Storlekar av vinkla soffor

 Storlekar av vinkla soffor

För närvarande är multifunktionella, bekväma och vackra hörn soffor i stor efterfrågan. Många konsumenter tror felaktigt att sådana stoppade möbler endast är lämpliga för stora och rymliga vardagsrum. Inte alla vet hur man väljer storleken på hörn soffor. Faktum är att en korrekt vald soffa med en vinkelformning kan placeras även i ett litet rum, och detta kan inte bara vara en hall.

Sådana föremål kan placeras i sovrummet, plantskolan och även i köket.

Egenskaper och sorter

Moderna tillverkare erbjuder konsumenterna ett stort antal hörn soffor.Du kan välja ett anständigt alternativ för ett stort och rymligt och för ett kompakt rum.

Åsikten att en hörn soffa bara är lämplig för ett stort rum är fel. Faktum är att ägare av små lägenheter ofta vänder sig till sådana strukturer.

Det finns två typer av hörndesigner:

 • L-formad;
 • U-form.

Det första alternativet är lämpligt i ett litet rum.

L-formade soffor

En liten L-formad soffa kan placeras i rummets fria hörn, vilket sparar mycket utrymme. På sådana stoppade möbler kan du säkert rymma 4-5 personer. Av denna anledning placeras oftast hörn soffor i vardagsrum.

Om du sätter ett snyggt soffbord bredvid dem, kommer du att ha en mycket gästfri zon, som ger dig en trevlig kommunikation.

Inga mindre harmoniska vinkelfönster ser ut i köket. Vid köp av möbler för sådana områden rekommenderas att man väljer modeller med icke-märkande klädsel. Det kan vara naturligt eller konstläder, miljöläder.

Om vardagsrummet tillåter, kan du hämta en stor hörn soffa. Sådana exemplar är stor kapacitet.Denna möbel är lämplig för fem personer.

U-formade soffor

Lyxiga U-formade soffor har en stor storlek. Under förhållandena i ett stort och fritt rum placerar några ägare två eller fler soffor. Så du kan välja en zon för sammankomster med släktingar och vänner.

Sådana alternativ är idealiska för människor som älskar att träffa gästerna hemma. Om du hämtar en kopia med högkvalitativ yta av en behaglig nyans kommer du att kunna skapa en mycket attraktiv inredning i vardagsrummet.

Det är värt att notera multifunktionaliteten hos sådana föremål av stoppade möbler. De vanligaste är modellerna med utdragbara och vikningsmekanismer. I dessa soffor finns det extra sängar.

Komplett uppsättning

I møbelbutikerna kan man se hörn soffor med olika system. Mer överkomliga kostnadsalternativ skiljer sig från enkla dubbelviktsängar. Sådana sängar är emellertid lämpliga endast för sällsynt bruk.

De kommer att vara mycket användbara för att ta emot gäster som har tillbringat natten på din plats.

En hörnmodell med en mekanism som kan användas dagligen kostar lite mer. Liknande alternativ skiljer sig från lång livslängd och utmärkta operativa egenskaper. Med tiden dämpar de inte, och detaljerna i deras mekanismer misslyckas inte med regelbunden operation.

Även detta är inte en gräns för funktionaliteten i hörn soffor. Idag är produkter som är utrustade med små barer, bekväma hyllor i armstöd, musikcentra, glidbord - och till och med tillförlitliga kassaskåp med kombinationslås mycket populära.

Även den mest krävande kunden kommer att kunna hitta det perfekta alternativet. Många företag erbjuder idag självval av stoppade möbler. Du kan bygga stoppade möbler med funktionella tillägg som du behöver.

De flesta modeller har utdragslådor längst ner. Ofta är en hörn soffa utrustad med flera sådana produkter. I sådana fall kan du ordna inte bara sängkläder, men också saker som det inte fanns utrymme för förvaring i rummet.

I møbelbutikerna kan du titta på lämpliga alternativ för inredningen i alla stilar, från klassisk till modern.Kan inte utan glädjas och ett stort urval av klädsel. Du kan köpa en högkvalitativ och vacker modell för varje smak och budget.

dimensioner

Idag kan en trendig hörn soffa väljas för alla storlekar. Det viktigaste - gör inget misstag, bestämma storleken på rummet där du planerar att ordna stoppade möbler.

stor

Om kvadratmeter tillåter, kan du sätta en rymlig hörn soffa i rummet. Många väljer en bekväm modell med 5-6 sektioner och en rymlig säng (mer än 220 cm). Längden på sådana alternativ får överstiga 300 cm. Sätesdjupet i rymliga modeller är 170-200 cm.

Sådana möbler är absolut inte lämpliga för ett litet rum, vare sig det är ett kök, sovrum eller vardagsrum.

Små

För ett litet rum borde man välja en liten hörnsoffa. Som regel tilldelas sådana alternativ en av de fria hörnen i rummet.

Mini soffor köps ofta för barnens sovrum. Sådana kopior upptar ett minimum av ledigt utrymme, men förlorar inte i kvalitet och funktion. De kan också innehålla en extrasäng, men den är mer kompakt än i en stor, rymlig modell.

I många kataloger är den minsta storleken på en vinkelsofa 210 × 132, 140 cm. Det beror givetvis på den specifika tillverkaren. Någon producerar små modeller, vars dimensioner inte överstiger 212 × 152 cm eller 218 × 158 cm.

Tänk inte att sängen i dessa produkter är trånga. I produkten, vars dimensioner är 210 × 132 cm, har sängen i det utfällda tillståndet en storlek på 190 × 130 cm.

liten

En av de mest populära idag är kompakta hörn soffor. Sådana modeller är idealiska för små och mysiga rum. Multifunktionell utdragbar soffa kan ha ett djup på 65-80 cm och sänglängd från 160-190 till 200-220 cm.

Oftast är dessa modeller placerade i små vardagsrum eller matsalar.

Tips för att välja

I møbelbutikerna kan man idag se ett stort utbud av soffor med vinkell design. Det är väldigt lätt att gå vilse i ett så rikt sortiment, så du bör uppmärksamma några nyanser när du väljer en lämplig modell av stoppade möbler:

 • För ett litet hem är det värt att plocka upp en mobil L-formad soffa på hjul. En sådan modell kan enkelt omplaceras från en plats till en annan utan att skada golvet.
 • Fällbara soffor är väldigt bekväma, varav enskilda delar kan bytas när som helst. Sådana enkla transformationsmodeller kan ändras efter eget gottfinnande.
 • Lyxiga U-formade hörnssoffor ser harmoniskt ut i ett rymligt rum. För små lokaler kommer sådana modeller inte att fungera.
 • Om du letar efter en modell med en extrasäng, bör du bestämma i förväg om hur exakt du ska använda den. Den mest opålitliga är den så kallade franska clamshell. Det är endast lämpligt för sällsynt bruk, det är billigt.
 • Om du planerar att använda en soffa regelbundet, är det värt lite för mycket och köpa en modell med mekanismen "dragspel", "delfin", "bok" eller "eurobook". Vid val av sådana möbler är det nödvändigt att ta hänsyn till dess storlek i utfällt tillstånd. Soffan ska passa perfekt in i rummet, inte blockera passagen.
 • Innan du köper, se till att alla mekanismerna i soffan fungerar ordentligt. För att göra detta, kontakta säljaren-konsulten, som måste visa för dig alla funktioner i den modell du vill ha.
 • Betala inte för en hörnssoffa, utrustad med olika funktionella tillägg som du verkligen inte behöver. Det här kan vara ett kod säkert eller infällbart musikcenter. Sådana detaljer i stoppade möbler behövs inte alls för alla, så det är ingen mening att spendera extra pengar på dem.
 • Var uppmärksam på de material från vilka ramarna av stoppade möbler är gjorda. De mest slitstarka och slitstarka strukturerna är massivt trä, men de är dyrare. Varianter av spånskivor är låga kostnader, men tjänar inte lika länge som modeller med naturlig träbas.
 • Lika viktigt är hörn soffans stödjande struktur. Det rekommenderas att stoppa valet på produkter med detaljer från all-sheet stål. Sådana alternativ är starka och hållbara. Dessa mönster säkerställer att soffan har ett attraktivt utseende i många år.
 • Otillförlitlig fastsättningsmetod är ett metallnät. En soffa med denna design kommer snabbt att kasta ner och förlora sin presentation. Den enda fördelen med sådana modeller är deras överkomliga pris.
 • En viktig roll när du väljer stoppade möbler är dess klädsel. Mer hållbara och attraktiva är modellerna trimmade med äkta läder. Sådana fall är dock dyra.
 • Möbler med stoppade läder- eller ekoskinnmöbler kostar mindre. Externt är dessa material inte på något sätt sämre än naturligt läder, men de är mindre slitstarka och slitstarka. Den främsta fördelen med sådan klädsel är dess oöverträffade vård. Smutsiga fläckar och damm avlägsnas lätt från ytan av konstgjort eller naturligt läder.
 • Det mindre praktiska klädselmaterialet är textilier. Denna modell rekommenderas att gälla om du tänker lägga en soffa i vardagsrummet. För köket eller loggia är detta alternativ inte lämpligt, eftersom tyget tenderar att absorbera främmande luktar som inte alltid är trevliga.
 • För barnrummet kan du hämta ett litet hörnformat soffa. I allmänhet väljer människor för ljusa modeller med icke-märkande textilklädsel, dekorerad med positiva utskrifter och mönster. Om du vill köpa en solfärgad soffa, bör du titta på de fina och trevliga färgerna.
 • Hörnssoffrens utformning ska passa inredningen där den ligger.

Boendealternativ

I vardagsrummet

Oftast placeras hörn soffor i vardagsrummet. Med hjälp av sådana modeller av stoppade möbler kan du skapa en mycket mysig och harmonisk inredning, där det blir ett nöje att välkomna gästerna.

I köket

Sådana möbler kan placeras i köket. För sådana miljöer rekommenderas att man väljer icke-märkningsmodeller med klädsel av konstgjort eller naturligt läder. Oftast köper man L-formade bitar av liten storlek eller mini soffor.

Den snygga hörnssoffan i köket, uppbyggd i svarta toner, passar perfekt i alla inredningar. Det här alternativet kan göra dig själv. För mer information om hur du gör det, berätta följande video.

I plantskolan

Hörnsoffor är också lämpliga för placering i barnrummet. För en sådan miljö är det värt att välja en ljus nog modell som inte tar upp för mycket utrymme.

På kontoret

Kraftigt utvalda stoppade möbler av vinkelkonstruktion ser effektivt inte bara ut i mysiga heminredningar utan även i fasta kontor. Oftast i sådana inställningar finns dyra produkter stoppade i äkta läder. Varianter av klassiska färger är lämpliga (svart, brun, beige, vit).

På kontoret

Elegant lädersoffa kan sitta på kontoret. För att göra detta, hänvisa till modellen med trädetaljer (armstöd eller hyllor). Om man vill lägga till sådana möbler med ett massivt träbord, så kan ett verkligt lyxigt tandem ut.

Vackra bilder av soffan i inredningen

Så flera attraktiva miljöer där det finns hörn soffor:

 • L-formad grå soffa med tygbeläggning ser harmoniskt ut mot bakgrunden av kräm eller beige väggar, brunt laminat och vitt tak med inbyggda lampor. Mittemot de stoppade möblerna hittar du platsen ett vitt nattduksbord, samt en TV monterad på väggen. Du kan slutföra inredningen med ett vitt soffbord, en vit vägghylla med svartvita målningar och foton samt fläskgardiner på fönstret.
 • En liten textilbänk i creme brulee kan placeras i ett grått vardagsrum med ett blankt vitt golv. Nära det är nödvändigt att sätta ett ställ för böcker och motsatt till stoppade möbler - ett mörkt brunt träbord för te service. En sådan mysig ensemble kan kompletteras med en hög vit lampa, grå gardiner på fönstren och en bild med en mörkbrun ram över soffan.
 • En stor och lyxig U-formad grå soffa kommer att se spektakulärt ut mot en accentblå vägg och ett vitt golv med en grå fleecy matta.. Fönster i sådana intressanta rum kan dekoreras med vita romerska gardiner eller genomskinliga gardiner. Häng på en av väggarna en avlang bild med ljusa färger.
 • En liten L-formad soffa med grå-beige skugga kommer att vara i harmoni med tråkiga lila väggar och ett golv dekorerat med ljust laminat. En sådan inställning kan dekoreras med ett lågt ibenholt soffbord, gräddfilm och stora målningar i persikatoner.
 • Om du gillar att vända dig till kontrasterande lösningar i inredningen, kan du välja en vit tyg soffa med svarta säten och ryggar med svartvita blommiga utskrifter.. Sådana intressanta möbler ser spektakulärt ut mot bakgrunden av mörka kaffeväggar och beige golv.Lägg på golvet en mysig mattefärgad beigefärg, häng en stor bild av känsliga blomblad på väggen bakom soffan. Komplett interiören med en hög golvlampa med en krämskugga.
 • I den blåa plantskolan med accent vita väggar, kommer en vinkelsoffa med en lila kropp och vita stolar med mångfärgade polka dots att se harmoniskt ut. I närheten bör du sätta en randig ottoman och en ljus golvmatta med lila mönster. Dekorera stoppade möbler bör vara ljusa kuddar i blomma.
 • Hörn soffa kan placeras i köket. Mot bakgrunden av mjukt rosa eller persikahuvudet med blanka ytor kommer en kontrasterande mörkgrå tygsoffa och ett svart bord med myrstolar att se spektakulärt ut. Att slå ett sådant vanligt inredningsmaterial borde vara smidd takkrona i gotisk stil och klinkergolv med klassiska pistackfärgade mönster.
 • Creamsofa kan placeras i köket med vita väggarvitt golv och kontrasterande med persika bordsskivor och mörkbruna dörrar. Ovanför soffan ska hänga bilder med mörka ramar.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum