Soffor med Accordion mekanism på en metallram

Varje person drömmer om bekväma och bekväma stoppade möbler. De flesta moderna modeller har olika vikningsmekanismer, tack vare vilken soffan kan användas för att sova. Det är väldigt viktigt att soffans design var hållbar, och själva mekanismen gav inte besvär vid vikning. Soffan på metallramen med dragspelet har sådana egenskaper.

Egenskaper och fördelar

Soffan i dragspelet har ett antal funktioner och fördelar. En metallram, en pålitlig transformationsmekanism, en bekväm sovplats vid utfällning och kompakta dimensioner i det vikta tillståndet skiljer bland annat den här modellen.

Närvaron av en metallram ger produkten en längre livslängd, eftersom legeringarna i metallkomponenterna gör dem mer resistenta mot deformationsprocesser. Rammen i sig behandlas som regel med en speciell förening som förhindrar korrosionsutveckling.

Dessutom har soffan på metallramen en mycket hållbar och bekväm transformationsmekanism, som fick sitt namn "dragspel" på grund av ett musikinstrument med samma namn eller snarare identiskt med arbetsprincipen. För att soffan ska bli en bekväm säng behöver du bara dra framsätet och en platt yta för att sova redo. Den kompakta storleken på det vikta tillståndet uppnås tack vare den speciella utformningen av denna fantastiska soffa. Sätet, som i andra modeller, består av en del, men bakstyckets utformning är något annorlunda än de vanliga exemplen: den är inbyggd i två delar.

I sammansatt tillstånd, baksidan viks i hälften, och när de sönderdelas, stänger de två halvorna ihop med varandra och med den tredje delen, bildar en perfekt platt yta utan droppar och oegentligheter.

typer

Det finns olika typer av soffor med dragspelstransformationsmekanism. I form är de raka och vinklade och i närvaro av olika tillägg: med armstöd utan dem, med lådan för linne.

Corner alternativ Det blir trevligt att se i vardagsrummet och om nödvändigt kan det lätt omvandlas till en bred kaj.

Direkt alternativ Tack vare sin kompakta storlek passar den perfekt i ett litet rum, och en tillförlitlig dragkraftmekanism som även ett barn kan hantera gör att det kan installeras i barnkammaren. Närvaron av en sådan soffa kommer spara mycket pengar som skulle gå för att köpa en säng. Dessutom stör inte denna produkt utrymmet i ett litet rum, speciellt om modellen är utan armstöd. Deras frånvaro främjar fri rörlighet i ett litet rum. Lådan för linne finns praktiskt taget i alla alternativ av soffor.

Tack vare sin närvaro är det möjligt att placera sängkläder.

dimensioner

En sådan soffa i det veckade tillståndet har som regel en mycket liten storlek, beroende på metallstrukturen. Vid utfällning kan en säng nå en längd på 200 cm, vilket är speciellt lämpligt för långa personer, eftersom möbler av standard storlek inte alltid passar sådana personer.

Soffans bredd med dragspelmekanism ligger i direkt proportion till produktens längd i sammansatt skick och överstiger inte 180 cm. Denna bredd låter dig bekvämt rymma två personer.Små kopior har en bredd på endast 120 cm. Den här storleken är perfekt för ett barns rum.

material

Alla modeller av stoppade möbler består av en ram, ryggstöd och sits fyllmedel och klädsel tyg.

Sofforens metallram är utrustad med trästänger av viss tjocklek. Dessa parallella element görs som regel från bok. Barer kallas lameller, avståndet mellan dem påverkar graden av ortopedisk effekt. Dessa lameller, böjda under 15 grader, är nästan omöjliga att bryta. De bildar en ganska stark fjädrande bas där en madrass läggs med olika typer av moderna fyllmedel.

Det vanligaste fyllmedlet för en madrass är polyuretanskum.

Detta material har många fördelar. Det är fjädrande, fjädrande och hållbart. Detta hypoallergena material kan erbjuda bekväma förhållanden för sömn och vila. Tätheten av detta material påverkar madrassens styvhet.

Användningen av polyuretanskum som ett självständigt fyllmedel eliminerar eventuella pipar och ljud under drift. Ett klädsel av møbelväv används på polyuretanskum, det är vanligtvis avtagbart och försedd med dragkedjor för enkelhets skull. På insidan är klädseln täckt med vadderande polyester och foderväv. Avtagbarhetstäcken underlättar avsevärt vård av möbler.

Hur man väljer?

För att välja rätt soffa på metallramen med dragspelmekanismen måste du ta hänsyn till några nyanser och uppmärksamma komponenterna. Du måste börja med att bestämma storleken. Det är nödvändigt att överväga både bredden och längden av produkten i det utfällda tillståndet. Bredden kan väljas enligt dina önskemål, men längden som följer av layouten ligger som regel mellan 180 och 200 cm och upptar en betydande plats i rymden.

Om du väljer en kopia av lämplig storlek måste du vara uppmärksam på sin mekanism, som kan produceras antingen i Ryssland eller i Kina. Den mest hållbara och slitstarka - inhemska kopian. Dessutom måste den metall som rammen är gjord vara hållbar och utan skada med det minsta antalet anslutningar, mekanismens hjul måste ha gummerade kuddar.

Efter inspektion av mekanismen bör fyllnads- och madrassskyddet inspekteras. Som fyllmedel använder många tillverkare PPU med olika densitet och tjocklek. Den optimala tjockleken ska vara 10 cm, och densiteten kan kontrolleras genom experiment. För att göra detta, tryck på madrassen, handen ska inte nå sofans botten. Madrassens lock måste vara avtagbart, för det här blåses blixten in i den.

Färg och typ av tyg från vilket locket är tillverkat, du måste välja mellan en katalog enligt dina önskemål och önskemål. Det bör innehålla syntetfibrer, vilket avsevärt ökar lockets livslängd och förhindrar krympning under tvätt.

Om du följer alla regler när du väljer en soffa på en metallram, så kommer den att tjäna dig i mer än ett dussin år på grund av dess höga prestanda.

Du kommer lära dig mer om sofforna med mekanismen "Accordion" på metallramen i följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum