En ottoman med ett fjäderblock och en låda för linne

När de ordnar rum med ett litet område föredrar de kompakta möbler med en transformationsmekanism. Denna beskrivning motsvarar den osmanska med en fjäderenhet och en låda för linne. Modellen kombinerar komfort och praktisk, lämplig för sömn och vila.

Funktioner, fördelar och nackdelar

Ottoman kombinerar funktionerna i soffan och sängen. I det vikta tillståndet används möbeln för att sitta, läsa böcker, vila på dagen. Den placeras i vardagsrummet, studerar, i köket och, naturligtvis, i sovrummet.

I ett demonterat läge blir ottomanen en säng för en eller två personer.

Fördelar med modellen:

 • Små dimensioner. Möbler tar upp relativt litet utrymme, placeras under begränsade utrymmen.
 • Förekomsten av en inbyggd låda. Tack vare denna designfunktion kan sängkläder, onödiga eller säsongsvaror lagras i den ottomanska. Detta gör att du kan frigöra skåp för att lagra andra föremål.
 • Bekväm transformationsmekanism. För att räta upp soffan kan någon, även ett barn;
 • Lågt pris En ottoman är billigare än en dubbelsäng, men i det oveckade tillståndet är inte sämre än vad det gäller komfort och storlek.

Möblerna används som en permanent säng, den används vid plötslig ankomst av släktingar eller vänner. På soffan kan du plocka upp stolar av samma material, gjorda i ett liknande färgschema - i så fall får du en uppsättning, designade i samma stil.

Nackdelarna med modellen inkluderar designfunktioner: systemet kan börja kissa eller misslyckas. Om du planerar att lägga ut den osmanska varje dag, rekommenderas att köpa en modell, vars tillverkning använde slitstarka material. Nackdelen är det faktum att inte alla mekanismer är fixerade i det övre läget.

arter

Varumärken erbjuder ett brett utbud av modeller som skiljer sig åt i design och externa funktioner.För par passar stora modeller, barn, tvärtom är det att föredra att köpa små möbler.

Idag finns det sådana typer av ottomaner:

 • Enkelsäng Med glidande (med vykatny) lådor för lagring av saker;
 • Dubbelsäng Motsvarar storleken på en hel säng. En egenskap hos modellen är att den inte behöver köpa en madrass separat.
 • Sofa ottoman med en rygg. Bekväm modell för dagtid underhållning. Du kan luta dig på den mjuka ryggen under måltiderna, titta på TV, träffa vänner.
 • Tonårs- och barns. Färgglada möbler, gjorda i ljusa färger, dekorerad med ritningar och mönster.
 • I vinkelversionen. Kompaktitet, praktiska egenskaper - modellens karakteristiska egenskaper. Hon är berövad av en armstöd, passar i rummets översta hörn.

I studiolägenheten kan en ottoman placeras i köket. Dessa möbler kommer i första hand att fungera som en soffa. Preference är bättre att ge en neutral design och lugna nyanser. Designfunktionerna hos en sådan ottoman kommer att vara desamma som andra modeller, själva versionen av placeringen kommer att vara original.

Soffan tillåter att dela rummet i zoner, för att fördela ledigt utrymme.

Typer av fjäderblock

Soffans grund bestämmer viloläget.Fjäderenheten, som namnet antyder, består av fjädrar av olika former och storlekar, sammansatta i en förutbestämd konfiguration. Från deras antal och plats beror på sätets höjd, varaktigheten av tjänsten.

Billiga fyllmedel kan sakta, det håller tyngden dåligt och kommer att böja efter långvarig användning.

Typer av baser för en ottoman:

 • "Bonnel". Det klassiska blocket, utrustad med biconefjäder. Detaljerna är fästa med en spiral med höga kollegeringar. Basen är stabil mot slitage, billig, välventilerad på grund av lågdensiteten hos fjädrarna.
 • Oberoende enhet. En av de mest eftertraktade grundarna av hög kvalitet. Designen är baserad på hundratals eller till och med tusentals småfjädrar som fungerar separat från varandra. Tre typer av sådana block är utmärkta: standard, förstärkt och maximalt förstärkt. De skiljer sig från antalet inbyggda fjädrar.

Blocken klarar av konstanta laster väl, kännetecknas av elasticitet, kraschar inte och rysar inte under drift.

 • "Duet". Maximal förstärkt ortopedisk enhet.Inuti är två gånger fler fjädrar; dubbla delar för att klara tunga belastningar. Dessutom upprepar denna design kurvorna i kroppen och är användbar för ryggraden. Utmärkande funktioner inkluderar en hög slitstyrka och en livslängd på upp till 15 år.

Modellen förvärvas för patienter med osteokondros.

Mer detaljerad om typerna och egenskaperna hos fjäderblocken kommer att berätta följande video.

dimensioner

Produkterna tillverkas i standarddimensioner: det finns singel, en och en halv och dubbla modeller. När du köper en ottoman ta hänsyn till hur många som ska sova eller sitta på den:

 • Typisk längd Produkterna är 2 meter, men det finns undantag.
 • bredd Stugan varierar i intervallet från 80 till 180 cm.

Kvadratiska möbler kommer att vara den ursprungliga lösningen för sovrummet, men det passar inte i alla rum.

Halv-soffan - valet av dem som gillar att falla ihop på soffan medan du kopplar av. Dess mått är 100x200 cm.

En ottoman för ett par kommer att bli mer massiv, den har mått på 140 med 190 cm. Och längden på en enda modell är mindre än en meter.

material

Omslaget på en ottoman är gjord av naturliga,och från syntetiska tyger. Läder soffor kännetecknas av lyx, trevligt att ta på, behålla estetiska egenskaper under lång tid. Sådana modeller är dock dyra, inte lämpliga för familjer med husdjur.

Premium material inkluderar även naturlig velour och mocka.

Textil ottoman - ett praktiskt och budgetalternativ som är populärt bland publiken. Du kan sova soffan med en trasa av samma färg eller kombinera olika toner och mönster, vilket gör kontrasterande armstöd, rygg och sittplats.

Varumärken och modeller

Spring block ottomans presenteras inom tillverkare runt. På grund av stil och designdiversitet är det möjligt att välja möbler för alla interiörer, kombinera det med andra objekt.

Berömda möbelfabriker:

 • Dream. Möblerna är gjorda av laminerad spånskiva, fast ask och bok. Modellerna är gjorda i ett brett färgområde, i olika dimensioner. Delar tas från ledande europeiska leverantörer, innovativ teknik införs regelbundet i produktionen.
 • "Julia". Inhemsk fabrik som specialiserat sig på tillverkning av stoppade möbler.Gynnsamt pris i kombination med produktens höga kvalitet - ett kännetecken för varumärket. Det erbjuder modeller med olika typer av transformationsmekanismer: bok, klick-klyak, eurobook och andra.
 • Rival. Budget soffor, utrustade med flyttbara lock. Märket är inriktat på familjer med barn, producerar måttligt starka och hållbara möbler för ett brett konsumentsegment. Omslaget kan lätt avlägsnas för att tvätta eller byta om det behövs.
 • Ikea. Känd finskt varumärke som skapar funktionella möbler i minimalistisk stil. Svartvita ottomaner kombineras enkelt med andra föremål och passar bra in i det moderna interiören.

Modellerna är slitstarka, motståndskraftiga mot yttre mekanisk stress.

 • "Elegy". Kvalitet möbler till överkomliga priser. Det inhemska varumärket föredrar moderna och neoklassiska stilar: i samlingarna finns enfärgade lakoniska modeller, soffor i Provence-stilen och ottomaner med inbyggd sängbord.

recensioner

Köparna noterar den höga kvaliteten och bekvämligheten hos möbler med fjäderblock. De tävlar inte med polyuretan, vilket är för snabbt. Vid köp bör föredra en dyrare grund: det kommer att bli mindre deformerad.

Det rekommenderas också att uppmärksamma golvet mellan fyllmedlet och locket på vilket möbelens livstid beror.

 • Köpare inkluderar Bonnelfjäderblocket med Winter-Summer-effekten till bra modeller. Basen passerar värmebrunn, garanterar kontinuerlig luftväxling, därför kommer en person under en hetsäsong att känna en trevlig kylning och i kallt väder fryser inte. På ena sidan av kvarteret är locket av ull, får eller kamel, å andra sidan används bomull eller bambufiber.
 • Positiv feedback får en annan modell - en oberoende enhet Pocket Spring. Den består av vridfjädrar, gjorda i form av ett fat. Varje detalj är i ett fall av hållbart material, vilket ger hög strukturell styrka. Från antalet tillverkare isolerade företaget Sonline.

Vackra idéer i inredningen

 • Osmanska med rundade hörn - en universell modell som ger inre ljushet och komfort. Sand, vanilj och kastanj är tillskrivna universella nyanser eftersom de är lätta att kombinera med andra föremål och de har en lugnande effekt på nervsystemet.

Sådana möbler passar väl in i interiören med vanliga ljusväggar och gardiner av flytande tyger.

 • Modell i stil med "land" kommer att vara en ovanlig lösning för en stadslägenhet. Den osmanska är av trä, detaljerna i soffan är målade eller lackerade. Möblerna kommer harmoniskt att se ut med träväggbeklädnad, parkett eller laminat.

Rummets design kommer att slutföra inredningen av naturmaterial.

 • Fläktar av lyx kommer att älska Provence stil soffa. Möbler imiterar antik, dekorerad med snidade ben, mönstrade tyger och utförs i ljus nyanser. En mer avslappnad version har ett minimum av delar, men det är fortfarande gjord av dyra skogar och kännetecknas av sofistikering.
kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum