Gör-det-själv-soffa

Soffan är en av de mest märkliga heminredning i alla hus. Han kan hjälpa till att koppla av efter varje svår och tröttsam arbetsdag. Men eftersom det inte alltid är möjligt att köpa en soffa som passar för enheten och priset, är det möjligt att bygga den med egna händer. Denna artikel kommer att kunna hjälpa dig med detta.

Produktionsalternativ

Det finns ett stort antal olika typer av soffor av material för alla smaker. Alla kommer att kunna hitta en som är perfekt för honom: en produkt tillverkad av pallar, trä, kant, plywood eller andra typer av material. Nedan finns mer detaljerade beskrivningar av varje art.

Från pallar (pallar)

Idag är möbler som är gjorda av skrotmaterial och skräp som släpps ut efter byggandet en stor popularitet.Naturligtvis erbjuder olika fabriker många intressanta typer och mönster av möbler, men ursprungliga soffor, till exempel från pallar (pallar), blir en ovanlig dekoration av alla interiörer.

8 foto

Pallar är träplattformar, de är tillgängliga i alla butiker för byggande. Anledningen till att de ofta används i självständig byggnad av möbler för hus är deras låga kostnader. Att skapa sådana möbler behöver du inte speciella färdigheter, det viktigaste är att komma fram till en strukturdesign.

9 foto

För att skapa en soffa av pallar med egna händer behöver du självklart kvadratiska eller rektangulära pallar, en såg, en hacksåg, dubbar, skruvar, en hammare.

7 foto

Från trä

Dessa soffor kännetecknas av deras hållbarhet och tillförlitlighet, samt attraktivt utseende och speciell atmosfär. Deras enda nackdel är den höga, för många, mycket tunga kostnader. Även om skapandet av sådana möbler inte är lätt, är det värt det.

För det första kommer en trä soffa, som skapas oberoende, att passa in i alla inredningar, eftersom det kommer att skapas på grundval av rummets design. För det andra kan det ges någon form, även den mest ovanliga.

8 foto

Trä är ett formbart material. Alla kan helt enkelt göra en soffa av trä på egen hand.

Från en bar

Den mest optimala stången för tillverkning av alla möbler - är en enstaka torktumlare. Du kan hämta någon form av timmer. Detta kan vara tall, ask, lark eller till exempel ek.

Monteringstekniken hos en sådan soffa är inte särskilt svår. Från detta material kan många skapa riktiga mästerverk.

plywood

Plywood är ett annat mycket ekonomiskt, billigt material. Från det kan du skapa en funktionell, bekväm, verkligen unik möbler. Den enklaste utformningen av en soffa av plywood är en soffa av plywood-studded lådor. Det är mycket lätt och samtidigt funktionellt alternativ.

Från profilröret

Efter installationen och reparationsarbetet finns alltid onödiga material som vi ofta ofta slänger ut. Men ingen anledning att rusa för att göra det här, för att de kan vara användbara om du vill bygga en soffa i ditt vardagsrum eller sovrum själv.

En soffa från ett profilrör är en ganska ovanlig sak. Många gäster kan avundas så unika och eleganta möbler.Förutom det ursprungliga utseendet är denna soffa mycket hållbar och kan bestå i flera årtionden.

Efter att ha samlat en tillräcklig mängd profilrör kan du bygga en kvalitetssoffa. Det räcker att bekanta sig med en inte mycket komplicerad algoritm för att arbeta med ett rör och arbeta lite.

Av metall

Detta alternativ är perfekt för att ge eller till trädgården. Metall kan lätt hittas i alla byggnader, butiker. Möbler av metall är lätta att montera om du använder böjande rörformiga element. Om du tränar med metall, kan du enkelt göra ett bra komplement till interiören.

Från metallprofil

För att göra en hemlagad soffa mer tillförlitlig och hållbar är det naturligtvis nödvändigt att använda lämpliga material. Om du använder en metall- och metallprofil kommer en soffa som skapas av dig själv inte att vara helt annorlunda i styrka än vad som köptes i en möbelaffär.

Ramlädermodeller

Kostnaden för lädervaror på marknaden är nu extremt hög, och förvärvet av en soffa kan allvarligt slå på plånboken. Efter att ha gjort en ram, med stoppning av fodralet med flera lager skumgummi och stoppade lädervaror, kan du få en underbar soffa av inte mindre dålig kvalitet än i många möbelaffärer.

Lädersoffor ser alltid lyxiga och väldigt snygga ut. Sådana möbler kan göra interiören i något hus eller lägenhet vacker och elegant.

Från läder

Konstgjorda material kan inte vara värre än äkta, naturliga. I händelse av att finanserna inte tillåter att få läder för klädsel av en hemlagad soffa, är det möjligt att skapa en soffa av läder. I utseende är det troligtvis inte mycket annorlunda än en naturlig kollega, men det kommer att spara mycket på din budget.

Från spånskiva eller laminatbräda

Dessa typer av soffor - inte den mest tillförlitliga av alla, men det billigaste. De har ett vackert, estetiskt utseende. Lätt mottaglig för våt rengöring.

Det bör påpekas att möbler av spånskivor och laminerad spånplåt som regel är tyngre. Även detta material är ganska bräckligt, och du bör vara försiktig med den.

Från MDF

Fiberbräda av medelstäthet, eller MDF (från den engelska "Medium Density Fiberboard") - ett material med högre kostnad än spånskiva, samtidigt som det har ett antal fördelar jämfört med det senare. För det första avger det inte ämnen som är skadliga för människors hälsa. För det andra är det dubbelt så starkt. Dess främsta fördel är att det kan användas för att göra de mest olika möblerna, eftersom MDF kan imitera trä, metall och jämnt glas.

MDF-plattan är mycket lätt att använda, den lämpar sig för många olika bearbetningsmetoder. Från det här materialet kan du skapa soffor av olika konstruktioner och typer, med mycket slitstarka och ofarliga för familjemedlemmens hälsa.

Skapa nytt från gammalt

Förr eller senare, med några möbler, gör tiden sin egen: den upphör att se så vacker, moderiktig och ny som tidigare. Samma händer med soffor. Vad återstår att göra om den gamla redan har överlevt sin egen, men vill inte verkligen spendera pengar på att köpa en ny, eller låta inte finansiera? Det finns en väg ut: Ändring av den gamla soffan till en ny.

Oftast händer det att inte soffans ram är bortskämd, men dess klädsel. Att byta ut det är inte så svårt som det kan tyckas vid första anblicken. Endast vissa material, såsom skumgummi, silikatlim och andra, och en liten ansträngning kommer att behövas.

Först behöver du en fullständig demontering av omslaget eller klädseln. I det här fallet tog det första bort armstöd, sedan mekanismen för transformation, sidovägg, rygg och sittplatser. Nästa måste du förbereda och klippa tyget för klädsel. Efter att du har förberett tyget och skär ut skumfodret, kan du gå direkt till soffan på klädseln.

Av stolar

Mänsklig fantasi är obegränsad, och du kan vara säker på det genom att titta på videohandledning på YouTube eller läsa artiklar på Internet från personer som skapar möbler från en mängd olika ämnen. Du kan notera flera alternativ. Till exempel, om hemma fanns två eller till och med tre onödiga stolar, kan du göra användbara och nya möbler ur dessa värdelösa möbler. Till exempel kan du göra en fullvärdig soffa!

För att få en sådan intressant idé till livet, måste du följa följande enkla instruktioner. Efter att du har tagit bort sätet, vinda dina stolar mellan varandra med kanaltape. Sätt sedan in sätet. Plocka upp plastflaskor (som ett alternativ, kan du använda andra material) för att öka volymen.

Det viktigaste är att vara: väv den resulterande konstruktionen med en vadderande polyester, lägg på ett förstitchat lock (ett stort plus: du kan själv välja sin design). Voila! Stolarna i den riktiga soffan är redo.

Av däck

Mycket ofta ser vi alla olika saker gjorda av däck på dachas. Det här är blomstersängar i form av blommor och till exempel svanar. Men inte bara dessa saker kan göras från detta material.En av de mest ovanliga alternativen - en soffa av däck.

Sittplatser på soffan, utformade trädgården skulle vara bättre att göra flyttbara. Då kan du ta dem in i rummet när du vill. För sträckning är att använda ett rep av nylon, såväl som ett rep. De kommer att vara mycket användbara, eftersom de inte ruttnar. En intressant idé skulle vara att sträcka soffan säten i form av en "dream catcher".

Som du kan se är alternativen för gör-det-själv-soffor oändliga. För sin produktion behöver du bara systemet, de nödvändiga materialen som tyg, vadderande polyester eller skumgummi, och lite mer fantasi och kreativitet. Funktionella, bekväma, snygga och ovanliga möbler kan tillverkas av olika skrotmaterial. Soffan, skapad självständigt av egna ansträngningar, kan vara av vilken typ som helst, storlek (lång, stor, liten), i ett ord, så som du vill, exklusiv.

Hur man gör hemma?

Huvuddelen av hemmabagda soffor (förutom billig kostnad), tack vare vilken de är relativt populära, är att det är deras val att välja alla sina komponenter: högerback, sittmattor, armstöd.Du kan välja rätt struktur för ett visst hus, en ram (till exempel biaritsz).

Nedan följer en detaljerad instruktion, steg-för-steg-mästerklass för att göra olika typer av soffor hemma.

Till att börja med är ramens soffor också indelade i flera typer. De inkluderar:

 • rektangulär;
 • glidande;
 • U-form;
 • vikning;
 • med konkava sidoväggar;
 • dastarkhan;
 • spädbarn;
 • inbyggd (till exempel i garderoben);
 • ristade.

Instruktioner för att skapa en ramprodukt

Anvisningarna visar hur man tillverkar den ljusaste och mest typiska soffan - en rektangulär ram.

Nödvändiga verktyg: sticksåg eller hacksåg, möbel eller mekanisk häftapparat, kvarn, skruvmejsel, skarp skruvmejsel, sax, symaskin, måttband, skarp kniv.

material: barer (40-50 mm), plywood eller annat plåtmaterial, skumgummi (tjocklek - 50 mm), sintepon, möbelväv, trälim, tråd, självgängande skruvar, markörer.

 • Först måste du göra grunden - ram. Hans design består av trästänger, vars tvärsnitt är lika med 40-50 mm. Ramen monteras med hjälp av en skruvmejsel och skruvar.För anslutning av trädelar används specialkonstruktion lim. Soffans genomsnittliga längd är 3 m, men du kan använda någon som du gillar.
 • Nästa följer att göra en soffa ram från brädor. För enkelhets skyld kan du också vrida hela ramdesignen med speciella möbelbälten.
 • Nästa kommer att krävas göra en soffa tillbaka, sköt den med plywood eller annat arkmaterial. Det är bäst och lättast att använda den mest okomplicerade formen av ryggstödet - en rektangel.
 • Också, som baksidan, gjord av plywood sidokrockar. Den vanligaste formen är samma rektangel.
 • Nästa steg är skumbeläggning. Det kommer att kräva skummattor. Mats av önskad storlek krävs för att klistra över baksidan (både fram och fram) samt sidorna. Nästa måste du stärka den med lim. Lim används vanligtvis antingen som borste eller som aerosol. När limapplikationen är klar måste du lämna den en stund.
 • Nästa material som kommer att krävas för tillverkning av soffan är en syntetisk vinterisolering. Det behövs för att dölja alla ojämna platser och lägga till ytterligare volym. Den syntetiska vinterdräkten gör en soffa bekvämare och mjukare.Först måste du slipa av skarpa hörn på ramen. Då kan du fortsätta till stoppad soffaddling.
 • Följande är soffa klädsel tyg eller hud (Valfritt). På Internet hittar du de nödvändiga mönstren för omslaget och gör det själv eller kontakta studion. Därefter måste du lägga ett lock på soffan med hjälp av en möbelhäftare om det behövs.
 • Bygg en soffa - sista steget I slutet av allt behöver du samla alla platser och resten tillsammans. Klart! Du kan bygga en sådan soffa på cirka 3-4 dagar. Det är ett enkelt och ekonomiskt sätt.

Steg-för-steg guide för att skapa en ramlös modell

Nödvändiga material och verktyg: möbelväv av önskad typ, 2 skumplattor, 7 bitar av blixtlås, armerade trådar, lim, symaskin, centimeter, krita, vassa saxar; 8 skumstycken med 2 stycken vardera - en kvadrat (80 med 80 cm), en rektangel (60 med 80 cm, 20 med 80 cm, 30 med 80 cm).

 • I början är det nödvändigt att göra fyra från åtta skumgummiämnen. För att göra detta måste varje par limmas tillsammans med PVA lim.
 • Gör den första delen. På Internet behöver du hitta mönster soffa utan ram. Märk upp 3 band av tyg, storlek - 20 av 160 cm. Två delar måste sys i hälften, fäst blixtlås till dem.Vidare sys vi motsatta två sidor.
 • Nästa måste du sy rutorna och ränderna på principen om en resväska. Vi bearbetar kanterna från insidan av produkter med överlock.

Metoden att tillverka de återstående delarna är densamma. Därför kommer vi att överväga endast deras storlekar och några andra nyanser.

 1. Låt oss markera på vårt tyg 2 rektanglar (60 till 80 cm), sedan skära ut. Nästa måste du skära ut dem en remsa (20 med 120 cm). Nästa - två band av 20 till 160 cm. Vi tar bort locket från dem.
 2. Nästa behöver du skära ut rektanglar med en storlek på 86 x 60 cm och fyra rutor med en sida på 20 cm. I de motsatta kanterna på det större elementet bifogas en dragkedja.
 3. I nästa steg måste vi skära ut fyra delar: det här är 2 blanks 20 x 30 cm, 2 blanks 20 till 80 cm och blank 80 med 78 cm. Vi måste vika de 2 bottenremsorna och sy i låset längs viklinjen. Ström sedan alla produkter från fel sida.
 4. Slutligen kommer vi till det sista, viktigaste steget - samlingen av alla fyra delarna av soffan. Tänk från början hur alla detaljer i möblerna kommer att vara sammanlänkade. Det finns två sätt att ansluta. Den första är stygn av ämnen inuti. Den andra och enklare är att tweaking en dubbel remsa över korsningen. Sålunda är en av platserna redo.För att slutföra tillverkningen av soffan är det nödvändigt att göra en liknande operation med de andra.

Gungstol

Man tror att gungan i trädgården - det här är underhållning uteslutande för barn. Men inte alla är redo att hålla med den här stereotypen. Händerna kan göra en fantastisk trähängande soffaskola.

Verktyg och material: tallstavar, brädor, handsåg, hammare, måttband, borr, naglar, murbruk betong.

 1. Först och främst i de tidigare skapade groparna (rekommenderat djup - minst 1 m) installeras sidostöd, häll betonglösning.
 2. Installera horisontella staplar, fixa dem med metall hörn. Detta kommer att göra strukturen starkare.
 3. Du bör också installera fixeringsplywoodfodret på den plats där staplarna möts.
 4. I klyftan mellan sidostativen sätter tvärstången. För att fixa det behöver du med hjälp av stora naglar. Vi skruvar in mycket starka skruvar.
 5. Fäst på skruvarna.
 6. Det sista steget är att montera gungstolen i den storlek du behöver.
 7. Med den strikta efterlevnaden av denna instruktion kommer ditt hushåll att kunna njuta av att svänga på dessa vackra gungor i hemgården eller i landet åtminstone varje dag.

Soffa bröst

Landlivet är otänkbart utan en veranda. På morgonen serveras frukost här, och under lunchen vilar de med en bok i sina händer. Du vill alltid göra det här hörnet så bekvämt som möjligt. Följande anvisningar berättar hur du gör ett snyggt och bekvämt soffkista för att ge.

material: 2 plywoodskivor (1500 x 1500 x 15 mm), 2 tallskenor (910 x 50 x 60 mm), tallsköldar, kant (3000 x 5 x 25 mm), lyftdon, 1150 mm stav, 2 liter vit färg, självgängande skruvar , kitt på trä, 6 möbelstöd, kepsar för självgängande skruvar (diametrar - 12 mm, 17 stycken), slingor i mängden 3 stycken, ett handtag för en låda.

instrument: borra, borrar, kvarn, skruvmejsel, rulle, handsåg eller såg, måttband, sandpapper, flytande naglar, fyrkant.

 • Först måste du göra detaljerna i soffan, styras av system från Internet eller göra dem efter eget gottfinnande. Därefter borde du borra hål i dem, som är nödvändiga för den efterföljande installationen av metallstången.
 • Därefter borar vi hål som kommer att behövas i framtiden för att fästa ryggen och platserna. Borra även hål för skruvar.
 • Vi samlar baksidan av soffan. Vi installerar en metallstång i hålen som gjorts tidigare.
 • Nästa steg är att fixa staplarna för soffans undersida.Fäst en plywood botten till en inverterad möbler ram. Vi fäster plywoodväggen med skruvar.
 • Limplywoodremsor med flytande naglar.
 • Nästa steg är montering av lådan, då rullmekanismen ska fixas.
 • Vi förenar sätet och baksidan av soffan med hjälp av skruvar av lång storlek.
 • Nästa är montering av botten av lådan. Vi fixar strukturen med skruvar. Vi fixar baren.
 • Markera och vrid slingan till den installerade stapeln.
 • Det viktigaste och mest ansvarsfulla steget. Det är nödvändigt att noga polera hela strukturen, måla den med önskad färg och låt den torka. Därefter går soffan helt.
 • Det sista att göra är att göra en uppsättning kuddar och sittplatser för soffan. Du kommer att behöva mönster och scheman, en sintepon, tyg av önskad stil och färg. I likhet med tidigare instruktioner måste du skapa en ny uppsättning kuddar samt en madrass. Ställ allt på soffan.

Nu har du en underbar soffkista som passar perfekt in i det inre av alla hus, mycket funktionellt och bekvämt.

Bänk eller bänk

Ovanlig, men samtidigt enkel och lättanvänd version för din uteplats.

 • Till att börja med tillverkar vi två trellised tre sektionspaneler. I framtiden kommer de att fungera som en rygg och plats på soffan. Med hjälp av skenor ansluter vi delar av paneler med trälim och skruvar.
 • Huvudskillnaden mellan en sådan soffa och resten är att de inte har framben. Därför bör sätet sättas fast med hjälp av tre konsulstöd. Stärka stödstålfodret. Också hjälp skruvar, vars längd ska vara 70 till 80 mm.
 • Nästa steg är installationen av säten och lockiga ryggar. Detta ger möblerna en klar, solid utseende.
 • Nästa steg är att polera produkten. Den är gjord av slipning av papper. Därefter måste bänken vara täckt med en speciell lack som kan köpas hos någon maskinvaruhandel. Du kan också använda, till exempel, emalj.
 • Och äntligen gör vi vår soffa bekväm och mjuk. För att göra detta, följ skummadrassen, klädd i ett syt lock på vilket tyg som helst.

Vi gör från badet

Om du plötsligt hade tanken att byta ut det gamla badet för en ny, bör du inte rusa för att kasta den i papperskorgen.Som de säger är allt nytt glatt gammalt. Så med badrummet. Att göra en ny soffa från ett gammalt avfallsbad är en bra designide som sparar finanser och gör inredningen av en lägenhet, ett sommarhus eller ett privat hus ännu mer original.

Nödvändiga verktyg och material: faktiskt gjutjärnbad, slipmaskin, primer, färg av vilken färg som helst att välja mellan, sandpapper för slipning, madrass.

 • Ta det gamla gjutjärnbadet. Det är nödvändigt att ta bort de gamla benen och polera den.
 • Skissera konturen i den framtida soffan. Detta bör tas med stor försiktighet. Som de säger, mäta sju gånger - skära en gång. Med en slipmaskin, trimma.
 • Glatt kanterna på badrummet med samma maskin.
 • Använd en primer för att jämföra ytan på badet och dess fötter.
 • Måla badet och benen i färgerna du vill. Badet kan också göras multicolored, eller vänstervitt - det beror helt på din önskan.
 • Täck på sandpapperbadet.
 • Lägg en prefabricerad madrass på sätet.

Lyxig, elegant och modern soffa är klar!

restaurering

Ibland händer det att den gamla soffan har upphört att vara vacker, bekväm och fräsch, som tidigare. I det här fallet går många till butiken för nya möbler, men det är alltid olönsamt.Det blir enklare och mer rimligt att återställa den gamla soffan. Då kan det bli ännu mer intressant än tidigare och omvandla det inre av huset. Nedan följer några av de mest grundläggande sätten att återställa den gamla soffan, liksom detaljerade instruktioner för var och en av dem.

Hur byter vi våren / vårenheten?

Byte och byte av fjädrar kan behövas när:

 • soffan har tjänat mycket länge och vårenheten är svag och ger synligt obehag när man sitter;
 • vårenheten från inköpsdatumet har funktionsfel;
 • Nivån på vårstivhet är inte lämplig för ägare från början och medför vissa olägenheter.

instrument: måttband, skiftnyckel, skruvmejsel, tång, skarp brevpapper, möbelhäftapparat.

instruktioner:

 • Först måste du demontera soffan, för att skilja delarna med en skiftnyckel. För att ta bort locket behöver tang. Nästa måste du dra ut madrassen, noggrant överväga fjädrarna, hitta problemet. Om det behövs kan du ersätta en del av fjädrarna. För att göra fjäderblocket längre, är det nödvändigt att täcka det med skummaterial.
 • Om det finns många brutna eller skadade fjädrar kan du köpa en ny fjäderenhet hos någon maskinvaruhandel. Då blir soffan ännu bättre och kommer att vara ännu längre.

Byte av skum

Detta är ett annat sätt att återställa den gamla soffan. Vi behöver: bra kvalitet nytt skum, något tjockt tyg, dukduk.

Korta instruktioner:

 • Ta bort det gamla skumgummit med fästen soffa.
 • Gör ett mönster med ett tillägg på 7-8 cm.
 • För säkerhet läggs ett tätt tyg på fjäderblocket, som är bäst förstärkt med trådar. På sidushki lägger vi skumgummi i två lager.
 • Dra åt det med en dukduk.

Skumgummi är ett mycket billigt material, så att hitta det i god kvalitet och samtidigt till ett överkomligt pris kommer inte att vara ett problem. Det är fortfarande bättre än att köpa en ny soffa, om fyllningen har blivit olämplig. Denna förändringsmetod är mycket enkel och lätt att utföra.

Byt klädseln

Det händer att soffans utseende blir helt olämpligt och ful. Han börjar se gammal, ful. Skyller är vanligtvis stoppning. Denna mästerklass hjälper till att ersätta møbelkläderna på egen hand utan mycket ansträngning.

instrument: skiftnyckel, skruvmejsel, tång, sidodelare, möbelhäftare, skarp stor sax, tvålrester, symaskin och tråd.

instruktioner:

 • Demontera hela soffan. För enkelhets skull lägger du alla små fästen i lådan: de kan lätt gå vilse under arbetet.
 • Ta försiktigt bort det gamla tyget. Riva inte det, följ noggrant sömmarna. Det minsta misstaget kan leda till ett fruktansvärt otillfredsställande resultat.
 • Kontrollera mekanismen och alla komponenter i din soffa.
 • Ytterligare arbete börjar med klädselmaterial. Var noga med att stryka den med ett strykjärn, stryka alla sömmar. Glöm inte att soffan är vacker, alla minsta tygstycket är viktigt!
 • Nästa steg - mönster av soffans delar från tyget. Vi spårar helt enkelt alla bitar av den gamla klädseln på det nya tyget. Skär sedan längs konturen. Använd maskinsömmarnas sömmar på varje detalj.
 • Det sista steget i utbytet - sträck den färdiga klädseln på möblerna. I det här fallet kommer en specialiserad häfta att vara en stor hjälpare - de kan enkelt sy ihop. När allt är klart, är det bara att samla alla platser för soffan och dess kuddar tillsammans.

Hur byter man höjden?

Ibland passar inte storleken, som tillverkaren menade, av oss för tillväxt eller enkel bekvämlighet. Ibland vill du bara ha något nytt i inredningen. Och eftersom soffan är den mest märkbara saken i något rum, måste förändringarna först handla om honom. Följande anvisningar hjälper till att öka soffans höjd utan stor ansträngning.

För att höja soffan ovanför golvet behöver du metallkustfartyg. De kan vara gjorda av aluminium eller stål. Först måste du borra hål i soffans ben och ansluta dem. Här hjälper bultar och muttrar.

Nästa måste du göra ett podium där dina möbler kommer att läggas. Du kan välja någon höjd efter eget gottfinnande.

Hur ökar längden?

Ibland är det också nödvändigt att göra denna möbel längre. Det finns ingen universell väg här, men här är några väldigt enkla livsförpackningar som kan hjälpa till:

 • På platsen där kuddarna borde placeras kan du ersätta kartonglådor.
 • Du kan ta bort en sida av soffan och lägga flera ottomans bredvid den (välj önskad mängd).
 • Den ursprungliga rådgivningen är att lägga en stack av onödiga böcker i närheten.De måste vara täckta med en filt och lägga mjuka kuddar ovanpå.
 • Soffans armstöd kan omvandlas till en detalj som sträcker sig. För detta behöver du skumgummi.

Dekoration och inredning

Inte alltid de soffor som erbjuds på möbelmarknaden är anmärkningsvärda för deras speciella skönhet, stil och originalitet. Om bland de många tråkiga modellerna du inte hittar en lämplig, finns det ett sätt lite svårare än att bara köpa, men mycket värdefullt - dekorera soffan. Det finns många sätt att göra detta. Allt beror på ägarens fantasi.

Men om du letar efter de mest praktiska, ursprungliga sätten att dekorera och förbättra soffan, här är några tips:

Armstödets utformning. Många frågar: hur man dekorerar de vanliga, oremarkerade armstöden? Allt beror på din fantasi och originalitet.

Du kan måla dem i ljusa, icke-standardiserade färger. Dessutom är det inte nödvändigt att göra dem samma: kombinationer av sådana färger som till exempel grönt och ljusgult ser väldigt bra ut. Armstödet målat i guld och silverfärger kommer att se lyxigt ut.

Du kan limma armstöden med olika klistermärken, eller till exempel med skal från havet - du behöver bara applicera lim på dem och fästa dem.Detta alternativ är idealiskt för interiörer i nautisk stil.

Om armstöden är gjorda av tyg, är det här ett bra och enkelt alternativ: en lapp. De kan köpas på vilken tygaffär som helst. Det är nödvändigt att ta bort locket från soffan, i armstödets plats för att sy den önskade applikationen och sätt sedan på den igen.

Fickor för fjärrkontroller - Ett bra alternativ för alla hem, för nästan alla av oss gillar att titta på våra favoritprogram eller filmer på kvällen. Detta är en mycket enkel dekoration. Först måste du välja ett tyg för att matcha soffan mattan och hugga en ficka på den. Med hjälp av en symaskin suger vi två delar av det. Vi fäster den på baksidan eller sidan av soffan - ett snyggt tillägg till möblerna är klart.

På samma sätt kan du göra olika arrangörer till andra saker: tidskrifter, böcker, olika tillbehör, ditt favoritbrädspel.

Fyra-i-ett eller kapten kommer att ge varje soffa ett original, lyxigt utseende. Sådana soffor säljs som separata modeller, men du kan också göra en vagnsöm själv med knappar på sådan klädsel som Jacquard, Chenille, flock, velour, läder.

Med tiden blir soffans soffa mörkare, äldre, det brinner ut eller förstörs.Tyget på soffan blir också tråkigt och irriterar ögonen. Om allt detta händer med dina möbler, kan du hämta en mängd olika kepsar och sängkläder. De erbjuds i butiker: från olika tyger, färger, stilar, allt från de enklaste och mest inkonsekventa till kapporna i äkta läder för lyxiga interiörer. Kap kompletterar perfekt utseendet på rummet, gör det mer originellt och mer intressant.

Sammanfattningsvis vill jag säga att soffan är de viktigaste möblerna i alla hus, lägenheter eller hus. Han bör ägna särskild uppmärksamhet. Om du försöker lite och arbetar med dina händer kan du skapa en intressant, snygg och modern sak från en typisk möbel som kan dekorera ditt hem.

Hur man gör en soffa med egna händer, se nästa video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum