Dubbelsäng bäddsoffa

 Dubbelsäng bäddsoffa

Soffan är en del stoppade möbler, vilket i varje interiör ger en känsla av komfort och harmoni i hemmet. Idag är fokus på modeller avsedda för två. De uppfyller inte bara moderna krav på möbler, utan ger också den mest bekväma vila och sömn.

Fällbar soffa är en universell modell, den passar in i alla typer av rum och kan ändra inredningen i inredningen.

Egenskaper och fördelar med kompakta soffor

Den dubbla bäddsoffan är ett alternativ till en full säng. Till skillnad från det klarar det inte det användbara området utan behov, med en kompakt storlek vid vikning.

Fällbara soffor är perfekta för alla rum och inredning. Om så önskas kan de stå inte bara i sovrummet, men också i vardagsrummet, barnrum, kök, utfällning om det behövs. Dubbelmodeller av viknings soffor är mer mångsidiga och bekväma att använda. De är väl placerade i alla rumsförhållanden, mobila när de omplaceras och när de är vikta skapar du en illusion av rymden, förvandlar rymden och gör den gästvänlig.

Möbelindustrins moderna marknad producerar ett brett sortiment av soffa-modeller. Idag är det inte svårt att välja ett lämpligt alternativ: På grund av olika modeller kan du köpa en soffa för varje inredning, enligt den mest krävande smaken och fickan.

Fällbara dubbla soffor är multifunktionella. De kan användas som plats för rekreation, titta på TV, familjesamlingar i vardagsrummet. I den utfällda formen omvandlas sådana strukturer till en full dubbelsäng.

Liknande soffor kan ses i inredningen av kontor. Men i detta fall bär de en uteslutande estetisk belastning och innebär inte en omvandling. Här, en kompakt soffa, indikerar snarare status och framgång för företaget, speciellt om det är tillverkat av läder.

En sådan mottagning i inredningen är mer avkopplande och ersätter de vanliga kontorsstolarna eller stolarna.

Fördelarna med dubbla fällbara soffor inkluderar en rik färgpalett av klädsel. Idag kan du titta på alternativet att matcha befintliga möbler. Förutom färg uppträder också stoppmaterialet. Det ger soliditet till vilken design som helst.

Ofta köper du dubbla soffor för att bekvämt och effektivt använda ledigt utrymme i rummet. De är oersättliga där det finns brist på ledigt utrymme. Kompakta modeller kan passa inuti loggin, ändra sitt utseende och definiera ett rekreationsområde.

Former och modeller

Det finns olika modeller av dubbla soffor med en vikningsmekanism (rak, hörn och modulär). Varje typ har sina egna fördelar och väljs ut för rummets specifika förhållanden. Ofta är bredden på sätet i sådana modeller lika med ryggets bredd.

Så när den är utfälld, kommer sovplatsen att bestå av identiska block.

Rak soffor

Rak soffor för två platser anses vara ett universellt alternativ. Som regel sparar de alltid utrymme och är ett oumbärligt val om det är viktigt att spara varje centimeter användbart utrymme. En sådan modell kan placeras mot en vägg eller använda den för att zonera ett utrymme.

Oavsett storlek kommer en sådan soffa inte att bli besvärlig, oavsett om den är smal med en kaj eller bred.

Hörn soffor

Corner soffor är bekväma, åtminstone raka modeller. Idag erbjuder tillverkare mångsidiga alternativ där du kan ändra en vinkel till en annan. Detta gör att du kan experimentera med interiörets stil och förenklar omläggningen.

Modulära soffor

Modulära dubbelalternativ är funktionella och låter dig ändra rummets utformning. Till exempel är ett av de intressanta designbesluten en rund bäddsoffa för två. Det modulära transformationssystemet gör det möjligt att demontera sovbädden i dess komponenter. I det här fallet kan delar användas som puffar eller ett litet mjukt bord.En intressant och svängbar vikningsmekanism. När en sådan bäddsoffa ser ut som en halvcirkel med rygg eller mjuka kuddar.

Andra modeller har en transformationsmekanism när, förutom sovbädden, finns en elegant huvudgavel. Sådana modeller liknar helt en underbar dubbelsäng. De kan vara smala med en kaj, ha mjuka armstöd och en rörlig rygg av annan tjocklek. Klassiska modeller kan tillverkas i minimalistisk direktvy med eller utan armstöd.

Varje formulär har många sorter som skiljer sig åt i olika stilar (modulärt, kontor etc.). Universella modeller har lådor för kläder, vilket är mycket bekvämt och låter dig spara utrymme i garderoben.

De andra designen är utformad på ett sådant sätt att deras enhet är gömd inuti och tills soffan går ut, är den inte synlig.

Dessutom har olika modeller och mattens grad av styvhet. De kan vara mjuka, medelhårda och hårda (alternativ till ortopediska sängar).

Även om de första är mjuka, är de inte alltid bekväma, för i sömnen böjer de sig också, vilket förhindrar korrekt vila och ger kroppen en felaktig position.Modeller med medelhårdhet av mattor är universella. De är utformade för huvudkontingenten, bibehåller medeltvikten på två personer och bidrar till mer ordentlig vila och sömn.

De bästa alternativen för vikning av soffor på två ställen är mönster med en styv mattan och ryggstöd. Sådana modeller anses ortopediska och, även om de inte botar sjukdomar i muskuloskeletala systemet, kan vara deras förebyggande. Det är i sådana modeller att en blocktyp med en ortopedisk effekt tillhandahålls när, förutom huvudfyllningen, hårdmaterial läggs till ovanifrån och under (en sådan matta böjer inte).

Ibland ger enheten ytterligare skydd, vilket aktiveras under tunga belastningar. Dessa hopfällbara soffor är utvalda av dem som behöver en bra vila och maximal komfort efter arbete i samband med kraftig fysisk ansträngning eller de som har stillasittande arbete på kontoret.

Transformationsmekanismer

Modellerna av viknings soffor för två säten skiljer sig åt i typen av transformationsmekanism. Det utmärks av principen om vikning av soffan:

 • Book. Mekanismen för omvandling på bokens princip är den enklaste designen.För att expandera soffan måste du höja sitsenheten och sänka ryggen och bilda en fullbäddad sovbädd av två identiska delar. Om soffan köps för användning som säng, måste du vara uppmärksam på det faktum att ryggstödets bredd och sittplatsen var desamma.

Dessutom är det viktigt att ta hänsyn till typen av fyllmedel: den måste vara densamma i densitet och tjocklek.

 • Evroknizhka. Transformationsmekanismen liknar en bok: för att expandera soffan måste du också höja sätet (med baksidan börjar falla ned). Den enda skillnaden är att förutom att höja sätet måste du dra det lite framåt.
 • Klick-klack. Principen för vikning av dubbel soffa liknar en bok, men har en liten skillnad. För att sätta soffan i en dubbelsäng måste du höja sätet upp till ett karakteristiskt klick. Därefter sänks sätet något, ryggen flyttas och båda delarna läggs ut i en sovbädd.
 • Dragspel. En av de mest tillförlitliga mönster. Dragspelet i dragspelet är ganska enkelt och ligner en harmonisk omkastning. När utfälld består består en dubbelsäng av tre identiska block.För att omvandla modellen till en hel säng måste du dra överstolen och dra framåt. Samtidigt utvecklas dubbeldelen själv.
 • Amerikansk hopfällbar säng Namnet "clamshell" indikerar sättet att omvandla soffan. Den sovande sängen består av tre identiska delar som läggs ut enligt följande: För det första, lyft det första blocket och lägg det på golvet, ta sedan nästa matta med benen genom handtaget och lägg det på golvet. Denna modell har inte en låda för linne.
 • Franska spjälsäng. Denna modell har en liten skillnad från den amerikanska clamshell. För att göra en dubbelsäng ur soffan måste du först ta bort kuddarna på sätet. Sedan läggs soffan framåt, medan ryggen är rörlig och förblir på plats.
 • fåtölj. Transformationssystemet för en sådan soffa är något annorlunda än andra modeller. Den drivs med följande metod: sitter på soffan, samtidigt som vilar på armstödet och lutar hela tyngden på baksidan. Samtidigt stiger foten och ryggen går ner.

stilar

Hela interiören som helhet beror på utformningen av den vikande soffan.Därför, när du köper måste du ta hänsyn till många faktorer. I modern design, den faktiska olika stilar av modeller, från klassiska och moderna till imitation av antika modeller.

Det finns många olika stilar, som var och en har sin egen historia och kännetecknas av strukturen:

 • Chesterfield. Läder soffa med böjda armstöd och ryggstöd av samma höjd, effekten av vadderat material och bristen på ryggstödspanna.
 • Kemelbek. Klädda möbler med en böjd baksida, som liknar en kamelens rygg med en puckel, utan en ryggkudde.
 • Lawson. Soffa med låga armstöd och kuddar, som kombinerar metall och trä i ramen.
 • Smoking. En variant i jugendstilen i början av 20-talet av 20-talet med obligatorisk närvaro av kuddar och armstöd av samma höjd som ryggstöd.
 • Engelska. Aristokratisk soffa med släta avrundade handtag, gjorda i stil med det brittiska inlandet (design med en styv rygg, stora mjuka kuddar på sätet och mycket små mjuka handtag).
 • Knowle. Särskild modell med hög rygg och armstöd som kan regleras med hjälp av sladdarna som förbinder en rygg och armstöd.
 • Bridgwater. Elegant informell modell, gjord i klassisk stil. Den har en rundad, lågböjd handtag, samt kuddar.

I allmänhet skiljer sig soffor av höjd och form på ryggen, styvheten och höjden på armstöden, närvaron av kuddar och rörligheten i ryggen. Varje modell är unik på sin egen väg och måste motsvara rummets design.

dimensioner

Standarden för vikning av dubbla soffor är olika för varje tillverkare. Medelvärdet är 160 x 190 cm. Måtten på soffan beror på rumsytan, utrymmet och de önskade parametrarna för sovbädden.

När den är hopfälld kan soffan vara ganska liten, smal.

Modellerna skiljer sig i bredd. Bland alternativen kan du välja en liten, liten, bred eller mini soffa:

 • I genomsnitt bredden på vanliga raka modellerna 60-100 cm, höjd upp till 1 meter. Beroende på modell kan längden vara 190-196-200-206 cm. Vissa modeller i utfälld form är 140 x 186 cm och 150 x 190 cm. Armstödets höjd varierar mellan 48 och 70 cm och högre.
 • Vanligtvis beror dimensionerna på soffans längd: ju större det är desto rymligare är det sovplatsen. Djupet av de kompakta modellerna i den utfällda formen är 120 (130) x 180 cm, i vikten - från 70 till 91 cm.

material

Sofaens huvudkomponenter är ram, bas och block. De bestämmer modellens livslängd, funktionalitet och design.

ram

Vanligtvis består strukturen av trä och metall. Nyligen har metallelement i allt högre grad använts i produktionen. Träet släpar in i bakgrunden, även om det ofta finns i modeller av den klassiska stilen.

I transformationsmekanismen används metalldelar oftare. Basen kan vara både stål och trä. Det enda som är värdelöst är användningen av spånskiva - en sådan grund kommer inte att vara länge.

En bra bas anses vara en konstruktion med lameller (ganska smala trälattor över längden, fäst vid ramen). En sådan ram är idealisk som en bas för en soffa med ortopedisk effekt. Det är välventilerat, kännetecknat av elasticitet och är i stor efterfrågan bland köpare.

På grund av lamellerna kan mattan "andas" fritt, vilket eliminerar svampbildning eller mögelbildning.

fyllning

Vid produktion av moderna möbler med flera typer av fyllmedel. Baserat på soffans struktur kan basens modell vara vår och springlös.

Springless fyllmedel

Så att möblerna var mjuka används två typer av skumgummi oftare som en fjäderfri matta: vanligt och tätt polyuretanskum (polyuretanskum). Konventionellt PU-skum är ett svampliknande arkmaterial, som är limt ihop för att erhålla ett block med önskad tjocklek och styvhet. Detta fyllmedel är den mest budget, även om kvaliteten på den är mest opålitlig.

Som regel sjunker sovbädden med honom snabbt och bildar dents i mitten.

Gjuten polyuretanskum - en mer avancerad typ av fyllmedel. Den gjutes i önskad form enligt specifika dimensioner för varje modell. Det är mer eftergivligt, det har ett längre livslängd, även om det ibland ändrar sin ursprungliga nyans med tiden. En sådan matta kommer inte att knäcka, det kan vara något komprimerad, men det kommer inte att ge starka bucklor.

Förutom detta material som fyllmedel för en hopfällbar dubbel soffanvändning:

 • naturlig latex (skumlikt material, gjord av saft från Heveas träd);
 • syntetisk latex (derivat av polyuretanskum),
 • kokosfibrer (kokosfibrer i form av drag)
 • hålfibrer (polyesterfiberprodukt);
 • Stratofiber (komposition av polyester och ull, bambu fibrer).

Förutom dessa fyllmedel vid tillverkning av filt, vadderad jacka, sintepukh. Om modellen har kuddar är de fyllda med syntetisk fluff, hålfiber eller vadderande polyester.

Vårblock

Fällbar soffa med ett fjäderblock - temat är kontroversiellt. Det här är inte alls gammaldags konstruktioner som många har huskat sedan sovjetiska tider. Idag är fjädrarna anslutna enligt en annan princip, vilket minskar nötning av delar om varandra och deras bräcklighet.

Vid tillverkning av modeller med tre typer av fjädrar: orm, bonnel och oberoende element:

 • Den första typen består av plattformade runda zigzagfjädrar som är fästa på ramen på båda sidor och har en elastisk fixering mellan dem.
 • Fullfjädrar av bonnel-typen är anordnade vertikalt. Ett sådant fyllmedel kallas ett block, eftersom de strukturella elementen externt sammankopplade av toppen och botten bildar ett galler med en ram. Till skillnad från vårslanggitteret är ett sådant block placerat på en träram med en gitterbas. För att förhindra att fjädrarna bryter mot klädseln kompletteras kvarteret med ett skikt av skumgummi över toppen,undre kanter och sidoytor.
 • Fjädrar av oberoende typ är ordnade olika. Var och en av dem fungerar separat från de andra. Blockens mekanism skiljer sig något från vårens motsvarigheter: varje element är förpackat i ett separat textilhus. Metalldelar är inte sammanlänkade: Blockets integritet skapas genom att koppla textilförslutningar. Under belastning blir ytan därför platt utan att rulla in i mitten.

En intressant variant av blocket är en variant med dubbelfjädrar, när man sätts in i den andra. Det andra elementet lägger till elasticitet i strukturen och aktiveras endast under tung belastning.

Klädsel material

Valet av stoppmaterial är en fråga som kräver en noggrann inställning. Idag används i tillverkningen av stoppade möbler, natur- och miljöläder, shinil, flock och möbelgarn. Dessutom omfattar vissa företag stoppade möbler koreanska textilier med velour textur ("chinchilla").

Välja typ av stoppmaterial, ta hänsyn till vård och hållbarhet:

 • Till exempel är en läderfoldig soffa inte orolig i omsorg: den dekorativa beläggningen möjliggör rengöring med tvättmedel och torkas inte av under användning.
 • Tygalternativ på två ställen passar bättre för ett sovrum eller vardagsrum, där det inte finns mycket damm och smuts. Det är svårare att ta hand om textilier, speciellt om mat, färger, bläck från en penna faller på klädseln under drift.

Tyget torkar snabbare, bleknar och ackumulerar damm.

Färglösningar

Soffans färg beror på stilen på rummet och ska passa bra in i interiören. Idag är den mest populära nyansen brun, allt från en ljus skala och slutar med en chokladskugga.

Kontorsalternativen är mer mångsidiga: bland dem sticker ut dämpade toner av grönt, oliv, orange och lila.

Den vita tonen är aristokratisk men helt oacceptabel för kontinuerlig användning. De som älskar ljusa färger, väljer skilda grå, rosa, lila och liknande mjuka toner.

Svart färg ser dyster ut, så det använder inte speciell efterfrågan.

Hur man väljer en soffabarn i rummet?

Ofta är valet av soffa baserat på modellens externa indikatorer. Köparen uppmärksammar storleken, klädseln och utformningen av stoppade möbler. Sådana urvalskriterier är endast relevanta om det sällan är planerat att använda soffan (till exempel i ett lanthus för gäster). Om ett inköp involverar daglig eller frekvent användning är det ett antal faktorer som måste uppmärksammas.

I det här fallet kommer inspektionen att behöva spendera mycket mer tid att fråga säljaren om alla nyanser av modellen.

När man väljer ett varaktigt alternativ är allting allt från storleken och strukturen hos transformationsmekanismen, närvaro av lådor för tvätt, bekvämlighet av plats och slutar med fyllmedelskomponenterna. Dessutom kan du välja en modell som blir en större säng än en soffa, så att du kan reparera blocken.

Faktum är att med en ständig användning av någon soffa, sänker ett kvarter förr eller senare, fjädrarna försvagar eller omklädnaden faller i förfall. Få människor vet, men stoppade möbler kan reanimeras och därigenom förlänga sitt livslängd. Och ofta är reparationen inte mödosam, om du vet hur du byter ut enheten själv tar det inte mycket tid och kommer att spara budgeten. Följande video kommer att berätta om det:

Grundregler

Vid val av en kompakt soffa för två platser rekommenderar experter att uppmärksamma följande nyanser:

 • styvhetsindikator (det genomsnittliga alternativet förlänger operationen, klarar av viktbelastningen och kommer inte att orsaka ryggsmärta på grund av att den inte är van vid hårda eller alltför mjuka mattor);
 • typ av fyllmedel (ju större sängens storlek är desto hårdare är ytan, annars kommer mitten att falla);
 • fyllnadsmaterialets livslängd (så att mattan inte rullar för snabbt, är det värt att välja mellan tre alternativ: naturlatex, tätt polyuretanskum och en oberoende typ av fjäderblock);
 • Tjockleken på mattorna (de ska inte vara tunnare än 8 - 10 cm);
 • Perfektionen av transformationsmekanismen (ingen lödhet i strukturen är ett äktenskap som kommer att förkorta soffans liv);
 • När du köper ett ortopediskt alternativ, bör du titta på modellen med björk eller björk lameller;
 • Transformationsmekanismen bör vara bekväm och lämplig för rummets dimensioner (lätt och orsakar inte svårigheter när den utvecklas på grund av brist på utrymme).
 • rammaterial (spånplatta är inte lämplig för kontinuerlig drift, så välj ett alternativ där det finns en kombination av metall och trä);
 • diametern på delarna av transformationsmekanismen (ju större den är,ju mer tillförlitliga modellen och ju längre den kommer att vara).

Dessutom är en viktig indikator under inspektionen nivån på skiktet på locket och dess material. Eftersom viknings soffan är köpt under lång tid, bör klädseln vara tillverkad av ett tätt och nötningsbeständigt material.

Tja, om det kan rengöras - det kommer att förlänga operationen.

Det är också viktigt att klädseln är gjord av hög kvalitet: det borde inte vara böjda sömmar, defekter i form av repor, hål eller skoftade material. Om säljaren säger att tyget kommer att slutföras i tid är det inte: Textilierna kommer att förbli densamma som det är.

Idéer i inredningen

Den hopfällbara dubbel soffan ändrar alla inredningar. Han kan stå i köket och komplettera köksuppsättningen. I det här fallet lägger den funktionalitet till utrymmet, ger den inre färdigheten.

Den svarta och gråa soffan på benen passar perfekt in i det lakoniska interiören med neutrala toner, om du lägger den mot väggen. Ett ljust laminat, en kantsten i en geometrisk form - utmärkta komponenter i rummet design.

För att skapa harmoni måste du välja en inredning eller skåp i samma ton som soffan.

Om en ljusgrå soffa är vald för ett beige sovrum med beige väggar och ett ljust golv, kan du inte göra utan accenter. Du behöver ljusa turkosa kuddar och skåp av samma färg. Så att soffan inte går ihop med golvtonen, kan du upprepa färgens accent, sätta mattan på golvet för att matcha möblerna eller kuddarna.

De som är vana vid kontrast i inredningen, kan köpa en soffa i kräm eller mjölktoner med armstöd och kuddar. Så att modellen inte slår samman med väggens färg, är det bättre att placera den på en mörk bakgrund och sätta mattan på golvet för att matcha väggen.

Den mörka färgen på inredningen kan upprepas genom att välja hyllan och lampan i samma färg.

Om rummet är tillverkat i beige och gråblå färger, är det bättre att köpa en vikningsmodell av en mjölkaktig nyans med ett tryck och små träben. För att återuppliva designen kan du dekorera soffan med kuddar, lägga en vas och skåp i vit och brun ton.

Denna soffa kommer att se bra ut i sovrummet, vardagsrummet, nära väggen med glashyllor för böcker.

Välja en eller annan modell, det är värt att överväga att förutom den funktionella kan den avgränsa utrymmet. Till exempel, om du sätter en soffa i mitten av studion rummet, kommer du att kunna skilja gränsen från matsalen.Detta är en annan fördel med sådana möbler.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum