golv

Moderna möbelverkare föredrar syntetiska golvmaterial - polyuretanskum av kallformning (PUF) och blockelastisk polyuretan. Tätheten hos dessa polymerer bestämmer driftstiden och påverkar den slutliga kostnaden för produkten. I genomsnitt är livet för högkvalitets soffor begränsat till 7-10 år, vilket anses vara normalt.

Om det är viktigt för dig att känna en vitalitetssteg på morgonen och inte likgiltig för hälsan på lederna och ryggraden, är soffans kvalitet inte den kostnad som är värt att spara. Användningen av ett oberoende metallfjäderblock, köldformat polyuretanskum med hög densitet och naturmaterial är den bästa kombinationen för en soffa. Sådana möbler är de mest bekväma och mjuka, det är lika trevligt att sitta på det, koppla av och sova, plus det är sömlöst och tillförlitligt vid daglig användning.

klädsel

Møbelmaterial presenteras i ett stort utbud, tillverkare i detta avseende kan möta alla användares behov. Låt oss ta reda på vilken soffa mantel inte kommer att göra dig besviken: det kommer att pågå länge och kommer inte att förlora sina dekorativa egenskaper.

Listan över de mest populära materialen för klädsel innefattar:

 • Flock - imitation mocka eller sammet. Den är mjuk, hållbar och lätt att rengöra.Tyst motstår exponering för direkt solljus, nästan utan att blekna. Flocken "är inte rädd" för husdjurens hår och deras klor, har anti-dammande egenskaper. Av denna anledning kallas materialet ofta anti-vandal;
 • Chenille. Hypoallergen, nötningsbeständig tyg med en fleecy struktur, i vilken externa luktar inte absorberas. Sammansättningen är på många sätt lik jacquard, och det faktum att det finns bomullsfibrer i det gör det möjligt att överväga att materialet är något miljövänligt. När det gäller syntetiska tillsatser, talar vi om akryl eller polyester, vars innehåll underlättar underhållet väsentligt. Kemtvätt ökar produktens livslängd, så att du kan undvika deformation av fibrerna.
 • Jacquard. Polyesterens sammansättning (50% + 50% bomull) Ett tätt material som tål effekterna av ultraviolett strålning utan att förlora sin ursprungliga ljusstyrka. Jacquard-förpackningar representeras av ett brett utbud av färger, vilket gör det möjligt att välja en soffa med hänsyn till nästan alla färgintervall av interiören.
 • Velour. Stickat möbeltyg med en fleecy yta. Möblerade möbler av komplex form står oftast inför sådana material.Texturerat polyester- och polyamidgarn, kemiska och naturliga fibrer av bomull eller ull är inblandade i vävning, vilket står för materialets höga värmeisoleringsegenskaper. De är resistenta mot deformation och sträcker sig praktiskt taget inte. Tyget är lätt att rengöra utan förlust av hållfasthetsegenskaper och ljusstyrka i färg. Med långvarig användning kan tuppet tunna ut, vilket är den största nackdelen;
 • gobeläng. För att göra det måste du växelvis använda trådar av olika nyanser. Basen av tapetet tog ofta jacquardvävning. Köpare är intresserade av tygets hållbarhet och praktiska egenskaper, som dessutom kan ge mycket trevliga känslor,
 • Gunny. Material med estetisk struktur "under burlap" som ger schackvävning, kommer att vara ett utmärkt tillskott till interiören, som domineras av naturmaterial eller imitationer av dessa. Användningen av olika typer av fibrer påverkar tygets utseende, vilket kan vara snyggt och ganska brutalt. Om representanter för kattfamiljen bor i huset, är det bättre att inte överväga mattens klädsel, eftersom det säkert kommer att intressera de mustaschbandade, vilket snabbt gör soffan oanvändbar.
 • Bomull är en vacker, säker och behaglig för beröringsmaterialet. På grund av sin miljövänlighet, perfekt för klädsel av barnmöbler.

Låt oss prata separat om användningen av läder och dess derivat i klädsel:

 • Vinyl konstläder. Artificiell analog av naturläder, som kännetecknas av höghållfasta egenskaper, en mängd olika texturer och färger. När det gäller den yttre attraktiviteten hos kozzamenitel är inte mycket sämre än naturmaterial på grund av användningen av unika metoder för prägling och ritning av bilden. När läderplattan är klar används en polyuretanbeläggning, så den har exceptionella organoleptiska egenskaper och överraskande hållbarhet.
 • Ecoskin - artificiellt högteknologiskt material av den nya generationen, vars textur är identisk med det naturliga. Det är vattentätt, fjädrande, behagligt att ta på och motståndskraftigt mot mekaniska deformationer. Det är välventilerat, ånggenomträngligt, frostbeständigt och miljövänligt på grund av frånvaron av giftiga föreningar i dess sammansättning.
 • Äkta läder. Detta högt resistenta premiummaterial behöver ingen introduktion och är värt det. Den är hållbar och är mycket lättare att rengöra än något tyg.

Vad det är värt att veta när man väljer en lädersoffa:

 1. Högkvalitativ hud är mjuk vid beröring, men den ska inte vara för tunn.
 2. Starkt utsträckt hud är ett dåligt tecken: livslängden hos en sådan produkt är tveksam. Med tiden kan vi säkert förvänta oss bildandet av veckor, sprickor och jämn tårar.
 3. Diskreta fläckar på läderklädsel - ingen anledning till oro. Här pratar vi bara om den naturliga färgens individuella egenskaper, eller om en krans och vener har ett "djur" ursprung. Både det och en annan anses vara normalt, och på något sätt inte stoppningsfel.

Tips för att välja

Välja möbler, du måste överväga den avsedda funktionella belastningen. Vad precis som soffan ska användas för: bara som en vila för att vila eller slappna av och sova på den.

Bäddsoffa

I detta fall måste du vara uppmärksam på ryggen och sätet. Det är avgörande här hur jämn och jämn ytan de har, där din bekvämlighet i sömnprocessen beror direkt. Efter ett upptagen arbetsliv faller en person som äntligen till sängen, helt enkelt och somnar. Först märker han kanske inte ojämnheten i sängen, men kroppen kan inte luras, särskilt när graden av obehag på grund av höjdskillnader blir kritisk.

Om på natten för att ta sig bekvämt, men skadligt för kroppen, hållning, så kommer belastningen på musklerna, ryggraden och lederna att öka många gånger. Resultatet - ett brutet tillstånd på morgonen och ett dåligt humör. För att undvika detta måste sängen vara måttligt stel och fyllmedlet måste vara av hög kvalitet.

Det bästa alternativet för klädsel är tyg. Att köpa en vacker och snygg lyx lädersoffa som en säng är åtminstone oklokt. Sängkläder börjar glida och "avvika", så på morgonen kan du hitta ett blad i bröstområdet eller en klump i benen.

Premium läder möbler utför i högre utsträckning en dekorativ funktion, så att du med fördel kan slå interiören och betona ägarens status. Sitt bekvämt, sova, definitivt inte. Sova i sin helhet så snart som möjligt i den enklaste klassiska boken, om du spenderar några minuter med ett köp för att kontrollera transformationsmekanismens funktion.

Det första kravet på en vikningsmekanism är hög kvalitet, den andra är enkel att använda. Var noga med att fråga om förekomsten / frånvaron av begränsningar på vikt.Under dagliga användningsförhållanden är det oerhört viktigt att förse dig med en sovplats med minimal ansträngning.

I en kvalitetsprodukt:

 • Layoutsystemet fungerar bra: utan störning och utan yttre ljud;
 • Fästen och gångjärnen knäckar inte eller slipar, röra på ytan av höljet.
 • träelement gör inte knäckande ljud som indikerar otillräcklig torkning av trä;
 • för en hemlig rem att hålla bekvämt.

Användningen av soffan från tid till annan

Moderna soffan i vardagsrummet är en av de viktigaste egenskaperna hos situationen. Därför är de viktigaste kriterierna för hans val - den yttre attraktiviteten och rymligheten på sätet. Möbler i vardagsrummet ska ha tillräckligt med sittplatser. Vågen med en transformerande baksida, stora soffor av en bok med en hög rygg i retrostil passar bäst här.

Du kan också överväga lyxmodeller med läderklädsel. Ett bra exempel är Chesterfield-soffan av äkta läder, vilket imponerar med graciösa krullar av armstöd och djupa diamantformade klammer. Inte mindre spektakulär utsikt över stora hörnstrukturer med tygbeläggning, och om området i vardagsrummet tillåter, kan du lägga till ett interiör med en fransk bok.

Hur man monterar och demonterar?

För transport av en soffbok måste den demonteras för att förenkla uppgiften att transportera sådana stora möbler. Eftersom det inte passar in i hissen, då i delar blir det mycket lättare att bära längs trappan, och stora detaljer kommer inte fastna i dörröppningarna. Du behöver inte beställa lastbilar med en stor kropp, för i ett demonterat tillstånd kan boken enkelt passa in i en vanlig Gazelle.

Varje fodrad del är insvept i stretchfilm för att skydda den från mekanisk skada, vatten och smuts. För fästelement behöver ett separat paket, som är limt med tejp på någon del av den demonterade strukturen. Vid ankomst till monteringsplatsen och installation av möbler tar inte mycket tid.

I så fall är det bättre att använda tjänster av professionella:

 1. Om soffan importeras och den har speciella fästelement. Utan specialverktyg är det inte möjligt att demontera delar utan att skada strukturen.
 2. När fästen döljer klädsel. Vid demontering av fodrets kanter är det nödvändigt att inte bara observera yttersta noggrannhet, men också att veta vart man ska göra det.Specialister har alla nödvändiga färdigheter och verktyg.

Tänk på principen att demontera soffan på exemplet av den klassiska bokmekanismen. Alla åtgärder utförs med en nyckelnyckel.

Arbetssekvensen: Lyft sätet, lägg på baksidan. Skruva sedan av:

 • fixeringselement som fixerar sidodelarna på strukturen (om den finns). Ta bort dem och lägg åt sidan;
 • muttrarna i fästet som säkrar sätet. Ta bort och lägg den åt sidan;
 • muttrar som fixar ryggen.

Hur läggs andra modeller ut

Trepositionsböcker demonteras på liknande sätt. Med eurobok svårare: det måste begränsas till att koppla bort den nedre utdragbara delen och sidoväggarna. Eftersom sätet med ryggstöd är en enda enhet, överförs denna del av strukturen i den oassocierade formen.

På den nya platsen, när soffan är monterad, måste du kontrollera hur mekanismen fungerar och vid behov justera den. För att göra detta måste soffan överföras för att säkerställa att fixningarna är fixade. Därefter demontera boken till sängens läge och halvläget mellanliggande.Om det inte finns några misstänkta ljud - gnash eller squeak, och mekanismen fungerar smidigt, så är montering gjord korrekt.

Du kan se tydligare mekanismerna för att omvandla soffor i följande video:

recensioner

Recensioner av sofforbok och andra modeller med en modifierad klassisk transformationsmekanism, de flesta är positiva.

Användare tagg:

 • Modern design;
 • Användbarhet av produkter i daglig användning;
 • Sätets optimal bredd och bekvämlighet, oftast talar vi om modeller med dimensioner på 190x140. En bred kaj, som ursprungligen är utformad för två personer, låter dig enkelt rymma gäster med ett barn, eller till och med två;
 • Kvalitetsklädsel "under burlap", det vill säga från mattan. Att hon är omärkt och lätt att ta hand om är särskilt värderad av kvinnor.
 • Bekväm och jämn sovyta på euroboken med ett fjäderblock;
 • Lång garanti - från 18 månader och mer från olika tillverkare.

Det finns också dem som det nya förvärvet inte var 100% nöjd med. Vanligtvis denna budget möbler köpare. Så, vad gör det i vissa modeller av ekonomiklass:

 • Soffan är för svår, så ryggen blir snabbt trött.
 • Den kombinerade klädseln av armstöd av tyg och konstläder relished katterna och av den anledningen blev det snabbt värdelöst. Klåmärken på tyget är mindre märkbara.
 • Smal säng, som finns för två personer.
 • Metallbenen repade laminatet.
 • Sidodelarna i läderhalsen kraschar när de utvecklas.

En av fördelarna är en smidig och smidig funktion av transformationsmekanismen, förmågan att perfekt behålla formen hos modellerna med fjädrar och vackert utseende.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum