Transformera soffor

 Transformera soffor

Sedan antiken har folk utrustade sina hem med mjuka möbler. Oftast var dessa olika modifieringar av soffor. Idag har denna möbel blivit mer funktionell och bekväm jämfört med tidigare tider. För närvarande är omvandling soffa väldigt populär.

Egenskaper och fördelar

Soffortransformatorn i jämförelse med andra inredningsdetaljer har många fördelar. Som regel har denna möbel kompakta dimensioner, och det är därför det bästa alternativet för små lägenheter och små rum. Funktionen hos transformerande soffor gör det möjligt för dem att användas inte bara som en mysig och bekväm plats för kvällsförsamlingar av hushåll och gäster, men också för att sova.Vissa modeller är utrustade med ytterligare lagringssystem (hyllor, nischer) och andra även vid små bord.

En rad moderna modeller som erbjuds idag av många tillverkare gör att du kan välja en modell i vilken konfiguration som helst.

Deras mångsidighet gör att du kan installera den här möblerna i absolut vilket rum som helst, vare sig det är ett vardagsrum, sovrum, plantskola eller till och med ett kök / matsal.

Särskilt efterfrågan är en konvertibel soffa från bostadsägare.

På grund av det faktum att modellerna av sådana soffor har små dimensioner, under dem som regel inte mycket damm ackumuleras och därför kommer rengöring inte att ta mycket tid och ansträngning. Alla moderna modeller har hållbara och pålitliga konstruktioner, liksom för tillverkning av material av hög kvalitet och beprövade transformationsmekanismer.

Inbyggda mekanismer kännetecknas av enkel drift. Att hantera dem är inte bara lätt, men också mycket bekvämt och därför kan någon hantera transformationsmekanismen, vare sig det är en ömtålig kvinna eller ett litet barn.

Ett annat argument till förmån för att välja en transformers soffa kan kallas en betydande kostnadsbesparing, eftersom utformningen av en sådan soffa ersätter två, och ibland fler inredningsdetaljer.

arter

Idag försöker tillverkare av transformerande soffor ta hänsyn till kundernas smaker och preferenser, som producerar en variation i form och designmodell. Formen på vilken modell som helst kan vara rak, vinkel, halvcirkelformad och U-formad. Det finns också alternativ för oregelbunden form. De vanligaste formerna är raka och hörnmodeller, resten är en typ av dessa två former.

 • Rak soffa i den klassiska stilen kan det absolut ha något utseende: en bok, en utrullningsmodell, en soffa eller ett dragspel. Bok, soffa och modeller med en klick-klyakmekanism är relaterade till sorter som läggs ut på kortast möjliga tid.
 • För alternativ med vykatny eller glidmekanism Det tar lite mer tid på grund av rörelsen av specialfästen. Dessutom kan sängen placeras både längs soffans raka linje och parallellt med armstöden vid transformering av sådana modeller.
 • Nyligen blivit populär bunk transformerande modeller. En sådan soffas egenhet är en komplex kompositmekanism, med hjälp av vilken en vanligt rak soffa blir ganska bekvämvåningssäng. Transformation till den andra nivån kan ske med hjälp av baksidan, sätet och botten av produkten. Under dagen är en soffa en komplett viloplats, och på kvällen blir det två mysiga enkelsängar.
 • En intressant typ av direktalternativ är soffa med ett utdragbart hörn. Tack vare transformationsmekanismen vänder en sådan modell från en direkt konstruktion till en liten hörnvariant. För att göra det här alternativet till en bekväm säng behöver du bara trycka resten och sängen är klar. Hörnmodellen består av två delar, där en del är som regel längre än den andra, men det finns modernare versioner, där båda delarna har samma storlek. Tack vare de olika transformationsmekanismerna blir alla modeller till en bekväm säng med en säng av en viss storlek.

Dessutom är hörnssofforna utrustade med rymliga lådor för linne och några modeller - infällbara hyllor och nischer i olika konfigurationer.

 • En mängd olika hörnalternativ är P-formade modeller. De installeras vanligtvis i stora rum och ligger oftast i mitten av rummet. De kan vara liksidiga eller mångsidiga. Under omvandlingen har bäddområdet betydande dimensioner.
 • Rund konvertibel soffa refererar till en mängd olika U-formade alternativ. Transformation i en sådan modell kan vara föremål för rygg och armstöd. Vid vikning har produkten form av en halvcirkel eller en båge.
 • De sorter av produkter som omvandlas till en bekväm dubbelsäng inkluderar ramlösa versionen. Bekvämt och samtidigt tar kompakt uppblåsbar soffa inte upp mycket utrymme. För sönderdelning är det bara nödvändigt att vikla fram två sektioner som är kopplade till varandra, och kammaren är klar. Trots sin ljushet kan den tåla laster upp till 200 kg.

Med antalet sängar kan direkttransformatorer bilda en, två och ibland tre sängar. Den enda versionen är utrustad med miniatyrdimensioner och har som regel en soffa. Dubbelversionen är universell och används oftast i olika modifikationer.

Trippel soffa är en typ av två-tier-version. Under omvandlingen bildas en sovplats i övre delen och två platser i nedre delen med en ortopedisk bas bestående av lameller.

Genom konfiguration

Konfigurationen av sofftransformatorerna kan vara annorlunda. Förutom sängen för sömn kan sådana modeller omvandlas till andra möbler.

Det vanligaste är utrullningsalternativet, där det finns ett bord. Den "tre i en" modellen är samtidigt en dubbelsäng, en mjuk soffa och ett matbord. När den är hopfälld, är bordet en del av soffan. Bordsskivan är belägen på baksidan och är baksidan av soffan, och bordsstöden spelar rollen som armstöd. För transformation behöver du bara ta bort kuddarna, dra baksidan av soffan (bordplattan) mot dig och det utmärkta matbordet är klart för användning.

Det finns mer komplicerade modeller, var soffan är kombinerad med en garderob. Den 3 in 1-strukturen består av en soffram med mjuka kuddar, en sängram, som också är ryggstöd i soffan, sängstödben, som också är en hyllan när sängen är i upplyft läge och ett pennahus i vilket sängbotten är borttagen.På natten slingrar sängen sig och blir en bekväm säng för att sova, och under dagen blir sängramen inåt i garderoben och en mjuk och mysig soffa öppnas för ögonen.

En variation av denna modifiering är soffväggen. Förutom skåpet, som är utformat för att dölja sängbotten, innehåller designen ytterligare skåp med många hyllor och öppna nischer av olika storlekar och ändamål. Sådana modeller hör till vikningsdesign. De brukar använda raka eller vinklade i form soffor. Vissa modeller av transformatorer kan kombinera byråens funktion. Fällbar soffaskåp låter dig lagra sängkläder och andra saker i lådans design.

Dyraare konfigurationer inkluderar design som kombinerar många funktioner i en enda produkt. Dessa inkluderar modulära soffor. Den modulära versionen är monterad från stols- och soffsektioner, som kan bytas, kopplas bort och omplaceras en del av elementen till en annan plats. Denna typ av design är mer än 5 i 1. Sittplatsen omvandlas till en bekväm plats att sova med hjälp av en elektro-rullande mekanism.

Med hjälp av samma mekanism kan en del av soffan användas som schäslong. Dessutom, i sådana modeller byggt bord och bar.

Kostnaden för sådana soffor är mycket hög, men det finns modulära alternativ till ett överkomligt pris. Dessa inkluderar soffor, vars bas består av ottomaner. På grund av rörligheten hos strukturella element kan du göra olika alternativ efter eget gottfinnande. Det direkta alternativet eller soffhörnet görs snabbt och enkelt på grund av att elementen inte är fastsatta ihop.

Ottomanerna själva är lådor för att lagra olika saker. Mobila vadderade pallar gör det möjligt att göra en dubbelsäng eller två enkelsängar. Alla moduler kan dessutom utrustas med öppna hyllor, kuddar och bord. Puffar kan vara i form av en kub eller ha ett annorlunda utseende (cirkel, båge och andra typer).

Modulära alternativ inkluderar soffor från block. Tack vare blocken kan du inte bara utforma en utmärkt dubbelsäng eller två enkelsängar utan också bygga en soffa, vilket efter eget gottfinnande skapar en rygg och ett säte. Den enkla konfigurationen inkluderar en uppblåsbar transformator som kan användas inte bara som en soffa och säng, men också som en schäslong, madrass och soffa.

Till destinationen

De flesta modeller av transformatorer är universella produkter. Men det finns alternativ som är lämpliga för specifika rum.

För ett litet rum Lämpliga små alternativ som kombinerar två, och ibland tre möbler. En modell som viks ut i en våningssäng är ett utmärkt tonårsmöjlighet. Speciellt om det finns två barn i rummet och de behöver två olika sängar. Rekreationsområdet är i detta fall vanligt.

I sammansatt tillstånd är denna rymliga soffa en utmärkt plats att koppla av och ta emot gäster.

Det här alternativet är en utmärkt lösning, inte bara för barnrum, utan även för en liten lägenhet, eftersom omvandlingen sker vertikalt uppåt och kräver inte ledigt utrymme framför soffan. Det lediga utrymmet kan ta andra möbler. Dessutom är ett tvåstegsalternativ en bra lösning för två personer som bor i ett litet rum och inte är ett par.

För vardagsrum, beroende på det tillgängliga området, kommer flera andra alternativ att göra. I ett litet område i rummet ser du gott soffbord eller alternativkombinerar en bekväm sittplats och säng.

Om vardagsrummet också är ett sovrum, då skulle det bästa alternativet vara en soffvägg eller en soffaskåp.

I större vardagsrum och studiolägenheter olika modulära system med vanliga U-formade eller L-formade former, liksom varianter av en cirkulär eller bågformig typ med olika transformationsmekanismer ser lika bra ut.

Transformera produkter kan väljas inte bara för standard lägenheter och studiolägenheter, men också för hus på landetavsedd för sommarlov för alla hushåll. En mobil uppblåsbar transformator som kan ta flera positioner, liksom en modulär blockversion, kommer att vara lämplig för ett sommarhusborr. Tack vare blockernas rörlighet är det möjligt att kompensera olika alternativ och installera dem på något ställe.

Om lusthuset är stängt kan du installera ett soffhörn eller en liten U-formad version, omvandla om så önskas till en bekväm säng.

dimensioner

Alla transformerbara produkter har olika storlekar. Måtten på soffan beror på omvandlingsmekanismen och produktens syfte.

De kompakta produkterna inkluderar soffor som omvandlas till en våningssäng. Som regel har de en längd av inte mer än 212-230 cm, bredden varierar mellan 90-95 cm, och höjden på produkten beror på den position som tagits. I det vikta tillståndet har en sådan produkt en höjd av 77-80 cm och efter omvandling till sängens läge - 152-155 cm. Bredden på de övre och nedre kajterna är inom 80-90 cm och längden är 195-200 cm.

Produkter där kammaren är vinkelrätt mot ryggen, med dragspelets transformationsmekanism kan hänföras till mini-versionerna. Längden på soffan i detta fall överstiger inte 90-150 cm, och bredden beror på den position som tagits. I det vikta tillståndet har bredden en storlek som är 90 cm, under omvandlingen ökar den till 200-210 cm.

Dimensionella vinkelfar och U-formade varianter är som regel kännetecknade av stora dimensioner. Längden på en vanlig hörn soffa varierar mellan 230-280 cm och bredden är inom 150-180 cm. Modulära soffor kan bilda en struktur som når en längd av 3 meter eller mer. Runda och halvcirkelformade soffor är mer lämpade för vardagsrum med ett område på mer än 25 kvadratmeter. Diametern för sådana produkter varierar i intervallet 2-2,5 m.

material

Varje transformerande soffa är gjord av vissa material. Produkter med en styv struktur består av en ram, fyllmedel och klädsel.

ram

Stommen kan vara tillverkad av spånskiva, massivt trä, metall eller en kombination av dessa material.

Mindre pålitlig är en ram gjord av spånskiva. De bästa alternativen för dessa produkter är design av trä och metall.

Träramar är slitstarka och pålitliga, för deras produktion med olika trädslag. För att skydda mot insekter impregneras de med speciella lösningar, och så att rammen inte knäcker under drift, torkas den länge.

I vissa modeller som har en komplex transformationsmekanism är ramarna gjorda av metaller. Eftersom en komplex fasmekanism inte bara kräver styrka utan också flexibiliteten hos de element som är involverade i omvandlingen. I moderna modeller med placering av en ortopedisk madrass är ramens botten utrustad med lameller, gjorda beroende på modell av en viss träslag.

fyllmedel

Typ av fyllmedel beror på den specifika modellen och platsen.Det vanligaste materialet är polyuretanskum. På sätena används den antingen som ett hjälpskikt i fjäderblocken, eller det läggs som ett självständigt fyllmedel. För kuddar och sidor av plywood används en sintepon, holofiber eller sintepukh.

klädsel

Idag, tack vare modern teknik, används olika material som klädsel. De mest populära och grundläggande är läder, mocka, jacquard, flock och sammet.

 • Läder soffa Den har ett presenterbart utseende och kan installeras i nästan vilket rum som helst, vare sig det är ett vardagsrum, studie, sovrum eller till och med ett kök / matsal. Läderyta mindre benägen för dammuppbyggnad. Sådan klädsel andas, eftersom huden kan absorbera vatten och vattenförlust. Dessutom är soffan, stoppad i läder, väl att rengöra, särskilt våtavtorkning.

Ett alternativ till läderbeklädnad är en konstgjord motsvarighet, som inte skiljer sig från ett naturmaterial.

 • Velvet møbel har en mjuk fleecy yta. Det här tyget ser bra ut på soffor som har en komplex form. Ett bra alternativ till sammet är flock.Det här är trevligt för beröringsmaterialet, vilket skiljer sig från avundsvärd styrka och hållbarhet. Dessutom är flocken ofta täckt med speciella medel, vilket gör att tyget förvärvar smuts och vattenavvisande egenskaper.
 • Inte mindre populär idag, luddfri jacquardväv. Den har tillräcklig styrka och hållbarhet. Dessutom är det opretentiöst i vården, så att denna soffa kan installeras i vilket rum som helst.

Transformationsmekanismer

Varje design har sina egna transformationsmekanismer. Till vikningsstrukturerna finns modeller i form av böcker, soffor samt alternativ med ett klick-klyaksystem. Modeller med ett dragspel system, samt soffor med fransk eller amerikansk hopfällbar säng är typer som kan utvecklas. Men de vanligast förekommande mekanismerna i transformerbara varianter är uttagbara och utdragbara system.

 • Den mest populära, enkla och pålitliga mekanismen beaktas evroknizhka. För att sönderdela en soffa med en sådan mekanism är det nödvändigt att förlänga eller rulla ut (med hjul) sätet framåt och sänka ryggstödet.Resultatet är en ganska jämn yta, som är en sovplats. Med denna mekanism kan du installera produkten nära väggen.
 • strömavtagare Det är en typ av Eurobook och avser förbättrade transformationsmekanismer. För att förbereda sängen behöver du bara dra sitsen upp lite och sedan mot dig själv. På det lediga stolen sänka försiktigt baksidan av soffan. Denna mekanism är utrustad med en speciell stång-synkroniserare och fjäder, på grund av vilken produktens säte förvandlas smidigt, utan förvrängningar.
 • Soffa med stegmekanism Skrapar inte golvytan och bildar en bred och jämn yta för att sova. Mekanismen i sig är hållbar, pålitlig och hållbar.
 • För närvarande överväger ökande popularitet sig roterande transformationsmekanism (sax). Denna mekanism är utrustad med hörn soffor. För att sätta soffan i en dubbelsäng behöver du bara vrida den rörliga delen av produkten i riktning mot den fasta modulen och fästa båda delarna med en speciell spärr. Denna mekanism kliar inte ytan på golvet och är lätt att använda, även ett barn kan klara av transformationen.

Tips för att välja

När du väljer en super multifunktionell soffa, måste du vara uppmärksam på många faktorer. Förutom att en elegant soffa borde ha ett modernt utseende och högkvalitativ klädsel, ska den vara utrustad med en tillförlitlig transformationsmekanism och motsvara rummets storlek. Först och främst är det nödvändigt att bestämma platsen för installation och dimensioner av produkten. För att göra detta mäter du det område där du planerar att installera den valda modellen.

Det är nödvändigt att inte bara ta hänsyn till dimensionerna i det vikta tillståndet utan också att beräkna det område som behövs när soffan är utlagd.

Vid val av produktens dimensioner är det nödvändigt att vara uppmärksam på sängens storlek. För en bra produkt bör sängens bredd vara minst 140-160 cm.

När du väljer ett elitmodulsystem, utrustad med en mängd olika smarta funktioner, måste du vara uppmärksam på kvaliteten på montering av enskilda moduler, liksom om det är enkelt att montera om enskilda delar om det behövs. Denna urvalsregel gäller för originalet, ovanligt i form av soffor.

recensioner

De flesta av de som köpte omformade soffor var nöjda med sitt köp.Enligt många personer hjälpte soffor som kopplade flera möbler i sina mönster till att inte bara spara pengar utan också att få en universell bekväm modell för att sova och koppla av. Många är överens om att en konvertibel soffa är det bästa alternativet för små rum. Dessutom underlättar närvaron av moderna transformationsmekanismer processen för vikning av soffan.

För information om hur du använder omvandlande soffor, se följande video.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum