Populära stilar av soffor

 Populära stilar av soffor

Designers har cirka 50 grundläggande stilar som används idag inom inredning, liksom många av deras grenar och variationer. Att förstå stilen på soffor är nödvändig för att kunna välja den ordentligt på andra delar av ditt inre.

7 foto

Moderna riktningar i XXI-talet

Högteknologiska

Modern tolkning av teknisk, bokstavligen från engelska. högteknologi är översatt som "högteknologi".

Högteknologiska eller lounge soffor kännetecknas av deras enkelhet av geometriska former och lugna monokromatiska färger. Ofta ges preferensen till svart, vitt, grått, silver och metalliskt.

Trä används mycket sällan, snarare kan soffan vara på metallkromben, som överlappar med andra delar av inredningen.För klädsel med moderna högteknologiska tyger.

loft

Idag har Loft blivit en av de moderna stilar som återskapas i vanliga lägenheter med sina kanoniska element - tegelverk, betongväggar, öppen kommunikation.

När det gäller soffor, ges preferens till korta modeller av ljusa färger. För att skapa användbar inkompatibel vid första anblicken, material - plast och rostfritt stål i kombination med läderklädsel.

Art Deco

Stil kom till modet i början av tjugonde århundradet. Dess skapare inspirerades av kubismens estetik och de etniska stilerna hos afrikanska och indiska folk. Det är en blandning av geometriska former, exotiska material, etniska och blommiga tryck, som tillsammans blir ett visst element i lyx.

Ovanliga naturmaterial som elfenben, ädelträ, bambu var traditionellt vanliga för att skapa möbler, exotisk haj, stingray, krokodil, ålhud användes för klädsel.

Idag har få råd med den här lyxen, så i massproduktion tillgodoser man tillverkningen av ädla material.

8 foto

Eco

Stilen skapades i kontrast till urbanism, för dem som är trött på artificiell högteknologi och söker tillbaka till naturen.

Att skapa soffor används bara av naturmaterial och naturliga färger. De kan ha knutar, en speciell struktur av trädet och upprepa sina naturliga former. Det är osannolikt att det är mjukt - oftare ekosoffor liknar grova upphuggade unpolerade bänkar utan inredning, men avtagbara kuddar med lock från naturmaterial kan ligga på toppen.

7 foto

hav

Soffan i marin stil är idealisk för ett lanthus, eftersom sådana element i inredningen skapar en känsla av sommar och avkoppling.

Detta är en vanlig mjuk soffa med klädsel i vita och blå textilier eller brunt läder, vilket kan ge upphov till åldrande och scuffing. Det måste kompletteras med andra "marina" delar av de inre korgarna, ankrarna, repen, skalen och så vidare.

patchwork

Patchwork är lapptäcke, den här stilen är nu otroligt populär. Soffan med klädsel av plåster ser bra ut i vilken stil som helst, det kan vara både söt och enkel och mycket elegant och elegant.

Du kan köpa en färdig soffa med sådan klädsel, och du kan uppdatera den gamla genom att sy i ett fall av små bitar av tyg.

Boho

Denna stil är mycket distinkt, rik, full av djärva färger. Han har inga regler, så länge som inredningen i lägenheten speglar din egen väsen.

Soffan ska vara squat, bred och säkert bekväm, enkel form utan några krusidullar som överbelastar inredningen.

Förbättra klädseln i naturliga färger som är glädjande för ögat. Nyanser av bär, himmel, hav och blommor är välkomna.

60-70-xx år

Denna retrostil är igen på mode, men inte charmigt återskapande en atmosfär i lägenheten som liknar en sovjetisk era lägenhet. Det kommer att räcka för att låna därifrån några element, inklusive en soffa.

Den ska vara kompakt, utan överdriven dekoration, men med en annan form. Sträng och vinkel, fantasi, med släta kurvor är populära. De är förenade med konceptet - soffan måste vara på benen, vanligtvis trä, men kromalternativ är möjliga. Tack vare dem kommer det att se lätt och elegant ut.

militär

Denna stil är brutalitet och funktionalitet, så det är idealiskt för män.

En militär stil soffa bör vara en sträng geometrisk form, lite grovt. Efterbehandling bör ske i stil med minimalismen. Gjord av läder eller duk kan det dekoreras med heraldikelement.

fusion

Detta är en blandning av olika moderna stilar, som kännetecknas av en djärv kombination av former, nyanser och texturer. Distinguished av sin oförutsägbarhet och den fullständiga bristen på stilistiska ramar - allting kan blandas.

Således finns inte fusionsbänken själv, det är en inredningsstil där exempelvis en engelsk soffa och en fåtölj med en touch boho kan leva tillsammans.

För att göra din lägenhet snygg och inte smaklös, ge preferenser till enkla former, men ljusa och rika färger som kommer att vara väl kombinerade med varandra.

steampunk

Steampunk är en ålder av ångmotorer, som så småningom utvecklats till en populär interiörstil. Han förnekar användningen av syntetiska material och accepterar bara naturligt.

Det viktigaste är att en soffa i stil med Steampunk inte kan tillverkas i modern stil, helst om den inte är väldigt ny. Du kan köpa den på loppmarknaden eller i en antikaffär - renoverad, i gott skick.

Relativt ny stil, som också kallas "shabby chic." Det är särskilt populärt bland älskare av vintageartiklar och lätt försumlighet i inredningen.

Klädsel bör vara sammet eller läder, basen - trä, metallbeslag (helst brons). Perfekt för den klassiska engelska modellen av soffan "Chester".

Chebbi chic

Som regel har soffor artificiellt åldras, slitna ben och armstöd, vilket ger en speciell atmosfär av bohemisk chic.

Ljus färgområde råder, de kan antingen vara vanligt vitt eller blommigt tryck.

klassisk

Denna stil har blivit populär idag, den skapades på grundval av traditionerna i antikens Grekland och Rom.

Soffor i klassisk stil är säkert dekorerad med carvings, förband, andra patos dekor, förgyllning.

För tillverkning av endast använda naturmaterial kan inga imitationer under trädet vara. Dessutom är de dekorerade med blommönster eller bilder av hjältar från myter.

Den mest klassiska modellen är en elegant gäst soffa som aldrig går ur stil.

historia

gotik

Gotiska soffor är ganska tunga, med geometriska armstöd och en hög rygg. Soffan bör säkert dekoreras med sniderier med blommiga och arkitektoniska motiv. Dessutom kan soffan dekoreras med en baldakin kopplad till spiren.

För tillverkning använder de naturliga trä-, järn- eller bronsbeslag och täcker dem med naturläder, som idag ibland har ersatts med konstgjorda.

barock

När man skapade möbler i denna stil användes alltid imponerande inslag av inredning. Bland dem - skicklig snidning, metallfigurer och en mosaik av flera typer av trä.

Benen på sofforna har en komplex figur, ofta är de gjorda i form av djurpottar. För klädseln användes brokade, tapetmaterial, silke och sammet.

I varje land fann barocken sin manifestation, till exempel är rysk barock populär i vårt. För att förstå vad det är, räcker det med att komma ihåg folks historia - alla möbler är dekorerade med carvings och mångfärgad målning.Denna stil med att skapa moderna soffor är fortfarande bevarad.

rokoko

Denna stil var en utmärkt utsökt avslutning av barocktiden. Det finns sådana modeller av soffor som "canapés" (i form av flera anslutna stolar), "schäslong", "berter" (vilstol). Soffor bör inte bara vara vackra, men också bekväma.

I dekorationen finns det nödvändigtvis snidade mönster, stuckatur, masker av koppar. Sedan den här perioden var ett sätt för Kina, används silke-tapisserier som visar blommor, pagoder och kineserna i traditionella kläder för klädsel.

Empire

Namnet på denna stil är översatt från franska som "lyxigt", det härstammar i Frankrike under Napoleons regeringstid. Det kännetecknas av lugn och ordning, i inredningen finns alltid många speglar, kolonner och kronor.

Sofforna spelar rollen som benlejonens tassar, spjutar, sköldar och andra delar av militära tillbehör. I skapandet av traditionella modeller som används mahogny kostar moderna soffor imitation.

Antika motiv är säkert närvarande i dekorationen. I prydnaden av klädseln kan det finnas siffror om människor och djur, spjut, pilar, laurelkransar.

Träytorna är släta, polerade till en glans, fodrad med brons och förgyllning. Färgspektrumet är ljust - rött, blått, vitt, mörka färger, alltid med närvaro av guld.

Denna stil har flera grenar, en av dem - Stalins imperium, som härstammar i Sovjetunionen på 30-50-talet, men är fortfarande populär. Denna stil är lyxig och majestätisk, den är särskilt pompös eftersom den har absorberat de mest eleganta funktionerna i barocken, det napoleoniska imperiet, sena classicismen och art deco.

Alla möbler i den här eran är vanligtvis mörka i färg, det spelar i kontrast till lätta väggar. Sofforna är gjorda av naturligt trä med vadderat läder eller tapestry. De är strängt designade, utan överdriven dekoration och nåd, de känner monumenten och storheten i en svunnen tid.

Victorian

En mycket eklektisk stil som blandar gotiska, renässans, barock, rokoko, imperium och neoklassicism. Dessutom började människor under högsäsong resa mycket, så element av stilar från avlägsna länder, som likställdes i en "orientalisk stil", började läggas till europeiska stilar.

För tillverkning av soffor används ädla trädslag av röda nyanser. För klädseln som använts bordeaux, blå, grön, brun plysch, förgyllning användes allmänt.

Modern eller Art Nouveau

Modernitetens epok faller i slutet av 1800-talet och början av 20-talet Dess huvudprincip är tillbaka till naturen, därför används blommor och växter, svanar, släta former med elegant stilisering i dekoration. Börja använda moderna material - metall, glas, men ge inte upp och trä.

Soffor är dekorerade med blommiga ornament med släta vågiga kombinationer. Färgschemat är känsligt, pastellfärgat, blekrosa, blått, ljusgrönt.

koloniala

Stilen fick sitt namn på grund av att Gamla England grep nya territorier, grundade kolonier i olika delar av världen, gjorde sina förändringar i deras interiör och lånade de karakteristiska egenskaperna hos designen från dem.

Kolonialstil innefattar användningen av exklusivt naturmaterial och ovanliga inredningselement.

Det är viktigt att du kan välja olika modeller av soffor, valet är inte begränsat. Men de borde verkligen göras i vintage stil.Till exempel kan det vara en soffa med en klassisk massiv ram, läderklädsel, kompletterad med färgade kuddar.

skid

Som i landstil används naturmaterial här, enkelhet och miljövänlighet välkomnas. Stugan fokuserar inte på bagage, det är mer praktiskt och koncist.

Chalet-soffan är anmärkningsvärd för sin elakhet, den bör övervägande äldre, av enkel form, med äkta läderklädsel.

Etnisk grupp

öst

Denna stil har en särskild magnetism, har sin egen magiska och charmiga atmosfär. Den innehåller många populära stilar, både arabiska och asiatiska. Var och en av dem har sina egna unika unika egenskaper, så det är svårt att förvirra det med någon annan. Tänk på de mest populära destinationerna:

japansk

Soffor, gjorda i japansk stil, har tydliga koncisa linjer, minst dekor och inget mer. De är alltid gjorda i ljust lugna färger, vilket främjar lugn och avkoppling.

kinesisk

Mycket lik japansk men ljusare och färgglada. Sofforna är vanligtvis ganska låga, gjorda av mörkt trä,dekorerad med röd klädsel med guldmönster.

Huvudregeln - alla möbler i rummet, inklusive soffan, ska placeras på Feng Shui.

Turkish

Turkiska stil soffor är fulla av ljusa färger, har utsmyckade mönster och invecklade mönster. Ofta finns det snidade dekorationer på dem.

Klädseln är nödvändigtvis gjord av textilier - dyr och högkvalitativ, dekorerad med broderi och guld.

marockanska

När du skapar möbler används bara naturmaterial, sofforna är vanligtvis mycket låga, mjuka, med plysch eller textilklädsel, som är full av ljusa färger.

Soffan i sig kan vara monotont, men det kommer definitivt att ha många färgstarka kuddar som kommer att glädja ögat.

Det här är inte bara en möbel - det är ett verkligt konstverk, vilket ger inredningen en speciell orientalisk lyx.

Afrikanska

Afrikanska safari-stil soffor är ganska tunga, lite grova, de är gjorda av naturligt trä och har klädsel gjorda av djurskinn eller imiterar djurfärg.

Det bör dock vara så nära naturligt som möjligt, eftersom konstgjorda material praktiskt taget inte används - allt är naturligt, lite grovt och brutalt.

indisk

Interiören i indisk stil ser ljus och harmonisk ut, det innebär att man använder naturliga material med obligatorisk närvaro av handgjorda. Inredningsprodukter är gjorda av elfenben, sten, trä.

Soffan kan vara trä, med element av elegant snidning eller rotting av rotting. Det bör kompletteras med ljusa mångfärgade kuddar som betonar den unika färgen.

Scandinavian

Soffan i skandinavisk stil är tillverkad i minimalistisk stil, samtidigt som den är pålitlig och praktisk. Denna möbel är ett centralt element i vardagsrummet. Den ska ha både en unik stilig design med snygga linjer och vara bekväm och bekväm.

Väggarna i det skandinaviska interiören är vanligtvis vita, så soffan fungerar som en ljus accent i rummet. Det kan vara rött, blått, grönt, senap och svart.

Medelhavet

Under Medelhavet menas två stilar - italienska och grekiska. Tänk dem båda.

italiensk

Stilen präglas av elegans och lyx, uttryckt i soliga mjuka nyanser.Klädda möbler är inte traditionella för den här stilen, det verkade mycket senare men i ett modernt inredningsrum är det omöjligt att göra utan en soffa.

Soffan ska vara låg, med ett rundat huvudbräda och stora armstöd, och för att få det att se ut som äkta italienska möbler, måste du välja en modell med lämplig textil trim i varma, mörka beige toner.

grekisk

Prefekten ges till snövit färg som kompletteras med ljusblå interspersed med gul och terrakotta. Soffan är vanligtvis tillverkad av grovt rått trä som kan ha en blek effekt.

franska

Denna stil har alltid varit en modell av elegant och elegant, som sådan är det kvar till denna dag. Särskan är soffan inte bara en bekväm stoppad möbel, men också huvudelementet i inredningen.

Detta är en snidad modell med graciösa ben i stil med Marie Antoinette. Dess lyx betonar lyxig satin, silke eller sammetstrykning.

engelska

Den engelska stilen anses vara en av de klassiska stilerna, eftersom den är lika mogen och elegant. Med hjälp av en soffa i det inre av ditt hem, åtminstone en av dess beståndsdelar, kan du ta med verklig brittisk charm till ditt vardagsrum, värd de bästa husen i London.

Den traditionella modellen för den engelska stilen är Chesterfield-soffan, vilket är väldigt populärt. Den har en distinkt form och igenkännbara vadderade element som gör det annorlunda från alla andra modeller. Prefekten ges oftast mörk läderklädsel.

American

Mycket multietnisk stil där olika stilar av de olika människorna som har invandrat till Amerika från Europa blandat sig. Sedan de första amerikanska bosättarna var invandrare från gammal England lämnade kulturen i detta land det största avtrycket på den amerikanska stilen.

Amerikanska stil soffor är alltid stora och mjuka. De ser respektfullt tack vare imitationen av dyra material. Oftast föredrar de ljusa nyanser, den övervägande färgen är vit.

Country musik

Namnet på denna stil är översatt som "by", så det brukar användas för dekoration av hus eller villor.

Country stil soffor är nödvändigtvis gjorda av naturliga material i samma naturliga färger. Traditionellt är detta träd brun, naturlig gul eller varm gyllene, smide kan också användas.Klädsel är alltid gjord av textilier med rutigt eller blommönster.

Många fler soffor kan se i videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum