Skjutbara soffor

 Skjutbara soffor

Var och en av oss, väljer möbler i en lägenhet (soffa, säng, soffa eller soffa), tänker först och främst om bekväm vila och komfort. Men i antiken hade bara representanter för rika klasser haft råd till en bekväm säng för att sova eller koppla av, de stackars var nöjda med enkla mönster.

Idag har vi alla inte bara bekväma, men också snygga möbler, i synnerhet en soffa-soffa, en mängd olika former som tillgodoser behoven hos ens de mest vedergivna kunderna.

Särskilda funktioner

Soffa-soffa - ett oumbärligt element i rummet, som kan ge en sofistikering till vilken design som helst, för att betona originaliteten hos ägarens smak.Samtidigt är det en plats för en bekväm vila, och om det är ett glidalternativ, då en ekonomisk användning av kvadratmeter.

Skillnaden mellan glidbänken och dess "äldre" motsvarighet till soffan är dess lilla storlek och frånvaron av en full ryggstöd. Denna modell har sina egna egenskaper: liten i storlek, det kan inte ha armstöd, men den ursprungliga utformningen av en soffa kommer definitivt att ersätta dessa delar.

Ordet "soffa" har franska rötter, i Ryssland framträdde det i XIX-talet, och översätts från frankens språk som "säng", "liten säng" eller helt enkelt en soffa för att ligga eller en soffa med huvudgavel.

Till exempel såg sängmodellen, som var en "squeak" av mode vid Louis XVs domstol, i början som en spisbänk med åtta ben utan huvudbräda. På sådana möbler var det vanligt att ligga tillbaka i den avlägsna eran: det var så som de sekulära damerna träffade sina gäster och herrar under Napoleons tid.

Idag kan du hitta en soffa med armstöd och bak och utan dem, det kan ha ben, och av olika storlek och form kan den ha en annan geometrisk form - vinkel eller rektangulär och tillverkas i olika stilar.

En funktion hos glidbänken är dess kompakta och demokratiska pris. Det vill säga denna modell är tillgänglig för alla segment av befolkningen.

arter

Studier av de olika variationerna av couches utförande undrar du hur olika modellerna på möbelmarknaden är:

 • Metall soffor kan perfekt komplettera trädgårdsdesignen eller lägga till en zest på utformningen av en liten sommarstuga.
 • Skjut soffa - soffan kommer att bli en ljuspunkt i vardagsrummet och av vilken storlek som helst. Det passar perfekt in i vardagsrummet och kontoret. Även om modellen är singel. Även om idag produceras och soffor för två personer. Det är den glidande modellen som låter dig koppla av på det, och tvärtom att reflektera över allvarliga saker och saker.
 • Soffa soffa i en liten lägenhet är ett utmärkt tillfälle att göra ett bekvämt rum till ett litet sovrum: glidmodellen blir en fullvärdig sovplats.

Som dock och i köket, när ett stort företag mentalt kan prata om te och på natten för att sätta på sig en försenad gäst.

 • Modell med två armstödvarav den ena tjänar som ett huvudgavel, kallat "pall", kommer att förvåna någon med sin elegans. En sådan säng, mer som en kunglig, är ganska självförsörjande, så att de omgivande möblerna "väljer" bara för den.
 • Idag har en ny soffa dykt upp - medicinskSpeciellt kosmetologi och massage. Denna typ av denna modell idag kan ses på läkarkontoret hos läkaren, och i massagestallet och i kosmetologikontoret. Från funktionerna i avundsmodellen är inte bara patientens bekväma tillstånd, utan också kvaliteten på specialistens arbete.

Obligatorisk detalj av denna modell är en lutande rygg, förmågan att justera stolens höjd och rotera den i olika vinklar.

Medicinska soffor idag är gjorda i tre versioner.

 • Den mest ekonomiska modellen - Mekanisk, pålitlig och har en enkel transformationsmekanism.
 • Kupéer med hydrauliskt lyftsystem, som mekanisk, kan vara två- och tre-sektionell. Huvudskillnaden från de föregående är möjligheten att justera höjden med pedalen.
 • De mest praktiska modellerna är elektriska.. I dem regleras varje sektion separat, vilket skapar en speciell komfort för kunderna. Sådana soffor är utrustade med en speciell elektrisk enhet, vilket gör dem dyra.

funktionalitet

Små soffor är mycket olika i sin funktionalitet: trä, plast, stoppade i läder, dubbla, transformatorer, vikning och glidning, de sparar inte bara utrymme i ditt rum utan kan också ge stora fördelar på grund av dess egenskaper.

Kompakt modell, glidning och vikning blir ett bra ställe att sova, till exempel i ett stort kök. I moderna tider har köket länge upphört att vara en plats endast för att äta och tvätta. I dagens kök kan du ta emot gäster, i det här fallet kommer bekväma och kompakta möbler här att vara mest välkomna.

Sofforna, som glider i längd, rullar ut till sidan och i bredd, med en lådan, är ett bra ställe att lagra en mängd saker, disk eller kläder.

Särskilt de är relevanta i barnens rum. Bekväm glidande diva-soffa med ortopedisk madrass, som glider in i två ställen, tillhandahålls bara för barnets tillväxt.Hennes linneskrin innehåller mycket användbara saker från en ung familjemedlems garderob. Avlägsna stötdämpare finns för de små för att skydda barnet från att falla medan de sover.

Den hårda ytan på sängen kommer att vara användbar för barnets ryggrad.

När det gäller designen finns det ingen gräns för perfektion: dekorerade i stil med tecknade figurer, i form av sagor hus, skrivmaskiner, ljusa och oförglömliga, de kommer förtjänt att förtjäna de små barnens kärlek. För äldre barn erbjuder tillverkare av sådana möbler olika färger och tryck, vilket gör att soffan kommer att dekorera tonårsstuen.

Møbelbeläggningar

Välja en soffa i din lägenhet eller hus, var noga med att tänka på möbelklädseln. Hennes material beror på vilket av rummen hon kommer att dekorera. Idag kan du välja en soffa från:

 • konstläder;
 • blandade material (syntetiskt och bomull);
 • naturtyg (velour, läder, ull);
 • mikrofiber (en blandning av bomull, teflon och polyester).

En modell av läder är lämplig för ett kök., som inte är rädd för temperatur eller smutsiga fläckar.Du kan använda mikrofiberklädsel och velour, de är helt rengjorda.

Soffan i barnkammaren bör täckas med flock, anti-vandal vävnad, som tålmodigt riva alla barnliga pranks. Det perfekta alternativet skulle vara en modell med avtagbara lock.

Huden och flocken kommer att vara lämplig även om du har ett husdjur.

Men i vardagsrummet kan du beställa en modell av någon klädsel, billig och praktisk. Om dina gäster röker, välj klädsel av flock eller läder - dessa material absorberar inte lukt.

Populära modeller

Naturligtvis är de mest populära modellerna av glidande soffor multifunktionella., det vill säga dagen som spelar soffans roll och på natten - sängen. De är utrustade med lådor för sängkläder. Både enkelsängar och dubbla soffor är populära.

Ett stort antal "små sängar" presenteras i Ikea, där det överkomliga priset och prestandakvaliteten kompletterar varandra.

Lågkostnadsmodeller har ofta två madrasser, och genom att förlänga en extra bas får du en dubbelsäng istället för en kompakt soffa.. Två kuddar i setet kommer att skapa en bekväm baksida.

Dyraare modeller är utrustade med två madrasser, kuddar och lådor. Dessa produkter har fyra funktioner: en soffa, en enkelsäng och en dubbelsäng samt två imponerande ställen för att lagra kläder eller linne.

Du kan hitta soffor och tre lådor - det beror helt på din önskan.

Ikea erbjuder också ett brett utbud av barns soffor, vilket kommer att spara mätare och pengar, och här är det nödvändigt att säga om madrasser, eftersom barnens hälsa och hållning beror på dem.

Madrass val

För en bekväm sömn och god hälsa under dagen, måste du välja en madrass med viss fyllning för soffan. Att sova på skumgummi, det vill säga polyuretanskum, ett modernt elastiskt material, kan vara bekvämt. Doktorer insisterar dock på fjäderblocket, eller snarare på ett oberoende fjäderblock.

Principen om dess "arbete" är baserad på fjädrar som inte är stift förbundna med varandra. Var och en av dem är packad i en tygväska, och de kommer bara i kontakt med några punkter. På detta sätt kan inte alla fjädrar pressas samtidigt. Madrassen blir mjuk och bekväm på grund av det faktum att inuti det finns också ett extra lager av täckmaterial, vilket gör att strukturen perfekt anpassar sig till kroppens form.

Om det här alternativet inte är lämpligt för dig på grund av några orsaker, kan du välja fjädrande madrasser med olika fyllningar.:

 • polyuretanskum;
 • latex;
 • periotek;
 • dyurafil.

Nästan alla är hypoallergena och har också ortopediska egenskaper.

Mer information om typerna av madrasser och deras innehåll kommer att berätta följande video.

Tips för att välja

Att välja en lämplig modell och lyssna på råd från experter bestämmer följande punkter:

 • den plats där glidbänken kommer att stå - kök, sovrum eller barnrum
 • vad är modellen avsedd för: en extra plats för gäster eller en permanent plats att sova;
 • soffstorlek - ensam eller sovande tillsammans
 • vuxen- eller barnmodell. För barn är det nödvändigt att välja en modell noggrannare, eftersom barnet inte bara ska sova på det utan också hoppa;
 • design stil och klädsel alternativ - beror på utformningen av rummet och användningen av modellen.

Med tanke på alla ovanstående punkter kan du göra ditt hem otroligt snyggt och mysigt, om du "lodge" i en bekväm glidbänk.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum