Hörnsoffor utan armstöd

Klädda möbler ger interiörens komfort, värme och attraktivitet. Som regel är soffan nyckeln till inredning. Moderna alternativ lockar uppmärksamheten hos en mängd olika modeller, användningen av nya material och klädsel.

Hörnsoffor utan armstöd är en bra lösning för både små och stora vardagsrum, sovrum, studierum, hallar och kök.

Fördelar och nackdelar

 • Soffor utan armstöd som ofta finns i olika stilar.
 • De är kan du spara utrymme i rummeteftersom de är kompakta. Hörnmodellen är belägen i ett av rummets fria hörn, vilket ger fullständig rörelsefrihet.
 • Modeller utan armstöd väljs vanligen av långa personer, eftersom de kan vara bekvämt placerade, eftersom benen inte vilar på armstödet.
 • Hörnmodeller kännetecknat av kompaktitetDärför idealisk för små rum. En soffas ergonomi kompletteras med en attraktiv inredning. Designers erbjuder anpassade former, ett brett utbud av högkvalitativa klädselar och färger. Bland material för klädsel används ofta läder, miljöläder och textilier.
 • De flesta modeller av vinkelform utan armstöd utrustade med kuddar. De kan användas som armstöd eller för en bekväm vistelse på soffan.
 • Bristen på armstöd liknas av unga föräldrar eftersom Sådana modeller har inte skarpa hörn och du kan inte oroa dig för att barnet kommer att slå eller bli skadad.
7 foto

Viktiga fördelar:

 • Bristen på armstöd påverkar positivt storleken på stoppade möbler.
 • Sådana modeller ser snyggare ut och har mindre vikt än alternativ med armstöd.

Soffor utan armstöd har inga brister, så moderna modeller tillverkas alltmer utan dem, och ibland saknas också en del av ryggstödet.

modell

Hörnmodeller utan armstöd har stor efterfrågan idag, därför innehåller många tillverkare av stoppade möbler sådana variationer av snygga och attraktiva soffor i sina nya samlingar. De är ofta utrustade med transformationsmekanismer så att du kan skapa en rymlig och bekväm sovplats. Foldningsmekanismer gör att du kan välja ett bekvämt sätt att layouta.

 • Den mest populära i hörnmodellerna är delfinmekanismeftersom det är perfekt för daglig användning. Principen för operation ligger i det faktum att en plattform lämnar sätet, vilket stiger uppåt på grund av hissmekanismen. Tillförlitligheten och hållbarheten av produkten beror på tillförlitligheten hos detta system.
 • Mycket populär är soffbok på en metallram utan armstöd. Sådan modell är lämplig både för att ligga och för att sitta. Transformationsmekanismen gör det enkelt att göra en säng. Först måste du höja sätet något och försiktigt sänka. För att expandera soffan ska bakom ryggen vara ledigt utrymme.
 • Soffor med vikningsmekanism "Click-klyak"Har tre positioner.Det är bekvämt att sitta på det i sittande, liggande och halvsittande läge. Denna mekanism används ofta för kompakta modeller, vilket kommer att vara ett utmärkt val för småstora vardagsrum, sovrum eller barnrum.
 • Många hörn soffor har en mekanism. "Dragspel"vilket kännetecknas av användarvänlighet. För att skapa en säng behöver du tre delar: två ryggar och en stol. Sätet rör sig framåt, efter att klappmekanismen går ner. Ryggar faller till ett horisontellt läge. Det här alternativet är lämpligt för små rum, eftersom soffan inte behöver flyttas från väggen för att utvecklas.

dimensioner

Corner soffor utan armstöd är vanligtvis uppdelade i kompakta modeller och alternativ utformade för rymliga rum.

 1. Små soffor brukar ha en l-formad form, eftersom de har en långsträckt utskjutning. Till exempel blir vinkelversionen med transformationsmekanismen "delfin" en bekväm och bekväm sovplats. Sådana soffor i den utfällda formen har dimensioner av 1950x2100 mm eller 1400x1600 mm. Hörn-soffor utan armstöd används ofta för köksdekoration.Den används som ett mjukt hörn. Sådana modeller har som regel en låda för lagring av olika bagage.
 2. Stora modeller utformad för tre eller fler personer, så de köps ofta i vardagsrummen, där du kan tillbringa kvällen tillsammans. En bra lösning är en soffa, vars totala storlek är 2000x1500 mm. Det kan utökas för att skapa en kaj, som är 1900x1500 mm. Vanligtvis är den utrustad med en bekväm låda för att lagra sängkläder.

Exempel på interiören

Hörnsoffor utan armstöd kan användas för att dekorera små och rymliga rum. På grund av sin kompaktaitet tar de inte upp mycket utrymme. En mängd olika modeller och färger kan du hitta det perfekta alternativet för att förverkliga olika stilar.

 • För att skapa en mysig atmosfär kan du använda en vacker beigefärgad hörnssoffa, komplett med fyra kuddarE. Små kuddar kan användas som armstöd eller för att skapa ett bekvämt läge på soffan. Det ursprungliga trycket i mjuka toner tjänar som en utsmyckning av modellen.
 • Stora hörn soffor används ofta för rymliga vardagsrum.s.En lyxig modell med ljuskrämfärg, dekorerad med kuddar av bruna toner, ser bra ut i modern stil med beige och bruna toner. Soffan ligger i mitten av vardagsrummet är centralt i utformningen av rummet.
 • Vackert ser rymlig hörnsoffa i vita och gråa sädesmattoroch. En sådan blandning passar perfekt i många stilar, och låter dig också skapa en atmosfär av hemtrevlig värme och komfort. En liten ottoman i soffans tonen passar harmoniskt i det övergripande konceptet. På en sådan soffa kommer att kunna bekvämt rymma ett stort företag.

En översikt över den populära modellen på hörnsofforen utan armstöd, se videon nedan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum