Skum för soffa

 Skum för soffa

Skumgummi används ofta vid tillverkning av stoppade möbler. Den används för soffor, stolar och madrasser. Den inre fyllningen av stoppade möbler är mycket viktigt eftersom det beror på bekvämligheten och komforten hos produkten.

Vad är bättre - vår eller skumsoffa?

Idag finns det ofta soffor av två typer: vår och skum. Varje alternativ har fördelar, därför är det i efterfrågan:

 • Vårblock består av bikoniska fjädrar av högkvalitativ tråd. De är sammankopplade med häftklamrar eller trådar. Denna design kännetecknas av styvhet.Det säkerställer kroppens korrekta position under viloläge. Lasten ligger inte på hela vårenheten, utan endast på de platser där kontakten uppstår. När en person ligger på en soffa, går lasten inte på ryggraden, men fördelas jämnt över hela kroppen.

På grund av dess styvhet och ökad styrka kan fjäderblocket stå emot mycket vikt, så det är ofta valt för personer som har en vikt över 110 kg. För att undvika obehagliga känslor från fjädrarna placeras en batting, spunbond, filt eller polyuretan ovanpå dem.

 • Skum eller polyuretanskum är ett högvolymmaterial av porös struktur. Den kan användas både separat och i kombination med andra material. Skumgummi består av tjockväggiga celler som är fyllda med luft. På grund av denna struktur kännetecknas den av elasticitet och ljushet. Skumgummi återställs snabbt till sin ursprungliga form, kännetecknas av hållbarhet, tillförlitlighet. Det kan vara av olika styvhet, vilket är särskilt viktigt för stoppade möbler.

Detta material är idealiskt för personer som är benägen för allergiska reaktioner. Det är säkert för hälsa,eftersom det behandlas av antivirus, antibakteriella och antifungala föreningar före användning i möbelproduktion.

Fjäderblocket och skumgummi är slitstarka material. De kännetecknas av bekvämlighet och komfort i bruk. Men skum är relativt billigare. Därför är det omöjligt att ge ett exakt svar på frågan vilken soffa är bättre. Varje alternativ är lämplig för en trevlig tidsfördriv och sömn.

typer

Moderna soffor representeras av olika former, färger och mönster. Vi är vana vid att rama soffor, eftersom det finns många av dem som säljs. Tillverkare används för att rama naturligt trä eller metall. För att skapa en bekväm och bekväm soffa, var noga med att applicera fyllmedlet.

Idag är en soffa utan ram av skumkuddar i stor efterfrågan. Det köps ofta för barnrum. Framelös soffa kännetecknas av bekvämlighet och komfort.

En soffa utan ram, men med skumdynor passar idealiskt in i många stilar. Det ser lyxigt ut i högteknologiska och fusionsstilar, avantgarde och popkonst, eklekticism och ecostyle.

Om du gillar japansk minimalism, kommer sådana möbler vara en värdig utsmyckning av en modern inredning.

Framelös soffa med skumgummi har många fördelar:

 • Minimalism i konfiguration och stil.
 • Bekvämlighet och komfort. Perfekt för daglig användning.
 • Den passar perfekt i olika stilar och ser också harmoniskt ut i ett ensemble med original tillbehör.
 • Det kan enkelt flyttas till rätt ställe och användas som extra sittplats.
 • Den kan användas för zonplanering och som plats för gemensam tidsfördriv.
 • En fördelaktig effekt på kroppen. Du kan koppla av på en bekväm soffa.

Varietyper av varumärken och deras syfte

Det finns många märken av skumgummi som ger valfrihet för både köpare och tillverkare av stoppade möbler.

Huvudsakliga sorter:

 • ST - standard (dens densitet varierar från 16 till 35 kg / m³). På grund av den låga kostnaden använder många tillverkare av stoppade möbler den. Men det kommer att tjäna inte mer än ett år, därför, om du köper en soffa med ett sådant fyllmedel, då att ge.
 • EL - hög styvhet (från 22 till 35 kg / m³).Det är inte avsett att skapa stoppade möbler.
 • HL - hård (densitet 25 och 40 kg / m ^). Detta alternativ kan användas vid tillverkning av soffor för kontor eller hemma. Den är lämplig för personer som gillar att sova på en hård yta. För barn är detta fyllmedel strängt förbjudet.
 • HS - mjuk (från 20 till 45 kg / m ^);
 • HR - mycket elastisk (från 30 till 50 kg / m³). Perfekt för stoppade möbler. Detta skumgummi kallas artificiell latex, eftersom latex tillsätts under tillverkningen.
 • HR * - mycket elastisk med hög komfortnivå. (från 30 till 55 kg / m³).

Att ange märket fyllmedel används inte bara bokstäver utan även fyra siffror, varav de två första är ansvariga för dens densitet, indikerar de två sista tryckpressen. Till exempel har varumärket EL 2535 en hög styvhet, en densitet på 25 kg / m³ och en kompressionsspänning på 3,5 kPa.

Vilket möbelskumgummi är bättre att välja?

När du väljer en soffa, var noga med att vara uppmärksam på dess bekvämlighet och komfort. Fyllning av stoppade möbler spelar en stor roll, så du borde fråga vad skumgummi användes som ett produktfyllmedel. En mängd olika märken kan leda till förvirring,men du bör inte styras av priset när du väljer ett fyllmedel för stoppade möbler, eftersom viktiga kriterier för att välja materialet är tjocklek och densitet.

Ett utmärkt fyllmedel för stoppade möbler är skumgummi med en densitet på 30 kg / m³. Soffan med den är idealisk för både sittande och liggande. Det är praktiskt, eftersom facket inte över tiden försvinner.

Livstiden på stoppade möbler beror direkt på skumgummins täthet.

Ju högre densitet desto längre blir produkten som ny.

Vanligen används ett fyllmedel med varierande densitet för sittande, armstöd och ryggstöd. För armstöd är det vanligt att använda lågdensitetsmaterial.

Ett annat viktigt kriterium är tjockleken.

Om du planerar att använda en soffa för att sova, ska fyllnadsstyckets tjocklek inte vara mindre än 4 cm.

Tillverkarna tar denna indikator lätt och för att spara, använd skumgummi med en tjocklek av 2 till 3 cm.

För att ta reda på skumgummins täthet bör du vara uppmärksam på dess märkning, eftersom de två första siffrorna används för att beteckna det. Om du letar efter en hård soffa, så hjälper de två sista siffrorna.Vanligtvis är denna siffra 40 enheter.

Hur byter man ut?

Om soffan efter lång tid har förlorat elasticitet, och det är obekvämt att sova på det, kan du byta fyllmedel. Denna process är tidskrävande, men det kan ske självständigt om du följer de grundläggande stegen och har grundläggande färdigheter på detta område:

 • soffan måste tas ifrån varandra;
 • ta bort trimmen från produkten;
 • ta bort gammalt fyllmedel
 • göra ett mönster;
 • Fäst ett nytt fyllmedel på alla delar av soffan: sidovägg, rygg och sittplats;
 • vinna över varje del av den nya klädseln;
 • montera produkten.

Så här byter du skumgummit hemma, se följande video.

För att snabbt och korrekt kunna ersätta skummet bör du följa flera regler:

 • När du tar bort det gamla fyllmedlet behöver du noggrant rengöra ramen och ta bort alla fästena.
 • Mönstret ska göras med tanke på 7 eller 8 cm, som är utformad för insidan. Avgiften bör endast göras där skummet går inåt. I annat fall kan du inte vika eller vika soffan.
 • På sätet placeras fyllmedlet vanligtvis på ett fjädringsblock, men först måste du lägga ett tjockt tyg och med en stark tråd ta den på flera ställen. Efter det är det redan möjligt att sätta skumgummi.
 • För sätemattor appliceras fyllmedlet vanligtvis i två lager. Detta garanterar mjukhet och hållbarhet.
 • För att förbättra komforten hos stoppade möbler efter att skummen är fastsatt på rammen med häftklammer, ska den täckas med dukduk.

Hur mycket kostar det?

Moderna märken av skumgummi presenteras i olika kostnader. Fyllnadspriserna påverkas av dess kvalitet, densitet och tjocklek. Vanligtvis fyller tillverkare av stoppade möbel order direkt från tillverkare, kringgå leverantörer.

I byggnaden kan du köpa skumplast i fasta lakan. De representeras av sådana storlekar - 1000x2000, 1200x2000, 1600x2000 och 2000x2000 mm. Om du behöver liten trim, så säljs de per kilo.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum