Soffor med lådor

Snygga och vackra soffor med lådor för linne finns idag i alla möbelaffärer - deras sortiment är så rik och varierande. Samtidigt, innan köpet, kommer någon man på gatan alltid fråga vad exakt fördelarna med att köpa denna typ av möbler är och hur man väljer rätt modern soffa med lådor för att lagra olika saker.

typer

Om du vill att dina nya stoppade möbler ska vara lika fjädrande som möjligt och ha alla ortopediska egenskaper som är nödvändiga för bekvämt sittande och sova, är det bäst att välja en soffa direkt med fjäderblock. Varje expert kommer att råda dig att köpa stoppade möbler med ett block av oberoende fjädrar - då kommer en sådan möbel att tjäna dig mycket längre och du kommer att känna dig mycket bekvämare på det.

Om du väljer en soffa med ett fjäderblock får du samtidigt en plats att sitta, som om nödvändigt kommer att ta formen av din kropp, medan du inte sitter och ett bra ställe att lagra alla typer av linne, om den här typen av stoppade möbler kommer att ha inbyggda lådor för lagring.

Tänk på huvudtyperna i mer detalj:

 • Du kan välja: du behöver en vacker och elegant möbler med en stor förvaringslåda eller med två stora interna lådor - för sängkläder. Här bör ditt val baseras på hur mycket du tänker placera i sådana lådor.

Om du bara behöver lagra sängkläder i dem och därigenom frigöra utrymme i garderoben - behöver du bara köpa en soffa med en stor utdragslåda längst ner, om du ska lägga kuddar, filtar, kläder i en mjuk ottoman, då borde du köpa med två stora lådor.

 • Idag kan du enkelt hitta moderna soffor i butikerna. med förvaringslåda som glider framåt eller på sidorna. Möbler med sidolådor är lämpliga för interiörer där soffan inte angränsar till andra möbler i sidorna.Du kan enkelt få objektet i förvaringslåda. En funktionell egenskap hos sådana lådor är möjligheten att gömma sin närvaro i en soffa från nyfikna ögon.

Tack vare den här bekväma designen kan du avsevärt spara utrymme i ditt hem och frigöra dina garderober avsevärt.

 • En särskild plats bland de olika typerna av soffor upptar modeller med armstöd. Sådana soffor sticker ut bland andra typer av möbler genom att de tillåter deras ägare att göra deras semester mer kvalitativa. Armstöden i sofforna kan vara både mjuka och hårda, de är modulära och figurerar, med olika överlagringar, med författarens ritningar. Nyligen har modeller med träarmstöd blivit mycket populära. De ger särskild svårighetsgrad mot inredningen, passar perfekt in i bostads- och kontorslokaler, för dem det enklaste sättet att utföra daglig vård.
 • Visst har alla moderna människor på gatan redan soffa med ryggstöd och därför vet vi alla hur mycket soffor, har en bekväm rygg, mysigare version av soffan utan rygg. En lång soffa med ryggstöd gör att människokroppen kan slappna av helt från början av livmoderhalsen och sluta med underbenen.
 • En annan mycket populär typ av soffa idag med lådor för lagring av kläder - soffbänken, som ofta installeras i köket eller korridoren, eftersom det inte tar så mycket utrymme, men samtidigt - är mycket mångsidigt. Om en sådan modell finns i korridoren, kan du lagra skor i lådorna, om du installerar den i köket, så kommer dudukar, köksredskap och diskar som inte passar på kökshyllorna perfekt.

Transformationsmekanismer

Moderna universella soffor med lådor för permanent lagring av linne är ganska stora om de har ursprungliga mekanismer för transformation.

Om du köper en soffebok eller en soffordragspel, ser den vanliga lådan för sängkläder i dem mycket mer rymliga och bekväma än i någon annan liknande möbler.

Varianter av omvandling:

 • Om du behöver ständigt använda tvättlådorna i soffan, så är det bäst lämpat för dessa ändamål soffa dragspel. Lådan för lagring av linne ligger strax under sätet och kommer att flyttas under transformation.
 • På soffeboken Lådan för lagring av sänglinne har en längd som är lika med längden på båten själv, vilket gör den rymligare. I en sådan låda kan du lagra de största och mest skrymmande föremålen som inte har plats i ett vanligt skåp. I soffor av detta slag är en låda för kvalitetslagring en integrerad del av en sådan mekanism.

I hörn soffor, där en sådan mekanism också används, finns en låda för tvätt under hörnet av den korta delen, vilket inte alltid är bekvämt vid användningen om denna typ av stoppade möbler är i ett tillstånd som är förberedt för att sova.

 • Möblerade möbler med en mekanism är en av de största, och därför rymliga, lådor för olika saker. "Strömavtagare"Det utspelar sig dock ganska originellt och har en komplex struktur. För att uppnå detta är det nödvändigt att dra den starka slingan till sätet, och sedan kommer den att stiga något, gå lätt framåt, luta sig på underdelen, och sedan kommer ryggen att falla. Det kommer att bli en omvandling till en bekväm säng.
 • Möblerade möbler med en mekanism är också mycket populära idag. "Sedafleks"gillar något som en vanlig barnsäng.Principen för en sådan mekanisms funktion är i systemet med dubbel tillsats. Soffan går försiktigt försiktigt framåt, helt vinkelrätt mot dess grund, bara om du drar lite uppåt och mot dig själv, rullar upp komponenterna på en kaj.

Skåp för förvaring i en sådan soffa finns inte, men själva soffan är mycket förtjust i alla älskare av bekväm sömn.

material

Det största antalet produkter av stoppade möbler tillverkas på en ram gjord av alla slags träbaserade material: från trä och massivt trä, kompletterande DSP och plywood. I den moderna världen är kombinationer av alla dessa material allt vanligare.

Med en speciell önskan i møbelbutiker kan du alltid köpa högkvalitativa och vackra soffor med förvaringslåda på metallramen, vilket används för ökad tillförlitlighet och hållbarhet hos de producerade möblerna.

Mjuka material är för det mesta skumgummi, skumgummi, gummimaterial, vinipore, vulkaniserat gummi, som skiljer sig från varandra i olika kvalitetsegenskaper och används selektivt för framställning av vissa typer av stoppade möbler.

Mer än 200 typer av olika material används som klädsel för att möta den genomsnittliga personens behov och ge varje mjuk produkt ett eget unikt utseende och stil. Men framförallt är konsumenten idag lockad av läderbeklädnaden av moderna soffor, för det är hon som kan betona sin herres ställning, lägga till inredningen i något rum med soliditet och prestige. Möbel läder har hög prestanda egenskaper, oavsett om det är artificiellt eller naturligt.

dimensioner

Det räcker inte bara att välja i butiken den modell av soffan du gillar, med lådorna för att lagra tvätten, är det viktigt att du beräknar sina dimensioner från början så att de passar perfekt in i ditt hem och komplementerar det kvalitativt.

Vinkla soffor anses vara de största och mest massiva, de är mest lämpade för stora vardagsrum, där det finns mycket utrymme och du har råd att fylla det lite med en sådan soffa.

De mest populära är raka soffor.. De tar inte upp så mycket utrymme som de massiva hörn sofforna, det är ganska enkelt att beräkna deras storlek i en transformerad form och bestämma samtidigt huruvida denna modell kan utökas för sömn i ett visst rum utan problem.Vanligtvis erbjuder denna soffa mycket lagringsutrymme, så i denna typ av möbler kan du hitta en eller två stora lådor för sänglinne.

Möblerade möbler, viks framåt, tar upp för mycket utrymme endast i det ovecklade tillståndet, men det ersätter framgångsrikt en och en halv sängar, och att sova ihop på dessa soffor är bara en saga. Och den sista typen av soffor i storlek är en liten stoppad möbel, som oftast kallas soffor och ibland har också en skjutmekanism framåt.

Hur man väljer och vart ska man lägga?

Vad bör man styra när man väljer den soffa du vill ha?

 • storleken på rummet där du vill placera det
 • på de yttre parametrarna för den mycket typ av stoppade möbler, dess typ av omvandling;
 • tillgängligheten av den önskade mängden utrymme för lagring av linne och andra saker;
 • på materialet från vilka dessa möbler är gjorda, dess fyllmedel och tillverkarens garanti

Köpa stoppade möbler, många frågar sig själva: Var ska den placeras korrekt? Under moderna förhållanden kan möbelmodeller med förvaringslåda installeras inte bara i vanliga vardagsrum, vilket var vanligt förut.De ligger tyst i sovrum och hallar, hallar och kök, i barnrum, små kontor och till och med på balkonger (om de värms).

När du bestämmer exakt var soffan du köpte kommer att stå, måste du lita på den funktionella och estetiska komponenten av denna fråga. En fast soffa på kontoret ger dig självförtroende, en liten soffa i barnkammaren låter dina barn spendera sin tid i spel bekvämare, en soffa på en uppvärmd loggia hjälper dig att expandera ditt rums utrymme och göra det här hörnet av hemmet bekvämare.

Hur man ändrar soffan med mekanismen "dragspel" och gör en linneskrin, se nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum