Framåt soffa

 Framåt soffa

Förmodligen kan du knappast föreställa dig ett modernt interiör utan en mysig, mjuk och bekväm soffa. Idag är det ett konstant element i en bostadslägenhet, kontorslokal, sjukhus, konsumenttjänster.

Soffa, viks framåt, upptar ett minimum av utrymme i vilket rum som helst. Det ser harmoniskt ut i en situation med olika funktionella rum. På den kan du sitta, ligga ner, sova, koppla av, drömma, läsa en bok, äta lunch och inte bara!

Den moderna överflöd av alla slags modeller kan ibland förvirra en oerfaren köpare. Om alla invecklingar i samband med valet av sådana soffor, berätta vår artikel.

Egenskaper och fördelar

Snygg och vacker soffa köps som en av de första möblerna när man går in i en ny lägenhet. Det skapar inte bara en bekväm och bekväm sovplats, men hjälper också till att utrusta vardagsrum, sovrum, hall eller barnrum. Sova positivt med sängen för sin kompakta storlek, och det är särskilt viktigt för små lägenheter.

När den är hopfälld kan den rymma flera personer samtidigt. Dessutom är många modeller utrustade med en särskild nisch för lagring av sängkläder, filtar, kuddar och andra saker. Detta gör att du kan behålla allt du behöver för att sova för hand och spara utrymme och pengar vid köp av ytterligare piedestaler eller ställningar.

Soffor kan skilja sig från varandra i material, dimensioner, modeller, kostnader, designfunktioner och typ av mekanism. Det är den sista punkten som är det viktigaste inslaget i klassificeringen av en viss modell. För att föreställa sig vad som utgör en soffa, räcker det med att ta reda på typen av glidmekanism.

Glidande soffor är slitstarka och multifunktionella, de är praktiska i omsorg och attraktiva i utseende,prisvärd och bekväm att använda.

klassificering

De viktigaste typerna av klassificering av soffor:

 • Genom formen av en transformerande mekanism. Möblerna kan läggas ut, rullas ut eller vecklas ut. Valet av soffa på denna grund beror på rummets dimensioner, dess syfte, graden av funktion.
 • Form:
 1. hörn (sådana soffor äger rum kompakt i hörnet av rummet);
 2. raka linjer (den vanligaste, klassiska versionen);
 3. ö (har en oval form, så oftast placerad i den centrala delen av rummet).
 • Avtalad tid. Beroende på platsen för sofforna kan du göra under barnrummet, korridoren eller korridoren, kontoret, vardagsrummet, sovrummet. Sådana modeller skiljer sig åt i storlek, form, materialproduktion, färger, ytterligare funktioner.
7 foto

modell

Antalet platser beror direkt på denna indikator. Med standardmodellen kan du samtidigt rymma 2-3 personer. Mer kompakta alternativ kan vara enkla eller dubbla, rymliga modeller är konstruerade för 5 eller fler personer.

Fällbar soffa framåt kan ha följande omvandlingsalternativ.

En bok

Den första versionen av soffan. Även vid vikning är det bra för dig att sitta, ligga ner eller sova i tröst. Varianen fick sitt namn för likheten hos den sönderdelade soffan med den öppnade boken.

För att öppna soffan är det nödvändigt att höja det något tills ett klick, och sedan sänka det tillbaka.

Soffan viks i omvänd ordning: lyfta den till klicket och vika i sin ursprungliga position. Den utfällda modellen är ett ganska rymligt och bekvämt sovande område.

Dessutom kommer de flesta modellerna med en linne lådan längst ner.

Minus av en sådan modell: För att få den till utfällt tillstånd är det nödvändigt att soffan är ca 10 cm längre bort från väggen. Det vill säga att sätta möblerna nära väggen är inte möjligt.

Click-klyak

Möbler fick sitt namn för det specifika ljudet som uppstår när de utvecklas. Modellen liknar det första alternativet, men mer raffinerade. Dess stora fördel är möjligheten att fästa ryggen i flera ställen i olika vinklar.

Detta skapar möjligheter till en bekvämare vistelse.

Bland fördelarna med dessa två alternativ:

 • tillförlitlig mekanism;
 • användarvänlighet;
 • bekvämt sovande område;
 • rimligt pris
 • kompakta övergripande dimensioner.

Nackdel: oförmågan att flytta soffan tätt mot väggen tack vare designfunktionerna i vikningsprocessen.

evroknizhka

Den uppenbara likheten hos namnen (bok - eurobook) ger inget att göra med principen om att dessa mekanismer fungerar.

Soffan utvecklas enligt följande: sätet sträcker sig över sig själv och baksidan sänks ner i den fria delen.

Modellen ligger nära väggen eller i mitten av rummet. Mycket ofta används den för att dekorera arbetsområdet eller vardagsrummet. Soffor är ofta utrustade med dekorativa kuddar för en bekvämare tidsfördriv.

Fördelarna med detta alternativ är:

 • idealiskt slät yta på en kaj;
 • optimal sänghöjd;
 • mekanismens tillförlitlighet (endast för tillverkning av fasta träarter används)
 • lång livslängd
 • enkel och snabb vikningsprocess;
 • Förekomsten av en djup och rymlig låda för sängkläder.

nackdelar:

 • under utfällning sätter sig sätet på golvbeläggningen eller mattan, så det kan skada eller repa dem;
 • tillräckligt övergripande modell.

delfin

Designen består av två separata delar: huvud och för sömn. Vid vikning är modellen en hörn soffa. Vid utfällning är det nödvändigt att dra en speciell slinga över den och rycka den för att expandera sängen.

En av fördelarna med denna modell är enkel att lägga, liten storlek, jämn, slät sovhytt, bekvämlighet och pålitlighet i bruk.

Nackdelen kan vara användningen av en sådan modell i ett rum med en lång matta, det kommer vara problematiskt att sprida ut den nedre delen för att få en kaj.

utdrag

Utdragna soffor presenteras i en stor modell och storlek. De låter dig välja de idealiska dimensionerna av sängen för ett visst rum. Mekanismen hos sådana modeller är väldigt bekväm och enkel att använda, men från den dagliga uppveckningen kan det snabbt misslyckas.

dragspel

Vikningsmekanismen liknar handlingsprincipen för ett musikinstrument. Hållbarhet och användarvänlighet gör att du kan använda den här modellen under lång tid.

Bland fördelarna med en sådan soffa:

 • lätt vikning och vikning;
 • jämn, lång och sovande;
 • multifunktionalitet;
 • kompaktitet i det vikta tillståndet.

nackdelar:

 • mattan kommer att påskynda processen att misslyckas med transformationsmekanismen;
 • signifikanta dimensioner i den oveckade positionen.

teleskop

Denna version fick sitt namn för den externa likheten med ett teleskop eller ett teleskop. Alla delar av soffan nomineras från insidan i steg.

Nästan alla modeller är utrustade med en speciell underkläderslåda.

Soffor av denna design är mycket attraktiva i utseende, ganska bekväma, ergonomiska, ger ett stort, rymligt utrymme för att sova och koppla av med en ortopedisk ram. Bädden har dock en liten höjd över golvet (högst 28 cm).

cot

Det bästa alternativet för sällsynt bruk. Till exempel, när behovet uppstår för att placera flera personer hemma. Tidigare, för sådana ändamål i varje lägenhet fanns en hopfällbar säng. Idag blev hon ersatt av sådana lätta, kompakta soffor. Sängen är en skummadras, som vid vikning ligger i soffan.

Modell med en bäddsoffa - "marscherande" alternativ, lätt, kompakt, billigt,men inte mycket bekvämt.

Dessa clamshells finns i flera variationer:

 • Fransk soffa, vikbar tre gånger;
 • Amerikansk modell, vikning i två steg;
 • Italiensk soffa - den dyraste och bekväma av alla som presenteras i denna kategori.

"Verona"

"Verona" är en förbättrad version av kombinationen av clamshell och roll-out-modeller. Att sönderdela en sådan soffa är möjlig även för ett litet barn - det är så enkelt och enkelt att göra det med en speciell slinga.

Conrad

Konrad-designen kombinerar de bästa egenskaperna hos utrullningsmodellerna och Dolphin-mekanismen. Bekväma sovförhållanden ger fjäderblock som tillhandahålls av designen.

Enkelsängar, dubbelrum och tre sovrums soffor är utrustade med olika mekanismer. Ju större sovande område, desto mer tillförlitligt, starkare och mer hållbart bör mekanismen vara.

dimensioner

Soffor skiljer sig i övergripande dimensioner och antal platser. Den kompakta soffan är konstruerad för samtidig landning av 1-2 personer, de bredaste modellerna kan klara mer än 5 personer. Det finns inga tydliga standarder för storleken på sådana möbler.En liten, en och en halv eller en dubbel soffa från olika tillverkare kan variera kraftigt i bredd.

Små soffor kan ha en bredd på 100, 120, 140 cm. Mer rymliga soffor är gjorda mer än 150 cm breda: 160, 180, 190 cm. Valet av en lämplig modell beror på många parametrar. De viktigaste är de övergripande dimensionerna på rummet där möblerna är planerade att installeras.

material

Materialen som används för att skapa soffor kan delas in i flera grupper:

 • för framställning av ramen
 • transformerande mekanism;
 • tryck och dekoration.

Som fyllning för soffor vårmekanismer fungerar skumgummi eller polyuretanskum vanligtvis. Ramen kan vara trä, metall eller kombinerad.

Møbelmaterial utgör en betydande del av kostnaden för den färdiga produkten. De billigaste alternativen är syntet och textil (jacquard, velour, satin). De är attraktiva i utseende men opraktiskt att ta hand om. Att ta hand om dem kräver en extremt kemtvätt.

Av de mer praktiska alternativen kan flock och mikrofiber särskiljas. Dessa material är mycket vackra, lätta att rengöra, motståndskraftiga mot olika typer av föroreningar och till och med klor av husdjur.

Naturmaterial (lin, bomull, läder) värderas högt för sina högpresterande egenskaper, hypoallergenicitet och utmärkt andningsförmåga.

Tips för att välja

För att soffan ska fungera trogen i många år, bör man välja sitt val med särskild vård:

 1. Tillverkningsmaterialet. Hans val beror på modellens funktionella syfte. Till exempel, för ett kontor eller kök, är det bäst att välja de mest praktiska och hållbara materialen. För barnens rum krävs en soffa av miljövänligt, allergivänligt, ljust och praktiskt material.
 2. Storlek. När de är vikta och utfällda, bör möblerna inte hindra den fria rörelsen runt rummet eller blockera banan till andra möbler och inredningsdetaljer.
 3. Fjäderfyllmedel kommer att vara mycket längre och effektivare än fyllning av skumgummi och polyuretanskum.
 4. En soffa med solida block gör att du kan skapa en jämnare och fast sovplats än enskilda kuddar.
 5. Polstring är bättre att välja smidig. Det är lättare att ta hand om honom än att avlägsna damm mellan de fluffiga stoppfibrerna. Mjukt tyg och ser mer attraktivt ut.Idealisk - material med smuts och dammavvisande egenskaper.
 6. Om det finns husdjur i huset, ska soffan på soffan ha en väldigt stark väv.
 7. Transformationsmekanism. Om soffan ska vikas ut / vikas dagligen, bör mekanismen vara så enkel och enkel att använda.

De mest tillförlitliga sofforna är euroböcker, rymliga är delfiner, kompakta som är vykatnye, prisvärda är böcker, funktionella är euroböcker och vykatnye, bekväma för att sova är vykatnye och dragspel.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum