Trippel soffor

 Trippel soffor

Moderna tillverkare producerar ett stort antal soffor med olika modifieringar. De mest populära är dubbel- och trippelmodeller. Det sista alternativet är mest lämpat för ett rymligt rum. Idag studerar vi i detalj de rymliga tredubbla sofforna och deras variationer.

Egenskaper och fördelar

Trippelmodeller av stoppade möbler skiljer inte i kompakt storlek, så de bör köpas för stora rum. Med hjälp av en välvalkt produkt kan du ställa in en viss ton för interiören och göra den mer funktionell.

Det är värt att notera att stora soffor, som består av tre sektioner, är mycket praktiska och användbara. På statiska inte vikbara modeller kan du ha en bra vila, eftersom dimensionerna på sätena är ganska lämpliga för detta. Om den trebädds soffan är utrustad med glidkonstruktioner eller hopfällbara sängar, kan du enkelt förvandla den till en fullvärdig och rymlig sovplats.

Stora och bekväma möbler kan ha olika mönster. Idag är inte bara klassiska raka men också vinklade alternativ väldigt populära. De ser snygga och moderna ut. Trebäddsoffor är stora inte bara för hemmet utan också för offentliga och kontorsinteriörer. Till exempel kommer en lyxig lädermodell av stora storlekar att se spektakulärt ut på kontoret hos ett ansedd företag.

Tänk inte att stora modeller kan placeras endast längs en av väggarna. Faktum är att en rymlig tre-sits soffa kan placeras i mitten av rummet eller nära fönstret. Allt beror på dina personliga preferenser och området i rummet där du planerar att placera möblerna.

Typer och stilar

Det finns flera typer av trippel soffor. Varje modell är idealisk för en speciell interiörstil. Låt oss mer ingående överväga de mest populära alternativen och inställningarna som de är i harmoni med.

 • Om du vill skapa en intressant och kreativ inredning, bör du titta på de mjuka modulära alternativen. I sådana produkter finns det ingen styv ram och de kan omvandlas till din smak. Enkelt uttryckt är modulära soffor enkla designers. Platser i sådana varianter kan separeras från varandra och placeras i olika rum.
 • Trippel soffor med hörnstrukturer upptar mycket mindre ledigt utrymme, eftersom de kan placeras i hörnet av rummet. Ofta i sådana produkter finns en mekanism som heter "Dolphin", som gör att du kan förvandla en vanlig soffa till en bekväm och rymlig sovplats. Sådana modeller ser bäst ut i interiörer gjorda i moderna stilar. Till exempel kommer en laconisk grå modell med vinklade former att se harmoniskt ut i ett ensemble i stil med ett loft eller högteknologi.
 • Tre-sits soffor utan armstöd har en modern design. Särskilt ofta är sådana alternativ för stoppade möbler utvalda av personer med hög tillväxt.Det är ett nöje att vila på dem, eftersom benen kan dras ut utan svårighet, utan att vila på sidan. Sådana modeller är i harmoni med många stilar, men de bör inte köpas för ett rum i klassisk stil.
 • Det är ingen hemlighet att många människor idag står inför en brist på ledigt utrymme i lägenheter. Om du behöver köpa separata lounger, men området tillåter inte att de placeras, kan du vända dig till en tre-sitsig transformerande soffa som blir en våningssäng. Sällan vänder sig föräldrar till sådana hopfällbara soffor, de måste organisera barn två separata sängar.
 • Ett annat vanligt alternativ är en affärssofa för besökare. Sådana möbler har ofta ett kortfattat utseende. Utformningen av dessa soffor innehåller ben av medelhöjd, en rektangulär platt sits och en liten rygg. Dessa typer av soffor är knappast lämpliga för hemmet. Oftast kan de ses i receptionen, i lobbyn och korridoren av kontorsbyggnader. Som regel har de läderklädsel som passar bäst i sådana situationer.

Sådana möbler placeras i kontorsbyggnader för besökare. De är inte lika mjuka som hem soffor och externt är enklare.

 • Tre-sits soffor för avkoppling har en icke trivial design. De är mycket mjuka och luftiga. Sådana modeller tar form av människokroppen. Deras egenskaper bidrar till fullständig avslappning av musklerna och lindrar spänningar som har ackumulerats över hela dagen.
 • Euro-soffor eller euroböcker är mycket populära. De har avancerade mekanismer som överstiger utformningen av vanliga böcker. För att omvandla denna modell, dra sätet framåt. Efterföljande honom på den lediga sitsen kommer att falla tillbaka och bilda en bekväm säng.

Foldningsmekanismer

Fällbara soffor, som enkelt omvandlas till en rymlig och bekväm säng, är utrustade med olika mekanismer. Tänk på de mest populära.

 • Den vanligaste och tillförlitliga mekanismen heter "Sedaflex", som i allmänhet kallas "amerikansk hopfällbar säng". Möbler med ett sådant system kan användas dagligen, och det kommer inte att sakta.För att expandera en sådan soffa måste du dra över den och lyfta upp den.
 • Soffor med dragspel mekanism är enkelt och snabbt lagt ut. Du behöver bara dra designen mot dig själv med hjälp av ett specialband på framsätet. Den rör sig framåt och baksidan utvecklas som ett dragspel.

Vårdetaljer i sådana mekanismer rekommenderas smörjas med speciella medel så att de håller längre och inte släpper ut squeaks.

 • Bekvämt och enkelt är mekanismen för hörn soffor "Dolphin". För att expandera en sådan soffa är det nödvändigt att dra ett specialband över det, efter vilken del av sätet kommer att glida framåt för att bilda en enkelsäng, som i sina dimensioner kan tävla med en dubbelsäng.
 • En robust och hållbar mekanism är en klick-klyak. Soffor med sådana system måste du först flytta från väggen, som när de viks in i dem, ändras ryggstödet. Du kan vila på sådana möbler halv sittande, sitta och ligga ner.

dimensioner

De vanligaste är raka tre-sits soffor, vars längd är 210-240 cm och bredden är 95-106 cm. Hörnmodellerna är större.Längden på sådana alternativ varierar mellan 200 och 350 cm och mer. Hörnstrukturen kan vara 150-200 cm.

material

För beklädnad av stora soffor används olika typer av tyg, såväl som artificiellt och äkta läder.

Ett ädelt material är jacquard. Sådana textilier är mycket slitstarka och slitstarka. Möbler med sådan finish är inte billiga.

Det vanligaste och billigaste tyget är flocken. Det känns mycket som sammet. Flocken är slitstark. Det lämnar inte repor och andra defekter, även om det finns djur i ditt hem.

Sådan tyg som en matta är mycket miljövänlig, tät och hållbar. Men det bör skyddas från husdjurens klor, eftersom de ofta kliar på sådan klädsel.

Högkostskinnsoffor är olika. Men det är värt att notera att sådan klädsel inte förlorar sitt attraktiva utseende, även efter många år. På ytan av sådana möbler med korrekt vård kommer inte att förekomma sprickor och repor, eftersom äkta läder inte är utsatt för mekanisk skada.

Klädsel soffor som används för läder och miljö läder är vanliga idag. Dessa material ser attraktiva ut, men är mindre hållbara och slitstarka än äkta läder.

Sofframar är oftast gjorda av trä eller järn. Faktiskt idag och kombinerade alternativ.

Modeller av naturligt trä bör behandlas regelbundet med speciella skyddsmedel. De vanligaste träslagen som används för sådana konstruktioner är knutfri tall eller hållbar tropisk rotting.

Billiga soffor är utrustade med spånskivor. Men detta material är hälsofarligt, eftersom det vid höga temperaturer släpper ut farliga par formaldehydhartser som används vid tillverkningen.

Hur man väljer?

 1. Innan du köper måste du bestämma placeringen av stora möbler. Soffan ska inte blockera passagen.
 2. Om du behöver en extra säng för dig själv eller gäster, är det bättre att få en hopfällbar soffa med en extrasäng.
 3. Innan du köper noggrant inspektera soffan. Alla delar och sömmar i den måste utföras så exakt och professionellt som möjligt.
 4. Om du köper en transformerande modell måste du se till att mekanismerna fungerar.Med detta bör du få hjälp av försäljningskonsulten.

Du får inte få en soffa med fin textilmattning. Det blir billigare, men det kommer inte vara länge, eftersom tyget på det snabbt kommer att torka och förlora sin överklagande.

Var att sätta?

Den trebädds stora soffan är perfekt för vardagsrummet. Du kan ordna det på följande platser:

 • tillbaka till fönstret (om det finns i rummet);
 • tillbaka till buktfönstret;
 • längs väggen;
 • tillbaka till dörren;
 • tillbaka till den centrala delen av rummet och den främre halvan till väggen eller den andra soffan.

Möblerade möbler måste placeras i enlighet med rummets yta och layout.

Idéer i inredningen

Tygröd soffa kommer att se spektakulärt ut i ett rum inredt i svartvita färger och kompletteras med en dekorativ sten eller tegelsten. På golvet kan du lägga ett mörkbrunt laminat och dekorera det med en vit matta med hög hög.

En orange soffa kan placeras i ett rum med vita väggar och ett golv som är täckt med ett laminat av ljusbrun färg. På väggen bakom möblerna hänger en stor bild i vitt och brunt, och lägg ett glas soffbord och en designstol framför soffan istället för en stol.

Hörn skinn soffa ljus beige färg för att passa väggarna i färgen på mörkt trä och golvet, dekorerad med brunt laminat. Mittemot det kan du lägga en vit matta med hög hög och på sidorna för att ordna glasbord för lampor.

Den gula soffan kommer harmoniskt att se ut mot mjölkväggarnas bakgrund och det lätta trägolvet. Bord för te service eller blomstervaser kan sättas på sidan av de stoppade möblerna. Bokinredningshyllor i bruna toner, ljusa lampor, färska blommor eller mattor är lämpliga för inredningen.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum