Corner Eurobook

Ingen bostad är komplett utan stoppade möbler. Det är bekvämt att sitta med vänner, och om nödvändigt ta plats för gästerna för natten eller lägg dig själv. En av de nuvarande modellerna som är efterfrågade bland köpare, är en vinklad soffabok. Denna modell har ett antal funktioner och fördelar.

Funktioner och fördelar med mekanismen

Designen med mekanismen "Eurobook" är ganska enkel och bekväm. Att sätta soffan i sängen tar inte mer än 10-15 sekunder. Transformable strukturella element är bak och sittplats.

För att expandera hörn soffan med ett sådant system behöver du höja sätet något, skjuta det framåt och släppa det på golvet. Tack vare rullarna kan detta ske bokstavligen på 3-4 sekunder.Då måste du placera gångjärnen ovanpå baksidan (beroende på den specifika modellen kan det vara en eller två) och sänka backblocket nedåt.

Fördelarna med Eurobook-transformationsmekanismen innefattar:

 • enkelhet och bekvämlighet med designen, som klarar inte bara en vuxen familjemedlem, utan även en tonåring;
 • Systemets tillförlitlighet, vilket möjliggör en långsiktig drift av soffan.
 • inget behov av ett stort utrymme för vikning av soffan;
 • säkerhetssystem transformation;
 • mild typ av tryck på ramen under transformationen, inte lossnar soffans kropp;
 • möjligheten till daglig omvandling under lång tid;
 • beräkning av mekanismen för soffans universella och rymliga dimensioner;
 • möjligheten att ersätta omformningsmekanismen vid dess uppdelning.

Soffor med "Eurobook" -mekanismen kan ersätta sängen. Tillverkare producerar modeller som, beroende på blockfyllnadsmaterialet, inte bara kan ha en massageffekt utan också en ortopedisk effekt.

Hörnstrukturer har många fördelar.

Soffor med "Eurobook" -mekanismen:

 • bekvämt oavsett om de monteras eller demonteras;
 • placeras i något rum i huset;
 • spara bokstavligen varje centimeter av användbart område där det behövs;
 • De ser kompakta och snygga även i en förvandlad form (de stör inte rummet);
 • har rymliga lådor för sängkläder, med vilket du kan spara utrymme i garderoben;
 • De skiljer sig åt med varierande grader av mattor, så att du kan välja en modell utifrån dina egna preferenser.
 • i de flesta fall mobila och komplicerar inte omläggningen av möbler i rummet;
 • skiljer sig från ett stort antal modeller av olika storlek och design.

Dessutom kan hörn soffor enkelt passa in i en annan stil på rummet. De kan väljas till befintliga möbler eller välja som accent ett av rummets områden, vilket betecknar ideen om design. På grund av transformationsmekanismens enkelhet och mångsidighet utmärks sådana utformningar av ett överkomligt pris. Det här låter dig köpa en modell utifrån den tillgängliga budgeten.

typer

Enligt typ av design hörn är soffor två typer: vanlig och ö.

Enkla soffor

De första alternativen kan ha en annan eller universell vinkel, som kan ändras om det behövs.Sådana transformerande soffor består av två huvuddelar, av vilka en ser ut som en rak soffa och den andra - en stol.

Dessutom gör det unika i det andra att du enkelt kan ändra vinkeln från höger till vänster, om det krävs av permutationen.

Ö soffor

Ö-alternativ har ofta ett större antal platser och moduler. Dessutom kan de vara utrustade med en bardisk bord, ottoman, med en eller två lådor för underkläder och kuddar på armstöd i form av en liten bar bord, med vilken du kan organisera din arbetsplats små och medelstora rum. Både dessa och andra mönster kan vara med armstöd eller utan dem, med en lång armstöd eller sidodel av liten storlek. Dessutom kommer de med en kaj, som ligger både parallellt med väggen och vinkelrätt.

Intressanta soffalternativ inkluderar hörnmodeller med armstöd som har hyllor eller en nisch. Denna designteknik ökar funktionaliteten hos designen och ökar modellens betyg bland köpare. Dessutom kan armstöden vara mjuka eller hårda (av trä).

Enligt graden av styvhet

Beroende på förpackningsmaterialet kan blockets styvhet vara mjuk, måttligt hård och hård:

 • Mjuka soffor skiljer sig i frodigt block upp till 20 cm i tjocklek, de senare är de mest populära (höjden på deras matta ligger nära märket på 15 cm).
 • Starka konstruktioner har en ortopedisk effekt och, även om de inte botar sjukdomar i det muskuloskeletala systemet, är deras förebyggande. De har en jämn yta på sängen, liksom andra modeller, är utrustade med en låda för linne och kan vara utan armstöd eller med dem.

dimensioner

På grund av att valet av modeller är stort, kan storleken på sofforna variera. Konventionellt är alla sorter indelade i stora, standard och små (kompakta). I vissa fall kan du även beställa en mini-soffa som passar perfekt på den 12 meter långa loggiaen, vilket ger en mysig atmosfär till omgivningen.

Dimensionerna på den stora soffan är 200x200, 210x200 cm och mer, de genomsnittliga modellerna har parametrarna för en båt 200x160, 200x180 cm, små - 140x200, 150x70 cm.

material

I tillverkningen av modeller av hörnssoffor med Eurobook-systemet använder möbelfirmor metall, trä eller plywood, fyllmedel och klädsel. Kroppen är som regel tillverkad av trä och metall. Designen på metallramen anses vara den mest tillförlitliga, och om basen innehåller rustning (gitterskivor av trä), skyddar den mattan från att böja och förlänger dess livslängd.

Block typ

I hörnet modellerna av soffan-eurobooks använder två typer av matta: på fjädrarna och utan dem. Fjäderblocken är uppdelade i beroende och oberoende typ. De är baserade på stålelement av snodd och serpentin form, som har bra fjädring och ger tillförlitlighet mot blockdesignen.

Modellen med ett fjäderblock av fristående fjädrar anses vara det bästa av alla typer av soffor av denna typ.

De andra mattorna kallas springless, eftersom de inte är baserade på fjädrar, och istället använder de speciella förpackningar av naturligt och artificiellt ursprung. De viktigaste typerna av moderna fjäderfria fyllmedel inkluderar:

 • latex;
 • polyuretanskum;
 • kokos;
 • hollofayber;
 • struttofayber.
7 foto

Latex- och kokosmattor anses vara det mest slitstarka och praktiska, polyuretanskummet är ett budgetalternativ, hollofiber och struttofiber läggs ofta till huvudfyllnadsmedlet för att säkerställa en optimal grad av styvhet i soffblocken.

För mer om dessa och andra material, se följande video.

klädsel

För att slutföra modellerna använder tillverkarna olika klädselmaterial:

 • Det bästa av dem är äkta läder.: Lädermaterial är praktiskt, motståndskraftigt mot nötning och mekanisk skada.
 • Förutom huden i produktionen av använt läder och miljöläder, vilka enligt deras egenskaper är sämre än huden, men överstiger tygluckorna.
 • Tygklädseln är ganska ljus och färgstark.. Med olika teckningar av textilier kan du ange stilen på rummet eller markera en soffa i bakgrunden.

De mest populära alternativen för textilklädsel är flock, tapestry, jacquard och velour.

Var ska man placera?

På grund av designens bekvämlighet kan en vinkelsoffa med Eurobook-omvandlingssystemet placeras var som helst. Det är harmoniskt i rum av alla typer och områden, därför är det lämpligt både i ett rymligt och i ett litet rum:

 • Om du sätter en sådan soffa i sovrummet Han kommer att ersätta en hel säng.
 • Ordna det i vardagsrummetDu kan skapa en trevlig och avkopplande atmosfär för att träffa vänner eller en familjesemester på TV-skärmen.
 • Sätter en hörn soffa till köket, kan du omedelbart slutföra stilen på rummet, vilket ger komfort till det.
 • Om vardagsrummet är stort kan en sådan soffa sättas i mitten av rummet, och därigenom definierar gränserna för rummets utrymmen (till exempel i utformningen av en studiolägenhet med hjälp av en sådan soffa kan du skilja mellan matsal och gästområden).

recensioner

Hörnens soffbok anses vara ett bra köp. Detta noteras av kundkommentarer kvar i forum som är dedikerade till stoppade möbler. Sådana konstruktioner som förenkling och enkelhet hos transformationsmekanismen, som är ganska tillförlitlig och praktisk.

Hörn soffor är utvalda för kompaktitet, komfort och rätt vila, för att sova på dem är lika bra som på en säng.

Många kommentarer ägnas åt problemen med lederna, ryggsmärtor och ryggrad. Köpare som har provat hörnmodellen med Eurobook-systemet och den ortopediska effekten, noterar att smärtan blir mindre och resten - mer avslappnad. I vissa fall sägs det om de verkliga fördelarna med hårda block, på grund av vilket inte bara smärta, men också dödlighet i benen minskar.

Idéer i inredningen

En vinkelsoffa med en Eurobook-mekanism kan dekorera alla typer av rum:

 • Land alternativ. Om du vill utrusta vardagsrummet, och själva soffan är inköpt som gästalternativ, kan du lägga den mot väggen. En modell utan armstöd passar alla typer av rum, för att du inte kan ta tag i dem. En ljusbrun hörnsoffa kommer bara att vara en gudstjänst för ett ljust rum med vita väggar och ett tak. Framför det kan du placera ett kaffe eller tebord, rottstol och mjukpuff. Det är nödvändigt att lägga en lätt matta med en tupplur på golvet och i slutet av kompositionen fyller rummet med nödvändiga interiörtillägg: en mjuk leksak, färska blommor och dekorativa kuddar i olika nyanser.
 • City Lounge. I det rymliga rummet kan du placera en stor hörn soffa med en koncis design, gjord i en grå färg. Det är inte nödvändigt att placera det nära muren: det är bättre att flytta designen lite, så att om det behövs är modellen lättare att förvandla. Eftersom gråtonen går bra med vit är det lämpligt att lämna väggarna och gardinerna vita. Det är bättre att upprepa den grå färgen för harmoni med hjälp av mattan och fåtöljet, välj tonen som skuggar lite i soffans färg.

För att två ljus nyanser inte ska slås samman i en enda bleka plats, måste du återuppliva atmosfären med ljus färg. För att göra detta ska designen lägga till rödbrun eller vinskugga. För att göra soffan ljusare och samtidigt inte bryta mot stilens stil, behöver du dekorera den med kuddar av olika nyanser som finns i designen. Vid val av kuddarna är det viktigt att ta hänsyn till att det var annorlunda och skilde sig i mönster: det är det som gör minimalismens stil annorlunda utan att överbelasta den.

Det är anmärkningsvärt att sådana möbler inte bara fyller rummet med hemma värme och komfort, men fullbordar också valfri stil i rummet.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum