Soffor med armstöd

Det är omöjligt att föreställa sig ett hem utan en bekväm soffa. Det behövs i vardagsrummet, oumbärligt för att dekorera sovrummet, som är relevant i köket, och i vissa typer av rum kan det passa i hallen eller på loggia. Bland det stora urvalet av modeller är soffor med armstöd i största möjliga konsumentbehov.. De har ett antal funktioner och står ut mot bakgrund av analoger utan sidoväggar.

Egenskaper och fördelar

Soffor med armstöd är en komplett design. De är mer tillförlitliga, hållbara i drift, förutom att den dekorativa funktionen är sidodelarna ett element i ramen. Sådana möbler skiljer sig i stort livslängd: På grund av sidoväggar är belastningen på huset under omvandlingen jämnt fördelad, så delarna skyddas mot lossning.

Sådana modeller är kompakta när de är vikta, lätta att använda, ser fulla ut. Sidoväggarna är ofta höjdpunkten i soffan och betonar materialets lyx och den ovanliga designen.

Modeller med armstöd finns i soffor med en annan transformationsmekanism. Utan dem, inte ett enda sortiment av stoppade möbler. De är en del av modellerna:

 • En bok. Denna transformationsmekanism liknar öppningen av en bok (höjning av sätet, där ryggen går ner oberoende);
 • Evroknizhka. Det är en analog av en bok med en liten skillnad (sätet är inte bara upphöjt, utan också något skjuts framåt);
 • Klick-klack. Det liknar en bok med en liten skillnad (sätet höjs till klicket, sänks sedan, medan du ryggar ryggstödet);
 • delfin. Mekanismen är gömd i lådan under sätet (sätet rullas framåt och lyfts sedan till önskad höjd);
 • Dragspel. Principen för funktionen av denna mekanism liknar att sträcka bälgen päls (sätet drar framåt, medan dubbla ryggstödet viks automatiskt i två delar);
 • teleskop. För att sönderdela soffan med den här mekanismen måste du trycka på sätet hela vägen, ta sedan av mattan och placera den på vänster galler med rustningen;
 • cougar. I så fall blir soffan till en säng, om du lyfter upp det övre säteblocket, tryck sedan botten ut tills det stannar, ta tag i toppen, skjut det framåt och sänk det till golvet, varefter det återstår att sänka ryggen;
 • Strömavtagare. Det är en ganska enkel struktur där sätet först pressas framåt, sedan sänks ryggen;
 • Amerikansk hopfällbar säng Mekanismen för dubbel tillsats, som du behöver dra över och sedan expandera länkarna;
 • Franska spjälsäng. Det är ett alternativ till amerikan, med skillnaden att modulära mattor avlägsnas från sätet innan de utvecklas.

Dessutom är mönster med armstöd ett rikt utbud av stil. Tankarna i dessa soffor är olika, så möblerna väljs individuellt för en specifik design av rummet eller i stil med det befintliga interiören, det måste vara i harmoni med klädfärgen. Modellen är genomtänkt noga: varje del av stoppade möbler måste bära en funktionell, praktisk och estetisk belastning.

Med alla fördelar med soffor med armstöd har vissa modeller en liten nackdel: i ett litet rum kan sidoväggar orsaka snubbling, om de är höga.Rekommenderas inte i en sådan inredning och hårda träarmstöd.

Typer av soffor med armstöd

Moderna möbelföretag producerar olika modeller av soffor med armstöd. Enligt designfunktionerna är soffor raka, vinkliga och modulära (insulära). Tänk på dem:

 • Rak modeller mångsidig och passar perfekt in i interiören i alla, även små rum. De kan placeras mot väggen eller i mitten av rummet, och i vissa fall i hörnet.

I de första versionerna är armstöden vanligtvis enklare, men i hörnet och modulmodellerna är de ofta gjorda i form av en komplex struktur med en kombination av material.

 • Corner soffor med armstöd sätter ofta i ett hörn. De är en riktig hitta där bokstavligen varje centimeter av användningsområde är viktigt. Ofta placeras dessa soffor i ett hörn av rummet, även om de ibland också dekorerar den centrala delen av rummet.
 • Ö alternativ med armstöd ofta blir en prydnad av den centrala delen av det rymliga rummet, vilket är en catchy accent av inredningen.
 • Modulära hörnstrukturer anmärkningsvärt är att om du separerar dem, kommer varje element att ha en armstöd.I små lägenheter kan sådana modeller användas separat (till exempel huvuddelen - som en soffa för föräldrar, hörn med en linneskrin - för ett barn, lägger hennes sida utan sidovägg till väggen, som ett alternativ till en barnsäng). I andra fall ser hörndelen ut som en stol med en armstöd, så den kan inte användas som en barnsäng.

arter

Enligt antalet platser kan soffor med armstöd utformas för en, två, tre, fyra och fem platser. Det beror på standarden för ett visst möbelföretag, och ställer in egna parametrar för sätets längd. Island modeller kan rymma många fler människor.

Modellerna som ersätter en säng, är oftast beräknade på en, två platser. Mindre ofta är de 3-sitsiga. De senaste sofforna är mycket rymliga och tillåter om nödvändigt att ordna gäster eller passa in tre (familj med barn).

Förutom huvudtyperna producerar tillverkare ursprungliga modeller (till exempel en soffa med rygg och en armstöd, som kallas charm, mönster med armstöd på ben, etc.).

Vad är armstöd?

Trots sin tydliga enkelhet är armstöden i varje modell unik. De skiljer sig åt i grad av styvhet, form, funktionalitet, design och dimensioner. På grundval av detta är materialet i deras tillverkning olika.

Formen på sidoytorna är olika. Beroende på den valda lösningen kan de vara enkla raka, böjda, smala, breda, tunna, runda, vågiga eller cylindriska, släta eller sneda.

Som regel utförs modeller med rundade kanter (för att undvika skador). Dessutom är deras höjd olika: om designen ger en klassisk modell har den vanligtvis låga armstöd. I kreativa modeller kan dessa element vara höga.

Diverse och armstödets struktur. Det kan vara universella sidoväggar, vikningsstrukturer, modeller med hyllor i armstöden, med en hopfällbar (stigande) topp och justerbar hiss, gömda nischer, flyttbara tallrikar, samt böjnings- och slattalternativ. Modeller av soffor med öppningsarmstöd - en av de mest populära.

Täckplattor

Armstöd i soffor är multifunktionella.Ofta ger deras design ytterligare fodring, vilket gör det möjligt att göra ett litet tebord från sidoväggen. En sådan mottagning bidrar till att organisera ytterligare arbetsplats i en liten lägenhet, till exempel i utformningen av en lägenhet-studio.

Trims - en unik teknik som endast används i soffor med armstöd. Det här är inte bara ett tillägg till den övergripande designen, men en funktionell teknik som, beroende på modell och rätt atmosfär, kan spara användbar plats och placera nödvändiga föremål till hands (till exempel en textil arrangör med kardborre för att sya kläder eller en lampa för bekväm läsning av böcker).

Liknande tillägg till armstöden är gjorda av olika material: dessa kan vara överstöd av trä eller plywood, stickade kepsar och andra arrangörer.

Dessutom kan fodret på armstöd för soffor tillverkas för hand. Se videon nedan för mer information.

material

Utformningen av varje soffa är gjord av olika material. Det beror på modellen, mattens grad av styvhet, den valda kroppen, fyllmedel, klädsel.

För armstöd

Konventionellt kan alla befintliga typer av armstödsmodeller delas in i tre typer:

 • mjuk;
 • trä;
 • kombineras.

Mjuka armstöd är praktiska eftersom det är omöjligt att skada eller slå om dem. På grund av närvaron av mjuka möbelfyllmedel mjukar de eventuellt slag. På grund av deras säkerhet är sådana modeller bra som bäddsoffa för ett barns rum.

Utformningen av träarmstöd kan vara tillverkad av MDF eller trämass. Dessutom kompletteras det ofta med metall (krom) element.

Den kombinerade versionen av sidodelarna är bekväm och låter dig kombinera sina bästa egenskaper (mjukhet, volym, funktionalitet och skydd mot smuts).

klädsel

I modern produktion av stoppade möbler används flera klädsel material. Förutom täcken som täcker enheten själv använder företagen naturligt läder, läder, möbelgarn, velour, flock och jacquard.

Äkta läder är praktisk, motståndskraftigt mot nötning och mekanisk skada, bildning av damm och smuts. Dessutom, på grund av själva materialet, ser sådana modeller chic i alla interiörer.

Den andra positionen är upptagen av läderbyte, vilket är lite billigare, men också sämre än läderklädsel.

Textilskydd är mindre praktiska, de absorberar allt: från smuts och fukt till mikroskopiskt damm. Emellertid är sådan klädsel alltid ljus och original, eftersom användningen av tryck i inredningen är en av de intressanta designteknikerna.

fyllmedel

Kvarteret är en mjuk soffa mattor. Elasticiteten och graden av styvhet beror på typen av fyllmedel, som är uppdelad i fibrer av naturligt och syntetiskt ursprung, liksom stålfjädrar.

Blokken är vår eller vårlös:

 • alternativ utan fjädrar Den är gjord av latex, polyuretanskum, strukturfiber och kokos.
 • I ett block med oberoende fjädrar tillverkare använder stålvridna fjädrar och individuella omslag av textilier för varje föremål.
 • Springs bonnel enklare: de är monterade i ett nät och sammankopplade, liksom en ram av ett metallnät. Som i den oberoende typen, på toppen och botten av kvarteret, kompletteras fjädrarna med möbelskumgummi. I blocket med ortopedisk effekt finns en komprimering av mattan med kokosfibrer.

ram

Det mest tillförlitliga och praktiska fallet med soffor med armstöd idag är metallram. Stålelementen är ganska slitstarka, denna grund är resistent mot viktbelastningar och daglig användning.

Förutom metall deltar trä i ramkonstruktionen. Som regel är det en gitterbas med elastiska plattor som förhindrar böjning av någon matta. De är ordnade tvärs på samma avstånd från varandra.

Björk anses vara det bästa lat träet, även om tillverkare ersätter det ofta med bok eller tall.

färg

Färgpaletten på soffor är varierad och inkluderar alla färger från neutral till ljus och saftig. Den enda skillnaden i färgerna på stoppade möbler är avsaknaden av skarpa och skrikande nyanser. Oavsett soffans utvalda färg är den nödvändigtvis dämpad och ädel.

Förutom designen i en färg (när armstöden utförs i tonen på huvudstoppet) kan konstruktionen kontrasteras. Särskilt ofta kan detta ses i modeller med träsidor. Det kan till exempel vara en svart soffa med vita armstöd eller en grön modell med beige eller bruna kanter.Kontrasten beror också på rummets stil, så den är vald så att den inte störa harmoni med designidén.

Vackra inredningsideer

Tänk på några intressanta alternativ för att placera soffor med armstöd i inredningen:

 • En vit soffa med präglad klädsel och träfunktionella armstöd kan dekorera ett rum i bruna och vita toner. För att göra möblerna harmoniskt passande in i rummet, kan du upprepa den vita färgen i de extra elementen (gardiner, väggmålningar, golvlampa på skrivbordslampan). Det är önskvärt att armstödets och möblernas nyans var identiska. Lös upp den ljusa kontrastbeigefärgen (ljust laminat eller matta);
 • En gotisk svart soffa med sprint och runda sidoväggar kan dekorera ett mörkt sovrum eller vardagsrum med svarta inredningsdetaljer.. För att fylla rummet med ljus och avblodigt, är det nödvändigt att välja två ljusa färger: vit och beige. Du kan slå golvet och väggarna av ljusbeige och ljuskronan för att välja vit;
 • Om rummets dimensioner tillåter och du vill välja en viss stil, Som en ljus accent av rummet borde du välja en lila soffa av vinkeltyp med mjuka armstöd av lakonisk form. Möbler är bättre beläget i mitten av rummet.Sofaens färg kan upprepas i detaljerna (till exempel i dekoration av stolar). När du använder soffans softa färg i inredningen behöver du lägga till varma färger: ljusa målningar, beige hyllor, bildramar etc. Du kan stödja en ovanlig designidee med originallampor i form av bollar;
 • Om du behöver organisera vinkeln till det maximala måste du sätta en soffa, vars armstöd kan fyllas med olika användbara bagage.. Det kommer att se bra modell med ett hörn och hyllor, liksom trädets sida, på utsidan som kommer att vara funktionella hyllor. De kan lägga böcker, cd-skivor och till och med en vas. En modell med en kombination av färg och konsistens kommer att leda upp även den mest tråkiga inredningen. I det här fallet behöver du en mattan i klädselns ton, ett par bilder och ett litet bord i tonen i en av soffans toner.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum