Kuddar för soffa

 Kuddar för soffa

I ett försök att skapa tröst i huset, ibland vill du ändra situationen och lägga färska färger i vardagsrummets trötta inredning. Eller, efter att ha gjort reparationen, verkar det inte finnas tillräckligt många viktiga detaljer. Ibland, när det inte finns någon möjlighet att tillgripa kardinalåtgärder för att lösa problemet med att uppdatera inredningen, är det tillräckligt att uppmärksamma till synes obetydliga, men i själva verket viktiga saker, till exempel att sova kuddar.

funktioner

Traditionellt anses kuddar för att framför allt erbjuda komfort och hygge. Faktum är att de inte bara ser organiskt ut på möbler, men bidrar också till att de är enkla att använda. Till exempel kan du placera dem under huvudet, luta dig på dem, eller till och med lägga dem under dina fötter.Ibland används de som rygg och armstöd för vissa soffor, och stora bitar kan tjäna som en vadderad pall.

Men i tillägg till de praktiska funktionerna i kuddarna kan också bära dekorativa. Med hjälp av välvalda alternativ kan du ordna färgaccenter i inredningen, vilket ger rummet en unik stil. Dekorativa kuddar hjälper till att skugga andra dekorativa element, till exempel ljusa gardiner, målningar eller paneler.

Dessutom kommer dessa tillbehör att vara ett bra komplement till sovrummet, samtidigt som både praktiska och dekorativa funktioner utförs. En säng som är dekorerad med många sådana element ser alltid mysigt och estetiskt tilltalande ut.

Kuddar är också oersättliga i barnens rum. De kan inte bara fungera som en utmärkt inredning i sovrummet, utan också lätt att bli en del av spelningen.

typer

Kvadratisk och oval, platt och voluminös - kuddar för soffan finns i olika former och storlekar för varje smak. Bland de vanligaste typerna är följande.

  • Kuddar. Trots det ovanliga namnet är denna typ av dekorativa kuddar en klassiker.De är kvadratiska och anses vara universella för alla typer av möbler.
  • Vadderade. De finns ofta i inredningen, har uttrycksfulla sömmar och ser bra ut i kombination med dumka.
  • Turkiska. Utmärkande drag hos proverna i den turkiska stilen läggs ner vikar, fransar och olika mönster.
  • Sectional. Sådana kuddar ser volumetriska ut på grund av den speciella konstruktionen: de övre och nedre sidorna är inte sys ihop men anslutna av en sidinsats.
  • Roller. En av de mest funktionella - kuddarna, rullarna, kan tjäna inte bara dekorativa, men också ett funktionellt element i möbler - armstöd.

Material och innehåll

Material för tillverkning av kuddar, det finns många, allt från tapet, sammet och velour, och slutar med naturligt läder. När man väljer ett material ska man inte bara fortsätta från kombinationen av färger och texturer i inredningen, utan också ta hänsyn till faktorer som hållbarhet och slitstyrka. Det skulle vara bättre om det tyg från vilket kåpan är gjord är icke-märkning och kan lätt tvättas, särskilt om det finns barn eller djur i huset.

En viktig faktor vid valet är "fyllning" av kudden. Inte bara komfort, men även produktens hållbarhet beror på fyllmedlet. Det finns två typer av fyllmedel - naturligt och syntetiskt.

Till de naturliga fyllnadsmaterialen ingår fluff och fjäder, hästhår, får och kamelull och boghvetskal. Sådana alternativ är ganska miljövänliga, men de är svåra att ta hand om, de är mindre slitstarka och skiljer sig inte åt billigt.

Idag väljer fler och fler människor syntetiska fyllmedel, som är hållbara och överstiger det naturliga i pris och praktiska. De mest populära syntetiska fyllmedlen är:

  • Den syntetiska winterizer är en av de mest utbredda fyllmedel. Det är lätt, slitstarkt, lätt att rengöra och rekommenderas som ett utmärkt ersättare för naturliga fyllmedel för personer som är benägna att allergier.
  • hollofayber ersätter helt fjädrar och ner. Lätt och säkert, det absorberar inte lukt och behåller inte fukt.
  • Komfort är en syntetisk boll som enkelt och snabbt återställer form efter tvätt.

Vi bör också nämna latexfyllnadsmedlet, som är tillverkat av skumgummi.Sådant material är hållbart och slitstarkt, men används sällan för dekorativa kuddefyllmedel. Som regel tillverkas ortopediska produkter av det.

Färg och tryck inredning alternativ

Vid val av färglösning är det nödvändigt att ta hänsyn till hur kudden kombineras med soffan, med sina "grannar" (om tillbehör används i olika färger) och kanske det viktigaste är med det omgivande interiören. Till exempel kan du köpa omslag i gardinens eller tapetens färg, men du kan tvärtom spela på kontrast och välja en nyans som blir den centrala färgen accent i hela rummet.

Välja utskrifter, du bör ta hänsyn till färgerna på möblerna - olika alternativ ser bättre ut på en vanlig soffa, och omslag med mönster kommer att vara bra kombinerade med liknande men i större storlek.

Förutom traditionella tryck har kuddar i form av hjärtan, djur eller emoji samt fall av pomponer blivit alltmer populära. Sådana dekorativa element kommer att dekorera alla barnrum, och också lägga till spänningen i vardagsrummet.

Inredningen använder också en mängd olika element. Beroende på det valda tyget kan du använda flätor, flätor, snoddar, tofsar eller fransar. Fästdon används också som dekorationer - dekorativa blixtlås, snörning, knappar. Små element, som knappar, bågar, applikationer, stickad inredning, är som regel sysade på ena sidan av kudden, så att produkten inte bara är vacker men också bekväm att använda.

Det är viktigt att inte överdriva det med dekorationen och bestämma vad man ska lita på: dekorativa element eller själva tyget.

Hur man väljer?

Att välja kuddar för en soffa bör, först och främst, gå från storleken på stoppade möbler, på vilka de kommer att vara belägna. Ju större stolen eller soffan är, desto större kuddar borde vara och vice versa, en snygg kudde kan dekorera en liten soffa.

7 foto

Ofta böjs tillbehör direkt till soffan, men det är lämpligt att lägga till några extra accenter så att möblerna överensstämmer med resten av interiören.

När du väljer färger och texturer kan du följa principen om ett enda färgschema i rummet där färgerna på väggarna, taket, gardinerna är desamma, eller du kan välja en accentfärg som överlappar med resten.

Formen väljs vanligen i enlighet med form och storlek på möblerna. Graceful kuddar passar bra med klassiska stil mönster, medan rund och turkisk ser bättre ut på små soffor i orientalisk stil.

Hur sätter du på soffan?

På soffan rekommenderas att ha från två till tio dekorativa element. Ju mindre möbel, desto mindre inredning ska användas.

Antalet tillbehör måste vara udda. Till exempel på en vanlig soffa kan du ordna ett jämnt antal kuddar av liknande stil på sidorna och i mitten för att placera en kontrast, ovanlig textur, storlek eller kontrastfärg.

Missbruk inte mängden dekor: ett par välvalda tillbehör kommer att se bättre ut än en massa kuddar som inte passar ihop och distraherar uppmärksamhet från resten av inredningen.

Hur man kombinerar?

Den mänskliga hjärnan är utformad så att utsikten först klämmer fast vid den ljusaste och mest intensiva platsen som den ser framför den. Du kan och bör lita på detta när du dekorerar ett interiör med dekorativa kuddar.Genom att lägga till omslag av kontrasterande nyanser kan du visuellt flytta accenterna i rummet.

Den enklaste lösningen på frågan om en kombination av dekorativa kuddar med interiör kommer att vara att välja omslag för att matcha gardinerna. För att diversifiera färgschemat, kan du använda olika nyanser av samma färg, till exempel är beige cream-kuddar väl lämpade för gardiner av beigefärg.

För att späda inredningen i svartvita nyanser kan du kombinera ljusa färger med andra accentdekorelement - blomkrukor, målningar, vaser. Du bör undvika kuddar, omslag som är gjorda av tygklädsel. De går bara vilse i bakgrunden av möbler. Det är bättre att välja tillbehör som är en ton mörkare eller lättare än klädseln.

De mjuka och monokromatiska kuddarna, kombinationerna av kontrasterande färger, till exempel svart, grå och vit på soffan med ljus färg, omslag av röda och burgundy nyanser på blått, ser bra ut tillsammans.

När du kombinerar kuddar med andra delar av inredningen, måste du komma ihåg att det inte är nödvändigt att välja en färg som är identisk med färgen, till exempel tapeter. Huvuduppgiften är att hitta färgbalansen och välja rätt färgkompisar.

Idéer i inredningen

Korrekt utvalda detaljer om inredningen kan bli ett kännetecken för interiören. Det finns inga tydligt fastställda regler genom vilka kuddar ska väljas, men det är bättre om inredningen och tillbehören kombineras harmoniskt.

Till exempel, för diskreta klassiska interiörer och interiörer i Empire-stilen är kuddar och rullar med tavlor täckta med tofsar och fransar lämpliga. Orientaliska stilar, präglade av rik dekoration och rika färger passar ljusa kuddar av olika storlekar med broderi och annan sofistikerad inredning.

Minimalistiska inredningar kommer att komplettera de lakoniska kuddarna i en mängd olika färger.

För rum i safari-stil kan du välja omslag med tryck av vilda djur, pälsbeläggning eller läder.

Country stil accentuera kuddar med stickade lock, samt omslag, gjorda i stil med lapptäcke.

Genom att leka med färg kan du skapa en visuell effekt av värme eller kyla i rummet. För att öka komforten till rummet på vintern är det inte nödvändigt att måla väggarna i varma nyanser. Det är nog att lägga till några dekorativa kuddar med gula eller orange färger, och du kan också använda tyger,lämplig för vintersäsongen - till exempel ull eller plysch.

Dekorativa kuddar kan också anpassa nyanser av möblerna. Till exempel, om varma färger dominerar i inredningen, inklusive möbler, kan du späda ut detta färgschema genom att lägga till ett par tillbehör med omslag av coola färger - de lägger till friskhet i rummet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum