Soffa med bord

 Soffa med bord

Modernt interiör är inte utan användning av multifunktionella möbler. Varför köpa några separata artiklar när du kan köpa till exempel en stol-säng, en soffa med inbyggda lådor eller en soffa med ett bord?

Sådana möbler hjälper inte bara till mycket utrymme utan också i modern, elegant och ergonomisk design som kan dekorera och harmoniskt komplettera alla interiörer.

Särskilda funktioner

Rummets standardutförande, som regel, förutsätter närvaro av ett litet bord nära någon soffa. På den kan du lägga ett bröd med frukt, en kopp te, lägga en bok eller tidning.Därför är det inte förvånande att kombinationen av dessa två möbler i en har blivit särskilt populär på senare tid.

Borden är gjorda i olika storlekar och former, de är inbäddade eller utsträckta, ingår i vänster eller höger armstöd. Vissa modeller inkluderar en extra kudde av trä, med vilken du kan ordna en ganska rymlig bänkskiva.

Original look och soffor med bord för ett par. Mjuka säten omger bordet på båda sidor.

Detta alternativ är perfekt för en romantisk middag.

Sofforna kombinerade med borden är oftast utrustade med en transformationsmekanism "Eurobook" eller "dragspel". Sådana modeller är mest lämpliga, eftersom den föränderliga delen inte påverkar möbelens sidoytor, som vanligtvis används för att skapa bordet.

Hörn soffan med ett bord kombineras ibland med en liten bar, ordnad på baksidan av modellen. För detta tillhandahålls en vikningsstruktur eller en överbyggd öppen hyllplan.

arter

Modeller med tabeller kan skilja sig från varandra.Lilla bord kan läggas på i form av en träplatta för armstöd, läggas till, vikas, döljas i soffens grund.

Transformera soffa

En transformerande soffa med ett bord är en av de mest populära sorterna av sådana möbler. Perfekt för små lokaler, när det är nödvändigt att maximera användningen av varje extra tum av utrymme.

Modellen är väldigt bekväm, eftersom det innebär samtidig existens av två fullsträckta möbler - en soffa och ett bord. Den sammansatta designen ser ut som ett väldigt brett, men ganska bekvämt och rymligt bord fäst i soffan. Denna modell kan användas som ett pentry eller arbetsplats för en student och en skolpojke.

Vissa modeller av transformatorer ger närvaro av glidande lådor där du kan lagra olika användbara saker.

Om det är nödvändigt att organisera en säng, avlägsnas speciella bordsfixare, och arbetsytan syns smidigt under soffan. De bilaterala gasliftarna med vilka möblerna är utrustade hjälper till att genomföra transformationsprocessen snabbt, exakt och korrekt.Några enkla rörelser räcker och soffan blir till ett bord igen!

Transformera soffor kan beräknas för en eller två personer, och dessutom kan de också vara våningssäng. Detta alternativ används oftast för barnrum. Den monterade modellen är en soffa och ett bord, och om nödvändigt omvandlas det till en extrasäng.

Transformatorer är oftast utrustade med små hyllor eller stängda skåp för att lagra pappersvaror, personliga tillhörigheter, dagböcker, böcker och andra föremål. De kan vara på en eller båda sidor, och ibland ligger i vinkel mot varandra. Vissa modeller innehåller 3 möbelelement (bordsstol-soffa).

Tre soffor i en kan spara utrymme på placeringen av flera fullsträckta möbler, liksom pengar för inköp.

vinkel

En vinkelsoffa med ett bord kan bli en del av inredningen i de mest olika funktionella områdena: kök, vardagsrum, barnrum, studie, hall. Borden kan vara placerade på olika sidor, har en annan form och storlek.

Ett alternativ är ett bord som är fäst vid soffans sidoläste. Ett bekvämt, kompakt, ganska rymligt stativ, på vilket du kan lägga en kopp te, sätta en fjärrkontroll, telefon, andra saker.

Ett annat alternativ - med ett bord i hörnet. Denna modell är en stativ placerad mellan soffans mjuka säten.

Med bordsskiva på armstöd

Soffor med bänkskivor på armstödet är en separat, mycket bred och varierad kategori. Bordet kan göras i form av ett horisontellt stativ. Beroende på storlek kan allt läggas på det - från TV-konsolen till matbrickan.

Andra bord är ett träfoder på armstödet utan utskjutande kanter. Vissa varianter utförs i mycket komplexa, böjda former. Dessa bord kan vara utrustade med speciella fack för olika användbara saker.

Med osmanska

Modeller med ottomaner är mycket praktiska i vardagen. De tillåter att lösa problemet med att sitta flera personer runt samma bord samtidigt. Typiskt har bordsskivan en rundad, långsträckt form och en tillräckligt stor bredd så att flera kaffekoppar eller tebägare kan passa på den samtidigt.

Ett par kompakta ottomaner levereras ofta med en sådan soffa. De gömmer sig lätt under bordsskivan och tar inte upp mycket utrymme.

Med fällbord

Tabeller som kompletterar sofforna kan variera designfunktionerna. Till exempel finns det modeller med ett inbyggt bord, som ofta är stationära och ganska stora. En annan sak - en modell med ett hopfällbart bord, som kan användas vid behov, och sedan gömma sig i soffan igen.

Tabellerna kan variera inte bara i form och storlek, men också i deras funktionella syfte. Det finns små kustfartyg för små saker, lite bredare för en kopp te. Det finns modeller med ett fullbordat matbord där flera personer samtidigt kan sitta ner.

Inte mindre populärt alternativ - möbler med en dator skrivbord. Stativ under datorn kan placeras på baksidan av soffans baksida, eller det kan vara ett fullt bord, som modellerna av transformatorer.

Populära modeller

Tillverkare av stoppade möbler, utveckla nya samlingar, som vill ta hänsyn till deras kunders önskemål och rekommendationer.Detta gäller särskilt för multifunktionella möbler, som en soffa med ett inbyggt bord. Modellerna ska vara kompakta, lätta att använda, ganska praktiska och attraktiva i utseende.

Bland de mest populära idag är kombinerade modeller från olika tillverkare följande alternativ

"Comfort"

Ett utmärkt exempel på multifunktionella transformationsmöbler. Denna produkt rymmer 3 fullt möblerade möbelelement på en gång - en rymlig dubbelsäng, en bekväm soffa och ett brett matbord.

Transformationsprocessen är snabb och enkel, själva modellen är tillräckligt kompakt och tar inte upp mycket utrymme även i ett litet rum.

Basen av ramen är galvaniserad stål, så transformationsmekanismen är utformad för daglig användning. Det använda tryckta materialet är polyuretanskum behandlat med svamp- och antibakteriell komposition i kombination med ett fjäderblock. En sådan soffa tål helt enkelt en mycket stor belastning. Samtidigt är hans ställe alltid ganska tuff, elastisk och bekväm att använda.

"Houston"

Soffan, en av armstöden som används som grund för en bred, halvcirkelformad bordplatta. Konfigurationen av stativet för bordet har två spår för att rymma kompakta ottomaner.

"Gloria"

"Gloria" - en av modellerna av transformatorer. I put-tillståndet representerar en högkvalitativ soffa. Vid behov utvidgar kroppen och bildar en bred, lång och bekväm horisontell yta, som kan användas som matsal, arbets- eller datordisk.

"Atlantic"

"Atlanten" - en vinkel soffa. En av armstöden används som stativ för bordsskivan. Bordet stöds dessutom av metallrör som stöder en annan horisontell yta längst ner på bordet.

Den kan användas som en bokhylla eller en plats för att lagra användbara saker.

"Verdi"

Den ursprungliga halvcirkelformade modellen med inbyggd bord. Elegant, kompakt, modernt alternativ för att dekorera ett sovrum eller vardagsrum.

Färglösningar

I alla lägenheter, privata hus eller kontorslokaler kan du hitta en stol, soffa eller andra bitar av stoppade möbler.De tillverkas i olika stilar, dekorerad med en mängd olika utskrifter, dekorartiklar, originalformelement. Färgområdet för soffor är nästan obegränsat. Det är så brett att du under någon inredning kan välja en soffa som passar perfekt i färg och stil.

De klassiska färgerna på soffor (beige, brun, vit, svart, grå) är lämpliga i alla interiörer. Dessa färger är ganska praktiska, mångsidiga, perfekt kombinerade med dekoration och andra inredning.

Fläktar av fler icke-standardiserade möbler kommer säkert att föredra ljusa, mättade färger (rosa, grön, gul, lila, blå, crimson). Sådana möbler kombineras harmoniskt med uttrycket av art deco-stilen, eller det kan vara en ljus accent i inredningen av inbyggda toner.

De inbyggda eller vikbara borden är gjorda i en kontrasterande kombination med soffan eller på tvärtom, i full överensstämmelse med det grundläggande färgschemat. Tabellplattor är oftast åldrade i olika nyanser av naturligt trä (svart, brun, nutty, sandfärg).

Tips för att välja

Valet av en soffa med ett bord som helhet skiljer sig lite från valet av vanliga möbelmodeller.Viktiga rekommendationer:

  1. Storlek. Måtten på soffan ska motsvara storleken på rummet där det är planerat att köpa. Om rummet är litet, kan vi rekommendera vinkla, smala modeller eller omvandla soffor.
  2. Transformationsmekanism. Ju oftare soffan utvecklas, desto mer hållbar och pålitlig måste mekanismen (delfin, dragspel, eurobook) vara.
  3. Fyllmedlet. Fjäderblocket och polyuretanskum anses vara den mest kvalitativa och bekväma.
  4. Klädsel soffa. För barnrummet är det bättre att köpa en soffa stoppad i flock eller velour. Kontorsmodeller är att föredra att välja mellan miljöläder eller äkta läder. Möbler för vardagsrummet kan dekoreras med hjälp av vackert material (Jacquard, chenille, matt).
  5. Valet av bordets storlek och form beror direkt på dess funktionella syfte. Om du behöver ett stativ för att lagra en mobiltelefon, nycklar, fjärrkontroll, så är en soffa med ett vinkbord ganska lämpligt. Modeller med ett bord på armstödet passar för att organisera en liten tefest eller ett litet mellanmål. Transforming modeller hjälper till att organisera de mest rymliga och övergripande modellerna av tabellerna som används för att utföra lektioner, arbeta på en dator och skapa en matplats.
  6. Style. Design, färg, soffans konfiguration ska kombineras fullständigt och i harmoni med interiören och resten av situationen. Den klassiska modellen är lämplig att se absolut ut i alla interiörer. Den ursprungliga soffan passar bäst för ett rum inrett i modern stil.
  7. Proizvoditel. Att välja en soffa, kombinerad med ett bord, är bäst att uppmärksamma produkterna från företag som länge och framgångsrikt har specialiserat sig på produktion av multifunktionella modeller. Ett sådant exempel är fabriken Stolline, som erbjuder ett stort utbud av modeller av olika storlekar, mönster, stilar för vilket rum som helst.

Hur gör man själv?

Att göra en kvalitet, pålitlig, hållbar soffa med egna händer är inte lätt. Men om du vill göra en liten, lätt modell för balkong, hall, trädgård eller förortsområde, kommer de enklaste materialen till hands att vara användbara för detta.

Ett alternativ är att göra en soffa från europallets. För att skapa en ram monteras 1 eller 2 lager pallar på vilka en skumkudde eller polyuretanskumbas baserad på klädseln läggs. Om så önskas kan du skapa ett huvudbräda och armstöd.

En av armstöden kan kompletteras med ett vågrätt stativ av trä eller annat material som kommer att fungera som ett bord.

Före arbetet måste pallarna bearbetas och målas ordentligt.

Mer detaljerat om hur man gör en soffa från en pall kommer följande video att berätta:

recensioner

Idag försöker många köpare köpa multifunktionella möbler för att spara utrymme i små rum och samtidigt göra dem så funktionella och effektiva som möjligt. Därför blir soffor, i kombination med bord, alltmer populära. Konsumenterna delar gärna deras intryck på sidorna på specialiserade webbplatser.

Det första som händer i dessa recensioner är användbarheten. Att titta på en intressant film eller en fascinerande show och äta frukost, lunch, middag eller bara dricka te samtidigt är vanligt. Därför är ett kompakt bord specialdesignat för detta ändamål lämpligt när tiden kommer.

Många gillar moderna snygga designmodeller. Soffor och bord ser inte ut som två objekt som inte matchar varandra.De är utformade i ett enda färg och stilistiskt beslut, och kombineras mycket harmoniskt i ett par.

En mängd olika former, storlekar och modeller av bord - ett annat plus. Beroende på vilket syfte du planerar att använda bordet kan du välja den idealiska modellen. Borden är gjorda av kvalitetsmaterial, har en ergonomisk form, modern design.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum