Hörn soffor med en hylla i hörnet

Corner soffor är väldigt populära idag. Efterfrågan på dessa modeller av stoppade möbler på grund av deras vackra design och mångsidighet. De är utrustade inte bara med extrasängar, men också med andra intressanta tillägg. Det kan vara en kompakt bar, ett skjutbord eller praktiska hyllor. Inte alla vet hur bäst att välja hörn soffor med en hylla i hörnet.

10 foto

Fördelarna och syftet med hyllan

I de flesta hörnssoffor finns ytterligare fack för förvaring av sängkläder eller andra nödvändiga saker.

För att göra detta kan du inte bara använda rymliga lådor i nedre delen av möblerna utan också användbara hörnhylsor. Hitta dem önskat objekt är inte svårt.

För närvarande hittar du hörnmöbler i butikerna, där hyllorna ligger i olika områden.Det kan inte bara vara en vinkel, men också en rygg, en bakvägg, en armstöd.

Tänk inte att sådana produkter inte kan utrustas med andra funktionella detaljer. Bekväma soffor med hyllor (tillsammans med enkla alternativ) kompletteras med olika mekanismer med extrasängar.

Vinkla soffor är U-formade och L-formade. Hörnhyllor är utrustade med båda mönster:

 • L-formade möbler kan väljas även för ett litet rum. Oftast placeras den i rummets fria hörn. Sådana produkter är mycket populära, eftersom de inte upptar mycket ledigt utrymme, men de ser väldigt attraktiva ut.
 • U-formade soffor har mer imponerande dimensioner. Sådana fall är endast lämpliga för stora områden, eftersom de upptar mer ledigt utrymme. U-formade soffor kan utrustas med två eller flera praktiska hyllor.

arter

Idag finns ett brett utbud av olika soffor med ytterligare funktionalitet till konsumenterna. Här är några av de mest populära modellerna med hyllor i hörnet:

 • Den enklaste och vanligaste är sofforna, kompletterad med hörnhylsor. Dessa delar är fastsatta på baksidan av stoppade möbler. Hyllorna i sådana soffor är som regel små, men det är tillräckligt för att lagra olika små saker. Dessa kan vara glasögon, små tallrikar eller muggar.
 • Hörnens soffor där hyllorna är en fortsättning på ryggstödet är i stor efterfrågan idag. I olika modeller är de stängda eller öppna. Hyllorna i dessa soffor är större och ligger på den mest lämpliga höjden.
 • Det finns också hörn soffor där hela modulen (upp till sätet) är upptagen av en stor och rymlig hyllplan. I butikerna hittar du många sorter av sådana möbler. Det kan vara en produkt där högbacken är utrustad med flera hyllor, nischer eller en soffa med ett stort fack fyllt med hyllor och skiljeväggar. Hyllorna i sådana varianter kan placeras i olika höjder. De är båda öppna och stängda.
 • Något mindre vanliga modeller där hörnhyllorna finns på baksidan. Som regel är de öppna. Man bör emellertid komma ihåg att sådana alternativ inte är lämpliga för alla rum.Dessa möbler kan bara placeras på ett rymligt område så att tillgången till bakväggen med hyllan är fri.
 • Hyllor kompletteras ofta med multifunktionella soffor, där det finns rymliga lådor för lagring av sängkläder och utdragbara sängar.. Dessa modeller är ganska dyra, men de är mycket användbara. De kan ersätta en hel säng med sängbord.

Klädsel, fyllmedel och ram

Olika typer av textilier, läder av naturligt ursprung, läder och ekologiskt läder används för hopfällbara hörn soffor.

De mest hållbara och attraktiva föremålen är täckta med äkta läderklädsel. Sådana modeller skryter utmärkt prestanda och lyxigt utseende. Men de är dyra, och inte alla köpare har råd med dem.

Billigare kostnadsalternativ kozhzam. Utanför skiljer de sig lite från naturliga alternativ, men är mer grova vid beröring och mindre slitstarka. Efter en tid kan märkbara sprickor eller nackdelar bildas på ytan av hudutbytet, vilket inte längre kan elimineras.Sådana inredningsartiklar tolererar inte temperatur extremiteter.

Mycket populär nu soffor från ekologiskt läder. Detta material är mjukare och mer elastiskt än läder. Sådana fall tjänar länge och ser väldigt imponerande ut. Det är dock rekommenderat att endast köpa miljölädermöbler i beprövade möbelaffärer, eftersom lågkvalitativa modeller snabbt kommer att förlora sin ljusa färg. Den främsta fördelen med läderklädsel är dess obehagliga. Från en sådan yta kan du snabbt och enkelt avlägsna smuts och damm utan någon speciell ansträngning.

Den mest prisvärda är tyg soffor. Velvet plysch, matt, sammet, bomull eller gobeläng används oftast för uppklädning av dessa modeller. Den viktigaste nackdelen med textilklädsel är dess förmåga att snabbt absorbera externa luktar. Att ta bort dem från soffans yta blir mycket svårt. Tygbelagda möbler är ett varumärke. Det måste rengöras regelbundet från smutsiga och dammfläckar. För att göra detta, lagra på speciella rengöringsmedel.

Köp inte en ljus textil soffa. Det blir lätt smutsigt och snabbt förlorar sin visuella överklagande,om inte rengöras regelbundet.

Följande material används oftast för inredning av stoppade möbler:

 • polyuretanskum (det mest populära fyllmedlet);
 • syntetisk winterizer;
 • hollofayber;
 • sintepuh;
 • fjäderblock.

De mest tillförlitliga är metallramar i hörnsofforna. Kvalitativa strukturer dämpar inte över tid (i motsats till maskbaser) och misslyckas inte.

Hur man väljer?

Innan du väljer en lämplig modell måste du mäta rummet där du ska sätta soffan.

Bestäm i förväg om hur du vill använda de extra hyllorna och nischerna i möblerna. Om du ska lagra ett stort antal saker i dem borde du köpa en soffa med rymligare och rymliga lager.

Bestäm på møbelklädseln. De mest hållbara modellerna är gjorda av läder eller läder. Om du vill köpa en mer överkomlig modell, bör du titta på tygprodukter.

Om du har letat efter en multifunktionell vikningsmodell ska du bestämma hur du ska använda den. För regelbunden användning är det bättre att köpa en soffa med en hårdmetallram och en bok, eurobook, delfin eller dragspelmekanism.En enkel "fransk clamshell" blir billigare, men den kan inte användas dagligen, eftersom den inte är avsedd för aktiv användning.

Idéer i inredningen

En liten hörn soffa i vitt med svarta armstöd och en hyllan kommer att se spektakulärt ut mot bakgrunden av gråa väggar, vitt tak och svart laminatgolv. En vit fåtölj och en golvlampa med hög metall kan placeras bredvid den, och tvärtom - ett svart soffbord och en vit nisch för TV.

En krämfärgad soffa med en tygduk och en mörkbrun hörnhylla kan placeras i ett rum med kaffefärgade väggar och ett mörkbrunt laminatgolv. Mittemot de stoppade möblerna hittar ett lågt bord av lackerat trä och fluffig grå matta sin plats. Fönstret i ett sådant rum kan kompletteras med ljusgardiner och för belysning - häng en takkrona med glas / kristallhängen.

En lyxig grå soffa med läderklädsel och en svart hörnhylla kan placeras i ett rum med ett krämigt glatt golv och grålila väggar dekorerade med svartvita målningar. Fönstret i detta rum ska vara dekorerat med genomskinliga vita gardiner och på golvet kan du lägga en mjukgrå matta.

En vit, elegant soffa med rundade former och en brun trähylla i hörnet hittar sin plats mot bakgrunden av gråvita väggar och ljusgrå matta. Ljusa bilder med svarta ramar bör hängas på väggarna, och en stor metallgolvlampa med stor vit kapell kan placeras bredvid soffan.

Se nästa video för mer på hörn soffor med en hyllplan.

kommentarer
 Författare
Information som tillhandahålls för referensändamål. För byggproblem, kontakta alltid en specialist.

Entré hall

Vardagsrum

sovrum