Fällbara soffor

Icke-vikande soffor är endelade mönster där det inte finns någon transformationsfunktion. Oftast har dessa modeller höga ryggar och smidiga säten. Sådana egenskaper har både dyra och billigare kopior.

Fördelar och nackdelar

Sådana soffor har varit på marknaden under många år, men de är redan mycket populära. De kan vara av olika storlekar, från kompakt till mycket stor. Möbler med sådana enkla konstruktioner kan väljas till lokaler i alla områden.

Många köpare väljer sådana produkter inte bara på grund av sitt attraktiva utseende, men också på grund av deras relativt låga kostnad. Det demokratiska priset för icke-vikande soffor beror på bristen på komplexa och multifunktionella mekanismer.

Sådana möbler väljs oftast av personer som har till sitt förfogande ett rymligt vardagsrum, utrustad med ett tillräckligt antal sängar. Under sådana omständigheter är behovet av en hopfällbar soffa helt enkelt ingen.

En annan fördel med de fällbara sofforna är deras sofistikerade och eleganta stil. Som regel görs sådana alternativ med hänsyn till att de kommer att spela en viktig estetisk roll i rummet.

I statiska modeller är ryggstöden bekvämare och bekvämare, eftersom de inte deltar i vikkonstruktionen och inte spelar rollen som en funktionell del i en säng.

Tänk inte att en sådan soffa inte kan användas för sömn. Utvecklad version kan användas som en säng. Men det är inte rekommenderat att använda möbler för sådana ändamål för ofta, eftersom detta kan leda till smärta i ryggrad och rastlös sömn.

Allvarliga brister i dessa soffor observeras inte. De är mindre funktionella än produkter med glidmekanismer.

Att sova på sådana modeller är inte alltid bekvämt eftersom de främst är platser, och det finns för lite utrymme för hälsosam sömn.

modell

Det finns flera sorter av utfällbara soffor. De skiljer sig inte bara från varandra, utan också i deras konfigurationer.

Inte så länge sedan framträdde icke-hopfällbara soffor med en vilstolsmekanism på marknaden. Sådana konstruktioner är oftast utrustade med två och fyra-sitsiga modeller. I sådana fall är stoppad möbeldel, avsedd för en person, mycket bekväm och mysig.

Lounger har flera bestämmelser:

  • Initialt har designen inte en fotstöd.
  • Det andra alternativet är en avböjd rygg och en upphöjd fotstöd. Denna position anses vara den mest bekväma att titta på TV.
  • Den tredje positionen kallas "slappna av". Med ryggen sänks ryggstödet helt, sätet ändrar vinkeln och fotstödet stiger till slutet. På en sådan design är det mycket bekvämt att vila.
  • Soffor med en låda är mycket bekväma och funktionella. Litet lager placeras oftast i nedre delen av stoppade möbler. För att få tillgång till det måste du höja sätet eller helt enkelt trycka på lådan med ett specialhandtag.

Dessa alternativ är mycket populära, eftersom de kan lagra sängkläder, vissa typer av kläder eller bara onödiga saker, för vilka det inte finns något sätt att tilldela utrymme i rummet. Lådorna kan vara små eller ta upp allt utrymme under sätet.

Bekväma och mysiga är modellerna med en kaj. De har inte glidmekanismer, men det finns rymliga sittplatser, vars bredd är lika med den normala sovplatsen för en person, en vuxen eller ett barn. För ett barnrum är en sådan soffa idealisk, eftersom den inte tar upp mycket utrymme och kommer att ersätta sängen. Men om du väljer utfällbar soffa för barnet bör du ta hänsyn till dess tillväxt.

För placering i vardagsrummet kan du hämta en standardmodell med små storlekar utan extra lådor. Den är lämplig som en rak och hörn soffa. Ofta placeras sådana modeller av stoppade möbler i köket. För sådana rum skulle det bästa alternativet vara en liten rektangulär soffa, som inte kommer att rymma mycket ledigt utrymme och blockera passagen.

Det ursprungliga utseendet har en statisk soffa utan armstöd. Som regel har de runda former och ser väldigt intressanta ut. Sådana modeller av soffor kan trimmas med både tyg och läder (naturligt och konstgjort). Båda dessa alternativ kan omvandla interiören och mjukna om den domineras av vinklade möbler.

En av de vackraste och populära är hörnet som inte vikar soffor. De kan innehålla flera lådor för linne. Sådana modeller av stoppade möbler ser dyra och snygga ut i någon formgivning.

Inte vikbara soffor på benen har den stora höjden. Dessa delar kan vara tillverkade av trä eller metall. Nyligen populära alternativ med tjocka kromben. Sådana element är slitstarka och passar perfekt in i interiören i modern stil.

Benen kan ha olika höjder. Till exempel, med långa träben kommer en statisk soffa att se väldigt original och attraktiv. Men sådana stoppade möbler är inte lämpliga för alla miljöer, så valet ska behandlas noggrant.

storlek

  • De mest blygsamma dimensionerna har inte vikbara soffor med kompakta storlekar.. Dessa kan vara smala modeller, vars storlek bara är 145 x 70 eller 113 x 73 cm. Det finns ingen sovplats i sådana strukturer, och de är lämpliga för nästan alla lokaler, eftersom de inte tar upp mycket utrymme.
  • Storleken på små dubbla soffor kan vara 112 x 76 cm. Mått på mer rymliga modeller kan vara 180, 200, 220 x 100-105 och mer.
  • Många tillverkare erbjuder enkla (med kaj) alternativvars dimensioner börjar vid 196 x 82 cm.
  • Trippel oavslutade soffor har mer ledigt utrymme. Den minsta är alternativ med mått på 180 x 73 cm.

Tips för att välja

En utfälld soffa är värt att köpa endast om du inte behöver en extra rymlig kaj i lägenheten. Om du ofta tar emot gäster eller tycker om att sova på soffan själv, då ska du få en modell med en glidmekanism.

Innan du köper ska du mäta rummet där du vill sätta en soffa. Plocka upp produkter med lämpliga dimensioner så att ingenting förhindrar passagen i lägenheten.

Bestäm i förväg om syftet med vilken du behöver en bäddsoffa. Om du vill använda den för sömn, måste du välja en mer funktionell modell, där det finns en säng.Om du behöver en enkel modell för sätet kan du få en billigare kopia utan säng.

För korridoren och köket är det bättre att plocka upp små modeller av soffor betruda i läder eller läder. Sådana material absorberar inte olika luktar, är lätta att rengöra när de är förorenade och hållbara.

För ett rymligt vardagsrum kan du köpa en modell av mer imponerande storlek. Till exempel ser ett elegant hörn eller en tresits soffa väldigt snygg och harmonisk ut under sådana förhållanden.

Välj möbler som passar in i färg och stil till andra delar av inredningen.

kommentarer
Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum