Läder soffor

 Läder soffor

Läderstoppade soffor är inte bara ett accentmøbel, utan visar också att ägarnas praktiska inställning är anpassad till sina hem. Med en kombination av praktiska egenskaper, mångsidighet och utmärkt prestanda blir sådana möbler del av inredningen i de mest varierande ändamålen. Vad är deras grundläggande skillnad från modellerna med tygvändning och om köpet av lädermöbler är motiverat alls - låt oss försöka hitta ut det.

Fördelar och nackdelar

Genom utförande kan moderna soffor av läder vara kompakta och övergripande, stationära och transformatorer, ekonomi och premiumklass, i ett neutralt naturligt och imponerande ljust färgschema.

Förteckningen över tydliga fördelar med lädersoffor inkluderar:

 • Visuella intryck.Från det härligt möblerade utseendet på denna möbel vinner hela interiören. Läderklädsel framkallar en känsla av lyx och välstånd.
 • Undemanding care. Underhåll av naturligt läder reduceras till en veckovis kemtvätt med servetter och foderbehandling med speciella medel.
 • Hållbarhet och tillförlitlighet. Äkta läder, som dess artificiella analoger av vinylskinn och läder, har en hög slitstyrka. Sådana soffor kommer att hålla i många år.
 • Hög miljövänlighet av naturmaterial. Dammavvisande och "andning" läderklädsel förhindrar bildandet av populationer av husdammmider - de främsta provokatörer av allergier och andningssjukdomar.

Inte utan brister i lädersoffor, nämligen:

 • hög kostnad, vilket är typiskt för möbler av äkta läder;
 • snabb förlust av dekorativa egenskaper i lågkvalitativ klädsel.

I detta segment på möbelmarknaden finns en stor andel av bedrägerier. Skrupelfria tillverkare för avsiktligt dålig kvalitet lädervaror sätter en orimligt hög prislapp.

Andra nackdelar gäller användningen av produkter:

 • Närhet till värmeanordningar påverkar läget av läderklädsel negativt. Under påverkan av temperaturförändringar och låg luftfuktighet blir materialet mindre elastiskt, vilket medför att det dras ut och täcks av sprickor.
 • En annan fiende i huden är ultraviolett. Om soffan tillverkad av äkta läder placeras i omedelbar närhet av fönstret, och även på solens sida av lägenheten börjar møbeln torka och orsaka att den spricker.
 • Känslighet mot olika luktar. Det här ögonblicket bör beaktas av rökare som inte förnekar sig nöjet att lyfta inomhus. Lädermöbler kommer säkert att absorbera cigarettrök.

typer

Så att du bättre kan navigera i det befintliga utbudet av lädersoffor, ta reda på vilka modeller som är i form och dölja deras designfunktioner.

hörn

Vinkelmodeller på minimalt område utgör platserna i maximal mängd.

Den här designen ser bra ut i en studiolägenhetens sammanlagda lokaler, vilket visuellt skiljer mellan vardagsrummet och köket.

U-formade

U-formade modeller är en speciell typ av tidigare modifikation med element som bildar hörnen till höger och vänster sida.

Därför är uformade möbler imponerande i storlek, vilket ger ett antal praktiska fördelar:

 1. Sittplatser i stora mängder.
 2. Bra ställe att sova.
 3. Tillgänglighet av flera linnen lådor.

runda

Runda soffor förstör den vanliga idén om en klassisk inställning. Icke-standardkonfiguration ska hanteras med försiktighet. Runda möbler kan inte bara förvandla rummets utformning, utan också göra det smidigt.

Detta händer om vi försummer planeringen av inredningen.

Designers rekommenderar att man placerar fullstora runda mönster i lokalerna på motsvarande torg på 25 rutor, och för små modeller krävs minst 20 rutor. I rum med ett begränsat område med rund form bara "äta" utrymmet.

halvcirkulär

En annan fashionabel läder soffa form. På grund av den icke-standardiserade konfigurationen med arrangemang av runda möbler kan det också uppstå problem. Utan ett kreativt tillvägagångssätt riskerar du inte att få den ursprungliga inredningen, utan att bara uppnå en obalans mellan former och linjer.

För att förhindra att detta händer kan du använda flera lösningar: Upprepa utformningen av en halvcirkelform eller byt ut den med en oval form. Den halvcirkelformiga strukturen är också väldigt bekväm att utföra zonering, separera matsalen från köksområdet eller köket från vardagsrumssegmentet.

skal

Designers var en gång inte rädd för att använda ett så djärvt beslut för lädermöbler i det moderna aktiva livet, och de förlorade inte. En soffa av äkta läder med hög rygg i form av ett skal kan dekorera varje rum i huset, förutom att många tillverkare utrusta ett av segmenten av det stiliserade havsskalet med en inbyggd minibar. Därför är skalet inte bara vackert, men också multifunktionellt.

Designfunktioner

När det gäller andra designfunktioner är modellerna av soffor också olika.

Med armstöd

Det nuvarande alternativet till möbler med mjuka armstöd är lädersoffor med hårda trästångar. I praktiken är en sådan lösning till nytta - trädet är pålitligt och hållbart.

Med tvättstuga

Funktionella vikningsmodeller med rymliga förvaringssystem förenklar rengöring av sovplatsen och hjälper till att upprätthålla beställningen i rummet.

Med osmanska

Närvaron av en sådan detalj är privilegiet av hörnmodeller.I standardmodellen av vinkeltypen är ett par identiska räcken anordnade och för en modifierad produkt är ett ytterligare plan utrustat med en räcke som angränsar på en smal sektion på sidan.

Annars finns det inga grundläggande skillnader mellan modellerna med / utan en ottoman.

På benen

Närvaron av högmetall eller korthäftiga träben nära möblerna är en smakfråga. Utöver den huvudsakliga funktionella lasten - säkerställer stabiliteten och tillförlitligheten hos basen, fungerar benen som ett inslag av inredning, med betoning på designens unika karaktär.

Med knappar

En speciell typ av diamantformad vagnslip, där diamantens hörn är fasta och samtidigt dekorerad med knappar, har länge blivit varumärket för Chesterfield-soffor.

Därför är vadderad Chester med samma låga ryggar och armstöd i höjd svår att förvirra med andra modeller.

Med fjäderblock

Tänk på det befintliga systemet för fastsättning av elastiska element - fjädrar.

Block med beroende fjädrar

Här är metalldelarna sammanflätade kontinuerligt. Med varandra är spiralerna förbundna med parenteser eller komplexa trådnoder för att ge styvhet, och omkretsen av strukturen är dessutom förstärkt med en ram.Om en fjäder mottar en belastning aktiveras intilliggande länkar direkt så att belastningen fördelas jämnt. Denna design är väldigt pålitlig och hållbar.

Block med oberoende fjädrar

I detta fall är metallelementen inneslutna i speciella lockfickor av non-woven textilmaterial. Under belastning tvingas ett specifikt elastiskt element med minimal användning av intilliggande fjädrar.

När det gäller tillförlitlighet är oberoende fjädrar mindre beroende, och i form av komfort vinner de något.

Transformationsmekanismer

Läder möbler är utrustade med olika vikningsmekanismer:

 • System vars operationsprincip är förknippad med en öppningsbok representeras av en klassisk bok och en klickmekanism.
 • Till vykatnogo modeller och glidande typ ingår euroböcker, delfiner, dragspel.
 • Den kombinerade layoutmekanismen demonstreras av franska och amerikanska vikbäddar.
 • "Walking" -modeller är strömavtagare och flera versioner av soffor med samma mekanism, men andra namn är pumor, tick-tac, walking eurobooks.
 • En separat kategori innehåller dyra modeller med en vilstol för fullständig avkoppling.Den här komplexa mekanismen, dold i fallet, fixerar mobilen tillbaka i rätt vinkel, och i den nedre delen av konstruktionen sträcker sig ett justerbart stativ under benen.

Det unika transformationssystemet gör det möjligt att uppnå anatomiskt korrekt kroppsläge, så att användaren vilar med största möjliga komfort.

stilar

Oavsett stilens inriktning kan lädermöbler bli en organisk fortsättning. Lädersoffor kan inte bara fungera som utgångspunkt för konceptkonceptet, utan också bilda det.

I engelsk stil

För inredning i engelsk stil präglas av användning av material och inredning, som traditionellt är närvarande i det aboriginska folks vardag i de brittiska beroende områdena.

Rika kolonisatorer uppskattade överflöd av läder, hudar, korgprodukter och de åtnjutit också exotiska träslag.

Här ser den spektakulära Chester och den klassiska modellen med kuddar lika fördelaktigt ut. Men den lakoniska formen av moderna modeller av vinkeltypen strider mot den allmänna tanken på den engelska stilen, så det är bättre att vägra ett sådant beslut.Futuristisk design, med vilken du har all chans att förvandla vardagsrummet till ett slags intergalaktiskt rymdskepp, är också en dålig hjälpare.

loft

Attic stil, även känd som loft, är en ovanlig och något provocerande trend i modern inredning. Alla delar och inredning är noggrant tänkta, 100% funktionella och praktiska. Välkomstmöbler med slät klädsel, i minimalismens anda. Både självförsörjande monokroma foderfärger - vit eller svart - och ljus hud som accent är lämpliga.

För att skapa djupa stilkontraster passar loftet, vilket är en stor motsats till allt som är bekant i inredningen, perfekt. Om vardagsrummet är utformat i en industristil, utan tvekan, lägg i en soffa i barockstil eller elegant quiltad Chesterfield.

Högteknologiska

Den mest kontrasterande stilriktningen, till formens strikta geometri, symmetri och skarpa linjer. Hörn eller p-formade konstruktioner med tydligt utdragna hörn och armstöd, i snövit eller kolsvart version och på förkromade ben är lämpliga här.

Möbler i en högteknologisk inredning ska vara närvarande i en minsta mängd, dess "speciella egenskaper" - lågt sittplatser och maximal komfort. Nano-stil är akromatiska färger, men soffan får ha en rik röd klädsel eller blå.

Detta kommer att återuppliva interiören och samtidigt spela rollen som en accent.

Modern klassisk stil

Läder möbler i en klassisk inredning ska visa soliditet och respekt, i enlighet med stilen på vardagsrummet eller kontoret. Bra kvalitet, mjuka former, ädla och diskreta färger - det här är de viktigaste kraven för soffan.

Moderna modeller är också lämpliga, men utan krusiduller och innovativa "lotions".

modern

Modern är väldigt annorlunda än klassikerna i sitt sätt att välja möbler och klädsel. De bästa alternativen för en soffa: en enkel, kortfattad bokmodell utan för mycket dekoration, en modulär eller låg stationär design.

Aggressiva prickiga färger är oacceptabla, säger därför genast "nej" till en ljus röd lädersoffa. Ge preferens till dämpade och neutrala nyanser av pärlgrå, beige, grön och vit.Medan accentdekorgen kan göra ljusa monokroma kuddar.

Skandinaviska motiv

Interiören i skandinavisk stil - en levande demonstration av de bästa trenderna av minimalism. Om möblerna och inredningen är närvarande i en minsta mängd, då ljus, utrymme och luft - till maximalt. Föredragna modeller är enkla, korta former - raka och p-formade strukturer.

Scandi design välkomnar klassiska ackord och lite glamour. En sådan touch kan lägga till en soffa med quiltad rygg. Dekorativa kuddar - en nödvändig egenskap.

dimensioner

När du väljer soffans storlek styrs av området i rummet där det är planerat att installera. Var noga med att överväga bredden på dörröppningar och trapphus för att säkerställa obehindrat tillgång till möbler i rummet.

Ägare av rymliga lägenheter bör titta på 3-sitsiga hörnmodeller. Och hopfällbara soffor med rullande mekanism och en bredd på 150-160 cm - det här är en trollstav för ägare av småhus.

Om du har ett stort hus och ofta gäster, välj en 4-sidig uformad modulär transformator med mjuka armstöd, 430 cm långa. En av varianterna av en sådan konstruktion innefattar:

 • tre infällbara lagringssystem;
 • inbyggd bar
 • transformerande bord med hyllfunktion;
 • öppen hylla med LED-ljus.

Under omvandlingen bildas en stor idealiskt slät sovyta med en ortopedisk effekt.

material

Låt oss nu prata om de material som är inblandade i tillverkningen av vikbara delar av soffan och dess foder.

Rammaterial

Varaktigheten och driften av lädermöbler påverkas i stor utsträckning av kvalitet och typ av ram. Bland de moderna läder soforna avger modeller:

Med träram

Trä av olika raser används för deras produktion:

 1. Eliternas sorter inkluderar teak och bergarter under det gemensamma namnet "mahogny".
 2. Inhemska sorter representeras av ek, valnöt, bok och aska, som kännetecknas av ökad styrka.
 3. Björk och tall med andra barrträd anses vara ett billigt alternativ för trä.

Med metallram

De flesta moderna soffor i en ovanlig design kommer att ha en metallram. Metall fungerar som en garanti för konstruktionens hållbarhet och slitstyrka.

Med en ram av kompositmaterial

Moderna trender inom möbelindustrin dikterar sina egna regler, vilket tvingar tillverkare att använda för att skapa ramar, inte bara olika material, men också kombinationer av dem. Populära alternativ: trä + spånskiva, plywood + spånskiva, björklameller + metall.

Fyllnadsmaterial

Kvaliteten på fyllmedlet påverkar också längden på möbeloperationen

Fördelarna med naturlig latex

Råmaterialet för tillverkning är juice av gummiträd. På grund av materialets naturliga brummhet sätts olika ingredienser till dess komposition.

fördelar:

 • miljövänlighet
 • bra ortopedisk effekt;
 • hypoallergena egenskaper
 • brandsäkerhet;
 • hållbarhet.

Minus - den höga kostnaden.

Typer av polyuretanskum (PPU)

Syntetiska polymerer används för att erhålla denna porösa substans. Polyuretanskum för produktion av stoppade möbler kännetecknas av hög biologisk resistans och hypoallergenicitet.

Det skiljer sig åt i olika grad av styvhet.

Det finns också en konstgjord analog av latex - en mycket elastisk typ av polyuretanskum. Det anses vara mer stel än naturligt. Med en kostnad som är en storleksordning lägre, behåller detta material alla positiva egenskaper hos denna latex.

Hollofiber - modernt fyllsystem

Fyllning från fiberfiberhaltfibrer, som har en ihålig flerskiktskonstruktion, har många fördelar tack vare den innovativa teknologin för värmebehandling av polyesterfibrer.

fördelar:

 • Förmåga att hålla sig i form och inte deformeras över tiden.
 • Problemfri vård: tolererar enkelt tvätt, städning, ångbehandling.
 • Miljösäkerhet - giftiga ämnen, lim, kemiska emulsioner i materialets sammansättning är helt frånvarande.
 • Godtagbar kostnad.

Funktioner perioteka

Perioteca-materialet består av komponenter av naturligt och artificiellt ursprung, men polyestergarn fungerar som bas. Värmebehandling garanterar tillförlitligheten av fixeringen av skikten mellan sig och hållbarheten hos själva strukturen.

En soffa med en sådan kudde kommer enkelt att anpassa sig till formen på din kropp och tåla fortsatt tryck utan problem. På grund av sin speciella struktur ventileras materialet utmärkt, vilket eliminerar bildandet av kolonier av hudparasiter.

foder

Kvalitets- och kostnadsegenskaperna hos fodret av äkta läder är direkt beroende av processens teknik. I processen med garvning kemikalier används eller extrakt av vegetabiliskt ursprung.

Materialet som behandlas med tanniner eller tanninsyra är absolut ekologiskt.

Målad hud färgad. Typ av färgämne bestämmer vilken typ av hud som kan vara:

 • Anilin. Vid beröring är det mycket mjukt, lågt slitstyrka och dyrt.
 • Semi-anilin. Det är väldigt lätt att ta hand om materialet och det är billigare än anilinskinn.
 • Lackerad. Denna hud kännetecknas av visuell appell, relativ slitstyrka och är överkomlig.
 • Artificiell analog av äkta läder - vilken hud.

Huvudegenskaperna hos tyget:

 • hållfasthet;
 • elasticitet;
 • hypoallergen;
 • luftpermeabilitet;
 • taktil komfort;
 • UV-resistans.

färg

När du väljer färg på möbelklädsel måste du ta hänsyn till stilens design och färgschema i rummet. Repel i denna fråga rekommendera färgen på väggarna. Först måste du bestämma vilket av följande färgscheman som ska användas.

Monokrom-system

Här bör färg på klädseln och väggarna hålla fast vid en linje i spektret och vara nästan densamma, med en liten skillnad i skugga. Klart det ser ut som detta: ljusblå bakgrund + blå klädsel, lila bakgrund + lila vänd, pistachio väggar + rik grön hud.

Neutralt schema

När en neutral palett av svart, vitt, grått, beige och brunt används för att avsluta väggarna, bör färgstommen i klädseln också vara neutral men olika. Så, pärlgrå möbelklädsel passar beige väggarna, om väggarna är färdiga i vitt, kan klädseln vara svart.

Schema "Färgmålning + neutral inredning"

Till väggen, inredd i en ljus palett, lägg en soffa med en neutral foder. Inredningsklassiker - en soffa med svart, beige och brun klädsel. Dessa tre färger blir ett vinn-vinn-alternativ för nästan alla interiörer.

Facing i någon av de otaliga nyanser av en neutral grå palett är universell.

Schema "Neutral inredning och färgad möbler"

När man skapar effekten av "färgpunkter" dominerar det inredningsområde där ljus nyanser dominerar.För dessa ändamål kan inredningsarkitekter med makt och huvudanvändning utnyttja möjligheterna till komplexa nyanser av blått spektrum.

Gingerklädseln, som en varm palett av brun, kommer att bidra till att balansera det snygga interiören på grund av övervägande av vita och grå nyanser.

Välkommen att välja en röd, gul, grön klädsel, om själen frågar efter något original.

Kombinerade kretsar

Här, färgade möbler kompletterar designen i en annan färg. För att göra det tydligare: lila väggar + orange möbler, blå trim - grön klädsel.

När du väljer ett färgschema är det viktigt att få en uppfattning om vad du vill få i slutet. Vad ligger närmare dig - ett ljust, spektakulärt och intressant interiör, eller en hållbar, mysig och lugn design, när "ögonen vilar"? Om den första, följ sedan den fjärde och femte ordningen, den andra - då är de tre första systemen lämpliga för dig och du kan följa någon av dem.

tillbehör

De viktigaste riktlinjerna vid val av tillbehör till lädermöbler - dekorativa kuddar, filtar, kepsar, sängkläder, är interiörets stil och färglösning.

Förutom den estetiska funktionen hjälper filtar och kepsar till att skydda inredningen från smuts och mekanisk skada.

Hemtextilier av tapet, sammet, linne, bomull eller ull är utformade för att skapa en atmosfär av värme och komfort. Konstgjorda och naturliga pälsdukar på en soffa, ser speciellt lyxiga, silkeöverdrag till ljusstyrka på insidan, och linne och bomull framhäver perfekt en elegant miljö.

Var att sätta?

Under lång tid var lädermöbler ett ständigt attribut för offentliga och administrativa lokaler: mottagare, sjukhushallen, hotell.

Läderbeklädda soffor har nu blivit en del av hemmet, medverka i att skapa de mest eleganta och lyxiga interiörerna. Stationära modeller passar harmoniskt in i vardagsrum, sovrum, skåp, matsalar, kök och rymliga hallar pryda miniatyr soffor som soffor eller ottomaner med sin närvaro.

Om den skinntransformerade soffan är planerad att användas för sitt avsedda ändamål och endast ibland som gästmöjlighet, så är ett stort kök lämpligt för placeringen och du kan lägga en hopfällbar struktur i hallen.

Även om lädermöbler oftast köps för att vila på det, speciellt eftersom många modeller har justerbara ryggar. Därför sätts dessa soffor i vardagsrummet.

Hur man väljer?

Förutom de viktigaste kriterierna för val av möbler - storlek, form, närvaro / frånvaro av transformationsmekanismen, fyllmedel, ram och klädsel, beaktas följande:

 • Metrisk område av lokalerna, storleken på placeringsområdet.
 • Intensitet för användning som säng
 • Behovet av ytterligare element - lagringssystem, mobil tillbaka.
 • Stil och färgbeslut av inredningen

Vård och restaurering hemma

Huden tenderar att absorbera allt snabbt. Därför är fläckarna från mat, vin eller "konst" som barnet lämnar på klädseln viktigt att du har tid att rengöra omedelbart. För dessa ändamål används alkohol där en mjuk trasa fuktas. Problemområdet torkas med släta cirkulära rörelser.

Aceton kan inte användas - det tvättar bort färgen.

Varje vecka måste du rengöra fodret med vatten och flytande tvål. Efter behandling appliceras möbelpolska, mjölk eller vanlig handkräm för att återvända huden till mjukhet. En gång om året rekommenderas att kontakta rengöringsföretaget. Experter kommer att göra en djup rengöring av soffan med hjälp av het ånga. Impregnering med en speciell förening hjälper till att förlänga produktens livslängd.

Åtgärder skyddande grädde varar i ett år.

Möbler Recensioner

Om du sammanfattar användaråterkoppling på lädermöbler, förhållandet mellan positivt och negativt - cirka 50% till 50%.

fördelar:

 1. Orsakar andras respekt för sin herre.
 2. Läderklädsel antyder tydligt på välfärdsnivå, så om du inte vill visa det, välj vad som är enklare.
 3. Till skillnad från tygklädsel absorberas vatten långsammare. Om vi ​​pratar om gäster och drycker, gör ingen noggrannhet noggrannhet.
 4. Förmågan att inte bilda damm i foderets inre lager.

nackdelar:

 1. Dyra.
 2. Obehaglig taktil kontakt om kroppen inte är täckt av kläder.
 3. Det är nödvändigt att bibehålla luftfuktningssystemens optimala luftfuktighet.
 4. Den specifika lukten av nya produkter.

Snygga idéer i inredningen

I fotosamlingen är soffor av läder i ett visst färgschema:

 • Rikheten i varma naturliga nyanser av brun palett låter dig välja möbler för alla inredningar. Brun soffor ser speciellt imponerande ut i en neutral inställning, vilket gör den ovanligt elegant och ädel.
 • Svart läder möbler kan inte bara indikera ägarens status, men också betona sträng geometrin av former och linjer i inredningen eller skapa önskad kontrast mot bakgrunden av en eklektisk miljö.
 • Med den orange soffan är dina inredningsalternativ obegränsade. Det kommer att späda den monotona inställningen, klara av accentobjektets uppgift, om interiören är neutral och komplement till den ljusa färgdesignen.
 • Läder möbler med lila klädsel kommer att skapa en "färgpunkt" effekt i en neutral design, och en lugn beige gamut kommer perfekt accentuera hela djupet av den violetta paletten.
 • Vill du enkelt bli ägare till ett snyggt, ljust och luftigt interiör - till ditt förfogande snövit lädermöbel. Glöm inte accenterna för att undvika färgets obalans, om designen domineras av en vit palett.
 • Röda stoppade soffor ger värme till monokroma interiörlösningar. Röda paletten från enkla, rena färger till komplexa och ljusa mest attraktiva ser ut mot bakgrunden av neutrala nyanser.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum