Fällbar soffa utan armstöd

Ergonomisk design, kompakta dimensioner och goda estetiska egenskaper är de främsta egenskaperna hos fällbara soffor, tack vare vilka modeller som är populära hos konsumenten. Tillverkare erbjuder möbler av olika former och färger, vilket förenklar sitt val för specifika interiörer.

Egenskaper, fördelar och nackdelar

Soffor utan armstöd - en praktisk lösning för ett litet sovrum eller vardagsrum. Modellen är lämplig för dagtid vila, sammankomster med vänner, det kan också användas som en permanent plats att sova.

Utvecklingsmekanismen gör att du kan kombinera funktionerna i sängen och soffan, vilket sparar på inköp av det och andra garderobsprodukter.

Samtidigt kommer hög prestanda att bibehållas.

Fördelarna med sådana soffor slutar inte där:

 • densitetrelativt liten storlek. Fällbar soffa passar i ett smalt sovrum och ett litet kök. Om det finns nischer kan du beställa en modell med en speciellt specificerad storlek och passa in möblerna i urtaget.
 • Icke-standardform. Smidiga linjer, strömlinjeformade, slätmade hörn - de särdragen hos sådana soffor. De ser snygg ut och passar lätt in i moderna interiörer.
 • Olika design. Soffor från olika tillverkare skiljer sig åt i färger, texturer, mönster på tyget.
 • Enkel transformationsmekanism. Möbler är lätta att kasta och montera, den här proceduren kan utföras av någon.

Modellen kommer att vädja till långa människor, eftersom de inte behöver uppleva obehag under sömnen, vilar på benen på armstödet och tar obehagligt hållande. På grund av avsaknaden av dessa delar ökar ytan på den nedre delen, vilket innebär att under sitt sittande kommer det också att finnas mer utrymme.

Nackdelarna med sådana soffor inkluderar det faktum att kuddar som saknar stöd kan krypa till golvet. För att undvika detta rekommenderas att välja tillbehör i avlång form, kännetecknad av elasticitet och större vikt: så de kommer att falla mindre.

En annan praktisk lösning skulle vara användningen av kardborreband.

Utan armstöd kommer det att vara ovanligt för dem som är vana att ständigt förlita sig på något under resten, men detta beror endast på specifika människors preferenser.

modell

Fällbar soffa framåt är populär hos konsumenten, eftersom varumärken erbjuder ett brett utbud av modeller och former. Genom denna typ av omvandling är denna möbel uppdelad i flera typer:

 • Book. Gemensam typ av soffor. Det skiljer sig i att även på de vikta möblerna kan du sova. För att expandera det, höja sätet och sänk efter ett klick. För att lägga i soffan, gör samma operation.
 • Klicka-klyak. Modellen namngavs på grund av det karakteristiska ljudet som uppstår vid vikning av en möbel. Mekanismen är en förbättrad bok, men du kan fixa den i tre lägen: sittande, liggande och halvt sittande.
 • evroknizhka. Trots namnet har en sådan soffa ingenting att göra med boken. Modellerna är lätta att vikas: Dra bara fram sätet med ett specialhandtag. På sängen är den jämnaste ytan.Fördelen med en sådan soffa är att den kan placeras mot väggen.
 • Franska spjälsäng. En plats att sova ligger under sätet. När den omvandlas utfolder den sig och tar en horisontell position. Modellen består av tre sektioner, fäst med gångjärn. Möblerna har också en madrass.
 • Sedafleks. Den förbättrade versionen av den franska vikbädden, som skiljer sig åt i större hållbarhet och pålitlighet. Det tål tunga belastningar, mindre flex. Soffan har en stor kaj, i veckad form skiljer sig i kompaktitet. Denna modell saknar dock en låda för linne.

Förutom dessa sänder soffor med vykatny mekanism. Modellerna är lätta att använda, lämpliga för par på grund av den stora storleken. Stugan drar framåt, för det här förfarandet ligger inom någon familjemedlems kraft. Dess funktion är ett lågt läge.

Fällbar soffa av denna typ är av två typer. "Accordion" är knäckt som ett dragspel, proceduren är lätt. För att göra detta, höja bara sätet tills det klickar och dra ut den vikta ryggstödet. I hörnet soffor sätt mekanism "känguru" eller "delfin."Från under sätet rullar ut och stiger plattformen, som bildar sängen.

dimensioner

Innan du köper en soffa, bestäms det i förväg hur många som ska sitta och sova på det regelbundet. Dessutom är möblernas dimensioner direkt relaterade till ledigt ledigt utrymme. Möbelvaror har olika dimensioner beroende på den specifika tillverkaren, vilket också beaktas vid inköp.

Tilldela kompakta och stora modeller. De senare är utrustade med fem eller fler platser, och endast 2-3 personer passar på minisofa. Längden på dubbla möbler varierar mellan 150 och 180 cm. För en modell för en person är denna parameter ca 120 cm, bredden i detta fall kommer att vara ca 140 cm.

Tips för att välja

Rummets slutliga inredning, liksom komforten hos modellen, beror på en välvalvad soffa. Om möblerna regelbundet används för att sova, ska det vara annorlunda, ha en positiv effekt på ryggraden. Produktens livslängd är också viktigt: soffor med metallram är de mest praktiska.

Vad du bör tänka på när du väljer en soffa:

 • klädsel material;
 • typ av fyllmedel;
 • transformationsmekanism;
 • dimensioner.

Det är lika viktigt med soffans design. Mångsidig är möblerna bruna, beige, sand nyanser. För en modern inredning passar modellerna i röda och svarta färger. Dessutom kan du kombinera olika toner och texturer, vanliga och tyger med ett mönster.

För fler soffor utan armstöd se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum