Små soffor

 Små soffor

I moderna lägenheter har vardagsrummet sällan en stor storlek. Men för att skapa en mysig och funktionell miljö är möjligt, är det viktigaste att välja rätt möbler som inte "äter" det värdefulla utrymmet. Ett av dessa framgångsrika förvärv kommer att vara en liten soffa - ett inredningsobjekt som löser många problem, och viktigast av allt, lämnar rummet även för ett litet rum.

Särskilda funktioner

En liten soffa, eller som det kallas också en soffa, kommer att vara en praktisk lösning, inte bara i små lägenheter. Med det stöds stilistiska lösningar i stora rum.

Den lilla storleken på sofforna kommer organiskt att passa in i rummets minimalistiska stil, eftersom det innebär att det finns ledigt utrymme i stora mängder.I vardagsrummet, inrett i stadsstil, kommer en skrymmande soffa inte att se ut och till och med ge den en officiell touch, vilket kommer att bli en motsättning för ett sådant stilistiskt beslut. Men en ö kompakta stoppade möbler kommer att ge en mysig atmosfär för en vila efter staden.

Små soffor blir oumbärliga när man skapar interiörer i popkonstens stil. För att göra detta är det tillräckligt att placera två identiska soffor mot varandra, vilket ger en reflektionseffekt, som kompletterar det mjuka området med ett litet soffbord.

När det gäller inköp av möbler för små rum finns det några särdrag. Innan du handlar, bör du tänka på mötesplatsen och dess storlek. Om soffan har en transformationsmekanism, måste du bestämma om dessa parametrar, så att soffan inte ligger i väggen i det oveckade läget och inte gör det omöjligt att röra sig fritt runt rummet.

Det blir inte överflödigt att mäta dörröppningarna för fullständigt förtroende för att leveransen av möbler till rummet inte kommer att orsaka ytterligare problem.

Transformera soffor är mycket populära bland köpare, för att om nödvändigt blir de till en fullvärdig sovplats.Utvecklingsmekanismerna utvecklades idag, men det bästa för små utrymmen betraktas som eurobookens och delfinernas mekanismer. Nästan alla transformerande soffor har en låda för att lagra sängkläder eller andra små föremål, vilket också är ett stort plus.

Det är också värt att notera att att köpa möbler i ett litet rum är bättre att föredra mjuka armstöd för att undvika skador. Särskilt denna nyans blir relevant för familjer med små barn.

arter

Den vanligaste i sin klass är raka soffor. De kan ha runda former, vara låga eller lite överskattade, men de är nödvändigtvis soffor med säten och rygg utan böjar. De kan också vara ram eller modifierbara.

Skjutmodeller skiljer sig från ramfunktionen. De kan alltid delas in i två eller flera delar, vilket skapar ett mysigt mjukt hörn för vänliga möten. Rammodeller kan inte modifieras, men de passar perfekt in i moderna interiörer i klassisk stil.

Raka soffor är mycket populära, eftersom det här är ett bra alternativ för en liten modell med en kaj. Bäddsoffor är oumbärliga för inredningsstudior och ett vardagsrum där områdena inte tillåter dig att köpa en full säng. I sådana rum under dagen spelar möblerna rollen som ett ställe att vila medan man läser en bok eller tittar på en film, och på natten blir det till en sovplats.

Breda soffor ger par med en dubbelsäng alternativ. Små soffor blir en riktig frälsning för barnrum. Faktum är ofta att det minsta rummet i en lägenhet tilldelas för ett barns rum, och möjligheten att spara gratis meter på bekostnad av möbler blir en bra utväg.

En liten hopfällbar soffa i köket ger rummet en mysig atmosfär. Även i små kök, tar inte hörnmöbler upp mycket utrymme, och vid behov ger gästerna en säng för natten.

Till skillnad från raka soffor har hörnen en mindre bekväm sovplats, så de rekommenderas att köpas för sällsynta händelser av behovet av utveckling. Men sådana soffor passar perfekt i hörnen av rummet på grund av den g-formade formen.

Vid hörnet kan soffor tillskrivas och möbler med ottoman. De kan vara höger eller vänsterhänt. En liten ledning tar upp mindre utrymme än konfigurationen av hörn soffor. Bäddsoffa med ottoman mycket bekvämt. Dessa soffor ger en utmärkt sittplats för att läsa böcker eller arbeta på en dator med förmågan att sträcka benen och ge dem vila efter en hård dag.

I vardagsrummen, där vänner eller släktingar ofta samlas för en trevlig konversation över ett glas vin, kommer soffor med en minibar att vara en utmärkt lösning. Utrymmet för vinglas och flaskor kan ha en öppen typ, placerad i speciella nischer på sidorna av möblerna eller, i fallet med en hörnssofa, i hörnfoget med ett bord.

För att spara utrymme har möbeldesigners utvecklat modeller med en minibar. Sådana konstruktioner är dolda inuti soffan, i baksidan bakom eller bakom en av ryggkuddarna i soffan.

Hidden mini-barer är mycket praktiska, hyllor gömda i möbler samlar mindre damm, och för familjer med barn, det här är en riktig frälsning från en oplanerad bordsduk.

För att skapa en inredning i barockstil är en soffa med en schäslong en nödvändig möbel. Men om möblerna är gjorda i minimalistisk stil utan för mycket inredning, kommer det att passa in i alla moderna interiörer. Skillnaden mellan sofforna och schäslongden är att de inte är avsedda att vila i viloläge. Utsikten ser ut som två fåtöljer placerades i närheten. På sidorna är det en soffa med hög rygg, vilket är nästan till mitten.

På sådana stoppade möbler är det bekvämt att ha konversationer, eftersom kommunikation sker nästan ansikte mot ansikte.

För att skapa ljushet i inställningen blir soffor på benen en utmärkt lösning. De ser inte visuellt så skrymmande ut, vilket ger inredning och nåd.

Halvcirkelformiga söta soffor är en bra lösning för små rum. Och om rummet är ganska litet, bör du överväga alternativ utan vikningsmekanismer, men med extrafunktioner, i form av hyllor i handtagen eller med en rymlig låda för olika saker i facken under sätet.

I rymliga rum blir de halvcirkelformade benen en intressant och ovanlig lösning. Sådana modeller har ofta metall eller smidd dekor, kompletterad med ett stort antal kuddar av olika storlekar, vilket ser väldigt imponerande och dyrt ut.Tack vare glidmekanismen blir den halvcirkelformade soffan till en stor, rund soffa på några sekunder.

I utvecklat tillstånd kan sådana soffor vara ett bra ställe att koppla av med vänner. Till exempel kan de spela brädspel i ett stort företag.

Armstöden på sofforna är också av olika slag. Soffor utan armstöd sänker betydligt utrymme, de har en fullfjädd kaj, samtidigt som de vinner ett par dussin centimeter bredd av produkten. Mjuka armstöd i sofforna i de lilla rummen förhindrar skador, särskilt i familjer med äldre eller småbarn.

Om det inte går att komplettera soffan med ett litet soffbord, så kan du lägga till en armstöd med mobilstativ av trädjup. På ett sådant stativ kan du lägga en kopp te eller kaffe, placera fjärrkontrollen från TV: n eller en bok och om det är lätt att ta bort och dölja.

Soffor med träarmstöd ser solid och respektabel ut. Dessutom är dessa soffor funktionella och utsatta för mindre förorening. Armstöden kan vara helt trä eller kombinerade - närträdelen börjar bara hälften av armstödets längd.

Basen för en soffa är ramen. De är gjorda av olika material: spånskiva, plywood, plast, metall. Men de mest hållbara är sofforna på en träram. Trä, om det väl väljs och bearbetas, kommer att vara i decennier utan några speciella klagomål.

De interna komponenterna i sofforna är de två vanligaste typerna: vår och skum. Fjäderenheten kan vara beroende och oberoende. Fyllmedel av skum, liksom beroende fjäderenhet kommer att tilltala fans av hårda ytor.

Valet av ett eller annat fyllmedel har endast individuella preferenser, eftersom de är nästan identiska i deras funktionella egenskaper.

Det är värt att notera att för soffor som är avsedda för daglig användning som säng, är det bättre att välja en oberoende fjäderenhet. Sådana modifieringar av soffor är dyrare, men på grund av designegenskaperna är de praktiskt taget inte föremål för squeaks och har förmågan att jämnt fördela makarnas vikt under sömnen.

material

Tyger och material som används för att stoppa möbler, för närvarande finns det många. De skiljer sig alla i utseende och kostnadsskillnad.

Lädersoffa är en av de dyraste möblerna i sitt segment. Äkta läder ger produkten ett solidt utseende, med betoning på ägarens status. Det är lätt att rengöra och hållbart. Olika sätt att avsluta detta material gör att du kan välja skinnsoffor med matt eller lackerad yta, kräm eller präglat mönster.

Den största faran är valet av en soffa av läder av lägst kvalitet, vilket medför en snabb gnidning och gradvis sprickbildning av materialet, vilket kommer att förstöra produktens utseende och kommer att kräva en förträngning eller till och med byte av möbler.

Du får inte köpa en lädersoffa, som regelbundet används som säng. På en sådan soffa kommer sömnen inte vara bekväm på grund av det faktum att materialet knarrar och knäcker vid förflyttning. Under den kalla årstiden ger det obehaglig svalhet för sömn, och när den utsätts för direkt solljus värms det upp mycket.

Klädsel från miljöläder och kozhzam mycket mer ekonomiskt. Att skilja dem från naturligt läder vid första anblicken är inte alltid möjligt, och genom sina egenskaper, såsom elasticitet och styrka, övergår de till och med sina mer elitkamrat. Ekologisk läder och läder av låg kvalitet kommer snabbt att leda soffan till ett dåligt kvalitativt utseende, klädseln kommer snabbt att spricka längs sömmarna och vid böjen, därför måste valet av möbler från sådana material närmar sig mycket noggrant.

Bomull är ett naturligt material som är lätt att rengöra och giftfritt. En av fördelarna med bomullsmaterial för soffa-klädsel är dess låga kostnader och bra andningsförmåga. Men det finns också nackdelar - tyget slits ut snabbt och förlorar ett attraktivt utseende i 5-7 års aktiv användning.

Tillverkare bearbetar bomull för möbler med speciella föreningar som skyddar mot damm och ger dem möjlighet att behålla sin färg längre.

Ett annat naturmaterial med relativt låg kostnad är jacquard. Det här tyget är slitstarkt, lättviktigt, litet utsatt för nötning och dämpar praktiskt taget inte i solen. Tack vare trådtrådning är olika mönster med förvävning av guld- och silvertrådar inneboende i Jacquard-soffor, vilket ger den inre originaliteten.

Tapetet liknar Jacquardon, men har ett större antal trådar, vilket gör möbler från sådant tyg ännu starkare, vilket håller det från nötning. Båda dessa material är emellertid svåra att ta hand om, fläckar från tejp och jacquard är nästan omöjliga att ta bort utan att skada strukturen och färgen på produkten.

Velour är också ett utmärkt alternativ för möbelklädsel. Den är hållbar, resistent mot blekning och mekanisk skada, har god andningsförmåga. Det här materialet hör till stapeltypen, vilket gör det trevligt att ta hand om och ger möblerna ett rikt utseende.

Ett billigare stapeltyg alternativ för soffor är flocken. Det är sant att det är mindre motståndskraftigt mot slitage, men tyget på tillverkningen är mindre hållbart och slitstarkt.

Att dekorera möblerna och ge det en speciell chic genom att använda metoden med en fyrsidig slips. För att möbler ska se riktigt fascinerande, använd dyra tyger som läder och sammet. Knappar är klädda med samma tyg som soffan och inbäddad i den mjuka delen. Vagnstygn kan vara kvadratisk eller diamantformad, och istället för knappar kan kristaller eller rhinestones användas.

För att bevara utseendet på möblerna och förlänga dess funktion är det lämpligt att använda specialtillverkade skydd av slitstarkt och slitstarkt tyg. Möbelkåpan kan ha olika färger och texturer, det kan ändras beroende på situation och humör, vilket ger interiören en mängd.

Den otvivelaktiga fördelen med att använda omslag är enkel att ta hand om. Det är tillräckligt från tid till annan att ta bort och sprida materialet för att bli av med eventuella föroreningar som uppstått.

Nyligen är möbler från pallar allt populärare, vilket gör soffan inget undantag. Konventionellt kan dessa soffor delas in i nedre delen, som består av pallar och toppen, som är formad av madrasser, kuddar och andra textilier. Soffor från pallar kan ges i olika former: rak, vinkelformad, u-formad, allt beror på fantasin och det tillgängliga området i rummet.

Separat bör det noteras soffor med ett fyllmedel av latex. Latex är ett naturligt material gjord av återvunnet gummi trädsap. Möbler med latexfyllmedel har hög elasticitet och hållbarhet, som klarar tunga belastningar. Den är resistent mot deformation och statisk elektricitet.Soffans yta är elastisk, hygienisk och har hög ventilation.

Latexmöbler har en signifikant nackdel - en mycket hög kostnad.

dimensioner

Små soffor har en annan bredd och djup, så att du kan köpa dem även i de minsta rummen. För ett litet barn borde man välja en kompakt soffa med en kaj. En liten soffa med en bredd på 65 cm kommer att göra. Om det tillåter kan du få en soffa upp till 150 cm bred. En sådan lösning skulle vara en utmärkt sovplats för ett barn upp till tonåren utan dagliga utveckling, det skulle räcka bara för att göra sänglinne - och sängen är klar.

För rymliga vardagsrum är ett utmärkt alternativ till en skrymmande soffa att skapa en mysig sittgrupp genom att skapa 3 eller 4 soffor upp till 110 cm lång runt ett litet soffbord.

Mini soffor är populära i studiolägenheter, där det inte finns möjlighet och plats för en full säng. En liten soffa 130 eller 140 cm bred kommer att vara ett utmärkt dubbelsits för paret, och på eftermiddagen kompletteras med ett litet soffbord, spelar rollen som ett ställe att vila.

I rum där det finns en fri vägg kan du sätta en grund soffa upp till 180 cm bred framför TV: n, med det här alternativet kan du samla på kvällarna med din familj eller vänner för att dela med dig av dina favoritfilmer.

I mycket små kök kan du slå avståndet med hjälp av hörn soffor-bänkar med ett litet djup. Dessa soffor har under säte lådor för att lagra olika små saker och kommer mycket att bidra till att öka funktionaliteten i ett litet kök.

Soffan med en schäslong upp till 120 cm bred passar perfekt in i den relativt rymliga korridoren. Det blir en plats där du kan sitta ner för att sätta på skor och ge platsen en speciell charm.

En snygg 1 meter bred soffa kompletterar perfekt även en smal balkong eller loggia, så att du kan njuta av att läsa eller dricka te utomhus.

Färglösningar

Att välja möblernas färg är inte en svår uppgift som det verkar vid första anblicken. Först av allt måste du fokusera på väggens färg. Om de har neutrala och ljusa nyanser, kan soffan välja en kontrasterande, mättad färg. I det fall när väggarna har ett uttryckligt mönster, ljusa färger och en kombination av många färger, bör du välja en vanlig ljusbrun eller en vit soffa.

Köp inte möbler för att matcha väggarna - det kommer helt enkelt att slås samman och gå vilse på deras bakgrund.

Brun möbler ger rummet mysighet och komfort. Det är bra att kombinera nyanser av brunt med ljusare, till exempel: gul, orange eller grön.

Gråa möbler, från mycket ljusa färger till skiffer, blir också mer populära. Denna färg är universell och passar perfekt både i lakoniska interiörer och in i rum inredda i intensiva och rika färger.

För vardagsrum i ljusa färger kommer soffor i sådana färger som mättad blå, svart, ljuslila att vara ett nyfiken alternativ. De kommer att fungera som en accent i comants, de kommer att ge den individualitet och svårighetsgrad.

Ägarna som inte är rädda för kreativa beslut, kan välja möbler av ljusa färger. En röd, grön eller gul soffa kommer att vara fördelaktig mot en ljus inredning. Ljusa färger höjer stämningen, särskilt under den kalla årstiden, när det är kallt höstregn eller en snöstorm utanför fönstret.

För unga, aktiva och modiga människor är alternativet "ljus i ljus" lämpligt. I det här fallet bör väggarna och möblerna vara rika, mättade färger, kontrasterande med varandra.Till exempel: smaragd och röd, lila med brun, gul och blå.

Du bör inte gå vilse när du väljer soffans färg, det viktigaste är att välja rätt färger och placera accenter med framgång.

Tips för att välja

Ett stort urval av konfigurationer, färger och storlekar på möbler gör att ägarna kan skapa med hjälp av snygga och moderna interiörer.

Lyxiga soffor har för närvarande ett latexfyllmedel. Detta är det mest pålitliga och dyraste materialet i skapandet av möbler. Äkta läderklädsel ger soffan en luxusstatus, och för ägare av sådana möbler betonas deras respektabilitet.

Modernt och i sitt eget ursprungliga rum kan skapas genom att blanda ljusa färger. Soffor med rika nyanser i kombination med prickiga färger i inredningen kommer att ge en atmosfär av evigt firande, lyfta dina andar och ge vitalitet till ägarna av sådana djärva utrymmen.

En vagnsöm av dyra tyger, kompletterad med kristaller istället för knappar, kommer utan tvekan att inreda inredningen i en bohemisk stil. Sådana soffor, ovanliga och mycket vackra, de kommer att glädja vänner och släktingar. Sådan möbeldesign kommer att påminna dig om de dyraste och lyxiga hotellen.

Designlösningar i inredningen i Provence-stil kompletterar de snygga soffbenen med små mönster på tyget.

Trä soffbänkar av naturliga tyger som bomull och lin kommer perfekt passa in i inredningen inredd i landstil. Den klassiska inredningen välkomnar raka och hörniga soffor i lugnande neutrala färger. Det blir intressant att titta på kombinationen av soffans monokromatiska färg med mönster, kombinationen av material från tyg och ekologiskt läder, läder, läder.

Intressanta ekonomiklass soffor är lätta att skapa med hjälp av pallar och ett par madrasser trimmade med praktiska tyger, kompletterat med kuddar av olika storlekar och färger.

För en liten lägenhet, hörn soffor och soffor med glidmekanismer kommer att vara det bästa valet i kampen för fria kvadratmeter bostadsyta. Företräde ges till träramar av högkvalitativt trä. Sådana soffor - de starkaste, de kommer att tjäna trogna i många år.

I transformationsmekanismerna, för den dagliga omvandlingen av soffan till en säng, bör man föredra alternativen "eurobook" och "delfin" - det här är de mest praktiska och pålitliga typerna av vikning till ett litet rum.

I ett litet vardagsrum borde man hämta möbler i ljusa färger, så att den inte visuellt "äter" utrymme. Soffor utan armstöd hjälper till att spara fritt centimeter av utrymme. För ett litet rum kommer en liten soffa i ett fack med ett bord och en liten stol att hjälpa till att skapa en mysig hemtrevlig atmosfär.

För vuxna bör soffor med en vikningsmekanism, utformad för frekvent användning, väljas från tyg som är lätta att rengöra. Fyllmedlet måste tåla tunga belastningar, inte vara för hårt och inte för mjuk för att undvika problem med ryggraden. Det är också viktigt att mäta soffan i utfällt tillstånd, så att parametrarna passar användarnas tillväxt.

För barn är det bättre att välja soffor från naturliga tyger, helst om detta material snabbt och enkelt kan rengöras från förorening. Soffan ska inte ha utskjutande metall- eller trädelar, överdimensionell dekoration och stora luckor i produkten - allt detta kan leda till skada på barnet.

Barnen älskar ljusa färger och intressanta mönster, så genom att göra ett första urval av alternativ, bör uppmanas att en liten köpare till ett gemensamt beslut om valet av soffan.

En soffa med en schäslong eller en rekamye-soffa kommer fantastiskt att passa in i en liten korridor, på grund av sin lilla storlek kommer de inte att ta upp mycket utrymme i ett litet utrymme. I korridoren vid ytterdörren är det lämpligt att sätta en soffa i form av en ottoman, utan rygg och armstöd, på små ben. Under soffans säte kan du placera hyllor för att lagra skor.

På balkongen, liksom på loggia, bör soffor väljas utifrån tillgängliga rymdmätare, så länge möbelmaterialet är resistent mot solljus, temperaturförändringar och hög luftfuktighet. Annars är valet av soffa beroende av rummets stil och ägarens preferenser.

Möbler på kontoret bör välja en enkel och solid. Därför skulle det perfekta alternativet vara en soffa med metallben i läder eller läder.

recensioner

Baserat på många kundrecensioner om små soffor är det säkert att säga att de klarar av sina funktioner. Fällbara soffor i små rum är en utmärkt lösning på sömnproblemet. Men du bör vara uppmärksam på några punkter så att valet av möbler inte skulle göra dig besviken senare.

Du måste noga kontrollera vikningsmekanismen.Det ska inte vara för hårt eller för svårt för frekvent användning. Sofforens täckmaterial och förmågan att enkelt rengöra den blir också en viktig punkt för kriteriet för ett framgångsrikt köp. En bra bonus är samma inbyggda lådor för lagring av kläder.

Köp inte soffor från online-kataloger. Huvudsyftet med köpet är möjligheten att studera soffan för styrka, mjukhet, materialkvalitet, och det blir möjligt att förstå det i butiken på utställningsproverna.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum