Läder svarta soffor

Korrekt utvalda möbler hjälper till att skapa en elegant inredning och markera den raffinerade smaken av lägenhetsägaren. Ibland är bara ett intressant ämne tillräckligt för att förvandla ett rum, och det är en svart lädersoffa. På grund av det stora utbudet av modeller kan du välja det bästa alternativet för nästan vilket rum som helst. För att äntligen få en harmonisk inredning är det viktigt att veta hur man slår sådana extravaganta möbler.

Särskilda funktioner

Läder soffa är en seriös investering, så det bör väljas med en speciell förkärlek. Du borde inte spara på ett sådant köp, för en bra sak blir inte billig. Möbler av äkta högkvalitativt läder kommer att hålla i många år - förutsatt att det används ordentligt och regelbundet vårdas.

För tillverkning av soffor som använder skinn av nötkreatur och i sällsynta fall - hästar.Exklusiva produkter är stoppade i krokodil eller snakeskinn, som beställs. Kostnaden för sådana möbler är oerhört hög, det är opraktiskt och kräver särskild vård. Det bör noteras att i möbelaffärer finns det fortfarande produkter gjorda av ett material som liknar en orm eller en krokodils hud, men detta är bara en imitation gjord på kohud.

Svart läderklädsel har många fördelar, vilket gör dem otroligt populära:

 • snyggt och representativt utseende
 • högt motståndskraft mot nötning och slitage;
 • miljövänlighet och naturlighet;
 • lätt att rengöra;
 • dammmider elimineras;
 • motstånd mot mekanisk skada
 • ingen anledning att använda extra sängspridning.

Möbler av äkta läder har flera nackdelar:

 • vid höga omgivande temperaturer är det bättre att inte använda materialet;
 • hög kostnad;
 • i direkt solljus kan materialet blekna
 • Om det finns en radiator eller annan värmeanordning i närheten av produkten, kommer sprickor att förekomma på klädseln.

Köpa vikbara lädersoffor, du borde inte ständigt använda dem för sömn, eftersom de snabbt förlorar sitt attraktiva utseende.

modell

Sortimentet av lädersoffor är ganska brett och varierat, vilket gör att vi kan tillgodose alla krav från konsumenterna. Produkterna är klassade enligt form, storlek, design, typ av konstruktion och mekanism:

 • Klassiska modeller är rektangulära och fyrkantiga soffor, som har en ganska kompakt storlek som gör att du kan placera dem även i små rum.
 • Nyligen har hörn soffor blivit mycket populära., eftersom de är ganska rymliga och praktiska. Laconic modeller utan armstöd och med låg rygg placeras vanligen i köket, medan andra är mer lämpliga för vardagsrummet.
 • Modulära möbler upphör inte att vara relevantabestående av flera element som kan placeras efter eget gottfinnande, vilket ger produkten önskad form. Modulära soffor är det smarta valet för små utrymmen.
 • Älskare av icke-standardiserade saker bör vara uppmärksamma på de halvcirkelformade sofforna av äkta läder. De kommer att vara den ursprungliga lösningen för sovrummet eller det rymliga vardagsrummet. I det senare fallet rekommenderas att man väljer en halvcirkelformad möbel av modulär typ, eftersom satsen innehåller ottomaner och ett runt soffbord.

Sofforna är utfällda och vikande. Den första typen inkluderar en soffa och ett mjukt kökshörn, och den andra typen inkluderar transformatorer utrustade med speciella mekanismer, tack vare vilka de kan förvandlas till en komplett säng för att sova. Foldningsmodeller är indelade i underkategorier - i enlighet med typen av glidmekanism:

 • "Book" - omvandlar en soffa till en enkelsäng genom att sänka ryggstödet
 • "Evroknizhka" - det bryts ned på samma sätt som den första varianten, men dessutom är produkten utrustad med en dold låda för sängen;
 • Klicka på klicka - En förbättrad teknik av "böcker" som gör att du kan ge soffan liggande, stillasittande och lutande ställning.
 • "Dragspel" - Sleeper består av 3 delar, vikta enligt "dragspel" -principen;
 • "Dolphin" - den är avsedd för vinkellmodellerna utrustade med en glidlåda från vilken delen av en kaj som om "kommer fram"
 • fransk spjälsäng - Utvecklingsprincipen har vissa likheter med "dragspelet".

Tips för att välja

För att välja en kvalitetslädersoffa som kommer att hålla i många år måste du vara uppmärksam på följande aspekter:

 1. Klädsel. Bra material är taktilt och elastiskt. Efter pressning är ytan snabbt jämn, och det finns inga rynkor, rynkor och andra defekter på den. Klädseln får inte vara för tätt, eftersom huden torkar ut över tiden vilket kan leda till sprickor.
 2. Comfort. En kvalitets soffa ska vara måttligt svår, så du borde sitta på det och lyssna på dina känslor.
 3. Tillförlitlighet. Varaktigheten av produkten och närvaron av pipar indikerar en opålitlig ram.
 4. Foldningsmekanism. Om du väljer en transformerande soffa, borde du försöka expandera den själv och vägra hjälp av en försäljningsassistent. Under manipuleringen borde det inte finnas några svårigheter.
 5. Style. Vid val av möbler är det viktigt att överväga rummets utformning, för det är bara i detta fall att inredningen ser harmonisk ut.

Varianter av placering i inredningen

Hörn soffan i inredningen i det klassiska vardagsrummet tar inte mycket utrymme, det är perfekt för ett sådant rum.

Svarta möbler går bra med ljus inredning. Denna kombination kan inte lämna en person likgiltig.

Den ljusa skandinaviska inredningen kompletterar perfekt den svarta soffan. Så du kan lätt späda interiören, gör det intressantare.

Laconiska modeller av enkla former - ett bra alternativ för minimalism. Detta noteras av många.

I nästa video läser du om fördelarna med lädermöbler och vårdreglerna.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål.För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum